By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

På denne turen til Mongolia står opplevelsene i kø. Bli med på en tur spekket med fantastisk natur, spennende dyreliv, møter med nomadefamilier - og til hovedstaden Ulaanbaatar. Besøk til verksteder som lager den mongolske hestehodefiolinen og tradisjonelt jaktutstyr, kjøreturer over endeløse stepper og overnatting i tradisjonelle mongolske gertelt er noe av alt hva denne reisen til Djengis Khans rike byr på. 
Turen er spekket med opplevelser du garantert vil ha stor glede av, Mongolia er et fantastisk reisemål som vi kan varmt anbefale.

Detaljert program

11. august Avreise Norge
Avreise fra Norge med fly til en av verdens mest isolerte hovedsteder – Ulaanbaatar i Mongolia.

Oslo - Moskva 13.10 - 16.45
Moskva - Ulaanbaatar 19.00 - 06.00 +1

12. august Ankomst Ulaanbaatar F/L/M
Vi ankommer Mongolias hovedstad grytidlig om morgenen og blir møtt på flyplassen av vår engelsktalende, mongolske guide som tar oss med til hotellet for innsjekk. Litt tid på rommet og med litt frokost i magen møter vi guiden igjen og kjører ut til Zaisan-høyden. Herfra er det flott utsikt over byen og åsene rundt. Tilbake til sentrum og felles lunsj. Etter lunsj blir det tid på egen hånd før felles middag om kvelden. Etter middagen blir vi kjørt til togstasjonen, klokken 22.00 går toget, som bruker 6 timer og 20 minutter til stasjonen Tsomog. Turen går først over gresskledd sletteland, som etter hvert går over i et tørrere steppelandskap.

13. august - 14. august Ikh Nart gercamp F/L/M
Ankomst kl. 04.35 i Tsomog, ved siden av den lille landsbyen Dalanjargalan hvor vi blir møtt av sjåføren som kjører oss 40 km til gerleiren Ikh nart.
I to dager skal vi utforske Ikh Nart-området til fots, eller med hest eller kamel hvis noen ønsker det. Vi vandrer gjennom steinete områder og opplever det rike dyrelivet. Argali-sauen - verdens største villsau – finnes nesten overalt. Ofte er de ikke så redde for mennesker heller. Man kan også håpe å få treffe på den sibirske steinbukken, og det er et yrende fugleliv med gribber og ørner overalt.
Flere store forskningsprosjekter foregår i parken i regi av mongolske og internasjonale forskere. Tre prosjekter på pattedyr tar for seg argalisauen, sibirsk steinbukk og små kjøttetere. Sistnevnte prosjekt konsentrerer seg hovedsakelig om steppereven, rødreven, grevlingen og pallaskatten. Det finnes dessuten gaupe og ulv i området, samt en rekke andre dyrearter.
Fuglelivet i området er også eksotisk - med blant annet rovfuglene munkegribb og rødfalk. Mange botanikere er blant reservatets gjester.
Vi vil også treffe gjetere på vandring med sine flokker, noe det er mange av i området. Dette er interessante, hardføre folk og gjestfriheten er enorm.

15. august Videre mot Arburd Sands F/L/M

Etter frokost kjører vi sørover og krysser de treløse steppene før vi ankommer nomadeleiren Arburd Sands som ligger ved sanddynene i Arburd. Der hvor de gresskledde steppene begynner, ligger gerleiren hvor vi skal tilbringe to døgn. Det er en lang biltur og vi spiser lunsj underveis og vi ankommer campen før middag.
Det blir utforsking av området med blant annet besøk til sanddynene i nærheten.  Kamelvogn eller kamelriding er utmerkede måter å ta seg frem på her. Selv om det er mye menneskelig aktivitet i området, finnes det en god del ulv her. Det hender man er heldig og får øye på noen av dem, selv om de er veldig sky. Middagen inntas i leiren.

16. august Zorgol Hairhan-fjellene
Etter en kjøretur på 35 kilometer kommer vi til Zorgol Hairhan-fjellene. Dette er enorme klipper som står nærmest loddrett opp fra de flate Gobi-steppene. Underveis stopper vi for å beundre helleristninger, godt gjemte, men fantastiske. Vi utforsker området, og kanskje treffer vi på argalisau - verdens største villsau. Sibirsk steinbukk holder også til her, og er vi heldige får vi et glimt av dem også. Fjellene er hellige, og det er mange spor etter hellige steder - som huler og kilder der lokalbefolkningen gjør sine ofringer. Vi besøker en lokal nomadefamilie som bor i nærheten.
F/L/M

17. august Til Jalman Meadows gerleir F/L/M

Frokost i leiren før vi kjører videre ut på steppene og mot Jalman Meadows. Underveis stopper vi for pikniklunsj. Vi kjører over fjellområdet ved Zamtiin-passet og videre gjennom skogområder til vi kommer til den øvre delen av Tuul-dalen. Området brukes til vinterbeite, derfor vil du ikke se så mange nomader her midt på sommeren, og alle villblomstene, slik som edelweiss, får vokse i fred. Den siste etappen frem til gerleiren går vi til fots, mens bagasjen fraktes på kjerrer trukket av yak-okser.

18. august Jalman Meadows gerleir F/L/M
Dagen blir brukt til å utforske området, enten til fots eller på hesteryggen. Det er også mulig å leie mountain-bikes og å være med på rafting i Tuul-elven. Området ligger i overgangen mellom steppeland og taiga-skog øverst i Tuul-dalen, og bare én dags ridetur unna der elven har sitt utspring. Skogen i området er lerk, med innslag av bjørk. Her holder også mange ville dyr til, som ulv, gaupe, brunbjørn, hjort, gaseller, elg, murmeldyr og villsvin. Fuglelivet her er også rikt og variert. Elvevannet er rent og krystallklart, med mange dype kulper, og om sommeren er det ofte gode badetemperaturer.
I leiren er det et bibliotek der du kan finne interessant lesestoff om flora og fauna i området og ellers i Mongolia. Frokost, lunsj og middag i gerleiren.

19. august Tilbake til Ulaanbaatar F/L/M
Etter frokost kjører vi tilbake til Ulaanbaatar og hotellet vårt der. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før det blir en halvdags sightseeing i sentrum av byen, med blant annet et besøk til Mongolias nasjonalmuseum. Om kvelden blir det forestilling med Tumen Ekh, en gruppe av folkesangere og -dansere, etterfulgt av felles middag.

20. august Ulaanbaatar F/L/M
I dag skal vi besøke Gandan-klosteret. Her kan vi se munker som vandrer mellom de vakre bygningene, og også mange besøkende mongolere, kledd i tradisjonelle, mongolske drakter. Deretter vil vi besøke et verksted som produserer Mongolias nasjonale instrument morin khuur, også kjent under navnet hestehodefiolin. Dette er et av de viktigste instrumentene for mongolere flest og er et nasjonalsymbol. Herfra går turen videre til et tradisjonelt pil og bue-verksted og vi besøker i tillegg en kashmirfabrikk hvor det også er mulig å handle. Vi samles til avskjedsmiddag om kvelden.

21. august Hjemreise
Tidlig frokost og transfer til flyplassen for hjemreise.

Ulaanbaatar - Moskva 07.10 - 08.45
Moskva - Oslo 10.30 - 12.20

Inkludert

• Fly Oslo – Ulaanbaaatar t/r som beskrevet
• Lokal, engelsktalende guide
• Bil - og togtransport i forbindelse med programmet
• Norsktalende reiseleder blir med på hele reisen
• 2 netter på hotell i turistklasse i Ulaanbaatar, 6 netter i mongolsk ger/telt, 1 natt på tog (sovekupé)
• Program og aktiviteter som beskrevet
• Måltider som beskrevet. Måltidsdrikke betales av de reisende selv underveis   
• Inngangsbilletter til severdigheter og nasjonalparker

Ikke inkludert:
• Visum til Mongolia. By K/KinaReiser er behjelpelige med dette
• Enkeltromstillegg på hotell og i ger/telt
• Drikke til lunsj og middag, og måltider som ikke er nevnt i programmet
• Personlige utgifter
• Tips til lokal guide og sjåfører i Mongolia
• Forsikringer. By K/KinaReiser anbefaler Gouda reiseforsikringer. Kontakt oss for bestilling. Det anbefales også at man har en avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom før avreise

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
11/8-19 - 21/8-19fra 28 3953 495AeroflotBestill reise

Prisene er pr. person, basert på minimum 2 personer som deler rom/ger/telt.
Minimum antall deltagere: 15
Vi tar forbehold om eventuelle pris- og programendringer. Vi forutsetter at dere er kjent med våre reisebetingelser.

A-kortpris: Fra kr. 27.395 Oppgi A-kortnummer ved bestilling.
Pris uten fordelskort: Fra kr. 28 395

Med Aftenpostens fordelsprogram A-kortet kan du bestille denne reisen med KinaReiser til en gunstig pris. Prisen gjelder for innehaver av A-kortet og inntil 5 personer i samme husstand. A-kortnummer må oppgis ved bestilling

Fakta

Fellesreise Mongolia
11 dager
Fly Oslo - Ulaanbaatar t/r
Norsk reiseleder
Program og alle måltider inkludert
Spesialpris til innehavere av A-kortet

Reisemål: Ulaanbaatar, Ikh Nart, Arburd Sands, Zorgol Hairhan-fjellene, Jalman Meadows