By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Dette er reisen for deg som synes mat er spennende, elsker krydderbasarer og lokale markeder. Du serveres ikke bare mat fra India, men får en bedre forståelse for kulturen bak maten. Selvfølgelig får du med deg alle de store høydepunktene i India i tillegg.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Delhi Engelsktalende guide venter på flyplassen for transfer til hotellet. Sightseeing i New Delhi. Lunsj og middag er inkludert.
Dag 2 Delhi Frokost på hotellet. Besøk til kryddermarked, sightseeing, sykkeltur i Old Delhi om ettermiddagen. Lunsj og middag er inkludert.
Dag 3 Delhi, Agra Frokost på hotellet. Transport med bil fra Delhi til Agra, markedsbesøk, mat-demonstrasjon med kokk. Lunsj og middag er inkludert.
Dag 4 Agra, Frokost, besøk til Taj Mahal og Agra Fort. Lunsj og middag er inkludert. Merk: Taj Mahal er stengt fredager.
Dag 5 Agra Frokost på hotellet, biltur fra Agra til Jaipur, mat-demonstrasjon med kokk og påfølgende middag. Lunsj og middag er inkludert.
Dag 6 Jaipur Frokost, formiddagen fri, mat-demonstrasjon med kokk og påfølgende lunsj, markedsbesøk. Lunsj og middag er inkludert.
Dag 7 Jaipur Frokost på hotellet, besøk til Amber Fort, Vindenes palass, sightseeing i Jaipur om ettermiddagen. Lunsj og middag er inkludert.
Dag 8 Jaipur, Delhi Frokost på hotellet. Retur med bil til Delhi, besøk til markedet Dilli Haat. Lunsj og middag er inkludert.
Dag 9 Delhi, hjemreise Frokost, transfer til flyplassen.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Delhi
På flyplassen blir dere møtt av vår engelsktalende guide og sjåfør som tar dere med til hotellet. Litt avhengig av ankomsttid til Delhi blir dere plukket opp av guiden igjen for en halvdags tur i New Delhi.   
Turen i dag inkluderer et besøk til Qutub Minar som er det høyeste steintårnet i India. Qutub Minar ble påbegynt i 1199 e.Kr. av Qutub-ud-Din Aibak og avsluttet av hans etterfølger og svigersønn, Iltutmish. Bygningen er 72,5 meter høy. Deretter til Humayuns grav, bygget av enken til den andre Mughal-keiseren, Humayun, som er et fremragende monument i indo-persisk stil, en forløper av Taj Mahal. Turen inkluderer også en kjøretur forbi den imponerende India Gate, parlamentsbygningen og Rashtrapati Bhawan, presidentens bolig.
Lunsj og middag er inkludert.

Dag 2 Delhi
Dagen begynner, selvsagt etter en bedre frokost på hotellet, med tur til Delhis kryddermarked. Her vandrer dere blant de mange småbodene, der det stilles ut frukt, krydder, nøtter og frø. Videre inn i Gadodia-markedet - området er Indias største engrosmarked for krydder - bygget på 1920-tallet. Luften her er tykk av duftene fra de mest eksotiske krydderne du kan tenke deg.
Dere fortsetter på bytur i Old Delhi, inkludert besøk til Red Fort som er bygget av rød sandstein og moskeen Jama Masjid, den mest elegante moskeen i India.
Det blir også besøk til Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi ble kremert i 1948. Laxmi Narayan er Delhis flotteste tempel, og deretter skal dere på et besøk til Sikh-tempelet Bangla Sahib. Omvisning i «storkjøkkenet» i tempelet som tar imot tusenvis av mennesker hver dag, uavhengig av kaste, tro, religion eller rase, og tilbyr dem et gratis måltid.
Turen går videre med rickshaw (sykkeldrosje) i Delhis gamleby, før dere får bivåne tilberedningen av, og deretter innta middagen på en lokal restaurant.
Retur til hotellet. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 3 Delhi - Agra med bil (205 km/ ca. 4 timer)
Dere sjekker ut av hotellet etter frokost for avreise til Agra med bil. Turen tar ca. 4 timer, med et hav av opplevelser og inntrykk langs veien. Vel fremme i Agra sjekker dere inn på hotellet og spiser lunsj.

Om ettermiddagen blir det besøk på det lokale markedet, og dere observerer gatemat-tradisjonene her. I kveld får dere anledning til å være med en hotellkokk og utforske retter fra Mogul-kjøkkenet. Middag er inkludert.

Dag 4 Agra
Etter frokost drar dere på sightseeing. På programmet står Taj Mahal og Agra fort.
Agra var hovedstad i India under afghanske kong Sikandar Lodhi sitt rike. I moderne tid har byen hatt en oppblomstring av håndverkere, hvor noen av dem hevder å være direkte etterkommere av de håndverkerne som hjalp til med å bygge Taj Mahal.
Taj Mahal: Khurram ble konge etter en blodig kamp i 1628 og tok navnet Shahjahan eller «King of the World» og ga sin elskede kone den høyeste tittelen. Hun ble Mumtaz Mahal, den Opphøyde av Palasset. I 1631 dro Shahjahan på en ekspedisjon og, som alltid, fulgte Mumtaz Mahal ham, men døde i barsel på Burhanpur kun 39 år gammel. Shahjahan var utrøstelig, og historien forteller om det kongelige hoffets to år lange sorg. Det var ingen musikk, ingen fest, og ingen feiring av noe slag. Shahjahan besluttet å reise et minnesmerke i marmor slik at verden aldri ville glemme -Taj Mahal. På persisk betyr «taj» krone og «mahal» palass og kan oversettes til «palasset der kronen ligger»
Byggverket ble plassert på en sving i elva, og kunne ses fra Shahjahans personlige palass i Agra Fort. 20 000 håndverkere brukte 22 år på å ferdigstille bygget som må være et av verdens vakreste bygg. Oppført på Unescos verdensarvlister i 1983. Taj Mahal er stengt fredager.
Senere besøker dere Agra Fort, som ble påbegynt av keiser Akbar i 1565. Fortet er virkelig en by i byen, og er omgitt av en vollgrav som er over 10 meter bred. Av sine fire porter er den mest imponerende Delhi Gate i vest.
Retur til hotellet. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 5 Agra – Jaipur med bil (235 km/ 6 timer)
Dere forlater Agra etter frokost, og kjører mot Jaipur - «den rosa byen». Turen tar ca. 6 timer og strekningen er igjen et «eventyr». Stopp underveis for lunsj og benstrekk.
Ankomst Jaipur og direkte innsjekk på hotellet.
Bortsett fra den yrende trafikken i byen, er del lett å la seg hensette til historiske tider, som trenger seg på gjennom gamle bygninger, palasser, flotte hager og fort. Også folkene og basarene i byen gir deg en tidløs følelse.
Denne kvelden skal dere til luksuriøse Diggi Palace. Hotellet har i generasjoner vært drevet av kongelige etterkommere, og dere får demonstrert områdets kokekunst og samtale med «de kongelige».  Selvsagt skal dere også spise maten her.

Dag 6 Jaipur
I dag har dere en rolig morgen og formiddag, med avslapping og egentid. Litt senere blir dere plukket opp for lunsj på Samode Palace, hvor dere får bivåne koking av indisk karri. Dere får en innføring i det kongelige kjøkkenets hemmeligheter, og får en demonstrasjon av et måltid som fremdeles er en favoritt blant høytstående «maharajaer»

Rajasthani-kjøkkenet er kanskje det mest sarte i indisk matlaging. De enkleste og mest grunnleggende av ingrediensene går igjen i de fleste retter. Mangel på grønnsaker, som for eksempel tomater, har gjort pulver av tørket mango til en viktig ingrediens. Kikert-mel er også en viktig bestanddel i dette kjøkkenet. Og kanskje på grunn av generell mangel på vann, anvendes i stedet melk, kjernemelk og klaret smør for koking.
Om kvelden går dere sammen med guiden på det lokale matmarkedet og i basarene hvor det yrer av liv.
Middag er inkludert.

Dag 7 Jaipur - sightseeing
Frokost på hotellet. I dag blir det besøk til den gamle hovedstaden i Amber - Amber Fort - etterfulgt av bytur.
Maharaja Mansingh, Mogul-keiser Akbars mest suksessrike general, startet byggingen av Amber Fort i det 17. århundre.
Høyt der oppe ligger fortet, og en Jeep vil spare dere bryet med å nå opp til borgen. Sammen med guiden spaserer dere gjennom et kompleks av gårdsplasser og haller. Mange av rommene har herlige malerier med edelstener og speil innlagt i veggene. Mest fascinerende er kanskje Sheesh Mahal (Hall of Mirrors). Lunsj underveis.

Tilbake i sentrum av Jaipur om ettermiddagen, og man besøker andre høydepunkter som City Palace, som er et overveldende kompleks av utsøkte palasser, hager og gårdsplasser, kunsthåndverk og utskårne døråpninger. Palassmuseet har samlinger av sjeldne manuskripter, våpenhus, kostymer, tepper og malerier. Jantar Mantar eller Astronomical Observatory, bygget i 1726, er en av de fem astronomiske underverker bygget av Sawai Jai Singh og gjør nøyaktige spådommer selv i dag. Fotostopp ved Vindenes palass.
Tilbake til hotellet. Middag er inkludert.
                                              
Dag 8 Jaipur - Delhi med bil (270 km/ 6 timer)
Tidlig utsjekking fra hotellet og transport i bil tilbake til Delhi. Stopp underveis for lunsj. Ankomst Delhi og innsjekk på hotellet. Om tiden tillater det og dere har lyst følger guiden gjerne med til Dilli Haat, et stort lokalt utendørs marked med alt fra krydder og klær til sko og suvenirer.
Middag om kvelden er inkludert.

Dag 9 Hjemreise
Frokost, utsjekk og transfer til flyplassen.

Inkludert

• Engelsktalende lokale guider
• Egen bil med sjåfør
• Inngangsbilletter
• Program som beskrevet inkl. lunsj og middag
• Hotell i god turistklasse; del av dobbeltrom, med frokost i 8 netter
• Matkurs inkl. middag og lunsj.

Ikke inkludert
• Visum til India

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Matreise til Indiafra 8 695Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til India ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program i India
9 dager
Engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Innholdsrikt program med fokus på mat
Matkurs
Alle måltider inkludert

Reisemål: Delhi, Agra, Jaipur