By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Eksotisk elvecruise på Mekong-elven fra Vientiane til Luang Prabang.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Vientiane M
Ved ankomst møter dere guide og sjåfør som tar dere til hotellet i sentrum for innsjekk. Senere kan dere vandre langs Mekongelvens bredd i solnedgangen. Om kvelden serveres en autentisk laotisk middag. Overnatting i Vientiane.

Dag 2 Vientiane F/L
Etter frokost blir dere med guiden som tar dere med på en guidet sightseeingtur i Vientiane. Dere vil få utforske Nasjonalmuseet for å lære om Laos sin lange historie, se tusenvis av små Buddha-statuer i det eldste tempelet, Wat Sisaket, og besøker deretter Wat Prakeo, det tidligere kongelige tempelet. Dere spiser lunsj på en lokal restaurant før dere fortsetter turen til Xieng Khuan, kjent som Buddha Park, 27 km utenfor Vientiane. Dette ble bygget i 1958, langs bredden av Mekong-elven, og er stedet for en stor samling av buddhistiske og hinduistiske skulpturer. Deretter kan dere se tekstilmesterverkene på Carol Cassidys verksted før dere blir kjørt tilbake til hotellet. Middag om kvelden på egen hånd. Overnatting i Vientiane.

Dag 3 Avgang Vientiane F/M
Tidlig ettermiddag blir dere kjørt til havnen hvor det er klart til å gå om bord på Mekong Sun, en elvebåt med 14 lugarer. Dere innstallerer dere i lugarene og er klare for et seks-dagers cruise på Mekong.
Senere vil dere bli tatt med på en guidet bytur hvor dere besøker Pha That Luang stupa og Patuxai, også kjent som Triumfbuen i Vientiane. Denne kvelden kan dere kose dere på dekk og i salongen før velkomstmottakelsen og middagen. Dere vil bli servert et rikt utvalg av asiatisk og europeisk mat under hele cruiset. Overnatting om bord.

Dag 4 Mekong F/L/M
Så begynner eventyret på Mekong og det er bare å lene seg tilbake og nyte det hele og la det imponerende landskapet flyte forbi på turen oppover elven. Om ettermiddagen kan dere nyte den vakre utsikten og se på naturens underverker langs elvebredden før dere stopper på et fredelig sted for å fortøye for natten. Overnatting om bord.

Dag 5 Mekong F/L/M
Nå dere kommer lenger nord vil dere få oppleve den vakre naturen langs den ville Mekong-elven. Landskapet blir mer og mer spektakulært: åser dekket med tropisk vegetasjon, fryktinngytende klippeformasjoner og et mangfoldig utvalg av kraftige strømmer og langsomme bekker. I løpet av dagen blir det også besøke til den søvnige byen Salakham. Kraften til den mektige Mekong gir cruiset en følelse av en ekte ekspedisjon. Nyt vakker utsikt og se på naturens underverk på ferden nordover hvor skipet igjen ankrer opp for natten. Overnatting om bord.

Dag 6 Mekong F/L/M
Oppstrøms stopper dere ved den lille jordbrukslandsbyen Ban Don Saingam, hvor dere kan delta i en 30-minutters vandretur for å utforske en skjult grotte som bare er besøkt av rederiets gjester. Tibake til skipet fortsetter ferden nordover og naturen langs bredden blir bare avbrutt av små landsbyer og flokker av husdyr. 
Om kvelden kan dere nyte grillmiddagen på et vakkert sted ved elvebredden. Overnatting om bord.

Dag 7 Mekong F/L/M
Nyt den vakre utsikten og se på lokale fiskere langs elven. Ikke gå glipp av Xayabouri-demningen, det største vannkraftverket i Laos. Om ettermiddagen møter dere innbyggerne i en liten landsby i åsen som ofte besøkes av rederiets gjester og støttes av rederiets donasjoner. Denne kvelden feirer dere den siste natten om bord med en avskjedsmiddag. Overnatting om bord.

Dag 8 Mekong F/L
Om morgenen blir dere tatt med på en utflukt i land til de vakre Kuang Si-fallene, noen av de vakreste fossene i Laos. Om ettermiddagen ankommer dere Luang Prabang, den tidligere kongelige hovedstaden i Laos, nå på Unescos verdensarvliste. Dere tar farvel med mannskapet og blir kjørt vuidere til hotellet i Luang Prabang. Middag om kvelden på egen hånd. Overnatting i Luang Prabang.

Dag 9 Luanag Prabang F/L
Etter frokost blir dere hentet på hotellet og tatt med på en runde i Luang Prabang. Turen begynner med Wat Xieng Thong, et utsøkt 500 år gammelt tempel, det beste eksemplet på den klassiske Luang Prabang-stilen. Herfra går dere gjennom de små sidegatene til vakre Wat Sene, kjent som tempelet med de 100.000 skatter. Turen fortsetter oppover halvøya, med stopp ved templer og andre steder dere ønsker å stoppe.
Dere besøker gså Nasjonalmuseet i det tidligere kongelige palasset, med utstillinger fra Laos kongelige fortid. Phousi-fjellet har utsikt over palasset. Det sies at de som ikke klatrer opp de 328 trinnene, egentlig ikke har ankommet byen. Vel oppe vil dere bli belønnet med en fantastisk utsikt over byen og Mekong-elven.
Senere foreslår vi at dere besøker nattmarkedet hvor dere kan finne håndvevd tekstil og annet håndverk laget av fjellfolket og og de lokale kunsthåndtverkerne i området. Middag om kvelden på egen hånd. Overnatting i Luang Prabang.

Dag 10 Luang Prabang F
Fridag i Luang Prabang med tid til egne streiftog i den hyggelige, franskinspirerte byen full av lokale bakerier med fransk bakverk. Lunsj og middag på egen hånd. Overnatting i Luang Prabang.

Dag 11 Hjemreise F
Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for hjemreise til Norge.

Inkludert

• Erfarne engelsktalende guider på hele turen.
• Transport fra/til flyplassen ved ankomst og avreise.
• 5 netter overnatting på sentralt 4* hotell i Vientiane og Luang Prabang i forkant og etterkant av cruiset. Dobbeltrom med frokost.
• 5 netter om bord på Mekong Sun i dobbeltlugar.
• Dag til dag program som beskrevet inkludert inngangsbilletter og transport.
• Måltider som angitt i reiseplanen, F frokost, L lunsj og M middag. Fullpensjon om bord på Mekong Sun.
• Kaffe, te og vann til måltidene på cruiset.
• Havneavgifter

Ikke inkludert:
• Fly t/r Laos
• Utgifter i forbindelse med visum til Laos
• Måltider som ikke er inkludert i programmet og drikke til maten.
• Tips til guide og sjåfør og personalet ombord.
• Reise og avbestillingsforsikring

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Elvecruise i LaosFra 27 995Bestill reise

Prisen er pr. person basert på minimum to reisende i delt dobbeltrom / dobbeltlugar.
Vi tar forbehold om eventuelle pris og programendringer og ledig kapasitet.

Visum:
Det kreves visum for innreise til Laos, dette kjøpes på flyplassen ved ankomst og koster USD 40,-

Vaksinasjon:
Det er ingen vaksiner som er påkrevet for innreise til Laos, men den vanlige "grunnvaksinasjonen" bør være oppdatert. Kontakt et vaksinasjonaskontor for flere råd og informasjon.

Betalingsbetingelser:
Et depositum på NOK 10.000,- pr. person som også inkluderer flybilletter forfaller til betaling ved  bestilling. Restbeløpet forfaller til betaling 60 dager før avreise.

Avbestillingsbetingelser:
Avbestillingsgebyret for avbestilling inntil 60 dager før avreise er NOK 8.500,- pr. person. For senere avbestilling, gjelder KinaReiser sine reisebetingelser:

https://by-k.no/nyttig_informasjon/reisebetingelser/


Programmet er basert på følgende hoteller:
Vientiane: Salana Hotel - Deluxe Room: http://www.salanaboutique.com
På Mekong: Mekong Sun Cruise - Classic Cabin: https://cruisemekong.com/cruise-ships/mekong-sun.html
Luang Prabang: Maison Dalabua Hotel - Grand Deluxe Room: https://www.maisondalabua.com/

Fakta

Individuell reise Laos
11 dager
Elvecruise på Mekong med Mekong Sun
Fra Vientiane til Luang Prabang
Transfer til/fra flyplass
Engelsktalende guider
Bil med sjåfør ved utflukter
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Fra Vientiane til Luang Prabang