Skip to main content

Mat, vin og cocktail i Piemonte

Torino, største by i Piemonte, er en fascinerende by hvor du kan finne de utroligste “juveler”. Byen var Italias første hovedstad, det var her Kongen hadde sitt slott, sine palasser, parker, kirker etc. I de siste årene har både turister og italienere selv fått øynene opp for dette levende skattekammeret, kanskje Italias beste mat- og vindistrikt. 
Denne gang skal vi også smake litt på fortiden når vi sjekker inn i elegante rom på boutique-pensjonatet vakkert beliggende på eiendommen til et fantastisk barokkslott fra 1700-tallet. 

Søk

Ikke inkludert/tillegg

• Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse
• Enkeltrom, tillegg kr. 2.895,- (4 netter)
• Drikke og måltider utover inkludert.
• Tilslutning fra andre byer i Norge kan bestilles. Forbehold om ledige plasser.

Betingelser

Pris pr. person i del av dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.
Prisen er basert på minimum 15 personer.
Vi tar forbehold om eventuelle program- og prisendringer. 

Program

 • Dag 1: Torsdag 1. juni

  Avreise fra Gardermoen direkte til Milano Malpensa med SAS 08.20 – 11.00
  Caroline Schøning venter i ankomsthallen, og vel om bord i bussen blir det bobler og noe å knaske på mens vi kjører i retning Torino. På veien kjører vi gjennom et rikt jordbruksområde med Italias største eksportartikkel, nemlig risottoris. Vi stopper og besøker en gård hvor de produserer ris, og hvor vi får en guidet omvisning. Risotto som måltid venter vi med til litt senere på kvelden.
  Vi kjører videre til Torino med innsjekking der vi skal bo, og du har tid til å pakke ut.
  Etter at vi har fått litt tid på rommet går vi i samlet flokk gjennom byen til kveldens middag på en av Carolines favorittrestauranter.

  L/M

 • Dag 2: Fredag 2. juni

  Vi starter tidlig med en rundtur i Torino og Europas største utendørs matmarked.
  Etter lunsj skal vi besøke det kongelige slottet. Det blir litt tid på egen hånd for shopping eller en pust i bakken, før vi samles igjen for dagens middag. Vi tar bytrikken til et område av byen du garantert ikke ville oppsøkt selv, og i kveld blir det sjømat på en restaurant hvor tiden har stått stille.

  F/L/M

 • Dag 3: Lørdag 3. juni

  Etter at vi har spist frokost og pakket koffertene blir vi hentet og kjørt til et flott vinslott hvor vi skal bo de neste to nettene. Slottet er produsent av de fine vinene Barbera d'Asti, Monferrato og Piemonte DOC. Men før vi kommer så langt stopper vi i utkanten av Torino for å være med på et cocktailkurs! Vi skal lære å lage noen av de klassiske italienske aperitiffene som du helt sikkert vil kjenne igjen, og som er morsomt å servere her hjemme også. Caroline har med seg litt å spise på veien, og dagens lunsj er forholdsvis enkel.
  Vel fremme er det innsjekking på boutique-pensjonatet som vi har helt for oss selv. Vi har tid til en rusletur på området før vinsmaking av slottets egen vin, og før vi disker opp med selvlaget middag. I dag skal vi bake focaccia som vi spiser med de italienske pølsene Salsiccia, rosmarinpoteter, oster, skinker og en god salat. Det hele skyller vi ned med slottets viner mens vi drømmer oss bort i omgivelsene.

  F/L/M

 • Dag 4: Søndag 4. juni

  Søndagslunsjen er en seriøs opplevelse i Italia, og i dag starter den med sprudlende bobler. Vi stopper i Neive som er en malerisk koselig liten by, godt besøkt av andre turister. Her setter vi oss ned for en aperitiff, før ferden går videre til Søndagslunsjen med stor S. Restauranten (med én Michelin-stjerne) har en fantastisk beliggenhet med utsikt over vinmarkene så langt øyet kan se. Etter et kraftig måltid er det godt å strekke litt på beina, og derfor skal vi besøke en ny liten by før vi går en tur gjennom vinrankene og ender i Barolo. De som ikke har lyst til å gå en tur kan sitte på med bussen.
  I kveld lager vi en enkel risotto om det skulle være noen som fremdeles er sultne.

  F/L/M

 • Dag 5: Mandag 5. juni

  Etter frokost pakker vi koffertene og tar en rask tur innom en osteprodusent hvor vi får se hvordan de lager mozzarella (som du kan ta med hjem, så la det være litt plass i kofferten din). Så går turen til Milano Malpensa og videre direkte med SAS til Gardermoen 14.40 – 17.15.

  F