By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Ikh Nart naturreservat er et område der nomadebefolkningen samarbeider med myndighetene og andre organisasjoner for å bevare det spesielle platået Ikh Nartiin Chuluu. Steppelandskapet brytes opp av steinformasjonene og danner et naturlig bosted for befolkningen. Her har vår leverandør i Mongolia bygget opp en gerleir som er et perfekt utgangspunkt for å oppleve landets befolkning, dyreliv og kultur i sitt rette element – ute på steppene med naturen som eneste rammeverk.

Program i sammendrag

Dag 1 Tog fra Ulaanbaatar til Shivee Gobi. Bil til naturreservatet Ikh Nart og gerleiren. Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 2-3 Ikh Nart. Utforske området til fots med guide. Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 4 Frokost. Retur til Ulaanbaatar med bil. Sightseeing på veien med pikniklunsj. Middag på egenhånd.

Detaljert program

Dag 1 Til Ikh Nart
Transfer til togstasjonen. Klokken 10.00 går toget, som bruker 6 timer og 20 minutter til stasjonen Shivee Gobi. Turen går først over gresskledd sletteland, som etter hvert går over i et tørrere steppelandskap.
Ankomst stasjonen Shivee Gobi som tilsynelatende ligger i den totale ødemark, men byen med samme navn ligger ikke langt unna. Det er en by som er knyttet til lokal gruvedrift i form av et åpent kullbrudd.
Vår lokale sjåfør tar dere med til Ikh Nart et par timers kjøring unna. Leiren blir basen for aktivitetene de neste dagene. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 2-3 Ikh Nart
I to dager skal dere utforske Ikh Nart-området til fots sammen med deres lokale guide. Dere vandrer gjennom steinete områder og opplever det rike dyrelivet.
Argali-sauen - verdens største villsau – finnes nesten overalt. Ofte er de ikke så redde for mennesker heller. Man kan også håpe å få treffe på den sibirske steinbukken, og det er et yrende fugleliv med gribber og ørner overalt.
Flere store forskningsprosjekter foregår i parken - i regi av mongolske og internasjonale forskere. Tre prosjekter på pattedyr tar for seg argalisauen, sibirsk steinbukk og små kjøttetere. Sistnevnte prosjekt konsentrerer seg hovedsakelig om steppereven, rødreven, grevlingen og pallaskatten. Det finnes dessuten gaupe og ulv i området, samt en rekke andre dyrearter.
Fuglelivet i området er også eksotisk - med blant annet rovfuglene munkegribb og rødfalk. Mange botanikere er blant reservatets gjester.
Guidene på turen og mongolske studenter/forskningsmedarbeidere vil orientere om resultater fra forskningen i naturreservatet underveis. Dette er pågående forskning, og man kan vente seg ferske resultater.
Dere vil også treffe gjetere på vandring med sine flokker - noe det er mange av i området. Dette er interessante, hardføre folk og gjestfriheten er enorm.
Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 4 Til Ulaanbaatar - med bil
Etter frokost pakker dere tingene deres og begynner på turen tilbake til Ulaanbaatar. Man krysser over til Choiriin Bogd-fjellene, og på veien vil dere se uthuggede Buddha-statuer i fjellsidene. På veien blir det lunsj i form av piknik.
Turen fra Ikh Nart til Ulaanbaatar tar rundt fire timer. Frokost og lunsj er inkludert.

Inkludert

• Jeep eller minibuss til veitransport.
• Tog fra Ulaanbaatar, retur med bil.
• Engelsktalende, mongolsk guide på hele turen.
• Alle måltider i gerleiren (gjelder ikke i Ulaanbaatar)
• Overnatting 3 netter i ger. Gerene har to senger, krakker og et bord. Ekstra seng kan settes inn om nødvendig.

Kan bestilles i tillegg
• Overnatting i Ulaanbaatar

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Eventyr i Ikh Nart5 995Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Mongolia ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program i Mongolia
4 dager
Lokal engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Ulaanbaatar, Ikh Nart