By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Landskapet er stort og egenartet. Fattig på nedbør, men rikt på fjell. Mangelen på vegetasjon og den sjokoladebrune fargen på landskapet er effektfull mot den klare blå himmelen og de hvite fjelltoppene. Byen Leh (3650 moh) ligger i det som en gang var kongedømmet Ladakh i Himalaya, og her finnes fremdeles ruinene av kongefamiliens herskapsbolig. Ladakh er dypt påvirket av tibetansk buddhisme og også kalt «Lille Tibet». Du får blant annet utsikt fra 5206 meters høyde, se den livgivende Indus-elven, og får besøke en rekke vakre klostre fra forskjellige perioder. Lamaklosterene der oppe er berømte og flere av dem besøkes fra Leh. Du får dessuten være med på og utforske et fysisk mysterium. Denne reisen byr på fascinerende natur og masser av kultur.

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise til Leh, transfer til hotellet, markedsbesøk, middag.
Dag 2 Frokost, Indus-dalen, besøk til klostrene Thiksey og Hemis Gompa. Middag inkludert.
Dag 3 Frokost, «Hall of fame», tempelbesøk, Magnetic Hill, retur til Leh. Middag inkludert.
Dag 4 Frokost, utflukt til Khardung la 5602 moh. Retur til Leh. Festmiddag inkludert.
Dag 5 Frokost, transfer til flyplassen for retur til Delhi. Transfer til hotellet. Middag er inkludert.
Dag 6 Frokost, transfer.

Detaljert program

Dag 1 Delhi, videre til Leh (3650 moh)
Avreise fra Delhi til Leh. På flyplassen blir du møtt av en engelsktalende lokal guide og tatt med til hotellet for innsjekk der.
Om kvelden besøker man markedet i Leh og den buddhist-helligdommen Shanti Stupa. Resten av dagen er satt av til å slappe av og til å akklimatisere seg. Middag er inkludert.

Dag 2 Leh - klosterekskursjoner
Frokost på hotellet. Deretter drar man til Indus-dalen hvor du blant annet besøker Shey-palasset og den gamle hovedstaden i Ladakh-regionen. Du besøker Thiksey-klosteret, et imponerende byggverk som reiser seg høyt over landsbyen. Deretter drar man til Hemis Gompa, som er det største klosteret til munkeordenen Drukpa Kagyu.
Overnatting på hotellet i Leh. Middag er inkludert.

Dag 3 Leh - ekskursjoner
Etter frokost kjører vi langs Kargil-veien og etter fire kilometer er vi fremme ved museet, som er kjent som «Hall of Fame». Museet ble bygget av den indiske hæren og er et krigsmuseum.
Turen går videre til Kali Mata-tempelet og Spituk-tempelet som stammer fra det 11. århundret. Tempelet ble påbegynt av Od-de, den eldre broren til Lha Lama Changchub Od. Od-de etablerte en munkeorden på stedet - rundt 8 kilometer fra Leh.
Vi drar videre til tempelet Gurudwara Patthar Sahib, bygget i 1517. Tempelet er et minnesmerke over da sikhismens grunnlegger, Guru Nanak Dev, besøkte stedet.
Kjøreturen går nå til «Magnetic Hill», et sted der kjente fysiske lover sies ikke å gjelde. Det sies at om man setter bilen i fri her, blir den trukket oppover bakkene og gjennom det vakre landskapet. Noen mener dette skyldes en optisk illusjon, men hvem vet?
Senere kommer vi til stedet der Indus- og Zanakar-elvene møtes - rundt fire kilometer fra landsbyen Nimmu. Tilbake til hotellet i Leh. Middag er inkludert.

Dag 4 Leh - ekskursjon til Khardung la (5602 moh)
Frokost. I dag er det tur på høyfjellet. Etter en kjøretur på 39 kilometer tar vi fatt på verdens høyest liggende bilvei, åpnet i 1988. Tenk deg utsikten du kan få fra en høyde på 5602 meter…
Retur til Leh hvor det blir tid til avslapping, shopping og til å fordøye inntrykk.
Festmiddag på kvelden - lokal mattradisjon og kulturinnslag. Overnatting på hotellet.

Dag 5 Fly fra Leh
Frokost. Transfer fra hotellet til flyplassen om morgenen, deretter fly til Dehli. Vår representant møter deg på flyplassen og tar deg til hotellet. Middag er inkludert.

Dag 6 Hjemreise eller videre?
Frokost. Transfer fra hotellet til flyplassen.

Inkludert

• Engelsktalende, lokal guide og privat sjåfør møter på flyplassen i Leh.
• Innkvartering på turistklassehotell, dobbeltrom med frokost. Høyere standard kan fås mot tillegg.
• Flyreise tur/retur Delhi – Leh i økonomiklasse, forbehold om endringer
• Frokost og middag inkludert iflg. program
• Besøksavgifter 

Ikke inkludert
• Tips til guide og sjåfør
• Inngangsbilletter til museum
• Kameraavgift i enkelte templer
• Reise- og avbestillingsforsikring (obligatorisk)
• Drikke til måltider
• Enkeltrom

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Leh i mektige Himalayafra 11 395Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til India ikke inkludert.
Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet været, veisperringer, flyforsinkelse etc.
Vi gjør oppmerksom på at du må rådføre deg med din lege for opphold i denne høyden. Normalt har ikke friske personer problemer.

 

 

Fakta

Individuelt program i India
6 dager
Engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Måltider og program som beskrevet

Reisemål: Leh, Khardung la