By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Naturområdet Khan Khentii er Mongolias eneste helt uberørte villmark, der blant annet bjørn, ulv, ørn, villsvin og gaseller venter på besøk av sporty og aktive turister. Om sommeren er engene overstrødd med villblomster, og området strekker seg helt opp til den russisk-sibirske grensen. Dette er bærekraftig turisme, der transporten foregår til fots, på hesteryggen, på sykkel - eller kanskje med flåte på elven? Det velger du, uansett lover By K deg opplevelser for livet, og givende møter med menneskene som bor i området.

Program i sammendrag

Dag 1 Hentet på hotellet/togstasjon/flyplass for transport til gercampen. Avhengig av ankomsttid, besøk til Gandanklosteret. Overnatting gercamp.
Dag 2 – 3 I gercampen. Frokost, lunsj og middag er inkludert. Utforske området med guide.
Dag 4 Frokost og lunsj er inkludert. Retur til Ulaanbaatar kl. 14.00 og programmet er slutt.

 

 

Detaljert program

Dag 1
Programmet starter ved ankomst Ulaanbaatar. Dere blir hentet enten på hotellet, ved togstasjonen eller flyplassen. Kjøreturen ut til ger-leiren i Jalman Meadows tar ca. 3,5 timer. 
Det blir et stopp og besøk til Gandanklosteret, Mongolias livligste buddhistiske kloster (ankomst før kl. 10.00 om morgenen) før ferden går videre til leiren.
Den siste etappen frem til ger-leiren går vi til fots, mens bagasjen fraktes på kjerrer trukket av yak-okser. Leiren ligger vakkert plassert i Tuul-dalens øvre del, ved Jalman-engene som gir deg en blomstrende mottagelse.
Denne turen er et godt eksempel på KinaReisers bærekraftige turisme. Ger-leiren vi bor i belaster miljøet minimalt, og all aktivitet skjer i samarbeid og i forståelse med lokale vernemyndigheter. Det er også et mål at aktivitetene skal skape lokale arbeidsplasser i et samfunn som baserer seg på tradisjonell livsførsel. Leiren kan huse 30 personer i dobbelt-ger, og er i praksis et fullt sammenleggbart hotell. Toalettene er av type "utedo", og det finnes eget dusjtelt med soloppvarmet vann. Solcellepanel og vindmølle gir elektrisitet til kjøleskapet i restaurantteltet, ellers ingen elektrisitet. Lunsj og middag inkludert.

Dag 2 – 3
Dagene blir brukt til å utforske området, enten til fots eller på hesteryggen med en lokal guide. Det er også mulig å leie mountain-bikes, og å være med på rafting i Tuul-elven. Området ligger i overgangen mellom steppeland og taiga-skog øverst i Tuul-dalen, og bare en dags ridetur unna der elven har sitt utspring. Skogen i området er lerk, med innslag av bjørk. Her holder også mange ville dyr til, som ulv, gaupe, brunbjørn, hjort, gaseller, elg, murmeldyr og villsvin. Samt et rikt og variert fugleliv.
Jalman-slettene ligger i høst- og vinterbeiteområdene til de nomadiske gjeterne fra Erdene Soum. Om sommeren er de fleste av disse på andre beiteområder for å sikre gode beiteforhold for dyrene litt lenger sør. Nord for slettene finner du fullstendig villmark. Elvevannet kan være kaldt, men om sommeren er det ofte gode badetemperaturer. Vannet er rent og krystallklart, med mange dype kulper. Det er også et bibliotek i leiren med bøker, der du finner interessant lesestoff på enkelte europeiske språk. Frokost, lunsj og middag i ger-leiren.


Valgmulighetene under oppholdet er flere, og inkludert i reisen:

Dagsturer
Dere bestiller piknik-lunsj fra leiren, og kan dra på fottur i den retningen dere ønsker selv. Vi anbefaler en tur til utsiktspunktet ved Hifte Gatsaa, der dere får en fantastisk utsikt over de vakre engene og Tuul-elven.

Rafting og yak-kjerretur
Dere tar med dere en oppblåsbar katamaranflåte på yak-kjerre. Sammen med en lokalkjent gjeter drar dere oppover langs Tuul-elven i en halv dag. Dere har med piknik-lunsj, redningsvester og årer. Etter lunsj rafter dere på flåten tilbake til leiren.

Hesteridning
Om dere vil ha en times ridetur, en halvdagstur eller tilbringe hele dagen på hesteryggen, organiseres dette ved hjelp av lokale hestefolk. Lunsj medbringes fra leiren. Det anbefales å ha med egen ridehjelm, men det finnes også noen i leiren.

Mountainbike (tillegg)
Det er to mountainbikes i leiren, og disse kan brukes for turer i området.

Fugletitting
Fuglene her finnes i alle størrelser – fra blåmeis til de majestetiske steppe-ørnene. En europeisk fuglebok vil dekke 80 prosent av artene i området – det finnes en slik bok i leir-biblioteket.

Dag 4
Etter frokost blir det transport tilbake til Ulaanbaatar.

Inkludert

• Transport tur retur Ulaanbaatar.
• Helpensjon og overnatting i tomannsger.
• Engelsktalende, mongolsk guide tilgjengelig
• Valgfri startdato
• Aktiviteter og program som beskrevet.

Ikke inkludert
• Opphold i Ulaanbaatar
• Fly/tog Norge – Mongolia t/r
• Tips til guide og sjåfør
• Tillegg for enkeltger

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Mongolias ekte villmark5 995Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Mongolia ikke inkludert.

Vær oppmerksom på lange kjørestrekninger i til dels ulendt terreng. Mange steder finnes det heller ikke veier.

 

Fakta

Individuelt program Mongolia
4 dager
Overnatting i ger
Transport t/r Ulaanbaatar - ger-leir
Velg mellom forskjellige aktiviteter

Reisemål: Jalman Meadows