Skip to main content

Gastronomisk lykke i Italia

Høsten er den perfekte årstiden for å ta turen til Emilia Romagna i Nord-Italia, til byene Parma og Bologna. Her venter opplevelser, historie, besøk til matprodusenter, gode måltider og matkurs. 
Hele turen er skreddersydd til en unik reise for at du skal få oppleve, og smake på noen av de mest kjente produktene Italia har. Ikke minst det tradisjonelle kjøkkenet fra området.
Vi skal besøke et av fylkets flotteste slott med sine fantastiske fargerike saler, og vi skal inn i selve «domkirken» av Parmaskinken hvor eieren selv tar oss imot og viser oss stolt rundt. 
Og, vi skal gå i komponisten Giuseppe Verdi sine fotspor i følge med en sopran. 

Kultur og mat går hånd i hånd og er utrolig viktig for italienere. Reiseleder Caroline Schøning er selv kokk og bor fast i Italia.  Hennes ønske er å videreføre dette gjennom sin matlaging og sine matkurs. 

Søk

Tilleggsprogram

Tilleggsprogram. Dagstur til Bologna
Vi hopper på toget til Bologna etter frokost. Vel fremme etter ca. 55 minutter skal vi vandre gatelangs sammen med Caroline og vår lokale kunnskapsrike engelsktalende guide, og smake lokale spesialiteter. Kafeer og delikatessebutikker med retter Bologna er så kjent for er det mange av, og vi skal også spise lunsj etter hvert. Så skal vi handle inn til kveldens middag før vi tar toget tilbake til Parma. Caroline vil nemlig lage en typisk pastarett fra Bologna til middag i kveld!  

Ikke inkludert/tillegg

Ikke inkludert:
*Reise og avbestillingsforsikring
*Tilleggsprogram. Dagstur til Bologna, kr.1545,- pr. person (min. 6 personer) 
*Tilslutning fra andre byer i Norge. Be om pris.

Forbehold om pris-/valuta endringer.

Betingelser

Pris pr. person i dobbelt/ enkeltrom. 
Prisen er basert på minimum 15 personer.
Vi tar forbehold om eventuelle program og prisendringer.

Program

 • Dag 1: Onsdag 11 Oktober Avreise L, aperitiff

  Caroline møter oss i ankomsthallen, og vi busser direkte videre. Etter ca. 50 minutter stopper vi for sen lunsj. Siden vi fremdeles er i Lombardi blir vi servert selve signaturretten til dette fylket som er Risotto Milanese al Ossobuco!
  Etter lunsj kjører videre i retning Parma, men stopper på nytt hos en produsent av Culatello hvor vi får omvisning i kjelleren etterfulgt av en smak av de lokale skinkene og litt lokal vin.
  Vi reiser videre inn til Parma for innsjekk på hotellet.
  Etter en god lunsj og smaking av skinke, dropper vi stor middag i kveld. Vi samles i hagen på hotellet til en aperitiff, og etter hvert går vi en «blir kjent» runde i de sjarmerende gatene i Parma.

 • Dag 2: Torsdag 12 oktober F, L, M

  Enkel frokost på hotellet. Bussen henter oss kl. 10.00 og vi skal til fylkets flotteste slott, Torrechiara. Her får vi omvisning av en engelsktalende guide.
  Så er det tid for lunsj, i dag på et lokalt Trattoria. Etter lunsj er vi heldige å få komme inn til en produsent av parmaskinke som vanligvis ikke tar imot turister.
  Buss tilbake til Parma med litt tid på egenhånd før vi møtes til middag hjemme på kjøkkenet hvor vi bor. Caroline lager et deilig måltid til oss, og de som vil kan hjelpe til med matlagingen.

 • Dag 3: Fredag 13 oktober F, L, M

  Frokost på hotellet. I dag skal vi oppleve hvordan Parmigiano Reggiano blir produsert, og vi må opp grytidlig mens hanen ennå galer. Etter omvisning går ferden til en Aceto balsamico produsent. Etter omvisning og smaking blir vi servert en aperitiff, før vi reiser tilbake til Parma. Ettermiddagen er satt av til egentid, og vi møtes igjen om kvelden for middag på en historisk restaurant.

 • Dag 4: Lørdag 14 oktober F, M

  Frokost på hotellet. Dagen på egenhånd i Parma eller bli med Caroline på dagstur til Bologna!

  Det er mange flotte kirker og museer i Parma. Det er også mange koselige barer hvor du kan sette deg ned for en kaffe eller aperitiff, og bare nyte det yrende livet. Vi møtes igjen til middag om kvelden.

  Tilleggsprogram.
  Vi hopper på toget til Bologna etter frokost. Vel fremme etter ca. 55 minutter skal vi vandre gatelangs sammen med Caroline og en lokal guide, og smake lokale spesialiteter. Kafeer og delikatessebutikker med retter Bologna er så kjent for er det mange av, og vi skal spise lunsj etter hvert. Så skal vi handle inn til kveldens middag før vi tar toget tilbake til Parma. Caroline vil nemlig lage pasta ala Bologna til middag i kveld!

 • Dag 5: Søndag 15 oktober F, L

  Frokost på hotellet.
  I dag er det hjemreise, og vi setter bagasjen i bussen før vi kjører til fødebyen til komponisten Giuseppe Verdi. Her skal vi besøke teateret som er oppkalt etter han, men hvor han aldri har ville sette sine ben. Vi får omvisning i teateret sammen med en sopran, og vil høre mer om historien.
  Så er det tid for lunsj med lokal spekemat og oster, som vi skyller ned med lokal vin.
  Til flyplassen hvor vi sjekker inn for hjemreise.
  Avreise Milano Malpensa direkte til Gardermoen 18.20 – 20.55

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
11/10Oslo GardermoenGastronomisk lykke i ParmaMer enn 820 995,-Bestill