By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Laos er neppe det landet de fleste familier tenker på når en ferie til Asia skal planlegges, men desto mer unikt. Laos er frodig, eksotisk, fattig og vennlig. Vi har valgt Luang Prabang, den lille perlen ved Mekong-elvene, som vår favoritt. Byen er på Unescos verdensarvliste og det er ikke vanskelig å forstå. Du vil bli overrasket over hvor mange flotte hotell som finnes, og de mange små kafeene i sentrum som har noe å spise for hele familien. Hver morgen like før soloppgang kommer rekker av munker inn til byen for å samle almisser, gjerne ris, i bollene sine. Selv en tenåring vil være henrykt!
Aktiviteter som en dag i risåkeren, bading i eksotisk krystallklart vannfall, besøk i lokale landsbyer, båttur på Mekong og besøk til et prosjekt som jobber for et nytt hjem til elefanter, er noen av opplevelsene som venter.
Programmet i Laos kan gjerne kombineres med et av våre andre program i Asia. Alt blir tilrettelagt før avreise – reis og opplev!

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Luang Prabang. Transfer til hotellet i sentrum. Lunsj og middag på egenhånd.
Dag 2 Frokost. En dag i risåkeren og videre til Khuang Si Waterfall. Besøk til senteret for den utrydningstruede bjørnearten Sunbear. Retur til hotellet. Lunsj inkludert, middag på egenhånd.
Dag 3 Frokost. Besøk til elefantprosjekt, en times tur på elefant, enkel fottur til lokal landsby, båttur. Retur til hotellet. Lunsj inkludert, middag på egenhånd.
Dag 4 Frokost. Utsjekk av hotellet. Besøk til lokale landsbyer. Transfer til flyplassen.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Luang Prabang
Vår lokale engelsktalende guide og sjåfør henter dere på flyplassen og kjører direkte til hotellet i sentrum. Resten av dagen har dere for avslapning og utforskning av Luang Prabang på egenhånd, den gamle første hovedstaden i Lane Xang kongerike og sentrum av det religiøse liv i Laos. Det er flott å spasere rundt i den gamle byen, titte inn i de mange små butikkene eller rett og slett finne en rolig kafé langs elvebredden for noe å drikke og spise.
Lunsj og middag på egenhånd.

Overnatting: Luang Prabang

Dag 2 Luang Prabang
Etter frokost vil guiden ta dere med på en "Rice Experience" i rismarken. Her vil dere lære hvordan ris dyrkes tradisjonelt og hva den betyr for befolkningen. Sammen med lokale, engasjerte ansatte vil dagen bli en morsom og lærerik opplevelse for hele familien. Ikke minst pløying av rismarken sammen med vannbøffelen Susan! Man får selvfølgelig også smake noen lokale retter laget av ris.

Kommer dere utenom rissesongen finnes aktiviteter som å plukke blader og lage kurver eller annet type håndarbeid. Uansett sesong vil dagen bli en lærerik opplevelse.

Om ettermiddagen går turen til Khuang Si Waterfall. Stopp underveis for å besøke The Living Crafts Centre, et sted hvor dere ser produksjonen av lokale tekstiler og møter veverne som bidrar til å holde disse tradisjonene i live. Så ankommer dere vannfallet og kan kaste dere ut i det krystallklare vannet. Husk badetøy! På vei tilbake kan dere besøke det nærliggende senteret for den utrydningstruede bjørnearten Sunbear. Her lærer dere mer om arbeidet for å forhindre krypskyting av disse truede skapningene.

Overnatting: Luang Prabang, måltider: Frokost, lunsj

Dag 3 Luang Prabang
Laos er historisk kjent som «Land of a Million Elephants», men har gradvis mistet sine største og mest majestetiske dyr til fordel for menneskelig utvikling. The Elephant Village-prosjektet i Luang Prabang forsøker å gi Lao-elefanter et nytt hjem ettersom skoger forsvinner og målet med prosjektet er å gi elefantene en lysere fremtid. Så langt har fem elefanter blitt frigjort fra hardt arbeid og gitt et nytt hjem i parken. Erfarne omsorgspersoner og veterinærer hjelper elefantene med å tilpasse seg sitt nye miljø.

Denne morgenen vil guiden deres ta dere med til elefantprosjektet og dere får nyte en tur på ryggen til en av disse fantastiske skapningene (ca 1 t), samt høre mer om prosjektet.

Etter lunsj legger vi ut på en lett fottur til en etnisk Khmu-landsby for å få innsikt i det daglige livet og kulturen her. Landsbyen ligger ved foten av de nærliggende fjellene og de fleste av menneskene her er bønder og fiskere. Turen byr også på fantastisk utsikt over den omkringliggende fjellkjeden dekket av tett jungel. Man avslutter dagen med en kort båttur på Nam Khan-elven og derfra tilbake til byen.

Overnatting: I Luang Prabang, måltider: Frokost, lunsj

Dag 4 Luang Prabang
Dere sjekker ut av hotellet etter frokost og reiser gjennom Laos sitt naturskjønne landskap til Pak Ou-grottene, et mystisk pilegrimsmål som ligger høyt over Mekong-elven utenfor Luang Prabang. Ved ankomst Ban Pak Ou vil en båt frakte dere over elva til grottene hvor det finnes mer enn 3000 Buddha-bilder og figurer, enkelte belagt med edelsteiner. Retur med båt på Mekong til Luang Prabang hvor dere får servert litt lokal snacks og litt å drikke.
Det blir tid til et stopp ved to landsbyer ved elvebredden på veien. I Ban Xang Khong produseres fremdeles dyrebare Lao-tekstiler på gamle vever av tre. Noen landsbyboere er også engasjert i papirproduksjon. I den nærliggende landsbyen Ban Xang Hai produseres ris-whisky Lao Lao hvor de voksne kan få en slurk - hvis dere tør! Så er det klart for avreise til flyplassen for videre reise, eventuelt om dere velger å bli en natt ekstra.

Måltider: Frokost

Inkludert

• Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost.
• Engelsktalende lokal guide og sjåfør.
• Transport i bil eller minibuss med airconditioning
• Program som beskrevet inkl. inngangsbilletter
• Elefanttur og båttur
• Måltider som beskrevet

Ikke inkludert
• Flybilletter til og fra Laos
• Visum (ordnes ved ankomst)
• Tips til guide og sjåfør
• Reise- og avbestillingsforsikring

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Familieferie i LaosVoksenFra 9 145Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 4 deltakere (2 voksne + 2 barn). Flyreise t/r Norge og visum er ikke inkludert.

Barn 4-12 år som deler seng med voksen: fra kr 3.695,-
Barn 4-12 år i ekstra seng: fra kr 5.495,-

 

Fakta

Individuelt program i Laos
4 dager
Engelsktalende lokale guider
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Luang Prabang