By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Bhutan - bare navnet bringer tankene inn på et land isolert fra verdens kjas og mas. Ikke så rart kanskje, hvis man vet at det lille, fjellrike kongedømmet i det østlige Himalaya ligger klemt inne mellom gigantene Kina i nord og vest, og India i sør og øst. Navnet kommer fra det indiske Bhot som betyr “der hvor Tibet ender”. Bhutanerne selv kaller landet sitt Druk Yul – Tordendragens land. Luktene, lydene, fargene, opplevelsene - ubeskrivelig… En reise i Bhutan er en reise tilbake til en tid du ikke trodde fantes lengre.
Som reisedestinasjon er Bhutan en av våre mest spennende og uutforskede. Det tidligere så lukkede landet har de siste årene åpnet seg og tar i dag imot et begrenset antall turister. Man forsøker å begrense antallet med tanke på å bevare bhutansk kultur, identitet og ikke minst den buddhistiske religionen som ligger som basis for det meste.  
Landets fargerike festivaler trekker hvert år mange tilreisende som får oppleve forestillinger med sang og dans og ikke minst oppvisninger og konkurranser i Bhutans nasjonalsport bueskyting som samler deltagere fra alle landets regioner. Vårt program kan imidlertid gjennomføres hele året, og hvis du tilpasser reiseperioden og programmet kan du få med deg en eller flere av festivalene.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Paro med fly, transfer til hotellet. Tempelbesøk om ettermiddagen. Lunsj og middag inkludert.
Dag 2 Frokost. Sightseeing til fots ca. 5 timer (middels krevende) til klosteret Taktsang «Tiger Nest». Besøk til nasjonalmuseet i Paro og Rinpung-tempelet. Lunsj og middag inkludert.
Dag 3 Frokost. Kjøretur ca. 4 timer fra Paro til Punakha (142 km) over Dochu-la passet 3080 moh. Stopp underveis, lunsj og middag inkludert.
Dag 4 Frokost. Utflukt til Gangtey-dalen med besøk til Gangtey-klosteret. Deretter besøk til et informasjonssenter for svarthalstranen. Retur til Punakha. Lunsj og middag inkludert.
Dag 5 Frokost. Kjøretur ca. 3 timer (77 km) til Thimpu. Tempelbesøk underveis. Overnatting i Thimpu. Lunsj og middag inkludert.
Dag 6 Frokost. Sightseeing i Thimpu med museumsbesøk, lunsj og middag.
Dag 7 Frokost. Transfer til flyplassen.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Paro (L/M)
Under flyturen og ved innflygningen til Paro som ligger 2200 moh har dere på klare dager utsikt over mektige Himalaya, den sølvfargede elven Pa Chu, festningen Paro Dzong og vakttårnet Ta Dzong. Alt dette som en liten smakebit på hva som venter den neste uken. I ankomsthallen blir dere møtt av guide med sjåfør og tatt med til hotellet for innsjekk hvis rommet er klart.

Om ettermiddagen besøkes Kyichu Lakhang-tempelet, et av Bhutans eldste religiøse templer, bygget i det 7. århundre. Dette tempelet er et av 108 templer bygget av den tibetanske Kong Songsten Gampo og dere får høre historien om hvorfor. Pilegrimer snurrer på de mange bønnehjulene langs veggene i templet og i tregulvet finnes turkis og korall som er gaver fra de tilreisende.

Dag 2 Paro – Trekking til Taktsang Goempa (F/L/M)
Frokost på hotellet før dere tar på gode, lette sko, tar beina fatt og går til klosteret Taktsang. Store deler av formiddagen går med til turen som tar ca. 5 timer i middels tempo. Klosteret er det mest kjente i Paro-dalen der hvor det “henger” fra en klippe 900 meter over dalen og et "must see" når du reiser i Bhutan. Det er også kjent som "Tiger Nest" fordi Guru Rimpoche sies å ha fløyet til fjellet på ryggen av en tiger i det 8. århundre. Han mediterte i en hule her i tre måneder hvor klosteret senere ble bygget. Hulen sies å være opphavet til buddhismen i Bhutan. Mye av klosteret ble dessverre ødelagt i en brann i 1998 og gjenoppbyggingen pågår fortsatt. Den hellige grotten klarte seg unna ødeleggelsene, og pilegrimer kommer fra alle kanter av landet for et besøk til dette fantastiske stedet.
Ta Dzong (stengt søndag og mandag) var opprinnelig et vakttårn bygget for å forsvare Rinpung Dzong under krigene i det 17. århundre. I 1968 ble Ta Dzong innviet som Bhutans nasjonalmuseum med sine imponerende samlinger av kunst, relikvier, religiøse thangkha-malerier og Bhutans utsøkte frimerker. Etter et kraftig jordskjelv som rammet Bhutan i 2011 måtte gjenstandene flyttes til en bygning i nærheten av tempelet. Så går dere ned stien til Rinpung-klosteret som ble bygget i 1646 av Shabdrung Ngawang Namgyal, den første åndelige herskeren av Bhutan. I dag blir kontoret brukt av Dzongda (administrativ leder i distriktet) og Thrimpon (dommer) av Paro-distriktet. Veien til klosteret går gjennom en tradisjonell overdekket bro kalt Nemi Zam. En spasertur over broen gir god utsikt over dette arkitektoniske underverket og det yrende folkelivet rundt. Her går også den fantastiske Paro Tshechu-festivalen av stabelen hver vår, fra den 11. til den 15. dagen i den andre måneden av den bhutanske kalenderen - vanligvis i slutten av mars eller april - på Paro Dzong. Dette er en av de største festivalene i Bhutan hvor mange tilreisende pilegrimer fra nær og fjern kommer for å delta i festlighetene. Den første dagen av festivalen blir vanligvis holdt på gårdsplassen til klosteret. 
Lunsj og middag er inkludert.

Dag 3 Paro - Punakha (F/L/M)
Guide og sjåfør er igjen på plass etter frokost og dagens etappe i bil på ca. 4 timer starter på landeveien opp til Dochu-la passet 3088 moh. Vi stopper kort underveis for en titt på stupaen som er bygget for å beskytte området mot onde ånder, skred eller andre ulykker. Mani-veggene, steinmurer hvor hellig skrift er risset inn, samt alle bønneflaggene dekorerer det høyeste punktet på veien. I tillegg får man på klare dager en heftig utsikt over fjelltoppene som rager over passet med høyder fra 7060 moh opp til “uerobrede” Gangkar Puensum som med sine 7497 moh og Bhutans høyeste fjelltopp. Det er ingen overdrivelse å si at man nå har kommet til fjellenes rike her i den isolerte regionen Lunana. Stopp underveis med besøk til templer.
Dagens destinasjon Punakha ligger 1300 moh og fungerte som hovedstad i Bhutan frem til 1955 og er fortsatt sjefsabbeden Je Khenpo sitt hovedsete vinterstid. Den første kongen av Bhutan ble kronet her i 1907 og festningen har tålt flere skader fra brann, jordskjelv og flom. Den siste flommen i oktober 1994 forårsaket store skader på festningen, men mirakuløst ble statuen av Buddha Jojampa spart. Velsignet med et temperert klima og naturlig drenering fra elvene er Punakha-dalen frodig og gir gode vekstforhold for produksjon av frukt og ris.
Lunsj og middag er inkludert. Overnatting på hotell i Punakha.

Dag 4 Punakha (F/L/M)
Etter frokost er det utflukt til Gangtey-dalen. På en liten høyde som stiger opp fra dalbunnen ligger Gangtey-klosteret, det eneste Nyingmapa-klosteret på vestsiden av Bhutan, og også det største Nyingmap-klosteret i landet.
Deretter besøkes et informasjonssenter for svarthalstranen som ligger i utkanten av skogs- og våtmarkområdet langs hovedveien fra Phobjikha-dalen. Som et symbol på fred, har svarthalstranen vært aktet av tibetanske buddhister i århundrer. Legenden sier at tidligere inkarnasjoner av Dalai Lama ble fraktet fra kloster til kloster på ryggen av disse hellige fuglene. Senteret gir også en oversikt over natur- og kulturhistorie i området. Retur til Punakha for overnatting. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 5 Punakha til Thimphu (F/L/M)
Kjøreavstand: 77 km
Beregnet reisetid: 3 timer.
Etter frokost kjører dere til Thimphu, hovedstaden i Bhutan. Underveis til Thimphu-dalen stopper dere i Lobesa for å besøke klosteret Devine Madman - Chhimi Lhakhang, kjent for sin fruktbarhet. Etter lunsj besøker dere Tashichhoe Dzong. Festningen ble bygget i 1641 av Zhabdrung Ngawang Namgyel og ble ombygd til dagens struktur av den avdøde kongen, Hans majestet Jigme Dorji Wang i år 1962-1969.
På kveldsturen rundt i byen kan dere besøke lokale håndverksbutikker. Lunsj og middag inkludert.

Dag 6 Thimpu (F/L/M)
Frokost på hotellet. Dagen er satt av til museumsbesøk. Hvilke museer er avhengig av ukedag. Besøk til et par relativt nyåpnede museer – Tekstilmuseet og Folkemuseet -som begge ble åpnet i 2001 og gir et fascinerende innblikk i Bhutans kultur og levesett.
Det blir også et besøk til en husflidsbedrift med et bredt utvalg av vakre håndvevde tekstiler og andre håndverksprodukter. En naturlig avrunding er et besøk til kunst- og håndverksskolen Changangkha Lakhang hvor vi får se hvordan man lærer seg å lage de vidunderlige arbeidene. Overnatting på hotell i Thimpu. Lunsj er inkludert og i kveld inntar vi vår siste middag i "Tordendragens land".

Dag 7 Thimpu – avreise (F)
Transfer til flyplassen etter frokost. Kjøreturen tar ca. 1 time og 30 minutter, ca. 54 km.
Flybillettene er ikke inkludert i programprisen, men KinaReiser er behjelpelig med bestillingen også av disse.
 
Bhutan har tre klimasoner:
• De høye Himalaya-nære nordlige (særlig nordvestlige) delene av landet har et arktisk klima, med juli-temperatur opp til 5 °C, og lite nedbør.
• En temperert sone, hvor blant annet hovedstaden Thimpu ligger, med høyder mellom 2 000 og 4 000 moh. Varm sommer, nattefrost om vinteren. Mellom 15 °C og 26 °C i juni-september; fra −4 °C opp til 16 °C i januar.
• En tropisk sone i lavland opp til 2 000 moh lengst sør i landet. Lang, varm og våt sommer, kort og tørr vinter. Temperaturer mellom 15 °C og 30 °C året rundt, noen ganger opp mot
40 °C om sommeren.

Inkludert

• 6 overnattinger på 3 stjerners hotell inkludert frokost
• Alle måltider på hotellene (enkelte lunsjer underveis)
• Sightseeinginnslag som beskrevet i programmet med engelsktalende lokale guider
• Transport med sjåfør, vanligvis i Hyundai Tucson (OBS: uten airconditioning), men biltype tilpasses etter antall personer
• Turistavgift og inngangsbilletter
• Visum til Bhutan (fås ved ankomst)

Prisen inkluderer ikke
• Flyreise til Bhutan med Druk Air. KinaReiser er behjelpelig med billetter
• Skatter og avgifter i forbindelse med flyreisen
• Drikke til måltidene, kamera/videoavgift i templene, avreiseskatt, personlige utgifter
• Enkeltrom på hotellene kan bestilles
• Reise og avbestillingsforsikring (obligatorisk, polisenummer må oppgis ved bestilling av reisen). KinaReiser tilbyr Gouda reiseforsikringer

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 440Kongeriket Bhutanfra 16 395Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly til Bhutan, flyskatter og visum ikke inkludert.

Programmet kan kun bestilles direkte hos KinaReiser.

Fakta

Individuell reise Bhutan
7 dager
Innholdsrikt program
Engelsktalende lokal guide

Reisemål: Thimpu, Phunaka, Paro