By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

På denne turen til Mongolia står opplevelsene i kø. Bli med på en tur spekket med fantastisk natur, spennende dyreliv, møter med nomadefamilier - og til hovedstaden Ulaanbaatar. Vi får også oppleve den spektakulære feiringen rundt nasjonaldagen Naadam. Det blir ikke ordentlig fest uten skikkelig mannfolkbryting, hesteløp og bueskyttekonkurranser. Navnet Nadaam betyr festival, og festivalen tiltrekker seg deltagere og tilskuere fra hele Mongolia. Vi tilbringer tre netter i nomadiske gertelt, en fantastisk opplevelse!

Ønsker du heller å ta Den transsibirske jernbanen til Mongolia på denne reisen? Les mer om dette alternativet her: Transsibirske med Naadam

Detaljert program

04. juli Avreise med fly fra Norge
Avreise fra Norge med fly via Moskva til Ulaanbaatar.
SU 2175              Oslo – Moskva                13.00 – 16.40
SU 330                Moskva – Ulaanbaatar  18.35 – 05.40 (05. juli)

05. juli Ankomst Ulaanbaatar  F/M
Ved ankomst om morgenen i Ulaanbaatar vil dere bli møtt av deres engelsktalende guide som følger med dere til hotellet for innsjekk. Resten av dagen på egenhånd før felles middag om kvelden.

Tilleggsprogram, bestilles før avreise fra Norge:
Etter litt hvile og frokost på hotellet blir det utflukt til Gandan-klosteret i Ulaanbaatar. Her vil dere se munker som vandrer mellom de vakre bygningene, og mange besøkende mongolere, kledd i tradisjonelle, mongolske drakter. Det tibetanske navnet Gandan kan direkte oversettes til «Det perfekte sted av fullkommen glede». For øyeblikket bor det over 150 munker i klosteret, og på området finnes det en 26,5 meter høy statue av Avalokitesvara, den buddhistiske gudeskikkelsen for medfølelse. Videre blir det et besøk til Sukhbaatar-plassen som er det sentrale torget i Ulaanbaatar. Det offisielle navnet ble endret til Djengis Khan-torget i 2013, til ære for Djengis Khan som blir betraktet som Mongolias grunnlegger, men ble igjen endret tilbake til sitt opprinnelige navn i 2016. På plassens nordlige side ligger parlamentsbygningen med en enorm bronsestatue av Djengis Khan, flankert av Øgedei Khan og Kublai Khan. Midt på plassen står det en rytterstatue av Damdin Sukhbaatar, en av lederne for Mongolias 1921-revolusjon. Det blir også et besøk til Nasjonalmuseet i sentrum av byen.

6. juli Ulaanbaatar, Arburd Sands F/L/M
I dag kjører vi over treløse stepper til gerleiren ved sanddynene i Arburd (ca. 3-4 timer). Etter ankomst besøker vi nomadefamilier i nærheten. Lunsj og middag inkludert.

7. juli Arburd Sands og Zorgol Hairhan-fjellene F/L/M
Etter en kjøretur på 35 kilometer kommer vi til Zorgol Hairhan-fjellene. Dette er enorme klipper som står nærmest loddrett opp fra den flate Gobi-steppen. Underveis stopper vi for å beundre helleristninger, godt gjemte, men fantastiske. Vi utforsker området, og kanskje treffer vi på argalisau - verdens største villsau. Sibirsk steinbukk holder også til her, og er vi heldige får vi et glimt av dem også. Fjellene er hellige, og det er mange spor etter hellige steder - som huler og kilder der lokalbefolkningen gjør sine ofringer.

Nb! Siden dette er under feiringen av Naadam kan det hende at dagens og/eller morgendagens program vil bli endret. Det kan hende at det vil være lokale naadam-feiringer på steppene i nærheten og finnes det noen vil vi selvfølgelig oppleve disse. Det kan da være at programmet til Zorgol går ut.

8. juli Arbur Sands og sanddynene F/L/M
I dag skal vi besøke sanddynene. Transporten dit er som seg hør og bør på kamel- eller hesteryggen. Sanddynen er 20 kilometer lang. Selv om det er mye menneskelig aktivitet i området finnes det en god del ulv her. Det hender man er heldig og får øye på noen av dem, selv om de er veldig skye.

9. juli Tilbake til Ulaanbaatar F/L/M
Etter frokost kjøres vi tilbake til byen og sjekker inn på hotellet. Ulaanbaatar, eller Ulan Bator, som direkte oversatt betyr «rød helt», er Mongolias hovedstad og største by. Byen ligger i dalen ved elven Tuul og grenser til Bogd Khan Uul nasjonalpark. Guiden tar oss til fots til Sukhbaatar-plassen og et besøk til Mongolias nasjonalmuseum. Mindre bueskytingskonkurranser og treninger starter allerede i dag, blant annet bueskytekonkurranse for barn og bueskyting i Buryat-stil. Lunsj i løpet av dagen. Om kvelden blir det felles middag på en lokal restaurant.

10. juli Naadam-aktiviteter på steppene F/L/M
En dag før den nasjonale Naadamfestivalen offisielt begynner kjøres vi ut av byen og får se mindre og mer intime «naadam»-festivaler i "landlig stil", vanligvis avholdt i mindre samfunn 50-60 km unna byen. Det er 90 % sjanse for at det er mindre «naadams» ute på steppene rundt byen. Etter lunsj drar vi til hesteveddeløpet på Hui Doloon Hudag. Det vil også være bueskyting på den lille bueskytterstadion.

11. juli Den offisielle Naadam-feiringen F/L/M
I dag er det Naadams åpningsseremoni på den Nasjonale stadion i sentrum av byen og dit skal vi. Tilstede er også Mongolias president og etter et forrykende åpningsshow vil de første rundene med bryting starte. Etter lunsj blir det bueskyting. Felles middag om kvelden.

12. juli Ulaanbaatar – fly tilbake til Norge.  F
Transfer til flyplassen i Ulaanbaatar for fly tilbake til Norge.

Vil du heller ta Den transsibirske jernbanen til Mongolia? Eller toget hele veien til Beijing isteden for fly hjem fra Mongolia? Se flere reisealternativer her: Transsibirske med Naadam

Inkludert

• Flybillett Oslo – Ulaanbaatar t/r i økonomiklasse. Alternativt Oslo - Moskva/Beijing - Oslo eller Oslo - Moskva/Ulaanbatar – Oslo.
• Spesialskrevet informasjonsmateriell
• Utfluktsprogram i og rundt hovedstaden Ulaanbaatar med engelsktalende guide, lokaltransport, fire netter i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Ulaanbaatar, tre netter i del av tosengsgér.
• De fleste måltider inkludert, unntatt én lunsj
• Tips til guide og sjåfør i Mongolia.

Kan bestilles mot tillegg
• Tilleggsprogram i Ulaanbaatar: pris på forespørsel
• Visum til Mongolia: fra kr. 1.450,- pr. person
Prisen gjelder for norske statsborgere og normal behandlingstid. Man kan også ordne visum på egen hånd.
• Enkeltrom i Mongolia: kr. 3.895,-
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Ikke inkludert i prisen
• Drikke til måltidene som er inkludert

Avreiser, priser og bestilling

1. Mongolia - Djengis Khans rikeFly t/r Ulaanbaatar
DatoPrisTillegg enkeltrom
4/7-20 - 12/7-20Fra 27 995Bestill reise
2. Mongolia - Djengis Khans rikeTog til Ulaanbaatar - retur med fly
DatoPrisTillegg enkeltrom
30/6-20 - 12/7-20Fra 28 595Bestill reise
3. Mongolia - Djengis Khans rikeTog til Beijing - fly tilbake
DatoPrisTillegg enkeltrom
30/6-20 - 14/7-20Fra 32 295Bestill reise

Depositum er fra kr 3.500,- per person.
Prisen er basert på minimum 15 personer.

Fakta

Fellesreise Mongolia
9 dager
Fly t/r Oslo - Ulaanbaatar
De fleste måltider inkludert
Spennende spesialprogram
Feiring av nasjonaldagen Naadam

Reisemål: Ulaanbaatar og gerleiren Arburd Sands