By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Indias aller største severdigheter i en og samme reise. I Rajasthans hovedstad Jaipur besøker vi det store maharadjapalasset og det imponerende Amber Fort. Vi prøver oss på yoga og lager mat sammen med en familie. I Bharatpur bor vi på et autenstisk maharadjapalass som er bygget om til et hotell med en helt spesiell atmosfære. Her kan vi koble av ved bassenget. I Agra venter verdens vakreste og mest kjente bygning – Taj Mahal. Den lille byen Khajuraho fascinerer oss med sine erotiske tempelskulpturer, en av Asias fremste kulturskatter. I "religionenes hovedstad" Varanasi begir vi oss ut på Ganges for å se de hinduiske pilegrimenes rituelle bad i soloppgangen og besøker stedet der Buddha holdt sin første preken. I New Delhi ser vi de flotte bygningene fra det britiske imperiets tid og brede paradegater, nå regjeringsbygg for det selvstendige India. I Old Delhi besøker vi landets største moské Jama Masjid og opplever folkelivet i basarområdene, blant annet på en tur med sykkelrickshaw. En komplett rundreise med herlige kontraster og store opplevelser.

Detaljert program

AVREISE, DELHI, JAIPUR
DAG 1-2

Avreise med fly. Ankomst Delhi om morgenen der vi møter vår svenske reiseleder. Vi kjører i buss sørover mot den kjente delstaten Rajasthan og dens hovedstad Jaipur. Byen ble bygd på 1720-tallet etter en byplan med vinkelrette, brede gater og Det store palasset for maharajaen og hans hoff midt i byen. Den rosa fargen stammer fra et kongelig besøk i 1878 da prinsen av Wales kom på besøk og maharajaen passet på å forskjønne byen til gjestenes ære. Vi innleder programmet med en byrundtur og et besøk i Birlatempelet. Velkomstmiddag om kvelden.

JAIPUR, SANGANER
DAG 3-4
Etter frokost begir vi oss mot fjellet nord for Jaipur og til Amber fort, det store palasset som ble påbegynt på 1400-tallet. Det var her maharajaen og hans hoff bodde før Jaipur ble bygget. I sentrale Jaipur ser vi også Vindenes palass hvor fasaden mot gaten muliggjorde for hoffets damer å titte ut i gatens lengderetning og følge parader og andre begivenheter utenfor palasset. Under lunsjen får vi en demonstrasjon av sari- og turbanknytting, samt hennamaling. Så med el-sykkelrikshaw i basarene. Her får vi tid til streiftog og shopping. Middag på hotellet. Neste morgen innleder vi med en times avslappende yoga med instruktør før frokost. Deretter reiser vi med buss til Sanganer for å se på hvordan de produserer dekorativt papir og tekstiler for hånd. Her skal vi også besøke en familie der vi får se og delta i matlaging av en delikat rajasthansk lunsj. Programfri ettermiddag i Jaipur. Dra gjerne tilbake til de spennende basarene eller slappe av ved hotellets basseng. Middag på hotellet om kvelden.

JAIPUR, ABHANERI, BHARATPUR
DAG 5
Om morgenen kjører vi videre mot Bharatpur og stopper ved byen Abhaneri der vi får oppleve et typisk byliv i Rajasthan, samt besøke Chand Baori, en av Indias dypeste stigebrønner og tempelet Harsh Mata. Framme i Bharatpur tar vi inn på et helt spesielt hotell som er et tidligere maharjapalass, nå omgjort til et hotell som drives av maharajaens bror. Vi starter med lunsj og kan deretter koble av og nyte bassenget. Middag om kvelden.

BHARATPUR, AGRA
DAG 6-7
Etter frokost, og kanskje etter et bad i bassenget, tar vi oss med buss til byen Fatehpur Sikri som ble oppført på ordre av Akbar den store på 1500-tallet da han besluttet å flytte sin hovedstad fra Agra til dette stedet. Etter bare et drøyt tiår mistet Fatehpur Sikri sin stilling, administrasjon og hoff flyttet tilbake til Agra. Vi vandrer rundt blant de flotte røde sandsteinsbygningene som står igjen og opplever noe av atmosfæren fra svunne tider. Vi fortsetter til Agra som var hovedstad et par århundrer da de muslimske mogulene hersket i India. Akbar den store regjerte den siste halvdelen av 1500-tallet og begynte å bygge Det røde fortet, det fortet som hans sønnesønn Shah Jahan senere skulle bygge ut og forskjønne. Agra fort (Det røde fortet) ligger ved Jamunaelvens bredde, enorme murverk rammer inn flere palass og bygninger, en del i marmor. Her vandrer vi rundt og forestiller oss hvordan mogulkeiserne, deres hoff og haremsdamer levde. Det var herfra keiserne Akbar, Jehangir og Shah Jahan styrte sitt rike da Agra var hovedstad i mogulriket. Nå er det endelig klart for alle Indiareisendes drøm - Taj Mahal, det vakre mausoleet som keiser Shah Jahan lot reise over sin hustru på midten av 1600-tallet. Opplevelsen av den vakre bygningen går utenpå det meste, så perfekt vakker, men allikevel så enestående personlig og intim. Før vi sjekker inn på hotellet rekker vi et besøk i et håndverksatelié der man legger inn halvedelstener i marmor, en håndverkstradisjon som er spesiell for Agra og som vi så mye av i Taj Mahal. Lunsj i løpet av dagen, middag på hotellet.

AGRA, ORCHHA, KHAJURAHO
DAG 8
Om morgenen tar vi toget fra Agra til Jhansi, en kort reise på et par timer. Reisen går så videre med buss til byen Orchha som er en by midt i et fantastisk kompleks av palass og templer. Hovedpalasset ligger på en øy i Betwa-elven, omgitt av en mektig mur som minner om de mange kampene som ble utkjempet her på 1600-tallet. Etter lunsj reiser vi videre med vår buss gjennom en landsbygd med arbeidende bønder og buskap i pittoreske, små byer til Khajuraho, middag  om kvelden.

KHAJURAHO, VARANASI
DAG 9
Det lille stedet Khajuraho er et sted viden kjent for sine mange templer som har blitt bygget i løpet av en hundreårsperiode rundt 1000 e Kr. Vi besøker det store tempelområdet for å nyte skulpturprakten. Det er nesten usannsynlig at en så overveldende mengde templer og skulpturer kan ha blitt laget på så kort tid, i gjennomsnitt er hvert tempel smykket med 600 meterhøye statuer, totalt mer enn 13 000 statuer i de bevarte templene. Templenes eksistens ble avslørt av en britisk offiser som under en vandring i den tette jungelvegetasjonen på begynnelsen av 1800-tallet plutselig fant de store bygningene, gjengrodd av vegetasjon. Mange av templenes skulpturer har sterke erotiske motiv. På ettermiddagen flyr vi til Varanasi. Vi starter med å besøke den lille byen Sarnath der Buddha holdt sin første preken før vi begir oss til vårt hotell for innsjekking og middag.

VARANASI
DAG 10-11
Varanasi, som tidligere gikk under navnet Benares, er guden Shivas by ved Ganges og et av hinduenes fremste pilegrimsmål. Hit kommer årlig millioner av fromme pilegrimer. Ved soloppgang sitter vi i en båt som langsomt glir framover på elven Ganges. Fra båten kan vi se mot strandkanten og studere de fromme pilegrimene som bader i den hellige elven – et uforglemmelig syn. Kremeringsplassen kan vi også se, samt lærere og hellige menn som har slått seg ned på trappene ned mot elven. Ferden avsluttes med en vandring gjennom Varanasis gater der mange små og store templer ligger langs gatene. Vi drar tilbake til hotellet for frokost og tid for litt hvile eller egne aktiviteter.  Etter lunsj drar vi tilbake til samme område for en tur med sykkelrickshaw. Vi får også se hvordan prestene utfører arti, en velsignelsesseremoni. Middag på hotellet. Neste morgen er det programfri tid før vi sjekker ut, spiser lunsj og setter oss på ettermiddagsflyet til Delhi. Middag på hotellet.

DELHI
DAG 12
Vi innleder programmet i Old Delhi. Vi besøker Indias største moské Jama Masjid og begir oss så inn i de trange områdene med sykkeldrosjer og får se basargatene. Vi besøker så sikhenes største helligdom i Delhi, Bangla Sahib, der det daglig tilbys gratis lunsj til den som ønsker. Sikhene er en av Indias minste religiøse folkegrupper men i Delhi er de tallrike og de mannlige bekjennerne kjennes lett igjen med sine skjegg og prydelige turbaner. Vi fortsetter inn til de sentrale delene av New Delhi, den byen som britene bygde i løpet av sine siste år i landet. Brede bulevarder med mye grøntarealer og vakre offentlige bygninger preger byen. Vi stanser utenfor presidentpalasset, Rastrapati Bhawan, opprinnelig bygget for den engelske visekongen, vi kjører ut på Raj Path, den storslagne paradegaten som leder ned til India Gate, en triumfbue oppført som et minnesmerke over de indiske soldatene som falt i første verdenskrig. Dagen avsluttes med avskjedsmiddag.

HJEMREISE
DAG 13
Transfer til flyplassen. Avreise med fly, hjemkomst samme dag.

Inkludert

• Fly med Finnair til Delhi t/r, økonomiklasse. Prisen gjelder for avreise fra Oslo. Måltider om bord.
• Vår India-kyndige svenske reiseleder møter i Delhi og leder reisen i India. Dessuten medvirker en engelsktalende indisk guide på hvert reisemål.
• Hotell: del i dobbeltrom, turistklasse/høy turistklasse
• Alle måltider (samtlige frokoster, lunsjer og middager) eksklusiv drikke til maten. 
• Program som beskrevet. Transfers, bagasjehåndtering, transporter og inngangsbilletter. Innenlands reiser i følge program.
• Informasjonspakke
• Tips til indiske guider, sjåfører og hotell- og restaurantpersonell.
• Passasjer-, flyplass- og sikkerhetsavgifter.
• Du som reiser uten følge kan bestille del i dobbeltrom.

Ikke inkludert
• Kostnad for visum til India. Anvisning følger med bestillingsbekreftelsen.

Kan bestilles mot tillegg
• Avbestillingsbeskyttelse 800 kr.
• Enkeltrom, se pristabellen.
• Tilslutningsfly til/fra Oslo, spør ved bestilling.
• Reiseforsikring, vi forhandler Gouda Reiseforsikring.
• Forlengelse av reisen i India, spør ved bestilling.
• Forlengelse til Goa eller Kerala, spør ved bestilling.

Fakta

Eventyrlige IndiaFellesreise India
13 dager
Fly med Finnair
Svensk reiseleder
Program og alle måltider inkludert
Tips til indiske sjåfører og guider inkludert

Reisemål:
Delhi, Jaipur, Sanganer, Abhaneri, Bharatpur, Fatehpur Sikri, Agra, Orchha, Khajuraho, Varanasi

Dag 1 Avreise med fly
Dag 2 Ankomst Delhi, buss til Jaipur
Dag 3 Jaipur
Dag 4 Jaipur, Sanganer
Dag 5 Jaipur, Abhaneri, Bharatpur
Dag 6 Bharatpur, Agra
Dag 7 Agra
Dag 8 Agra, Orccha, buss til Khajuraho
Dag 9 Khajuraho, fly til Varanasi
Dag 10 Varanasi
Dag 11 Varanasi, fly til Delhi
Dag 12 Delhi
Dag 13 Delhi, hjemreise, hjemkomst samme dag