By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Ikke langt unna hovedstaden Ulaanbaatar holder nomadene til, ved sanddynene i Arburd. Der hvor de gresskledde steppene begynner, ligger gerleiren som er basen for denne turen. Gerene er av samme type som nomadene selv bruker, og aktiviteten etterlater få spor i naturen når teltene pakkes sammen for vinteren.
Mye av transporten her skjer i samarbeid med stedets nomader, både med vogner trukket av kameler, kamel- og hesteriding. Vi benytter oss av tjenester som tilbys av folk på stedet.
Det er også mulig å sette opp egen ger like ved de store sanddynene og like ved en lokal familie.

Program i sammendrag

Dag 1 Transport til gerleiren i Arburd Sands
Dag 2-3 Utforske området ved geleiren i Arburd Sands
Dag 4 Transfer tilbake til Ulaanbaatar

Detaljert program

Dag 1 Ulaanbaatar
Henting ved ankomst eller på hotellet i Ulaanbaatar. 3 timers kjøretur over treløse stepper til gerleiren ved sanddynene i Arburd. Ankomst gerleiren før lunsj. Om ettermiddagen besøker dere nomadefamilier i nærheten. Lunsj og middag inkludert.

Dag 2 Zorgol Hairhan-fjellene
Etter en kjøretur på 35 kilometer kommer dere til Zorgol Hairhan-fjellene. Dette er enorme klipper som står nærmest loddrett opp fra de flate Gobi-steppene. Underveis stopper dere for å beundre helleristninger, godt gjemte, men fantastiske. Dere utforsker området, og kanskje treffer dere på argalisau - verdens største villsau. Sibirsk steinbukk holder også til her, og er dere heldige får dere et glimt av dem også.
Fjellene er hellige, og det er mange spor etter hellige steder - som huler og kilder der lokalbefolkningen gjør sine ofringer.

Dag 3 Aburds sanddyner (Aburd Sands)
Utforsking av området. Kamelvogn eller kamelriding er utmerkede måter å ta seg frem på her. Sanddynen er 20 kilometer lang. Selv om det er mye menneskelig aktivitet i området, finnes det en god del ulv her. Det hender man er heldig og får øye på noen av dem, selv om de er veldig sky.
Dere treffer også lokale gjetere på denne turen, og dere vil helt sikkert bli invitert inn i gerene og få lære om deres, i våre øyne, gammeldagse livsstil.

Dag 4 Retur til Ulaanbaatar.
Dere kjøres tilbake til Ulaanbaatar. Program avsluttes. 

Inkludert

• Jeep eller minibuss til veitransport
• Engelsktalende, mongolsk guide på hele turen
• Alle måltider i gerleiren
• Overnatting 3 netter i ger

Kan bestilles i tillegg
• Overnatting i Ulaanbaatar
• Transport t/r Norge - Ulaanbaatar

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Ved Arburds sanddynerfra 5 995Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Mongolia ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program i Mongolia
4 dager
Lokal engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Ulaanbaatar, Arburd Sands