By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Denne selvguidede reisen er rettet mot reisende som foretrekker å være så uavhengige som mulig og som ønsker en lavere pris. Kjøper dere en av våre gerleirpakker deler dere transporten fra Ulaanbaatar til den valgte leiren og tilbake med andre reisende, samt med ansatte i leiren og eventuelle varer som skal ut dit. I gerleiren planlegger dere deres daglige aktiviteter med den engelsktalende leirlederen. Det er mange og spennende aktiviteter å velge mellom.

Program i sammendrag

Dag 1 Transfer fra hotellet/togstasjonen/flyplassen til din valgte gerleir. Overnatting i gerleir.
Dag 2 – 3 I gerleiren. Frokost, lunsj og middag er inkludert. Utforske området med guide, aktiviteter kjøpes på stedet.
Dag 4 Frokost og lunsj er inkludert. Retur til Ulaanbaatar kl. 14.00 og programmet er slutt.

Detaljert program


Velg én av våre tre alternative gerleirer i Mongolia:

Jalman Meadows gerleir:
Leiren ligger vakkert til i Tuul-dalens øvre del, ved Jalman-engene og i nærheten av elven Tuul. Det er stille og fredelig her, med unntak av summing fra gresshopper og kvitrende fuglesang. Leiren tilbyr mange og varierte aktiviteter. Skogen i området består av lerk, med innslag av bjørk. Her holder også mange ville dyr til, som ulv, gaupe, brunbjørn, hjort, gaseller, elg, murmeldyr og villsvin. Fuglelivet her er også rikt og variert.

Aktiviteter som kjøpes på stedet:

Dagsturer
Dere bestiller pikniklunsj fra leiren og kan dra på fottur i den retningen dere selv ønsker. Vi anbefaler en tur til utsiktspunktet ved Hifte Gatsaa, der dere får en fantastisk utsikt over de vakre engene og Tuul-elven.

Rafting og yak-kjerretur
Dere tar med dere en oppblåsbar katamaranflåte på yak-kjerren. Sammen med en lokalkjent gjeter drar dere oppover langs Tuul-elven i en halv dag. Dere har med pikniklunsj, redningsvester og årer. Etter lunsj rafter dere på flåten tilbake til leiren.

Hesteridning
Om dere vil ha en times ridetur, en halvdagstur eller tilbringe hele dagen på hesteryggen, organiseres dette sammen med lokale hestefolk. Lunsj medbringes fra leiren. Det anbefales å ha med egen ridehjelm, men det finnes også noen i leiren.

Mountainbike
Det er to mountainbikes i leiren, og disse kan brukes for turer i området.

Fugletitting
Fuglene her finnes i alle størrelser – fra blåmeis til de majestetiske steppe-ørnene. En europeisk fuglebok vil dekke 80 prosent av artene i området – det finnes en slik bok i leir-biblioteket.

Arburd Sands gerleir:
Arburd Sands er de nordligste sanddynene i Gobiørkenen og ligger 140 km sør for hovedstaden Ulaanbaatar. Her, på de treløse steppene, finner du leiren. Naturen her står i stor kontrast til Jalman Meadows frodige natur, og her vil du møte kameler i stedet for yakokser. Leiren blir drevet av en lokal nomadefamilie. Familien er ivrige ryttere og deltar på nasjonalt nivå under Mongolias nasjonaldag «Naadam» og andre stevner i løpet av året.

Aktiviteter som kjøpes på stedet:

Vandreturer:
Fra leiren kan dere vandre ut i sanddynene som strekker seg over ca. 20 km. De sky ulvene bruker sanddynene som et gjemmested, og deres fotspor kan vanligvis identifiseres. Dere kan bestille en pikniklunsj fra leiren og gjøre dagsturer i alle retninger. Området er spennende og det er mye å se, det finnes blant annet en del nomadefamilier med husdyr her.

Hesteridning:
Riding er usedvanlig bra her siden våre verter tilhører en av de mest berømte hestetrener-familiene i Mongolia. Rideturer for bare en time, eller halv- og heldagsturer, blir organisert sammen med lokale ryttere. Pikniklunsj kan leveres fra leiren. Heldagsturer må forhåndsbestilles.

Kamelridning:
Kameler er tilgjengelig for valgfrie turer i sanddynene eller ut på steppene.


Ikh Nart gerleir:
Landskapet i området rundt leiren er spennende, for det meste steinformasjoner av granitt, men også halvtørre stepper, med små tjern og andre vannkilder omgitt av små løvtrær. Det er også et rikt dyreliv i området. Her finnes Argali-sauen – verdens største villsau, samt sibirsk steinbukk og et yrende fugleliv med gribber og ørner.

NB! Velger dere gerleiren Ikh Nart vil transporten hit gå med tog etter én natt i Ulaanbaatar. Toget stopper på en lokal togstasjon og herfra blir dere kjørt videre med bil til gerleiren hvor dere bor i tre netter. Det blir også transport tilbake til togstasjonen for toget tilbake til Ulaanbaatar eller for tog videre mot Kina.
Aktiviteter som kjøpes på stedet:
Kommer mer informasjon her.

Inkludert

• Jeep eller minibuss til veitransport.
• Alle måltider i gerleiren.
• Overnatting 3 netter i ger.

Ikke inkludert:
• Overnatting i Ulaanbaatar
• Transport t/r Norge – Ulaanbaatar. KinaReiser er behjelpelige med bestilling av flybilletter.
• Aktiviteter i gerleiren, kjøpes på stedet. Heldagsturer med hest må forhåndsbestilles før avreise fra Norge.
• Tips til guide og sjåfør.
 

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Geropphold i Mongoliafra 3 595Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Mongolia ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program Mongolia
4 dager
Engelsktalende leirleder
Transfer t/r Ulaanbaatar

Reisemål: Jalman Meadows, Arburd Sands eller Ikh Nart