By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Her finner dere et lite utvalg av spennende program i hovedstaden Ulaanbaatar, samt dagsutflukter ut på de mongolske steppene.
Nærmere halvparten av den mongolske befolkningen på 3,5 millioner bor i byer og tettsteder - de fleste i og rundt hovedstaden Ulaanbaatar - mens resten bor på slettelandet i sine tradisjonelle gertelt. De livnærer seg i hovedsak av husdyravl, og en del er nomader, som var deres opprinnelige levesett.

Detaljert program

Gandan-klosteret og Bogd Khans vinterpalass
Halvdagsutflukt

Utflukt til Gandan-klosteret i Ulaanbaatar. Her vil dere se munker som vandrer mellom de vakre bygningene, og mange besøkende mongolere, kledd i tradisjonelle, mongolske drakter. Det tibetanske navnet Gandan kan direkte oversettes til «Det perfekte sted av fullkommen glede». For øyeblikket bor det over 150 munker i klosteret, og på området finnes det en 26,5 meter høy statue av Avalokitesvara, den buddhistiske gudeskikkelsen for medfølelse. Videre går ferden til den sørlige delen av Ulaanbaatar hvor vinterpalasset til Bogd Khan ligger. Palasset er nå et museum og den eneste gjenværende bygningen av fire opprinnelige boliger som tilhørte den åttende Jebtsundamba Khutughtu, eller senere kjent som Bogd Khan, åndelig leder og keiser av Mongolia. Palasset ble bygget mellom 1893 og 1903 i kinesisk stil og inneholder seks templer med buddhistiske kunstverk og skulpturer. Dette er en av de få mongolske, historiske attraksjonene som ikke har blitt ødelagt av sovjeter eller kommunistiske mongolere.

Bysightseeing i Ulaanbaatar med besøk til Nasjonalmuseet
Halvdagsprogram

I løpet av noen timer skal dere sammen med den lokale guiden bli bedre kjent med den mongolske hovedstaden. Det blir et besøk til Sukhbaatar-plassen som er det sentrale torget i Ulaanbaatar. Det offisielle navnet ble endret til Djengis Khan-torget i 2013, til ære for Djengis Khan som blir betraktet som Mongolias grunnlegger, men ble igjen endret tilbake til sitt opprinnelige navn i 2016. På plassens nordlige side ligger parlamentsbygningen med en enorm bronsestatue av Djengis Khan, flankert av Øgedei Khan og Kublai Khan. Midt på plassen står det en rytterstatue av Damdin Sukhbaatar, en av lederne for Mongolias 1921-revolusjon. Det blir også et besøk til Nasjonalmuseet i sentrum av byen.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Gandan-klosteret og vinterpalassetFra 495Bestill reise
Gandan-klosteret og vinterpalassetFra 495Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Mongolia ikke inkludert.

Fakta

Individuelle program Mongolia
Hel- og havdagsprogram
Lokal, engelsktalende guide
Program som beskrevet

Reisemål: Ulaanbaatar