By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Store opplevelser i Kambodsja og Vietnam, kombinert med noen late dager på den sjarmerende øya Phu Quoc.

Detaljert program

Dag 1 Avreise
Oslo - Bangkok                           13.30 - 06.20 +1

Dag 2 Ankomst M
Bangkok - Siem Reap                   07.35 - 08.35
 

Ved ankomst Siem Reap blir dere møtt og kjørt til hotellet. Etter å ha sjekket inn har dere resten av dagen til egne streiftog i denne spennende byen. Om kvelden vil dere bli tatt med på middag.

Dag 3  Templene i Angkor F/L
Dere har en hel dag til å utforske Angkor Wat og de omkringliggende templene. Etter å ha tilpasset sykkelen og fått en kort sikkerhetsgjennomgang, sykler dere av gårde til Angkor Wat for å utforske det storslåtte tempelkomplekset. Angkor Wat er et av verdens største og mest imponerende tempelanlegg og nasjonalsymbolet for Kambodsja. Templene danner et vakkert bakteppe, der dere spiser lunsj på en lokal restaurant. Om ettermiddagen sykler dere til Angkor Thom og Ta Prohm-tempelet, dette litt mystiske tempelet hvor store trær vokser ut av, og over ruinene. Dere stopper ved de viktigste templene og får nok med tid til å utforske og ta bilder, samtidig som deres guide forklarer historien til dette fantastiske området.
Avstand: 30 km

Dag 4 Kbal Spean - Banteay Srei F/L
Etter frokost sykler dere et lite stykke på hovedveien før dere tar av og sykler på småveier gjennom landsbyer. Dere vil passere lokale skoler, bolighus, mennesker på veien og få et glimt av deres daglige gjøremål. En fin opplevelse av det virkelige livet i Kambodsja. Første stopp er Kbal Spean som er kjent som dalen med de 1000 lingaer. Her går dere til elven for å se elvebunnens utskjæringer - mytologiske motiver som skildrer hinduistiske guder og dyr. Dere har transport tilbake til Siem Reap, og underveis besøker dere sandsteintempelet Banteay Srei for å utforske de praktfulle utskjæringene. Kvelden på egen hånd.
Avstand: Ca. 50 km.

Dag 5 Roulous - Kompong Phluk F/L
I dag forlater dere folkemengden og sykler mot den lille landsbyen Roulous som huser noen av de eldste templene i Angkor-komplekset. Denne vakre sykkelturen på 15 km går gjennom landlige omgivelser og gir mange muligheter til enda en gang å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Ved ankomst Roulous utforsker dere de tre viktigste templene - Lolei, Preah Ko og Bakong. Etter de fantastiske tempelruinene fortsetter sykkelturen til den flytende landsbyen Kompong Phluk. Skogen og husene som står i vann gjør dette fredsommelige stedet helt spesielt og unikt. Nyt en båttur rundt i landsbyen, mellom trærne som bryter gjennom overflaten, og nyt livet på vannet. Lunsj på en lokal restaurant før dere sykler eller kjører tilbake til Siem Reap. Avstand: Ca. 46 km.

Dag 6  Siem Reap - Ho Chi Minh City F
På flyplassen venter guide og sjåfør som tar dere direkte med på en spasertur i byen for å beundre Saigon historiske landemerker. Dere går til gjenforeningspalasset, tidligere Saigons regjeringens hovedkvarter under den amerikanske krigen, videre til den imponerende Notre Dame-katedralen og det gamle postkontoret.  Etter lunsj fortsetter dere til Krigsmuseet og  Thien Hau-pagoden i China Town, bygd av kantonesere tidlig på 1800-tallet. Tempelet ble bygget for å tilbe Gudinnen av havet for å beskytte fiskerne. Her finnes også det fargerike og livlige Binh Tay-markedet med "alt mellom himmel og jord" til salgs. Lunsj er inkludert, og middag om kvelden på egen hånd.

Dag 7 Cu Chi-tunnelene F/M
En kjøretur ca. 60 km fra Saigon tar dere til de berømte Cu Chi-tunnelene. Et utrolig nettverk av tunneler under bakken der Viet Cong motstandsfolk gjemte seg og kjempet mot amerikanerne under Vietnamkrigen. Dere har mulighet til å gå ned i tunnelene, men ingen ide om du har litt klaustrofobi. Lunsj underveis. Tilbake til Ho Chi Minh og dere har resten av dagen på egen hånd. Lunsj på egen hånd.
Denne kveldsturen vil gi dere en rask, morsom og meget velsmakende oversikt over Ho Chi Minh-byens (Saigon) beste gatemat. Dere får et glimt av det lokale livet og får smake et utvalg retter i et lite nabolag som  har servert rimelig og velsmakende gatemat i nesten 30 år.
Dere vil få smake typiske hverdagslige vietnamesiske retter, noen med en liten smak av Frankrike, noen med en smak av Kina og noen med en liten smak av Korea! Turen avsluttes med en typisk vietnamesisk dessert.

Dag 8  Mekong Delta F/L
Frokost. Avreise til Cai Be, en liten by dypt inne i Mekong-deltaet (ca. 2 timers kjøretur). Her går dere om bord i motorbåt og besøker det fargerike flytende markedet Cai Be. Dere kjører ut blant lokale lektere fulle av frukt og grønnsaker. Etter hvert besøkes et gammelt Mandarin-hus fra 19. århundre, hvor familien inviterer på en kopp te. Dere vil også besøke noen lokale, små fabrikker som produserer ris, pasta, popcorn og kokossukkertøy. Etter lunsj på en lokal restaurant fortsetter dere båtturen på mindre kanaler og passerer under flere små tradisjonelle enkle broer laget av tre og bambus. Dere får et godt inntrykk av hvordan livet er langs elven og hvor viktig den er for befolkningen. Båtturen avsluttes og dere kjører tilbake til Ho Chi Minh City. Middag på egen hånd.

Dag 9 Ho Chi Minh City - Phu Quoc F
Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for fly videre til Phu Quoc. Dere blir hentet på flyplassen og kjørt til strandhotellet hvor det er klart for noen late dager.
Som en liten og eksotisk perle i havet mellom Vietnam og Kambodsja ligger Phu Quoc. Isolert fra fastlandet er øya det perfekte stedet for deg som ønsker å slappe av på en fredelig strand, nyte solen og havet, litt unna den vanlige turiststrømmen. Phu Quoc er mindre utbygd enn andre badedestinasjoner i Vietnam, men har allikevel et godt utvalg av aktiviteter. Snorkling, fridykking og fisking er de mest populære vannsportene her, men det er også gode muligheter for å prøve vannscooter, seiling og til og med blekksprutfiske. Duong Dong er øyas største sted, en fiskelandsby med en liten havn og elven som renner gjennom. Midt i sentrum finner du det livlige markedet, vel verdt et besøk.

Dag 10 - 14 Phu Quoc F
Late dager på Phu Quoc.

Dag 15 Hjemreise F
Dere blir hentet på hotellet etter frokost og kjørt til flyplassen for fly hjem til Norge.

Phu Quoc - Bangkok                  19.15 - 21.05

Dag 16 Ankomst
Bangkok - Oslo                         00.20 - 06.50

Inkludert

- Fly Oslo - Siem Reap og Phu Quoc - Oslo med Thai Airways og Bangkok Airways
- Fly Siem Reap - Ho Chi Minh City - Phu Quoc
- Egen engelsktalende guide og bil med sjåfør på sightseeingdagene.
- Inngangsbilletter til beskrevne severdigheter
- Måltider i henholt til program: F=frokost L=lunsj M=middag
- Gode sykler og hjelmer, vann og frisk frukt på dagene med sykling

Ikke inkludert:
- Tips til guide og sjåfør.
- Måltider som ikke er inkludert i programmet og drikke til maten.
- Julaften middag
- Eventuell reise og avbestillingsforsikring.
- Sen utsjekk på hotellet på Phu Quoc hjemreisdagen.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Juleferie i Kambodsja og VietnamFra 33 295Bestill reise

Prisen er basert på 2 reisende i delt dobbeltrom.
Vi må ta forbehold om eventuelle pris og programendringer og ledig kapasitet.

Visum:
Det kreves visum for innreise til Kambodsja, dette kjøpes på flyplassen ved ankomst. Det kreves ikke visum til Vietnam for opphold under 15 dager. 

Vaksinasjon:
Det er ingen vaksiner som er påkrevet for innreise til Kambodsja og Vietnam, men den vanlige "grunnvaksinasjonen" bør være oppdatert. Kontakt et vaksinasjonaskontor for flere råd og informasjon.

Betalingsbetingelser:
Et depositum på NOK 3.500,- pr. person forfaller til betaling 10 dager etter bestilling.
Restbeløpet forfaller til betaling 75 dager før avreise.

Avbestillingsbetingelser:
Avbestillingsgebyret for avbestilling inntil 75 dager før avreise er NOK 1.000,- pr. person.
For senere avbestilling, gjelder KinaReiser sine reisebetingelser:

https://by-k.no/nyttig_informasjon/reisebetingelser/

Fakta

Kambodsja og Vietnam med badIndividuell reise til Kambodsja og Vietnam
Fly med Thai Airways t/r Oslo på økonomiklasse
16 dager