By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

På denne reisen får dere oppleve både bylivet i hovedstaden Ulaanbaatar og nomadelivet ute på steppene. Fra hovedstaden Ulaanbaatar tar dere først tog, så videre i bil over steppene til Ikh Nart naturreservat. Her samarbeider nomadebefolkningen med myndighetene og andre organisasjoner for å bevare det spesielle platået Ikh Nartiin Chuluu. Steppelandskapet brytes opp av steinformasjonene og danner et naturlig bosted for befolkningen. Her er det bygget opp en gerleir som er et perfekt utgangspunkt for å oppleve landets befolkning, dyreliv og kultur i sitt rette element – ute på steppene med naturen som eneste rammeverk.
Utstyret, og ger-teltet, fraktes med kamelvogn mellom leirene. Det er slik de nomadiske gjeterne i området frakter sitt utstyr når de beveger seg fra beiteområde til beiteområde med dyrene sine. Underveis benyttes tjenester fra de lokale, og dere får se hvordan en nomadeleir tas ned og settes opp igjen. 

Program i sammendrag

Dag 1 Ulaanbaatar Ankomst Ulaanbaatar, transfer og innsjekk på hotellet, frokost, besøk til Zaisan-høyden.
Dag 2 Ulaanbaatar Frokost, bysightseeing med blant annet besøk til Gandan-klosteret og Mongolias nasjonalmuseum. Lunsj, middag, orienteringsmøte.
Dag 3 Ulaanbaatar, Ikh Nart Frokost, transport fra Ulaanbaatar til gerleiren Ikh Nart. Lunsj og middag. Overnatting i Ikh Nart gerleir.
Dag 4 Ikh Nart, Els Frokost, kameltrek i området til Els og gerleiren her. Lunsj og middag.
Dag 5 Els Frokost, utforske området, lunsj og middag, overnatting i Els gerleir.
Dag 6 Els, Ikh Nart Frokost, Kameltrek tilbake mot Ikh Nart med mange spennende opplevelser. Lunsj og middag inkludert, overnatting i Ikh Nart gerleir.
Dag 7 Ikh Nart, Ulaanbaatar Frokost, retur til Ulaanbaatar med bil. Sightseeing på veien med pikniklunsj, middag på egen hånd.
Dag 8 Ulaanbaatar, hjemreise Frokost, utsjekk fra hotellet og transfer til flyplassen eller togstasjonen.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Ulaanbaatar F
Ved ankomst Ulaanbatar blir dere kjørt fra flyplassen elelr togstasjonen til hotellet. Flyet ankommer hovedstaden tidlig om morgenen, så dere sjekker inn og får mulighet til å spise frokost og hvile litt på hotellet før dere senere møter guiden for en tur ut til Zaisan-høyden for en fin utsikt over byen.

Dag 2 Sightseeing i Ulaanbaatar F/L/M
Etter frokost blir det utflukt til Gandan-klosteret i Ulaanbaatar. Her vil dere se munker som vandrer mellom de vakre bygningene, og mange besøkende mongolere, kledd i tradisjonelle, mongolske drakter. Det tibetanske navnet Gandan kan direkte oversettes til «Det perfekte sted av fullkommen glede». For øyeblikket bor det over 150 munker i klosteret, og på området finnes det en 26,5 meter høy statue av Avalokitesvara, den buddhistiske gudeskikkelsen for medfølelse. Videre blir det et besøk til Sukhbaatar-plassen som er det sentrale torget i Ulaanbaatar. Det offisielle navnet ble endret til Djengis Khan-torget i 2013, til ære for Djengis Khan som blir betraktet som Mongolias grunnlegger, men ble igjen endret tilbake til sitt opprinnelige navn i 2016. På plassens nordlige side ligger parlamentsbygningen med en enorm bronsestatue av Djengis Khan, flankert av Øgedei Khan og Kublai Khan. Midt på plassen står det en rytterstatue av Damdin Sukhbaatar, en av lederne for Mongolias 1921-revolusjon. Det blir også et besøk til Nasjonalmuseet i sentrum av byen.  Om kvelden blir det felles middag om kvelden og et felles orienteringsmøte.

Dag 3 Avreise fra Ulaanbaatar til Ikh Nart F/L/M
Dere blir hentet på hotellet i Ulaanbaatar og med bil kjører dere direkte til Ikh Nart naturreservat. Fra Ulaanbaatar reiser dere sørøstover over stepper av gress, som gradvis blir til mer tørr Gobi-steppe. Overnatting i Ikh Nart Rocks gerleir. Vi slapper av og nyter solnedgangen den første dagen.

Dag 4 Kamelvandring F/L/M
I dag lastes bagasjen og alle forsyningene opp på kamelvognene og ferden gjennom reservatet starter. Dere drar først sørover og etterlater den flotte utsikten over slettene bak dere. Det er en labyrint av fjellformasjoner og det er lett å gå seg vill. Hold øynene åpne for dyreliv som Argali-sauer og sibirsk steinbukk. Dere når den avsidesliggende gerleiren Elst og slår leir her for natten. Navnet Elst indikerer at det er et område med mindre sanddyner.

Dag 5 Utforske området F/L/M
Området rundt Elst består av mange ulike steinformasjoner, sand, gress så høyt som nesten to meter og en liten innsjø (avhengig av sesong). Området er fullt av helleristninger og steinformasjoner, og dere opplever det rike dyrelivet. Argali-sauen - verdens største villsau – finnes nesten overalt. Ofte er de ikke så redde for mennesker heller. Man kan også treffe på den sibirske steinbukken, og det er et yrende fugleliv med gribber og ørner overalt.

Dag 6 Kamelvandring F/L/M
I dag lastes igjen all bagasje opp på kamelvognene og ferden tilbake til Ikh Nart starter. Det er fantastiske helleristninger i området, samt gamle graver fra Hunnu, Turkic Khanate, fra det keiserlige Mandsjuria. Dere undersøker ruinene av et gammelt tempel som ble ødelagt i de stalinistiske utrenskningene i området på 1930-tallet. På grunn av fryktelige historier unngår lokalbefolkningen området. Vi slår igjen leir i Ikh Nart gerleir.
 
Dag 7 Til Ulaanbaatar - med bil F/L
Etter frokost pakker dere tingene deres og begynner på turen tilbake til Ulaanbaatar. Man krysser over til Choiriin Bogd-fjellene, og på veien vil dere se uthuggede Buddha-statuer i fjellsidene. På veien blir det pikniklunsj. Turen fra Ikh Nart til Ulaanbaatar tar rundt fire timer.
Fra togstasjonen Choir som vi passerer på veien er det mulig å ta toget videre mot Beijing og Kina (dersom det passer med tiden).

Dag 8 Ulaanbaatar, hjemreise F
Frokost, utsjekking og transfer til flyplassen eller togstasjonen for hjemreise. Eller reiser du videre?

Inkludert

• Fire netter på hotell i Ulaanbaatar, del av dobbeltrom
• Sightseeing i Ulaanbaatar
• Overnatting i gerleirene Ikh Nart og Els. I Els overnatter man i en mobil gerleir med foldbare senger, i Ikh Nart er det faste senger. Det finnes dusj og toaletter i tradisjonelle gertelt og det blir satt opp egen restaurant i et separat gertelt.
• En mongolsk guide som snakker engelsk er med på hele turen, samt en assistent og en kokk. Vi benytter oss av tjenestene til lokale gjetere og deres dyr underveis.
• Alle måltidene utenfor Ulaanbaatar, frokost, lunsj og middag, er laget av egen kokk som behersker både vestlig og mongolsk kjøkken. Også vegetarianere vil få sine behov ivaretatt. Til frokost får vi også som regel fersk yoghurt som kjøpes av de lokale gjeterne. Ellers måltider som beskrevet (F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag).

Ikke inkludert
• Tips til guide og sjåfør
• Tillegg for enkelttelt og enkeltrom i Ulaanbatar
• Tillegg for kun enkeltrom i Ulaanbaatar
• Leie av kamel/hest. Mot ekstra kostnad kan du leie din egen ridekamel under turen i Gobi: fra kr.1.695,- pr. person Man trenger ikke ha rideerfaring. Det er også mulig å leie seg en hest - her anbefales det at man har en del rideerfaring. Ta med egen ridehjelm. Disse tjenestene må bestilles på forhånd, og må betales i lokal valuta på stedet.
• Tillegg for privat tur på andre datoer.
• Visum til Mongolia

Fakta

Internasjonal fellesreise i Mongolia
8 dager
Engelsktalende mongolsk guide, assistent og kokk
Bil med sjåfør
Måltider og program som beskrevet

Reisemål: Ulaanbaatar, Ikh Nart, Els