By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Kanskje den ultimate fotorundreisen i Djengis Khans rike. Først på programmet står naturreservatet Ikh Nart som betyr flott solskinn på mongolsk og som har det rikeste dyrelivet i Gobiørkenen. Her kan du møte på verdens største villsau, Argali-sauen, sibirsk steinbukk og Cinereous-gribber. Videre til frodige Gun Galuut med mange sjeldne fuglearter, villhestfotografering i Hustai og Altan Uul som er tilholdssted for store rovfugler som ørner og gribber. Velkommen til et møte med landskap, dyr og kultur i et av verdens mest øde og uutforskede land!

Detaljert program

Dag 1    Oslo – Ulaanbaatar
Avreise fra Gardermoen med Aeroflot via Moskva til Ulaanbaatar.

Dag 2    Ulaanbaatar
Vi ankommer Mongolias hovedstad grytidlig om morgenen og blir møtt på flyplassen av vår engelsktalende mongolske guide som tar oss med til hotellet.  

Dag 3    Ulaanbaatar – Ikh Nart
Etter frokost starter vi på den 5 timer lange kjøreturen til Shiveegobi. Vi spiser pikniklunsj underveis før vi ankommer Ikh Nart naturreservat i den østlige delen av Gobiørkenen. Vel fremme blir vi innkvartert i Red Rock gerleir som blir vår base de neste par dagene. Dette er den første, av mange, overnattinger i det typiske mongolske nomadeteltet - gér. Felles middag om kvelden.

Dag 4 – 5     Ikh Nart
Vi har nå to hele dager til å utforske reservatet med det rike dyrelivet og fange inn alle de flotte fotomotivene. Ikh Nart er et steinete og tørt steppeområde omkranset av enorme fjellformasjoner og kløfter. I dette området er det en stor bestand av verdens største villsau, Argali-sauen. Det hender at sauene tar en tur gjennom leiren, men det er allikevel lurt å ta med en kikkert om de ikke kommer så nærme. Vi håper også å se sibirsk steinbukk, stepperever, mongolske gaseller, rødrev, grevling, gaupe og asiatiske vill-esler. Det er også et mangfoldig fugleliv i området med blant annet munkegribber, vandrefalk og tårnfalk.
Lunsj og middag er inkludert.

Dag 6     Ikh Nart - Hustai nasjonalpark
Om morgenen etter frokost kjører vil tilbake til Ulaanbaatar hvor vi spiser lunsj. Derfra fortsetter turen i ca. 2 timer vestover til Hustai nasjonalpark. Hustai betyr egentlig «med bjørk», men parken består hovedsakelig av bølgende stepper. I Hustai-fjellene er det lunder med bjørk og osp, og langs Tuul-elven i sør er det piletrær. Blant dyrene som lever her finner vi den mongolske villhesten, kron-hjort, ulv og rød-fotet amurfalk.
Om kvelden får vi stifte bekjentskap med den mongolske villhesten, Prezewalskii-hesten når den kommer ut fra skogkanten. Innkvartering i Hustai Ger Camp. Middag om kvelden.

Dag 7    Hustai nasjonalpark
I dag skal vi gå en halv dag til Moilt Camp-området. Turen går gjennom variert terreng med blant annet bjørkelunder. Her har vi muligheten til å se den majestetiske kronhjorten, den mongolske villhesten og mye annet dyreliv.
Vi blir plukket opp av bilen vår ved Moilt og kjørt videre på de sørlige steppene til Ongut-gravene fra den yngre steinalder.
Innkvartering i Hustai Ger Camp. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 8    Hustai nasjonalpark   

Dag 9    Hustai nasjonalpark – Altan Uul
Etter 5 timers kjøring vestover kommer vi frem til Altan Uul som er et nylig etablert vernet område. Området er vernet for å beskytte det store mangfoldet av ørner og gribber. Altan Uul utgjør en fantastisk fjellrygg på steppene, og dette er tilholdssted for alle de største rovfuglene, som kongeørn, steppeørn, himalaya-gribb, munkegribb og lammegribb. Innkvartering i telt. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 10    Altan Uul - Bayan Nuur via Lun
Om morgenen kjører vi ca. 50 km til Bayan Nuur i Bulganprovinsen. Underveis vil vi bli servert pikniklunsj. Teltene blir slått opp i Bayan Nuur. I dette området er det mange små vann, steppe-innsjøer, som tiltrekker seg ender og andre vannfugler. Noen ganger finner man alle de skandinaviske endene, gjess, svaner og måker her. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 11    Bayan Nuur - Ulaanbaatar
Før frokost tar vi en kort fotosafari for å få med oss de siste fotomotivene.
Deretter går turen tilbake til hotellet i Ulaanbaatar. Denne siste dagen her har vi programfri.

Dag 12    Ulaanbaatar - Oslo
Tidlig om morgenen blir vi hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for hjemreise til Norge. Fly med Aeroflot via Moskva til Gardermoen. Hjemkomst tidlig ettermiddag.

Inkludert

• Fly Oslo – Ulaanbaaatar t/r med fly som beskrevet
• Privat, mongolsk engelsktalende guide og biltransport i forbindelse med programmet
• Naturfotograf Roger Brendhagen* blir med på hele reisen som reiseleder
• 2 netter på hotell i turistklasse i Ulaanbaatar og 8 netter i mongolsk ger eller telt.
• Programmet og aktiviteter som beskrevet med transport til steder og utflukter samt måltider som beskrevet. Måltidsdrikke betales av de reisende selv underveis.
• Inngangsbilletter til severdigheter og nasjonalparker.

Ikke inkludert:
• Visum til Mongolia. By K/KinaReiser er behjelpelige med dette.
• Enkeltromstillegg på hotell og i ger/telt: pris på forespørsel
• Drikke til lunsj og middag, og måltider utenom det beskrevne program
• Personlige utgifter
• Tips til lokal guide og sjåfører i Mongolia
• Forsikringer. By K/KinaReiser anbefaler Gouda reiseforsikringer. Kontakt oss for bestilling. Det anbefales også at man har en avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom før avreise

*)Roger Brendhagen har lang erfaring som naturfotograf med artikler og bilder i Vi Menn, Aftenposten og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. I 2013 hadde han 300 reisedøgn – med store deler av verden som arbeidsplass.

Han har hatt flere fotoutstillinger de siste årene – med motiver fra Antarktis i sør til Svalbard i nord.
Roger vil gi deg en innføring i en spennende verden - ved hjelp av objektiver! Du vil få generelle tips og praktiske råd og jobbe med å utvikle din egen arbeidsflyt.
Du lærer blant annet om brennvidder og blender, lukkertider, ISO og hvitbalanse i tillegg til filterbruk ved landskapsfotografering. Vi skal også bruke litt tid på makrofotografering og blitsbruk.

Foredrag om dokumentarisk foto/reportasjefoto underveis, der du lærer å fortelle en historie ved hjelp av bilder.
Alle vil få kurs/innføring etter behov underveis. Roger vil også ta kontakt med hver enkelt deltager i forkant av workshopen for å sette seg inn i ønsker og behov for læring.

Det vil bli gitt oppgaver underveis som skal løses etter beste evne.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Fotoworkshop24/7-4/8-18fra 35 795Bestill reise

Prisene er pr person, basert på minimum 2 personer som deler rom/ger/telt.
Minimum antall deltagere: 10

Begrenset antall plasser!

Vi tar forbehold om eventuelle pris- og programendringer. Vi forutsetter at dere er kjent med våre reisebetingelser.

Fakta

Fotoreise/fotoworkshop Mongolia
12 dager
Fly Oslo - Ulaanbaatar t/r
Naturfotograf Roger Brendhagen er reiseleder

Reisemål: Ulaanbaatar, Ikh Nart, Hustai, Altan Uul, Bayan Nuur