By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Opplev den rike indiske tekstil- og håndverkstradisjonen på museer og i menneskenes dagligliv. Se alt fra de mest elegante gullbroderier til små familieverksteder der man trykker med treblokk og farger, lager blomstermønstret papir av gamle tekstiler, og mye annet. Utvalgte håndverksbyer besøkes. I Bharatpur bor vi på et palass som er som et kunstmuseum. Vi lar oss også forføre av Taj Mahal og andre store severdigheter. Reisen ledes av India-kjenneren Cecilia Purits som har en sterk interesse for og mye kunnskap om indisk tekstil- og håndverkstradisjon. Store opplevelser garanteres!

Program i sammendrag

Dag 1 Oslo Avreise med fly til Delhi.
Dag 2 Delhi Frokost om bord, ankomst Delhi, Cecilia Purits møter, transfer til hotellet for frokost, buss til Jaipur (ca. 6 t), lunsj underveis eller ved ankomst Jaipur, Birlatempelet, informasjonsmøte, velkomstmiddag.
Dag 3 Jaipur Frokost på hotellet, observatoriet Jantar Mantar, maharadja-palasset, lunsj, teppefabrikk, middag.
Dag 4 Jaipur Frokost på hotellet, Amber fort, Anokhi Museum for å se trykking av mønster på stoff med treblokk, lunsj, smykkeverksted, basarområdet, middag.
Dag 5 Jaipur, besøk i Sanganer Frokost på hotellet, Vindenes palass, buss til Sanganer for å se blant annet farging av tekstiler og papirproduksjon. Lunsj i i Sanganer, middag i Jaipur.
Dag 6 Jaipur, bybesøk, Bharatpur Frokost på hotellet, buss til Bharatpur (ca. 5-6 t), stopp underveis for å se produksjon av håndvevde, tradisjonelle tepper, lunsj underveis, innkvartering på et autentisk maharadsjapalass omgjort til et hotell, middag.
Dag 7 Bharatpur, Agra Frokost på hotellet, spennende program i området rundt hotellets svømmebasseng:
Sari - sariens historie, Turban - turbanens historie, Hennamaling - hennaens historie. Lunsj, buss til Agra (ca. 2 t), middag.
Dag 8 Agra Frokost på hotellet, broderikurs, lunsj. Besøk til juvelfirmaet Kohinoor for å se smykker, vakre broderier med gulltråd og edelstener. Middag.
Dag 9 Agra, Delhi Frokost på hotellet, Taj Mahal, besøk til et verksted der det lages steininnlegg i marmor, buss til Delhi (ca. 5-6 t), lunsj underveis, middag i Delhi.
Dag 10 Delhi Frokost på hotellet, Indian Crafts Museum, vi kjører langs paradegaten Raj Path som omgis av New Delhis store regjeringsbygg til sikhtempelet Bangla Sahib, lunsj, tekstil- og håndverksmarkedet Dilli Haat, middag.
Dag 11 Delhi Frokost på hotellet, moskeen Jama Masjid, sykkelrikshaw gjennom Old Delhis gamle basargater, spasertur i de trange, myldrende gatene i Chandni Chowk, Kinari Bazar og flere markeder, lunsj, avskjedsmiddag.
Dag 12 Delhi, hjemreise Frokost, transfer til flyplassen, hjemreise med fly, hjemkomst samme dag.

 

Detaljert program

Dag 1 Avreise
Avreise fra Oslo til Delhi via Helsinki med Finnair.
 
Dag 2 Delhi, Jaipur
Ankomst flyplassen i Delhi. Cecilia Purits møter på flyplassen.
Frokost inntas på et hotell.  Buss til Jaipur, hovedstad i den velkjente delstaten Rajasthan. Jaipur ble bygget på 1720-tallet med vinkelrette, brede gater og et sentralt beliggende palass for maharaja og hans hoff. Den rosa fargen stammer fra et kongelig besøk i 1878 da prinsen av Wales med følge kom på besøk og maharajaen passet på å gjøre Jaipur vakrere til ære for gjestene.
Lunsj underveis eller ved ankomst Jaipur. Bussreisen til Jaipur tar cirka 6 timer. I Jaipur besøker vi det hinduistiske Birlatempelet som er bygget i hvit marmor.
Sen ettermiddag: Cecilia holder et informasjonsmøte, introduserer India og går gjennom reisens program. Velkomstmiddag.
 
Dag 3 Jaipur
Frokost på hotellet. Maharaja Jai Singh II var den som grunnla byen Jaipur og navnga den. Hans forgjengere hadde hatt et godt forhold til mogulene men på begynnelsen av 1700-tallet, da mogulmakten holdt på å miste grepet, besluttet Jai Singh at det var på tide å flytte fra fjellfortet Amber og ned til sletten og grunnla en ny hovedstad der.
Vi begynner med å besøke observatoriet Jantar Mantar som ble bygget slik at man skulle kunne forutse ulike fenomen og stille horoskop.
Vi fortsetter så inn i det nærliggende maharajapalasset der vi bruker mye tid på den fine samlingen av klær.
Lunsj. I løpet av ettermiddagen skal vi studere et viktig indisk håndverk, nemlig håndknyttede tepper. Vi får se hvordan teppene knyttes og alle de prosessene som inngår før et teppe er klart for salg. Vi får også se mange ferdige tepper.
Middag.
 
Dag 4 Jaipur
Frokost på hotellet.
Buss ut mot fjellområdet nord for Jaipur til Amber Fort der maharajaen og hans hoff bodde før Jaipur ble bygd. På elefantryggen tar vi oss opp til det store palasset som ble påbegynt på 1400-tallet.
Lunsj.
Etter lunsj begir vi oss ned i de gamle områdene i Amber for å besøke Anokhi Museum der vi får en første presentasjon av teknikken å trykke mønster på stoff med treblokk. Ved å benytte flere blokker med utskåret mønster kan man produsere mønster bestående av opp til ni farger. På museet får vi en presentasjon av eldre tiders stofftrykk hvilket gir en bakgrunn til kommende dags program. Lunsj.
Ettermiddagen tilbringer vi på Jaipurs store basarområde der vi konsentrerer oss om de delene der vi kan se tekstiler, klær, tufser, bånd m.m. Hele basaren omfatter et stort kvartal som syder av aktiviteter. Hit kommer mengder av kunder både fra Jaipur og landsbygda rundt for å handle. Vi kommer til å se hele familier som sitter og kjøpslår om bryllupsutstyr og grupper av kvinner som velger blant fargerike sarier. Vi går også inn i basarens bakre kvartal til små private håndverksatelier der man broderer og syr. I samme kvartal tilvirker man også armbånd f. eks. lakk, som er populære blant indiske kvinner. I basaren får vi godt med tid til å vandre rundt og oppdage de ulike butikkene og håndverkerne.

Middag.
 
Dag 5 Jaipur, besøk i Sanganer
Frokost på hotellet. I sentrale Jaipur finner vi Vindenes palass (Hawa Mahal) der fasaden mot gaten gjorde det mulig for hoffets damer å titte ut i gatens lengderetning og følge parader og andre arrangementer utenfor palasset. Buss til den lille byen Sanganer på landsbygda sør for Jaipur for å se farging av tekstiler, blokktrykk og screentrykk på stoff. I det lille fargeriet preparerer man stoffene før de skal mønstertrykkes. Vi får også se hvordan man dypper tøystykkene i fargebad og henger dem opp for å tørke. Hos trykkerne ser vi hvordan man med stor presisjon legger an treblokken på rett sted på stoffet for å skape de fine mønstrene. Vi kommer også til å få prøve på å trykke et mønster. Vi avslutter med å besøke et sted for produksjon av papir som lages av bomullrester og rester fra tekstilindustrien, stoffrester som males ned, blir papir og dekoreres med blant annet blomsterblader.
Lunsj i løpet av dagen i et privat hjem i Sanganer. Middag om kvelden i Jaipur.
 
Dag 6 Jaipur, bybesøk, Bharatpur
Frokost på hotellet. Buss til byen Bharatpur.
Langs veien tar vi en avstikker for å se produksjon av håndlagde durrietepper i en liten by på landet. Teppene veves mest med geometriske mønster i bomull, jute, ull eller silke og er en spesialitet i India. Vevstolene ligger oppspente horisontalt på bakken. Renningen spennes hardt, noe som fører til at veven blir veldig fast når den tas ut av vevstolen. Etter rundvandring i byen fortsetter vi reisen østover mot Bharatpur.
Lunsj underveis. Kjøreturen mellom Jaipur og Bharatpur tar fem-seks timer.
Ankomst Bharatpur der vi tar inn på et helt spesielt hotell – Laxmi Vilas – som er et tidligere autentisk maharajapalass fra 1800-tallet, nå omgjort til et hotell som drives av maharajaens bror. Hotellets atmosfære blir satt stor pris på av våre mange tidligere reisende som har bodd her. Etter noen intensive dager i Jaipur med omegn får vi et døgn for avkobling. Pass på å oppleve den indiske arkitekturen du har rundt deg og utnytt hotellets basseng!
Om kvelden middag i maharajapalasset.
Overnatting en natt på Hotel Laxmi Vilas Palace.
 
Dag 7 Bharatpur, Agra
Frokost på hotellet.
Interessant program i området rundt hotellbassenget:
- Sari, informasjon om sariens historie og produksjon samt en visning i hvordan man kler den på seg. Sari er den typiske klesdrakten for indiske kvinner og består av et cirka seks meter langt klesstykke.
- Turban, informasjon om turbanens historie og produksjon samt en visning i hvordan man i Rajasthan ”tar den på seg”, dvs. virrer det flere meter lange stoffet rundt hodet.
- Hennamaling, informasjon om hennaens historie og demonstrasjon. Den som så ønsker kan også mot en liten ekstra avgift bli hennamalt.
Lunsj i maharajapalasset.
Sent om ettermiddagen forlater vi maharajapalasset for å reise videre mot Agra. Kjøreturen til Agra tar cirka to timer.
Middag i Agra.
 
Dag 8 Agra
Frokost på hotellet. Broderikurs med introduksjon og eget broderi. I løpet av en dag får vi stifte bekjentskap med broderiteknikker og se dem som broderer i aksjon. I India er det mest menn som broderer. Vi kommer til å besøke et verksted der de ansatte sitter på gulvet og broderer, men vi følsomme vestlige får naturligvis låne puter å sitte på. Vi broderer sammen på store broderirammer. Vi får se prosedyren fra begynnelsen og vi får brodere på egen hånd under sakkyndig veiledning.
Lunsj i løpet av dagen. Middag om kvelden.
Om kvelden venter et besøk til juvelfirmaet Kohinoor der vi foruten smykker får se vakre broderier med gulltråd og edelsteiner. Lokalet består av to deler, en butikk som selger smykker og en utstilling med avanserte broderier. Firmaet sies å eie juveler som påstås å ha tilhørt Mumtaz Mahal.
 
Dag 9 Agra, Delhi
Frokost på hotellet. Om morgenen ser vi det aller fremste symbolet for India, og en av verdens vakreste bygninger, Taj Mahal. Mausoleet Taj Mahal er bygd i hvit marmor og ble oppført mellom år 1630 og 1652 av Akbars sønnesønn Shah Jahan til minne om favoritthustruen Mumtaz Mahal (Palassets perle). Taj Mahal er dermed et æresminne over kjærligheten, og når man befinner seg i nærheten av palasset er det vanskelig å ikke bli trollbundet av dets skjønnhet. Her blir man gjerne en stund. Historien har en tragisk epilog. I sin alderdom ble Shah Jahan holdt fanget av sin opprørske sønn Aurangzeb. Fra fengselscellen i Agra Fort kunne daglig skue bort til sitt kjære Taj Mahal.
Etter å ha sett Taj Mahal besøker vi et atelier der man lager steininnlegninger i marmor. Vi får se hvordan man produserer fat, brikker og andre produkter med innlegninger av halvedelsteiner (f. eks. lapis lazuli, malakitt, agater).
Buss til Delhi. Reisen mellom Agra og Delhi tar cirka fem-seks timer.
Lunsj underveis. Middag i Delhi.
 
Dag 10 Delhi
Frokost på hotellet. Besøk på Indian Crafts Museum som viser Indias tekstil- og kunsthåndverkshistorie og som har en meget stor tekstilsamling, blant annet en enestående samling av sarier. Vi kjører så langs den store paradegaten Raj Path som omgis av New Delhis store regjeringsbygninger.
Sikhismen er en av de yngste av Indias mange religioner. Den har sine røtter i 14- og 1500-tallet og er i motsetning til hinduismen en strengt monoteistisk religion. Sikhtempelet Bangla Sahib er interessant ikke bare for den religionshistorisk interesserte men også for den som vil oppleve kvinnenes vakre klesdrakter og se alle menn i turban.
Lunsj. Ettermiddagen bruker vi på markedet Dilli Haat som byr på alle typer indisk håndverk men også tekstile produkter.
Middag.
 
Dag 11 Delhi
Frokost på hotellet. Delhi er egentlig to ulike byer. Old Delhi, som var mogulveldets hovedstad fra 1600-tallet, og New Delhi som i hovedsak ble bygget opp under den britiske perioden på begynnelsen av 1900-tallet.
Mogulherskeren Shah Jahan flyttet rikets hovedstad fra Agra til Delhi. Da startet byggingen av Jama Masjid som er landets største moské. Etter besøket i moskeen tar vi en rikshawtur gjennom Old Delhis spennende gamle basargater men tar også en spasertur gjennom de trange, myldrende gatene i Chandni Chowk, der man blant annet kan se tekstilgrossister i aktivitet. I Kinari Bazar kan vi finne stoffer, vakre bånd, tufser og mye annet. Et annet marked verdt å få med seg er Janpath som har gamle historiske røtter og ligger mellom Connaught Place og Lodhi Road.
Vi skal også besøke et statlig Emporium, dvs. en butikk for innenlands håndverk.
Lunsj i løpet av dagen. Avskjedsmiddag om kvelden.
 
Dag 12 Delhi, hjemreise
Frokost på hotellet. Transfer til Delhis internasjonale flyplass.
Avreise med Finnair, ankomst Helsinki samme dag, fly videre til Oslo.

Inkludert

• Fly med Finnair til Delhi t/r. Prisen gjelder for avreise fra Oslo. Måltider om bord.
• Vår meget India-kyndige reiseleder Cecilia Purits møter i Delhi og leder reisen i India. Dessuten medvirker en engelsktalende indisk guide på hvert reisemål.
• Hotell i turistklasse, samt på unikt lokalt palass i god standard, del i dobbeltrom. Alle måltider (frokost, lunsj og middag) eksklusive måltidsdrikke. Program som over. Transfers, bagasjehåndtering, transporter og inngangsbilletter. Innenlands reiser i følge program.
• Tips til indiske guider og sjåfører.
• Informasjonspakke
• Passasjer-, flyplass- og sikkerhetsavgifter.
• Du som reiser uten selskap kan bestille del i dobbeltrom.
 
Ikke inkludert
• Visum til India. Anvisninger følger med bestillingsbekreftelsen.
 
Kan bestilles mot tillegg
• Avbestillningsbeskyttelse kr 1000.
• Enkeltrom, se pristabellen.
• Reiseforsikring. KinaReiser formidler Gouda reiseforsikring.
• Forlengelse av reisen i India, spør ved bestilling.
• Forlengelse til Goa eller Kerala, spør ved bestilling.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
13/10-19 - 24/10-19fra 22 9955 195FinnairBestill reise

Reisen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm.
Reisen kan kun bestilles direkte hos By K/KinaReiser.

Minimum antall deltagere: 15

Vi tar forbehold om program- og prisendringer.

Fakta

Fellesreise India
12 dager
Fly med Finnair
Cecilia Purits leder reisen
Unikt spesialprogram
Alle måltider inkludert

Reisemål:
Delhi, Jaipur, Sanganer, bybesøk, Bharatpur, Agra, Delhi


Dag 1 Avreise med fly
Dag 2 Ankomst Delhi, buss til Jaipur
Dag 3 Jaipur
Dag 4 Jaipur
Dag 5 Jaipur, besøk i Sanganer
Dag 6 Jaipur, buss til Bharatpur, bybesøk langs veien
Dag 7 Bharatpur, buss til Agra
Dag 8 Agra
Dag 9 Agra, buss til Delhi
Dag 10 Delhi
Dag 11 Delhi
Dag 12 Delhi, hjemreise med fly, hjemkomst samme dag