By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Hva med å legge familieferien til eksotiske og spennende Laos og Vietnam? På landsbygda utenfor Luang Prabang venter morsomme opplevelser og aktiviteter, deilige dager ved stranden nytes i idylliske Hoi An og en smak av det hektiske og sjarmerende bylivet får dere i Hanoi. Et innholdsrikt og variert program for hele familien.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Luang Prabang. Transfer til hotellet i sentrum. Lunsj på egen hånd. Middag inkludert.
Dag 2 Frokost. En dag i risåkeren og videre til Khuang Si Waterfall. Besøk til senteret for den utrydningstruede bjørnearten Sunbear. Retur til hotellet. Lunsj inkludert, middag på egenhånd.
Dag 3 Frokost. Besøk til elefantprosjekt, en times tur på elefant, enkel fottur til lokal landsby, båttur. Retur til hotellet. Lunsj inkludert, middag på egenhånd.
Dag 4 Frokost. Utsjekk av hotellet. Besøk til lokale landsbyer, transfer til flyplassen, fly til  Danang i Vietnam, transfer til hotellet i Hoi An ved ankomst.
Dag 5 - 8 Frokost Hoi An og avslappende dager på stranden. 
Dag 9 Frokost Fly til Hanoi. Egentid Hanoi.
Dag 10 Frokost, Yen Phu-markedet, Det etnologiske museet, lunsj, bysightseeing med blant annet tempelet Ngoc Son og kunstnergaten.
Dag 11 Hanoi. Frokost, sykkeltur til keramikklandsbyen Bat Trang, lunsj. Middag hos en lokal barnefamilie.
Dag 12 Hanoi. Frokost, transport til flyplassen i Hanoi for hjemreise.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Luang Prabang
Vår lokale engelsktalende guide og sjåfør henter dere på flyplassen og kjører direkte til hotellet i sentrum. Resten av dagen har dere for avslapning og utforskning av Luang Prabang på egenhånd, den gamle første hovedstaden i Lane Xang kongerike og sentrum av det religiøse liv i Laos. Det er flott å spasere rundt i den gamle byen, titte inn i de mange små butikkene eller rett og slett finne en rolig kafé langs elvebredden for noe å drikke og spise.
Lunsj på egenhånd, middag er inkludert i programmet.

Overnatting: Luang Prabang

Dag 2 Luang Prabang
Etter frokost vil guiden ta dere med på en "Rice Experience" i rismarken. Her vil dere lære hvordan ris dyrkes tradisjonelt og hva den betyr for befolkningen. Sammen med lokale, engasjerte ansatte vil dagen bli en morsom og lærerik opplevelse for hele familien. Ikke minst pløying av rismarken sammen med vannbøffelen Susan! Man får selvfølgelig også smake noen lokale retter laget av ris.

Kommer dere utenom rissesongen finnes aktiviteter som å plukke blader og lage kurver eller annet type håndarbeid. Uansett sesong vil dagen bli en lærerik opplevelse.

Om ettermiddagen går turen til Khuang Si Waterfall. Stopp underveis for å besøke The Living Crafts Centre, et sted hvor dere ser produksjonen av lokale tekstiler og møter veverne som bidrar til å holde disse tradisjonene i live. Så ankommer dere vannfallet og kan kaste dere ut i det krystallklare vannet. Husk badetøy! På vei tilbake kan dere besøke det nærliggende senteret for den utrydningstruede bjørnearten Sunbear. Her lærer dere mer om arbeidet for å forhindre krypskyting av disse truede skapningene.

Overnatting: Luang Prabang, måltider: Frokost, lunsj

Dag 3 Luang Prabang
Laos er historisk kjent som «Land of a Million Elephants», men har gradvis mistet sine største og mest majestetiske dyr til fordel for menneskelig utvikling. The Elephant Village-prosjektet i Luang Prabang forsøker å gi Lao-elefanter et nytt hjem ettersom skoger forsvinner og målet med prosjektet er å gi elefantene en lysere fremtid. Så langt har fem elefanter blitt frigjort fra hardt arbeid og gitt et nytt hjem i parken. Erfarne omsorgspersoner og veterinærer hjelper elefantene med å tilpasse seg sitt nye miljø.

Denne morgenen vil guiden deres ta dere med til elefantprosjektet og dere får nyte en tur på ryggen til en av disse fantastiske skapningene (ca 1 t), samt høre mer om prosjektet.

Etter lunsj legger vi ut på en lett fottur til en etnisk Khmu-landsby for å få innsikt i det daglige livet og kulturen her. Landsbyen ligger ved foten av de nærliggende fjellene og de fleste av menneskene her er bønder og fiskere. Turen byr også på fantastisk utsikt over den omkringliggende fjellkjeden dekket av tett jungel. Man avslutter dagen med en kort båttur på Nam Khan-elven og derfra tilbake til byen.

Overnatting: I Luang Prabang, måltider: Frokost, lunsj

Dag 4 Luang Prabang
Dere sjekker ut av hotellet etter frokost og reiser gjennom Laos sitt naturskjønne landskap til Pak Ou-grottene, et mystisk pilegrimsmål som ligger høyt over Mekong-elven utenfor Luang Prabang. Ved ankomst Ban Pak Ou vil en båt frakte dere over elva til grottene hvor det finnes mer enn 3000 Buddha-bilder og figurer, enkelte belagt med edelsteiner. Retur med båt på Mekong til Luang Prabang hvor dere får servert litt lokal snacks og litt å drikke.
Det blir tid til et stopp ved to landsbyer ved elvebredden på veien. I Ban Xang Khong produseres fremdeles dyrebare Lao-tekstiler på gamle vever av tre. Noen landsbyboere er også engasjert i papirproduksjon. I den nærliggende landsbyen Ban Xang Hai produseres ris-whisky Lao Lao hvor de voksne kan få en slurk - hvis dere tør! Så er det klart for avreise til flyplassen for videre reise til Danang og Hoi An. Familien blir møtt på flyplassen og kjørt til hotellet i sentrum av byen. Resten av kvelden til egen disposisjon.

Overnatting: I Hoi An,  måltider: Frokost

Dag 5 - 8 Late dager på stranden i Hoi An.
Dere nyter dagene ved svømmebassenget eller stranden ved det hyggelige hotellet Hoi An Beach Resort.  

Hoi An Beach Resort er et hyggelig hotell med en fantastisk beliggenhet ved stranden. Opplev fiskernes båter som seiler sakte forbi på elven og en flott utsikt over den kjente stranden Cua Dai hvor hotellet har sin egen private strand. Inn til sentrum av Hoi An er det kun 4 km. Hotellet har 121 rom med ulike romkategorier. Hotellet har to utendørs svømmebasseng, eget helsestudio, en egen spaavdeling og en frodig hage. På hotellets restaurant kan du nyte en rolig familiekveld eller en romantisk middag.

Langs den sentrale sørkysten av Vietnam finner du Hoi An. Hoi an er best kjent som en historisk og romantisk liten by med sine pittoreske gater. I Hoi An finner du noen av Vietnams beste silkebutikker, kunstgallerier og håndverksbutikker, samt tusenvis av gode restauranter med deilige lokale retter.  Kun 5 kilometer øst for den sjarmerende gamle byen Hoi An finner du Cua Dai stranden. Lang hvit sandstrand og krystallklart blått vann. Langs stranden finner du en lang strekning av vakre piletrær. Tidlig om morgenen er fiskerne i landsbyen ute i sine tradisjonelle malte trebåter for å få tak i dagens fangst.

Dag 9 Danang - Hanoi
Frokost på hotellet og rolig start på dagen før dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Danang for fly til Hanoi. Ved ankomst Hanoi blir dere møtt og kjørt til deres htoell. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 10 Barnas Hanoi
Dagen starter med et besøk til markedet Yen Phu. På dette lokale markedet, lite besøkt av utlendinger, finnes det ferskvarer som kjøtt, fisk, frukt, grønnsaker og blomster. Her finner man også den lokale gatekjøkkenmaten, mange typer tørket mat og husholdningsartikler av alle slag. Med andre ord, en helt annerledes måte å handle på enn den vi er vant til her hjemme.
Deretter besøkes det moderne og flotte etnologiske museet som gir et godt inntrykk av alle de forskjellige minoritetene i Vietnam. Museet omfatter også et stort uteområde med mange spennende treskulpturer og flotte modellhus. Det finnes i tillegg et eget område hvor barna kan få kjennskap til tradisjonelle vietnamesiske leker.
Tilbake til sentrum for lunsj og en liten pause på hotellet.
Om ettermiddagen benyttes en miljøvennlig elektrisk bil for å utforske den travle byen som er full av annerledes lyder og lukter. Dere kjører gjennom de fascinerende gatene i den gamle bydelen med sin 2000 år gamle historie. Dette er fremdeles et sentrum for håndverkere og kjøpmenn. Turen avsluttes ved tempelet Ngoc Son i nærheten av Hoan Kiemsjøen. Her kan barna få laget sitt eget stempel i tre med navn og favorittdyr.

Overnatting: I Hanoi, måltider: Frokost og lunsj.

Dag 11 Hanoi / Bat Trang
I dag vil dere bli kjørt til den andre siden av “Den røde elven” der syklene står klare! Dere sykler på landeveien forbi hus og jorder til den gamle keramikklandsbyen Bat Trang. Dere har god tid til å rusle rundt i den gamle landsbyen, besøke keramikkverksteder og får et innblikk i den 700 år gamle tradisjonen. Barna får også muligheten til å lage sin egen keramikk, godt hjulpet av den lokale keramikeren. Etter landsbybesøket returnerer dere til hotellet, enten på sykkel eller i bil hvis dere heller vil det.
Om ettermiddagen blir det tid til å utforske Hanoi på egenhånd, før dere om kvelden blir invitert til middag hjemme hos en av byens mange barnefamilier. Her blir det tid til lek og moro for barna.

Overnatting: I Hanoi, måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 12 Hanoi, avreise Hanoi
Transport fra hotellet til flyplassen for hjem- eller videre reise.

Inkludert

• Engelsktalende guide og egen bil med sjåfør til programmet.
• Fly Luang Prabang - Danang - Hoi An.
• Måltider som beskrevet, drikke betales på stedet.
• Utflukter som beskrevet inkludert inngangspenger.
• Overnattinger på hotell i del av dobbeltrom med frokost.

Ikke inkludert
• Visum til Laos. Ordnes ved ankomst
• Eventuelle forsikringer
• Tips til guide og sjåfør.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Familieferie i Laos og VietnamValgfri avreisedatoPå forespørselBestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet.

Ta kontakt for priser.

Fakta

Individuelt program i Laos og Vietnam
12 dager
Engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet