By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

En unik reise til fargerike India med Delhi, Agra og Jaipur. Ferien avslutter man med noen late dager i Goa.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Delhi. Engelsktalende guide venter på flyplassen for transfer til hotellet. Overnatting i New Delhi.
Dag 2 Frokost på hotellet. Sightseeing i Delhi. Overnatting i New Delhi. Lunsj og middag på egen hånd.
Dag 3 Transport med tog fra Delhi til Agra. Besøk til Taj Mahal og Agra Fort. Lunsj på egen hånd (guide assisterer).  Middag på egen hånd. Merk: Taj Mahal er stengt fredager.
Dag 4 Frokost på hotellet. Biltur fra Agra til Jaipur, stopp underveis i Faterpur Sikri. Overnatting i Jaipur. Lunsj og middag på egen hånd. Overnatting i Jaipur.
Dag 5 Frokost på hotellet. Besøk til Amber Fort, Vindenes palass, sightseeing i Jaipur om ettermiddagen. Lunsj og middag på egen hånd. Overnatting i Jaipur.
Dag 6 Frokost og transfer til flyplassen for fly videre til Goa. Transfer og overnatting i Goa.
Dag 7 - 11 Frokost og late dager ved stranden i Goa.
Dag 12 Frokost og transfer til flyplassen i Goa for videre reise eller tilbake til Norge.

Detaljert program

Dag 1
Ved ankomst Delhi International Airport blir dere møtt av en engelsktalende lokal guide i ankomsthallen på flyplassen etter passkontrollen. Transfer til hotellet og innsjekk. Rommet blir booket fra dagen før slik at dere kan sjekke rett inn (justeres i forhold til ankomsttid).
Delhi er et konglomerat av opprinnelig åtte byer som ble etablert her fra så tidlig som 900 f.Kr. til 1930. Det er fremfor alt en historisk by og i dag en elegant hovedstad. Det finnes mange historier om denne fascinerende byen som helt fra begynnelsen kan spores tilbake til mytologiske tider. Etterfølgende keisere bygget massive festninger og palasser, og den store monarken av det 17. århundre, Shah Jehan, flyttet sin hovedstad fra Agra til Delhi. Det var da Red Fort ble til, og området Chandi Chowk kjent for sine mange butikker, trange gater og yrende liv og Jama Masjid, byens mest majestetiske moske. Britene la til enda en by - New Delhi, nåtidens sete for administrasjon og hovedstaden i India. Edwin Lutyen hadde en drøm om en perfekt blanding av Østens ekstravaganse og vestlige begrensninger.

Dag 2
Etter frokost på hotellet møter dere guiden og fortsetter på bytur i Old Delhi. Du starter med et besøk til Red Fort som er bygget av rød sandstein og moskeen Jama Masjid, den mest elegante moskeen i India.
Man passerer Kotla Firoze Shah, ruinene av et gammelt fort fra det 14. århundre. Så et besøk til Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi ble kremert i 1948. Turen i dag inkluderer et besøk til Qutub Minar som er det høyeste steintårnet i India. Qutub Minar ble påbegynt i 1199 e.Kr. av Qutub-ud-Din Aibak og avsluttet av hans etterfølger og svigersønn, Iltutmish. Bygningen er 72,5 meter høy og er 379 meter fra bunn til topp. Turen inkluderer også en kjøretur forbi den imponerende India Gate, parlamentsbygningen og Rashtrapati Bhawan, presidentens bolig.
Lunsj og middag på egen hånd, men guiden gir dere tips.

Dag 3
Enkel frokost på hotellet og utsjekking. Transport til jernbanestasjonen hvor guiden følger deg om bord på toget til Agra. Du reiser 1. klasse og frokost serveres om bord.
Ankomst Agra hvor ny engelsktalende guide og sjåfør møter dere på stasjonen og tar dere direkte på sightseeing med blant annet Taj Mahal og Agra fort.
Agra var hovedstad i India under afghanske kong Sikandar Lodhi sitt rike. Senere, i 1526 e.Kr., tok keiser Babar på seg oppgaven med å gjøre endringer i Agra av en slik karakter at de neste par hundre år var Agra vitne til en vekst av pomp og prakt. I moderne tid har byen hatt en oppblomstring av håndverkere hvor noen av dem hevder å være direkte etterkommere av de håndverkerne som hjalp til med å bygge Taj Mahal.
Taj Mahal: Khurram ble konge etter en blodig kamp i 1628 og tok navnet Shahjahan eller «King of the World» og ga sin elskede kone den høyeste tittelen. Hun ble Mumtaz Mahal, den Opphøyde av Palasset. I 1631 dro Shahjahan på en ekspedisjon og, som alltid, fulgte Mumtaz Mahal ham, men døde i barsel på Burhanpur kun 39 år gammel. Hun hadde født Shahjahans fjortende barn, hvorav fire sønner og tre døtre overlevde. Shahjahan var utrøstelig og historien forteller om det kongelige hoffets to år lange sorg. Det var ingen musikk, ingen fest, og ingen feiring av noe slag. Shahjahan besluttet å reise et minnesmerke i marmor slik at verden aldri ville glemme - Taj Mahal. Byggverket ble plassert på en sving i elva, og kunne ses fra Shahjahans personlige palass i Agra Fort. 20 000 håndverkere brukte 22 år på å ferdigstille bygget som må være et av verdens vakreste bygg. (Taj Mahal er stengt på fredager)
Senere besøker dere Agra Fort som ble påbegynt av keiser Akbar i 1565. Fortet er virkelig en by i byen, og er omgitt av en vollgrav som er over 10 meter bred. Av sine fire porter er den mest imponerende Delhi Gate i vest.

Dag 4
Frokost på hotellet før ferden går videre til Jaipur. På veien gjør dere et stopp ved Faterpur Sikri. Fatehpur Sikri, den øde røde sandsteinbyen, bygget av den store Mughal Akbar i slutten av det 16. århundre. Det ble forlatt kort tid etter at det var ferdigbygget og når de lokale brønnene gikk tørre. Det er komplett med palasser og moskeer og pleide å være en by større enn London da det opprinnelig ble bygget på slutten av 16. århundre.  Etter besøket her reiser dere videre til Jaipur. Innsjekk på hotellet og kvelden på egenhånd.
Jaipur ligger omgitt av kuperte åser, hver av dem kronet med formidable fort og vakre palasser, herskapshus og hager overalt i dens område. Palasser og fort av fortiden som var vitne til kongelige prosesjoner glir ganske naturlig inn i dagliglivet i den "rosa byen". Bortsett fra den travle trafikken av sykler, biler og busser, synes lite å ha forandret seg. Kvinnenes fargerike kjoler og mennenes turban gir farge til denne fascinerende byen.

Dag 5
Frokost på hotellet. I dag blir det besøk til den gamle hovedstaden i Amber - Amber Fort - etterfulgt av bytur.
Maharaja Mansingh, Mogul-keiser Akbars mest suksessrike general, startet byggingen av Amber Fort i det 17. århundre.
Høyt der oppe ligger fortet og en Jeep vil spare dere bryet med å nå opp til borgen. Sammen med guiden spaserer dere gjennom et kompleks av gårdsplasser og haller. Mange av rommene har herlige malerier med edelstener og speil innlagt i veggene. Mest fascinerende er kanskje Sheesh Mahal (Hall of Mirrors).
Underveis til Amber Fort vil dere stoppe og se Vindenes palass.
Tilbake i sentrum av Jaipur om ettermiddagen og man besøker andre høydepunkter som City Palace, som er et overveldende kompleks av utsøkte palasser, hager og gårdsplasser, kunsthåndverk og utskårne døråpninger. Palassmuseet har samlinger av sjeldne manuskripter, våpenhus, kostymer, tepper og malerier. Jantar Mantar eller Astronomical Observatory, bygget i 1726, er en av de fem astronomiske underverker bygget av Sawai Jai Singh og gjør nøyaktige spådommer selv i dag. Du vil også få mulighet til å vandre omkring på de lokale markedene og de mange butikkene i byen. Tilbake til hotellet.
Lunsj og middag på egen hånd.

Dag 6
Frokost og deretter transfer til flyplassen for fly til Goa i Sør-India. Ved ankomst Goa transfer til hotellet for late dager ved stranden.

Dag 7 - 11
Late dager ved stranden i Goa.

Svaiende palmer, glitrende vann og hvit sand, Goa er stedet hvis du ønsker mulighet til deilige bad og hvile i et avspennende miljø.

Dag 12
Frokost og transfer til flyplassen i Goa for videre reise eller reise tilbake til Norge.

Inkludert

• Engelsktalende lokale guider
• Egen bil med sjåfør
• Inngangsbilletter i følge programmet
• Hotell i god turistklasse, del av dobbeltrom, med frokost
• Beskrevet innenlands reise
• Hotell, del av dobbeltrom, med frokost
• Velkomstmiddag i Delhi

Ikke inkludert
• Fly Norge - India t/r og flyskatter.
• Eventuelle avbestilling og/eller reiseforsikring
• Visum til India
• Tips til guide og sjåfør.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Indias skatter med GoaPå forespørselBestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere.

Fakta

Fakta
Individuell reise India
12 dager
Engelsktalende lokale guider og egen bil med sjåfør
Beskrevet innenlands reise

Reisemål:
Delhi, Agra, Jaipur, Goa