By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Vi innleder vårt eventyr i Rajasthans sjarmerende hovedstad Jaipur der vi besøker den storslagne festningen Amber. I Agra venter Taj Mahal som uten tvil er et av verdens aller vakreste byggverk. Vi avrunder med å oppleve de store kontrastene i Delhi, de statlige paradegatene og store grøntområder fra den britiske perioden og sykkelrikshaw gjennom de trange, travle gatene i Old Delhi.


Program i sammendrag

Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst Delhi, til Jaipur
Dag 3 Jaipur, Amber
Dag 4 Jaipur, Fatehpur Sikri, Agra
Dag 5 Agra, Taj Mahal
Dag 6 Agra, Delhi
Dag 7 New - og Old Delhi
Dag 8 Delhi, hjemreise, hjemkomst samme dag

Detaljert program

Dag 1-2 Avreise, Delhi, Jaipur
Vi flyr med Finnair via Helsinki. Vårt fly ankommer Delhi om morgenen der vår svenske reiseleder møter med buss. Vi starter med en frokost på et hotell før buss vår tar oss sørover mot den velkjente delstaten Rajasthan og dens hovedstad Jaipur. Byen har fått sitt navn av sin grunnlegger, maharadjaen Jai Singh II (1693-1743) og ble oppført på 1700-tallet med retvinklede kvartal og proporsjonelt tilpassede gater. Husene i sentrum er rosa etter at maharadjaen Man Singh på slutten av 1800-tallet besluttet at hele byen skulle males før et kongelig besøk fra England. Vi innleder programmet med et besøk i Birlatempelet. Velkomstmiddag om kvelden.

Dag 3 Jaipur - Amber
Etter frokost begir vi oss til Amber som var hovedstad før Jaipur ble bygget på slettelandet. Her skal vi besøke Amber Fort som er en stor festning oppe i fjellene. Jeeper tar oss opp til Amber Fort der vi vandrer gjennom palassets vakre bygninger og de mange salene samt nyter utsikten over landskapet. Etter lunsj er det så tid for Jaipurs gamle kvartal og det store maharadjapalasset og Vindenes palass, der den spesielle fasaden mot gaten gjorde det mulig for hoffets beslørede damer å kikke ut og følge parader og andre arrangementer utenfor palasset. Vi tar el-sykkel-rickshaw rundt i basarene og gis tid for egne streiftog og mulighet for shopping. I Jaipur er utvalget av smykker, juveler og stoffer stort.

Dag 4 Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra
Etter frokost tar vi bussen mot Agra. Vi stopper ved den overgitte byen Fatehpur Sikri som ble oppført på ordre fra Akbar den store på 1500-tallet siden han besluttet å flytte sin hovedstad fra Agra til denne plassen. Etter bare et drøyt tiår mistet Fatehpur Sikri sin stilling, administrasjon og hoff flyttet tilbake til Agra. Vi vandrer rundt blant de store, røde sandsteins-bygningene som fortsatt står der og kjenner på atmosfæren fra svunden tid. Vi fortsetter så til Agra. Det var herfra keiserne Akbar, Jehangir og Shah Jahan styrte sitt rike da Agra var hovedstad i mogulriket.

Dag 5 Agra, Taj Mahal
Vi besøker Taj Mahal – en av verdens aller største severdigheter og naturligvis en av reisens absolutte høydepunkter. Taj Mahal er et mausoleum men også et kjærlighetsmonument over keiser Shah Jahan og hans elskede hustru Mumtaz. Bygget i hvit marmor på midten av 1600-tallet, i en hage som ble oppført for å etterligne paradiset, ligger dette gravmausoleet tilsynelatende helt upåvirket av tidens tann. Vi får høre den vakre historien som ligger bak oppføringen av Taj Mahal. Vi spiser lunsj og besøker Agra Fort ved Jamunaelvens bredde. Enorme murverk omslutter et flertall palass og bygninger, en del i marmor. Også denne imponerende festningen ble påbegynt av Akbar den store, men det var hans sønnesønn Shah Jahan som senere fikk bygget ut og forskjønnet den. Her vandrer vi rundt og forestiller oss hvordan mogulkeiserne, deres hoff og haremsdamer levde. Det er godt med tid til å oppleve palassene og det utsøkte håndverket som ses overalt.

Dag 6 Agra - Delhi
Etter frokost begir vi oss mot Delhi. Vel framme i Delhi gjør vi vårt første stopp i den store, vakre og for overklassen populære parken Lodhi Garden. I parken spaserer vi blant vakre trær og bygninger fra 1500-tallet. Vi inntar vår middag på hotellet.

Dag 7 New og Old Delhi
Vi starter med å besøke New Delhi som bygdes av engelskmennene etter at de flyttet sin hovedstad fra Calcutta til Delhi i år 1911. Vi ser det nåværende presidentpalasset som opprinnelig ble oppført av britene og India Gate. I Old Delhi har det eksistert en by så lenge man kan følge historien. Dagens Old Delhi ble påbegynt av de muslimske herskerne på 1600-tallet og har siden da blitt bygget om og bygget til helt fram til 1800-tallet. Vi tar sykkelrikshaw gjennom de livlige gatene som utgjør en utrolig kontrast mot New Delhis store grøntområder. Vi besøker så den store sunnimoskeen Jama Masjid, Indias største moské, hvorfra man har god utsikt over basarene rundt omkring samt mot Det røde fortet. Vi skal også besøke sikhenes største helligdom i Delhi, Bangla Sahib og Qutb Minar, det høyeste tårnet i sitt slag bygget av stein i hele India. Tårnets høyde er 72,5 meter og dets diameter er 14,3 meter. Om kvelden serveres avskjedsmiddag.

Dag 8 Delhi, hjemreise
Etter frokost tar vi buss til flyplassen, hjemreise med fly, hjemkomst samme dag.

Inkludert

• Fly med Finnair fra Oslo til Delhi via Helsinki t/r
• Del i dobbeltrom
• Utflukter og inngangsbilletter i følge program
• Helpensjon. Drikke kommer i tillegg.
• Svensk reiselder og lokale engelsktalende guider
• Tips til lokalguider, sjåfører m.fl.

Ikke inkludert
• Visum til Indien, mer informasjon ved bestilling
• Enkeltromstillegg: se pristabell
• Reiseforsikring: Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
27/10-19 - 3/11-19fra 14 6951 895FinnairBestill reise

Minimum antall deltagere: 15
Reisen gjennomføres i samarbeid med Kinaresor/Indienresor i Stockholm
Et depositum på kr 3 500,- pr person betales ved bestilling, sammen med en eventuell avbestillingsbeskyttelse.

Fakta

Fellesreise India
8 dager
Fly med Finnair
Svensk reiseleder
Program og alle måltider inkludert
Tips til indiske sjåfører og guider inkludert

Reisemål: Delhi, Jaipur, Taj Mahal, Agra