By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Mongolia kan være spennende om vinteren, og det er absolutt ingen umulighet å reise hit i vinterhalvåret. I gerleiren i Hustai er det velorganisert, og alt er gjort klart for vinteren. Det er ikke mye snø som kommer, men den lille snøen som kommer tar vinden med seg slik at snøen blir liggende i hauger på enkelte steder.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Ulaanbaatar, videre til gerleiren i Hustai
Dag 2 Utforske området ved gerleiren i Hustai
Dag 3 Hustai, transfer tilbake til Ulaanbaatar

Detaljert program

Dag 1 Til Hustai nasjonalpark
Ved ankomst Ulaanbaatar eller fra hotellet deres i sentrum av byen blir dere møtt av deres mongolske guide og sjåfør og kjørt ut til gerleiren Hustai. Dere spiser lunsj ved ankomst gerleiren før dere på ettermiddagen kjører til den neolittiske graven til Öngut, en mongolsk stamme på Djengis Khans tid. Deretter går ferden videre til Tuul-elven, et område hvor det finnes rødfalk. Overnatting i gerleiren. Lunsj og middag inkludert.

Dag 2 Hustai nasjonalpark
Etter frokost skal dere til fots ut i Hustai nasjonalpark (turen avhenger litt av snøforholdene). I løpet av dagen kommer dere frem til Moilt Camp-området. Turen går gjennom variert terreng med blant annet bjørkelunder. Her har dere mulighet til å se den majestetiske kronhjorten, den mongolske villhesten og mye annet dyreliv.
Dere blir plukket opp av bilen deres ved Moilt og kjørt tilbake til gerleiren. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 3 Hustai nasjonalpark, tilbake til Ulaanbaatar
Frokost før dere besøker noen av nomadefamiliene som bor i området. Dere nyter en lokal lunsj før dere returnerer tilbake til Ulaanbaatar med bil. Resten av dagen på egen hånd til å utforske Ulaanbaatar.

Mongolias nasjonale symbol er Przewalski-hesten eller Takhi som den kalles her. Etter omfattende avlsprogram og forskning over tre tiår finnes det nå Przewalski-hest i Hustai nasjonalpark. Den klarer seg godt gjennom harde vintre og beskytter ungene sine fra ulver og produserer avkom.

Inkludert

• Jeep eller minibuss til veitransport
• Engelsktalende, mongolsk guide på hele turen
• Alle måltider i gerleiren
• Overnatting 2 netter i ger

Kan bestilles i tillegg
• Overnatting i Ulaanbaatar
• Transport t/r Norge - Ulaanbaatar
Reisen kan fint kombineres med en reise med Den transsibirske jernbanen og gerleiren kan også besøkes om sommeren.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 411Hustai fra 4 495Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Mongolia ikke inkludert.

 

Fakta

Individuelt program i Mongolia
3 dager
Lokal engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Hustai