By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Te fra Darjeeling i India omtales ofte som teens Champagne og regnes av mange for å være den mest fornemme teen man kan drikke. Teen dyrkes i høyden i Nordøst-India, med Himalaya, Tibet og landene Nepal og Bhutan som naboer.
Darjeeling var egentlig en del av Nepal inntil britene okkuperte det for snart 200 år siden. Høyden over havet gjorde Darjeeling til et svalt og velegnet rekreasjonssted for engelskmenn da varmen i lavlandet var som verst sommerstid.
Beliggende 2134 moh, omgitt av verdens berømte tehager og snødekte fjell blir Darjeeling ofte referert til som "Queen of the Hills", og er eksotisk og forlokkende med sine små fossefall, landsbyer og vakre landskap.
I mars og april plukkes de første bladene som ansees å være de aller beste. Den andre plukkingen skjer i mai – juni før monsunen kommer og den tredje plukkingen skjer på høsten.

Program i sammendrag

Dag 1 Flyreise Delhi – Bagdogra (ca. 2 timer), bil til Darjeeling (ca. 3 timer). Innkvartering på hotell. Lunsj og middag på egenhånd.
Dag 2 Soloppgang ved Tiger Hill. Besøk til klosteret Ghoom. Retur til hotellet for frokost. Besøk til Tukvar og tehagen Happy Valley. Tesmaking. Retur til hotellet. Lunsj og middag på egenhånd.
Dag 3 Frokost. Heldagstur til tehagen The Sourenee med lunsj og tesmaking. Retur til Darjeeling. Middag på egenhånd.
Dag 4 Frokost. Smalsporet jernbane (Toy train) med britisk bygget damplokomotiv og videre med bil til Kurseong. Besøk til tehagen Makaibari. Overnatting på Hotel Cochrane Place. Lunsj og middag på egenhånd.
Dag 5 Frokost. Kurseong med bil til Bagdoga og videre med fly til Delhi. Program slutt.

Detaljert program

Dag 1 Delhi - Bagdogra - Darjeeling
Avreise fra Delhi med fly til Bagdogra. På flyplassen i Bagdogra venter deres lokale, engelsktalende guide med sjåfør, og herfra kjøres dere videre til Darjeeling hvor dere skal overnatte. Lunsj og middag på egenhånd.

Dag 2 Darjeeling
Tidlig morgen – før soloppgang og frokost – kjøres dere 13 kilometer fra Darjeeling til Tiger Hill. Herfra kan dere se horisonten skifte farge når solen er på vei opp og fargelegger Himalaya i en fantastisk gylden farge. Det er et magisk syn. Det blir også et stopp ved Ghoom-klosteret – det eldste klosteret i området, bygget i 1875. Deretter kjøres dere tilbake til hotellet for en god frokost.
I dette området heter det ikke teplantasjer, men tehager. Etter frokost blir det besøk til to tehager, Tukvar og Happy Valley. Her får dere en innføring i te og hele prosessen før den er klar for salg. Deretter får dere selvfølgelig være med på en skikkelig tesmaking på Nathmulls Tea Lounge.
I 2003 feiret tehagen Happy Valley sitt hundreårsjubileum selv om den offisielt ble etablert i 1854 av engelskmannen David Wilson. I 1929 ble hagen fusjonert med naboeiendommen og kalt Happy Valley. Happy Valley er den nærmeste tehagen til Darjeeling, beliggende høyt oppe i åssiden. På grunn av høyden er man i stand til å utnytte tåken i fjellet som har en unik effekt på pollen fra planter som gir den unike smaken av Darjeeling-te. Te fra dette område har høy status og har gjerne hedersplassen på hyllene på det eksklusive varemagasinet Harrods i London.
Retur til hotellet. Lunsj og middag på egen hånd.

Dag 3 Darjeeling – Sourenee – Darjeeling
Etter frokost skal dere ut på nye opplevelser og selvfølgelig dreier det seg om te i dag også.
Heldagstur til The Sourenee Tea Estate – paradis for teelskere. Denne over hundre år gamle enorme tehagen produserer ca. 65 000 kilo kvalitetste årlig. Her serveres det lunsj og dere får en omvisning på fabrikken og en liten smaking av den berømte teen.
Tilbake til hotellet om ettermiddagen. Middag på egen hånd.

Dag 4 Darjeeling – Kurseong
Utsjekk av hotellet etter frokost og dere kjøres til jernbanestasjonen for toget til Ghum, Indias høyeste beliggende jernbanestasjon. Utsikten er fantastisk på denne strekningen. Toget er en smalsporet jernbane, populært kalt Toy train, med britisk bygget damplokomotiv. Fra Ghum er det videre med bil til Kurseong, en «Hill Station» beliggende på 1458 moh. Byen ligger mellom Darjeeling og Siliguri, spredt langs en skogkledd åskam med flott utsikt over te- og skogsområder.
Om ettermiddagen blir det besøk til tehagen Makaibari. Makaibari har 70 % av hele sitt areal under skogdekke. Harmonisk samspill i alle ledd har opprettet en biotop for mange arter av dyr som trives her, inkludert truede fugler, sommerfugler, edderkopper og mange andre.
Dere får en omvisning i tehagen og flere detaljer om dyrkingen før turen går tilbake til Kurseong og dere sjekker inn på Hotel Cochrane Place, et hyggelig lite hotell med flott beliggenhet i dette vakre område. Dere har resten av kvelden på egenhånd. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 5 Kurseong – Bagdoga – Delhi
Etter frokost er det transfer med bil ca. to timer til flyplassen og retur til Delhi. Ankomst Delhi om kvelden.

Legg gjerne til noen ekstra netter i Delhi eller andre byer i India. Spør oss om forslag til program. Noen forslag til reiser i India finner du her!

Inkludert

• Engelsktalende lokale guider
• Egen bil med sjåfør
• Inngangsbilletter
• Innenlands flyreise i økonomiklasse
• Hotell i god turistklasse i del av dobbeltrom, med frokost
• Måltider som beskrevet

Ikke inkludert
• Tips til guide og sjåfør
• Enkeltrom
• Guiden hjelper med anbefaling av restauranter, men du betaler selv på stedet.
• Visum til India
• Reise- og avbestillingsforsikring

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Darjeeling - Teens Champagnefra 10 945Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til India ikke inkludert.

Du kan besøke Darjeeling hele året, men beste tid regnes for å være april til juni og september til desember.

Fakta

Individuell reise India
5 dager
Lokal engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Innholdsrikt program med fokus på te

Reisemål: Delhi, Bagdogra, Darjeeling, Sourenee, Kurseong