By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Denne rundreisen tar dere med til de viktigste og mest kjente stedene i Mongolia. Yol Valley, Flaming Cliffs og Hongor Sands i Sør-Gobi, samt Karakorum og Högnö Khan-fjellet i sentrale strøk. Dere får oppleve ørken, steppeland og fjellandskap i hele Gobiområdet. Reisen avsluttes med fly fra Dalanzadgad flyplass sør i Gobiørkenen tilbake til Ulaanbaatar. Reisen er lagt opp til å være så komfortabel som mulig, og dere overnatter i de beste gerleirene som finnes langs ruten.

Detaljert program

Dag 1 Til Högnö Khan-fjellet
Dere hentes på hotellet i Ulaanbaatar, og på veien gjør dere et stopp ved Gandanklosteret. Derfra kjører dere videre vestover til Högnö Khan-fjellet og har piknik-lunsj underveis. Dere ankommer leiren rundt middagstider. Overnatting i gerleir. Lunsj og middag inkludert.

Dag 2 Högnö Khan-fjellet
Högnö Khan-fjellet er en gigantisk klippeformasjon rett opp fra steppene. Det lille klosteret Erdenekhombo ligger her, og er under full restaurering etter store ødeleggelser på 1930-tallet. Dette er et spennende område, hvor mange gjetere holder til. Dere utforsker til fots - og kommer til ruinene av Öygön-klosteret i en grønn oase midt i fjellformasjonen. Overnatting i gerleir. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 3 Via Erdenezuu og Karakorum til Orkhondalen 
Frokost før dere besøker Erdenezuuklosteret - et fullt fungerende kloster under konstant restaurering. Målet er å få klosterets tidligere storhet tilbake. Her fantes 100 templer innenfor veggene, som omslutter et område på 400 ganger 400 meter, og opptil 1000 munker hadde sitt hjem her. Men klosteret ble ødelagt under uroligheter i 1937. Bare veggene og tre templer står i dag. Erdenezuu er likevel et av Mongolias mest fascinerende steder, og dere har gode sjanser til å få se munkene i bønn. Dere besøker også Karakorum-museet, det beste museet utenfor Ulaanbaatar. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 4 Til Ongiin-klosteret
En full dagstur i bil. Landskapet endrer seg sakte, vegetasjonen blir mer sparsommelig og dere tar dere inn i Gobi. Dere skal til Ongiin-elven, som for det meste er et tørt elveleie. Her ligger også ruinene av Ongiin-klosteret. Overnatting i gerleir. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 5 Til Bayanzag
Morgenfugler kan ta en tidlig morgentur i klippelandskapet, og deretter spise frokost i gerleiren. Deretter kjører dere videre til Bayanzag. Dere ankommer Bayanzag-klippene, som har fått navnet «Flammeklippene» (Flaming Cliffs), ved solnedgang. I 1920 fant den amerikanske eventyreren Roy Chapman Andrews verdens første fossile dinosauregg her, og det var han som ga klippene det vestlige navnet. Det er også gjort flere fossilfunn her. Overnatting i gerleir. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 6 Til Hongor-sanddynene
Frokost. Utsjekk av teltet for videre reise. 150 kilometer østover ligger de berømte Hongor-sanddynene (Hongor Els). De strekker seg over 180 kilometer i lengderetning, mens bredden kan variere fra et par hundre meter og opp til 20 kilometer. Dere sjekker inn i en av de utmerkede gerleirene her - like ved sanddynene. Kanskje dere treffer på lokale gjetere, og solnedgangen kan nytes fra toppen av sanddynen. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 7 Til Gurvansaikhan-fjellene
Etter frokost drar dere videre til Gurvansaikhan-fjellene, også kalt «de tre skjønnhetene». Hold øynene åpne for spektakulært dyreliv i området. Lunsj og middag er inkludert og overnatting i gerleiren.

Dag 8 Yol-dalen og Gurvansaikhan-fjellene
Frokost. En hel dag med utforskning av Yol-dalen. Yolin Am er mongolsk, og betyr «Lammegribbdalen». Ikke overraskende kan man regne med å se disse majestetiske fuglene her, liksom murkrypere, flotte hærfugler, fire rosenfink-arter og mongoljernspurv. Etter lunsj reiser dere videre til Muhar Shivert. Dette området er kjent for sine fjell som ligner forskjellige dyr. Her kan det være snø og is til godt utpå sommeren. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 9 Tilbake til Ulaanbaatar
Frokost og transfer til flyplassen i Dalanzadgad, som er Mongolias minst befolkede provins. Flyturen tilbake til Ulaanbaatar tar halvannen time. Turen avsluttes ved ankomst i Ulaanbaatar.

Inkludert

All transport, overnatting i gerleirer, måltider nevnt i programmet. Mongolsk, engelsktalende guide.

Ikke inkludert
Fly eller tog til/fra Mongolia, overnatting i Ulaanbaatar, evt. program i Ulaanbaatar, drikke til måltider, reise og avbestillingsforsikring, enkeltrom.

Fakta

Program i Mongolia
9 dager
Lokal engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Yol Valley, Flaming Cliffs, Hongor Sands, Karakorum, Högnö Khan Mountain