By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Et eventyrlig sjudagers elvecruise på Mekong-elven om bord i RV Mekong Prestige. Reisen starter i Ho Chi Minh i Vietnam, fortsetter gjennom Mekong-deltaet og hele veien til Kambodsja. Vi har lagt til et par dager med egen guide og sjåfør i forkant og etterkant av cruiset for å gjøre reisen komplett.
Dette er en reise i et eventyrlig landskap, rik på kultur og hverdagsliv. Underveis opplever du Phnom Penh med sin sterke og gripende historie, sjarmerende Siem Reap og de gamle ruinene i mystiske Angkor. Og ikke minst - du vil møte smilende, varme mennesker hele veien.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Ho Chi Minh. Overnatting i Ho Chi Minh. Middag inkludert.
Dag 2 Sightseeing i Ho Chi Minh. Frokost og lunsj inkludert.
Dag 3 Formiddagsmesse i Cao Dai Tempel og Cu Chi tunnelene. Frokost og lunsj inkludert.
Dag 4 Transport til havnen i My Tho, ombordstigning på RV Mekong Prestige og cruiset begynner. Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 5 Flytende marked i Cai Be og spasertur på land i landsbyen Sa Dec. Frokost, lunsj og middag om bord.
Dag 6 Ankomst Tan Chau om morgenen, rickshaw tur i byen. Grensepassering til Kambodsja etter lunsj. Ankomst Phnom Penh om kvelden. Frokost, lunsj og middag om bord.
Dag 7 Båten ligger til kai i Phnom Penh. Bysightseeing med S21. Frokost, lunsj og middag om bord.
Dag 8 Besøk til Koh Chong og besøk til et silkeveveri, retur til Phnom Penh. Frokost, lunsj og middag serveres om bord.
Dag 9 Ankomst Oudong, engang hovedstad i Kambodsja (1618-1866). Sightseeing i området. Frokost, lunsj og middag om bord.
Dag 10 Ankomst Tonle Sap-elven, forbindelsen mellom Mekong og innsjøen Tonle. Besøk til autentisk flytende landsby. Frokost, lunsj og middag om bord.
Dag 11 RV Mekong krysser Tonle-innsjøen tidlig morgen og cruiset et slutt. Vi går i land og busser frakter til Siem Reap. Frokost om bord.
Dag 12 Heldags sightseeing til Angkor Wat. Frokost og lunsj inkludert.
Dag 13 Besøk til tempelet “Citadel of Woman”, utstillingsvinduet til de mest utsøkte, dype og komplekse utskjæringer i Khmer arkitektur. Frokost inkludert.
Dag 14 Avreise fra Siem Reap. Transport til flyplassen.

Det er mulig med ekstra netter i Siem Reap, eller om du ønsker å fortsette på en av våre andre sightseeingpakker. Reisen kan også startes i Siem Reap. Vi hjelper deg gjerne med forslag.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Ho Chi Minh (Saigon) M
Lokal guide og sjåfør venter i ankomsthallen på flyplassen og tar dere til et godt hotell i sentrum av byen. Ho Chi Minh ligger ved Mekong-elven og er i dag Vietnams største by. Her er det horder av mopeder, lokale frukt- og grønnsaksmarkeder, brede bulevarder og historiske, franske bygninger i en herlig blanding med nye skyskrapere og elegante butikker. Ho Chi Minh lever hele døgnet. Dere har litt tid på egenhånd før guiden henter dere til middag på en lokal restaurant.

Dag 2 Ho Chi Minh F/L
Etter frokost blir dere med på en spennende bytur. Først et kort besøk til Gjenforeningspalasset der makten ble overlevert til nord-vietnam i 1975 - bygningen er nesten nøyaktig slik den var under "Fall of Saigon". Så går turen til den katolske katedralen Notre Dame, utsmykket med vakre glassmalerier. Kirken sto ferdig i 1880 og sies å stå på stedet der det en gang sto en pagode. Dere kan også beundre arkitekturen i det majestetiske Post Office, bygd i samme periode og har to enorme veggmalerier som viser et kart over Vietnam for mange tiår tilbake. Etter lunsj besøkes Krigsminnemuseet, som viser en viktig og sterk fotoutstilling fra Vietnamkrigen. Hvis tiden tillater det avsluttes dagen med en kort spasertur til Ben Thanh-markedet eller et besøk Thien Hau-pagoden i byens travle Chinatown. Siden dere nå er litt kjent i byen ordner dere middag på egenhånd.

Dag 3  Cao Dai tempelet og Cu Chi-tunellene. F/L
Tidlig morgenen blir dere plukket opp av guide og sjåfør og kjører ca. 100 km ut av Saigon til Tay Ninh og besøker Cao Dai Great Temple hvor dere får delta på formiddagsmessen. Tempelet  fylles med mennesker i fargerike kapper - et symbol på den underlige kombinasjonen av konfucianismen, taoismen og buddhismen. Etter lunsj på en lokal restaurant besøker vi Cu Chi-tunellene, et utrolig underjordisk tunnelnettverk bygd av vietnamesiske motstandsmenn under Vietnamkrigen og hovedsakelig benyttet som gjemmesteder og hemmelige passasjer under kamper, samt til å frambringe våpen og andre forsyninger. På et tidspunkt under Vietnamkrigen strakte dette massive tunnelsystemet seg hele veien fra Ho Chi Minh til den kambodsjanske grensen. De som ønsker kan gå ned i tunnelene og selv erfare de forferdelige forholdene som Vietcong levde under. En uhyggelig opplevelse og ikke for deg med klaustrofobi…
Tilbake til Saigon og dere ordner middag på egenhånd.

Dag 4 | Ho Chi Minh / My Tho F/L/M
Etter frokost blir dere hentet av sjåføren og kjørt til Sofitel Plaza for felles transport til My Tho, 70 kilometer unna Ho Chi Minh City. Ved ankomst  My Tho ønskes dere velkommen ombord på RV Mekong Prestige og sjekker inn i deres lugar. Lunsj serveres om bord og cruiset begynner.
Overnatting: Om bord på RV Mekong Prestige.

Dag 5 | Cai Be / Sa Dec F/L/M
Ankomst Cai Be om morgenen. Etter frokost arrangeres felles tur i mindre båter rundt Cai Be og til det flytende markedet. Vi går i land for å se den franske gotiske katedralen, og går langs elvebredden hvor lokalbefolkningen produserer rispapir og kokosgodteri. Dere seiler videre forbi Vinh Long-provinsen, ankommer Sa Dec om ettermiddagen og rekker en spasertur. Den franske forfatteren Marguerite Duras tilbrakte noen år av sin barndom i den livlige byen Sa Dec hvor også mye av filmen "The Lover" er tatt opp, en kjærlighetshistorie basert på en av hennes egne bøker. Gamle elvebåter lastes og losses på bryggene langs elven og dere får et godt inntrykk av hva elven betyr for lokalbefolkningen. Tilbake om bord på skipet som navigerer videre gjennom deltaet.
Overnatting: Om bord RV Mekong Prestige.

Dag 6 | Tan Chau grensepassering til Kambodsja F/L/M
Om morgen ankommer båten Tan Chau, en avsidesliggende liten by ved hovedelven. Etter frokost går dere ombord i småbåter og besøker et oppdrettsanlegg. Så går dere på land og besøker en lokal liten fabrikk hvor det lages matter av siv fra elven. En kort spasertur i landsbyen hvor dere også titter innom et silkeveveri. En rickshaw tur rundt denne fascinerende byen tar dere tilbake til kaien og det er klart for lunsj ombord. Videre til den kambodsjanske grensen for grensepassering. Kveldsseiling opp Mekong-elven mot Phnom Penh.
Overnatting: Ombord RV Mekong Prestige

Dag 7 | Phnom Penh F/L/M
Ankommst Phnom Penh havn om morgenen. Hovedstaden i Kambodsja har beholdt sin gamle franske kolonistil langs elvebredden. Det arrangeres sightseeing til Det kongelige palass og den imponerende Sølvpagoden. Nasjonalmuseet er et annet høydepunkt, med en enestående samling av Khmer-håndverk. Tilbake om bord for lunsj. Om ettermiddagen arrangeres et besøk til "S21", en tidligere High School som ble konvertert til tortursenter under Røde Khmer styre mellom 1975 og 1979. En tung ettermiddag, men en viktig del av landets historie.
Overnatting: Ombord RV Mekong Prestige

Dag 8 I Phnom Penh / Koh Chong / Phnom Penh F/L/M
Tidlig morgen seiler dere fra Phnom Penh til Koh Chong. Det gjøres et stopp i landsbyen for en avslappende spasertur og dere besøker et silkeveveri. Tilbake om bord fortsetter cruiset forbi Mekongs tidløse landsbyer og livet på elven der dere også ser omfattende fiske. Lunsj om bord. Tilbake til Phnom Penh hvor skipet legger til igjen og dere tilbringer ettermiddagen på egenhånd. Phnom Penh er en sjarmerende rotete by med flere markeder og små butikker. Også her finner vi en god miks av gammelt og nytt. Havnepromenaden er et populært sted å samles om kvelden, enten for noe å drikke på en av de mange kafeene eller for å fiske.
Overnatting: Ombord RV Mekong Prestige

Dag 9 | Oudong / Kampong Tralach F/L/M
Avreise til Oudong som dere ankommer tidlig ettermiddag, 40 km fra Phnom Penh. Mellom 1618 og 1866 var Oudong hovedstaden i Kambodsja, anlagt på en bakketopp. Det er mange stupas i området som stammer fra de siste Khmer-konger. Etter besøket her går dere om bord i bussen som tar dere videre til Kampong Tralach for å se den flotte pagoden Vihara av Wat Kampong Leu Pagoda, som dateres tilbake til det forrige århundre. Dere vil få se de opprinnelige vakre veggmaleriene før dere reiser tilbake til skipet og spiser middag om bord.
Overnatting: Ombord RV Mekong Prestige

Dag 10 | Kampong Tralach / Kampong Chhnang F/L/M
Dere er nå på Tonle Sap-elven som forbinder Mekong-elven til Tonle-innsjøen og ankommer Kampong Chhnang som ligger ca. 90 km fra Phnom Penh. Dette er en hektisk landlig havneby med travle markeder. Dere går over i lokale småbåter og besøker den autentiske flytende landsbyen. Livet til hele befolkningen foregår på elven i denne lille byen. Skole, butikker, små fabrikker etc. Dere kjører båt innimellom husene i kanalene og får høre mer om livet på elven.
Overnatting: Ombord RV Mekong Prestige

Dag 11 | Tonle Lake / Siem Reap F
RV Mekong krysser Tonle Lake tidlig om morgenen. Den store innsjøen dominerer Kambodsja og er over 150 km lang. Vannstanden i innsjøen er svært varierende etter tid på året og nedbørsmengde og det samme gjelder fuglelivet. Dere går i land etter frokost, tar farvel med den fantastiske besetningen om bord og forlater skipet. På land venter busser for felles transport til sentrum i Siem Reap. Her blir dere møtt av deres lokale guide og sjåfør som tar dere med til hotellet dere skal bo på. Det er også mulig å avslutte programmet med transport til flyplassen.
Overnatting: På valgt hotell i Siem Reap.

Viktig å merke seg: Ved lavt vann kan det skje at navigeringen på Tonle Lake ikke er mulig for RV Mekong Prestige. Hvis det skjer, vil en mindre speedbåt eller en buss sikre forbindelsen med land på den andre siden. Tidsplan kan variere og programmet er veiledende. Nøyaktig tidsplan vil foreligge om bord.

Dag 12 | Siem Reap / Angkor Wat F/L
Tidlig morgen vil dere møte deres private lokale guide og sjåfør på hotellet. De tar dere med til det praktfulle Angkor Wat. Bygd mellom AD 1113 og 1150 er det et mesterverk av Khmer-arkitektur. Man kan gå i det detaljerte tempelet i dagesvis så dette blir kun en liten smakebit. Etter lunsj besøker dere den store  Angkor Thom, den siste hovedstaden i Khmer-imperiet. Turen starter ved South Gate og fortsetter til den imponerende Bayon Temple. Etter et kort stopp på Elephants Terrace og den nærliggende Terrace of the Leper King rundes dagen av ved det mest fotograferte tempelet Ta Prohm Temple. Tilbake til hotellet og dere har kvelden på egenhånd.
Siem Reap er en hyggelig og sjarmerende liten by med fin atmosfære. De fleste kommer for å se Angkor et lite stykke utenfor Siem Reap, men selve byen er absolutt verdt et besøk. Her er det utallige små spisesteder og hotell, trange gater og små butikker.
Overnatting: I Siem Reap

Dag 13 | Siem Reap / Banteay Srey F
I dag besøker dere Banteay Srey og tempelet Banteay Samre. Omtalt som "Citadel of Women", er Banteay Srey ansett av mange for å være et av de vakreste templene, utstillingsvinduet til de mest utsøkte, dype og komplekse utskjæringer i Khmer-arkitekturen. På vei tilbake til Siem Reap besøker dere Banteay Samre på den østlige utkanten av Angkor og en lokal landsby for å lære om produksjon av rispapir og lokal vin.
Tilbake til hotellet og dere har resten av dagen på egenhånd.
Overnatting: I Siem Reap

Dag 14 I Avreise fra Siem Reap F
Programmet er slutt, men om dere ønsker å bli med på en tur til Angkor ved soloppgang kan vi arrangere dette. Det er også mulig med ekstra netter i denne sjarmerende byen. By K/KinaReiser kan arrangere andre utflukter og ekstra netter på hotellet. Transport til flyplassen er inkludert.

Reisen kan også startes i Siem Reap.

Om RV Mekong Prestige:
• Et state-of-the-art skip
• Store komfortable lugarer med minimum størrelse på 23 m² og alle med private balkonger
• Et intimt skip med maksimal kapasitet på 64 passasjerer
• Lokale drikkevarer er inkludert under cruiset til enhver tid
• Alle utflukter med engelsktalende guide
• Alle måltider om bord serveres i skipets lekre restaurant, frokost, lunsj og middag

Om bord
Luftkondisjonering
Lugarer, restaurant og bar har klimaanlegg. Inne i lugarene er systemet justerbart slik at du selv kan justere temperatur.

Butikk
En butikk om bord som tilbyr nødvendige artikler og suvenirer.

Svømmebasseng
Ligger på Sun Deck.

Klima og vær
Kambodsja og Vietnam har tropisk klima, varmt og fuktig. Den kjøligste og tørre sesongen går fra november til slutten av mars, temperaturen er rundt 30 °.

Kommunikasjon og internett
WIFI er tilgjengelig om bord i hovedsalongen.

Dagsprogram ombord
Et dags program om hendelsene og utflukter om bord blir produsert daglig og levert til din lugar hver kveld. For enkelhets skyld blir det også lagt ut på oppslagstavlen ved resepsjonen.

Måltider
Frokost og lunsj blir servert på buffet. Middag serveres ved bordet. Kjøkkenet er europeisk, påvirket av lokal mat.

Kleskode
Kleskoden er uformell. Vi anbefaler deg å ta med bomullsplagg som er komfortable og praktiske. Ikke glem en lett ulljakke eller fleece for tidlig morgen på dekk, sko for utflukter, badedrakt, solbriller og solkrem.

Elektrisitet
Alle uttak er 220 V. Uttaket på badet er konvertibelt til 110 V og kan kun brukes for barbermaskiner. A-konverter og en adapter er nødvendig for alle andre 110 V apparater som brukes i lugaren.

Treningsmuligheter
Et treningsstudio ligger i nærheten av Indoor bar Lounge og bruk av dette anlegget er gratis.

Mat og Drikke
På båten, mineralvann, alkoholfrie drikkevarer (unntatt fersk juice og cocktails), lokalt øl, te og kaffe er inkludert i prisen på turen og er tilgjengelig på forespørsel i restaurant, bar og lounge. Den lokale vinen er også inkludert til lunsj og middag på båten. Alle andre drikker er på din bekostning.

Helse og Vaksinasjon
Ingen vaksiner er påkrevd. Ta kontakt med din egen fastlege eller reisemedisin klinikk.
Det er ingen lege om bord. I nødstilfeller er lokale medisinske stasjoner innen rekkevidde hele veien.

Språk
Engelsk og fransk er offisielt språk om bord.

Vaskeri
Et om bord vaskeri er tilgjengelig for passasjerene og prisliste finnes i lugaren.

Massasje
To massasjesalonger er tilgjengelig på Sun Deck (koster ekstra). Ta kontakt med resepsjonen for timebestilling.

Penger og valuta
Valutaen som brukes om bord er USD ($). Den vietnamesiske Dong er også akseptert. Purser om bord vil gi deg informasjon du måtte trenge. Du rådes til å ta med sedler i små valører. Betalingskort aksepteres også om bord (Visa og MasterCard). Alle ekstra utgifter du vil ha blir belastet din konto om bord  og gjort opp på slutten av cruiset (i USD eller kredittkort).

Resepsjonen
Ligger på Upper Deck og er åpen 24 timer i døgnet

Røyking ombord
For sikkerheten og komforten til passasjerene er røyking kun tillatt på Sun Deck.

Tidsforskjell
Kambodsja og Vietnam Standard Time Zone er:  GMT + 7 timer

Tips
Tips er inkludert til besetning om bord. Tips til guider og sjåfører under utflukter er ikke inkludert.

Inkludert

• Erfarne engelsktalende guider på hele turen.
• Transport fra/til flyplassen ved ankomst og avreise.
• 6 netter overnatting på sentralt 4* eller 5* hotell i Ho Chi Minh og Siem Reap i forkant og etterkant av cruiset. Dobbeltrom med frokost.
• 7 netter om bord på RV Mekong Prestige i dobbeltlugar med balkong.
• Dag til dag program som beskrevet inkludert inngangsbilletter og transport.
• Måltider som angitt i reiseplanen, F frokost, L lunsj og M middag. Fullpensjon om bord på RV Mekong Prestige.
• Drikke inkludert om bord: alkoholfrie drikkevarer, lokalt øl (hele dagen) og lokal vin til måltidene.
• Havneavgifter
• Basistips om bord.

Ikke inkludert/mot tillegg:
• Flybilletter og flyplassavgift.
• Visum til Kambodsja, USD 25. Norske statsborgere trenger ikke visum til Vietnam ved opphold mindre enn 14 dager.
• Reiseforsikring.
• Driks og personlige utgifter
• Drikkevarer utover det som er inkludert om bord på cruiset.
• Tips til guide og sjåfør i forkant og etterkant av cruiset samt utflukts guider under cruiset.

Andre rederier kan benyttes. Ta kontakt for mer informasjon!

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Cruise på Mekong14 dager/13 netterfra 24 595Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly og flyskatter til Vietnam/Kambodsja ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program i Vietnam og Kambodsja
14 dager
Elvecruise på Mekong med RV Mekong Prestige
Transfer til/fra flyplass
Engelsktalende guider
Bil med sjåfør ved utflukter
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Ho Chi Minh, My Tho, elvecruise på Mekong, Cai Be, Sa Dec, Tan Chau, Phnom Penh, Koh Chong, Oudong, Kampong Tralach, Kampong Chhnang, Tonle Lake, Siem Reap