By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

På denne reisen lever du som en nomade. Utstyret, og geren, fraktes med kamelvogn. Det er slik de nomadiske gjeterne i området frakter sitt utstyr når de beveger seg fra beiteområde til beiteområde med dyrene sine. På turen benytter vi oss av tjenester fra lokale folk, og vi opplever hvordan en nomadeleir tas ned og settes opp igjen. Vi starter turen på et lokaltog fra hovedstaden og reiser sørøstover med et saktegående tog til Shivee Gobi og videre med bil til Ikh Nart naturreservat.
Ikh Nart naturreservat er et område der nomadebefolkningen samarbeider med myndighetene og andre organisasjoner for å bevare det spesielle platået Ikh Nartiin Chuluu. Steppelandskapet brytes opp av steinformasjonene og danner et naturlig bosted for befolkningen. Her har vår leverandør i Mongolia bygget opp en gerleir som er et perfekt utgangspunkt for å oppleve landets befolkning, dyreliv og kultur i sitt rette element – ute på steppene med naturen som eneste rammeverk.

Program i sammendrag

Dag 1 Tog fra Ulaanbaatar til Shivee Gobi. Bil til naturreservatet Ikh Nart og gerleiren. Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 2-4 Ikh Nart. Utforske området til fots med guide. Frokost, lunsj og middag inkludert.
Dag 5 Frokost. Retur til Ulaanbaatar med bil. Sightseeing på veien med pikniklunsj. Middag på egenhånd.

Detaljert program

Dag 1 Til Ikh Nart
Transfer til togstasjonen. Klokken 10.00 går toget, som bruker 6 timer og 20 minutter til stasjonen Shivee Gobi. Turen går først over gresskledd sletteland, som etter hvert går over i et tørrere steppelandskap.
Ankomst stasjonen Shivee Gobi som tilsynelatende ligger i den totale ødemark, men byen med samme navn ligger ikke langt unna. Det er en by som er knyttet til lokal gruvedrift i form av et åpent kullbrudd.
Vår lokale sjåfør tar dere med til Ikh Nart et par timers kjøring unna. Leiren blir basen for aktivitetene de neste dagene. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 2 Kamelvandring og helleristninger
I tre dager skal dere utforske reservatet til fots sammen med deres lokale guide og vårt utstyr blir fraktet på vogner av kamelene og deres gjetere. Dere vandrer gjennom steinete områder og opplever det rike dyrelivet.
Vi undersøker ruinene av et gammelt tempel, som ble ødelagt i de stalinistiske utrenskningene i området på 1930-tallet. På grunn av fryktelige historier, unngår lokalbefolkningen området. Det er fantastiske helleristninger i området samt gamle graver fra Hunnu,Turkic Khanate, fra det keiserlige Mandsjuria. Senere på dagen ankommer dere vår hyggelige ger-leir Elst. Navnet Elst indikerer at dette er et område med mindre sanddyner.

Dag 3 Utforske området
Dere blir i Elst-leiren en natt til. Dette er et område med mange ulike steinformasjoner, sand, gress så høyt som nesten to meter og en liten innsjø (avhengig av sesong). Området er fullt av helleristninger og steinformasjoner, og dere opplever det rike dyrelivet. Argali-sauen - verdens største villsau – finnes nesten overalt. Ofte er de ikke så redde for mennesker heller. Man kan også håpe å få treffe på den sibirske steinbukken, og det er et yrende fugleliv med gribber og ørner overalt.
Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 4 Mankhan Els – sanddyner
I dag pakker vi sammen og fyller kamelvognen igjen med vårt utstyr og vandrer til fots mot Mankhan sanddyner. Sanddynene her er mye høyere her enn i Elst–området og gir dere fantastisk utsikt over ørkensteppene. Dere setter opp leiren her for natten.
Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5 Til Ulaanbaatar - med bil
Etter frokost pakker dere tingene deres og begynner på turen tilbake til Ulaanbaatar. Man krysser over til Choiriin Bogd-fjellene, og på veien vil dere se uthuggede Buddha-statuer i fjellsidene. På veien blir det lunsj i form av piknik.
Turen fra Ikh Nart til Ulaanbaatar tar rundt fire timer.

Inkludert

• Overnatting i ger. Hvis under 5 personer er overnatting i telt. 2 personer pr. ger. Ekstra seng kan settes inn.
• En mongolsk guide som snakker engelsk er med på hele turen, samt en assistent og en kokk. Vi benytter oss av tjenestene til lokale gjetere og deres dyr underveis.
• Alle måltidene utenfor Ulaanbaatar, frokost, lunsj og middag, er laget av egen kokk som behersker både vestlig og mongolsk kjøkken. Også vegetarianere vil få sine behov ivaretatt. Til frokost får vi også som regel fersk yoghurt som kjøpes av de lokale gjeterne.
• Mot ekstra kostnad kan du leie din egen ridekamel under turen. Man trenger ikke ha rideerfaring. Det er også mulig å leie seg en hest - her anbefales det at man har en del rideerfaring. Ta med egen ridehjelm. Disse tjenestene må bestilles på forhånd, og må betales i lokal valuta på stedet.

Ikke inkludert
• Opphold i Ulaanbaatar
• Tips til guide og sjåfør
• Tillegg for ger/telt alene
• Leie av kamel/hest
• Tillegg for privat tur på andre datoer.

Kan bestilles i tillegg
• Overnatting i Ulaanbaatar

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Kamelvandring i GobiPå fastsatte datoerfra 8 995Bestill reise
Kamelvandring i GobiMed egen guide og sjåførfra 11 495Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Mongolia ikke inkludert.

Turene er fellesturer og går på faste datoer, men på forespørsel, og hvis mulig, kan vi arrangere turen på andre dager kun for deg og ditt reisefølge.

Vær oppmerksom på lange kjørestrekninger i til dels ulendt terreng. Mange steder finnes det heller ikke veier.

Fakta

Program i Mongolia
5 dager
Engelsktalende mongolsk guide, assistent og kokk
Bil med sjåfør
Måltider og program som beskrevet

Reisemål: Ulaanbaatar, Ikh Nart, Red Rock