By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Utforsk Myanmars mektige Irrawaddy på dette elvecruiset mellom de to historiske, kongelige hovedstedene Bagan og Mandalay. Skipet ligger to netter i Bagan og tre netter i Mandalay. Underveis mellom disse byene får du oppleve det ukjente og eksotiske Myanmar.

Detaljert program

DAG 1 BAGAN
Transfer fra flyplassen til skipet. Bagan er et av de mest interessante arkeologiske steder i verden og høydepunktet på en reise til Myanmar. Mellom 1100- og 1300-tallet regjerte kongene av Bagan-dynastiet landet og fikk oppført tusenvis av templer og pagoder. Etter lunsj skal vi ut å kikke på et utvalg av de over 3 000 pagodene og templene som Bagan er så kjent for, enten med sykkel eller i buss.

Ombordstigning:
Transfer fra Bagan/Mandalay flyplass til skipet på ombordstigningsdagen. Vennligst legg merke til at det tar ca. 3.5 time å kjøre fra Mandalay flyplass til skipet (Bagan) for ombordstigning.

DAG 2 BAGAN
Vi utforsker Bagan videre og besøker et verksted der det lages og selges det vakreste lakkarbeid som Bagan er så kjent for.

DAG 3 SALAY - TAN-CHI-TAUNG - MIN-NAN-THU
Vi seiler til Salay tidlig om morgenen. Salay var en gang en travel handelshavn, nå en søvnig landsby full av arkitektuelle skatter fra kolonitiden. Her finner vi også det mest kjente teak-klosteret i Myanmar.
Vi fortsetter seilingen og ankommer fjellet Tan-Chi-Taung tidlig om ettermiddagen. Vi blir kjørt opp i minivan for å nyte utsikten. Sent om ettermiddagen drar vi til Min-Nan-Thu, en av åtte klinikker i Bagan-området som blir støttet av Pandaw Charity. Overnatting Nyaung U Oo.

DAG 4 PAKOKKU
Vi besøker det lokale markedet og sentrum av byen med tuk-tuk.

DAG 5 YANDABO
Om morgenen tar vi en vandretur gjennom landsbyen Yandabo, berømt for sin produksjon av terrakottapotter laget av leire fra elven.

DAY 6 SAGAING - AMARAPURA
Vi seiler til Sagaing. Sagaing er omgitt av 1000 hermitasjer og helligdommer, og er rik på treskjæring og religiøs kunst. Om ettermiddagen kjører vi til Amarapura, den tidligere hovedstaden. Her tar vi en båttur på innsjøen Taungthaman og ser solnedgangen ved verdens lengste teak-bro; U Bein-broen. Vi får også se silkevevere i aksjon i sine butikker. Overnatting i Sagaing Jetty.

DAG 7 MINGUN - MANDALAY
Morgenseiling til Mingun. Her finner vi Mingun Paya som skulle ha blitt den største pagoden i verden, men arbeidet stoppet opp da kongen døde. Verdens største klokke som fungerer finnes også her.

Mandalay er Myanmars nest største by og landets kulturelle og religiøse sentrum. Mandalay var landets hovedstad i 25 år inntil 1886 da engelskmennene besatte byen og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivillig eksil til India. Men i mer enn tusen år hadde Buddhas tilhengere betraktet Mandalay som et hellig sted, og Kong Mindon, kong Thibaws far, gjorde et populært valg da han flyttet hovedstaden fra Amarapura til Mandalay i 1859. Om ettermiddagen besøker vi pagoden Mahamuni og teak-klosteret Golden Palace. Etterpå kikker vi inn i et av verkstedene som har spesialisert seg på å fremstille det papirtynne bladgullet som troende buddhister limer på pagoder og buddhafigurer i tykke lag for å samle ”meritter” til neste liv.

Overnattingi Sagaing Jetty.

DAG 8 MANDALAY
Ilandstigning kl. 09.00, transfer til hotellet eller flyplassen. Sen utsjekking er ikke mulig.

Følgende skip benyttes på elvecruisene: 
RV KALAW PANDAW
RV ORIENT PANDAW
RV INDOCHINA PANDAW
RV KATHA PANDAW

By K og KinaReiser hjelper deg selvfølgelig med flybilletter til og fra Myanmar. Cruiset kan også gjerne kombineres med andre reisemål i Myanmar.

Les reisebrev fra elvecruiset her: Morgen i Myanmar

Inkludert

• Inngangsbilletter
• Engelsktalende guide
• Tips til besetningen om bord
• Hovedmåltider
• Drikke (kun lokalprodusert)
• Transfer mellom hotell eller flyplass og skipet i Bagan/Mandalay på dag 1 og dag 8

Prisen inkluderer ikke
• Internasjonale flybilletter - By K er behjelpelige med bestilling av flybilletter
• Havneavgifter
• Klesvask
• Visum
• Drivstofftillegg
• Importerte drikkevarer (vin, sprit, likør, Perrier, espresso, cappuccinos etc.)
• Tips til turguider, lokale guider, bussjåfører, båtførere og sykkeldrosjesjåfører
• Tilleggsprogram i forkant og etterkant av elvecruiset. Ta kontakt med oss for programforslag.

Fakta

Internasjonal fellesreise Myanmar
8 dager
Elvecruise på Irrawaddy med Pandaw Cruises
Engelsktalende guider
Alle hovedmåltider inkludert

Reisemål: Bagan, Pakokku, Yandabo, Ava, Mingun, Mandalay