By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

I Himalayas sørlige skråning, inneklemt mellom Tibet, Sikkim og India ligger det lille kongedømmet og fjellandet Bhutan. Omgitt av noen av verdens høyeste fjell, og i et grønt og svært vakkert landskap, skal vi oppleve den karakteristiske arkitekturen og den sterke religiøsiteten i de mange buddhistiske klostrene. Vi skal bli kjent med en unik og godt bevart kultur. Gjennom årene har kongehuset gjort store anstrengelser for å beskytte Bhutans tradisjoner og særegenhet. Reisen starter og slutter i Nepal og Kathmandudalen. Følg med og opplev kulturen og eventyret i Tordendragens land!

Detaljert program

Dag 1 – Avreise
Avreise med fly.

Dag 2 - Kathmandu, Nagarkot
Ankomst Kathmandu der vår svenske reiseleder møter. Ved ankomsten inntar vi lunsj og så begir vi oss direkte til det lille stedet Nagarkot, beliggende på 2 170 moh, ca 1,5 times reise langs slyngende serpentinveier fra hovedstaden. Fra Nagarkot har man ved klart vær en slående utsikt mot det mektige Everestmassivet. Om kvelden spiser vi felles velkomstmiddag på hotellet.

Dag 3 - Nagarkot, Bhaktapur, Kathmandu
Vi opplever soloppgangen fra utkikkstårnet i Nagarkot og tar en lettere vandring før vi etter lunsj forlater fjellet og kjører tilbake mot Kathmandu. Vi stopper i den gamle kongebyen Bhaktapur. Newarerne er den dominerende befolkningsgruppen i Kathmandudalen og deres sterke kunstneriske tradisjoner har satt sitt preg på hele området.

Newarbyen Bhaktapur er den mest særpregede og minst moderniserte av dalens byer. Mye av det kunsteriske arbeidet, blant annet treskjæringen, stammer fra 1600-tallet og kong Bhupatindra Malla. Vi vandrer rundt i Bhaktapur og opplever det unike miljøet for så å fortsette til sentrale Kathmandu.

Dag 4 – Kathmandu
På en høyde i Katmandudalen ligger den imponerande buddhistiske stupaen Swayambunath. Herfra kan vi se utover dalen, de omkringliggende fjellene og selve byen. På stupaens sider, mot alle fire værretningene, finnes Buddhas altseende øyne malt på en meget karakteristisk måte. Vi skal også besøke Bodnath, den største buddhistiske stupaen i Nepal og et sentrum for tibetansk buddhisme før vi vender tilbake til Durbar Square der mange av Kathmandus viktigste tempelbygninger er samlet. Totalt finnes det her et 50-talls templer og monumenter, blant annet Hanuman Dhoka, det gamle kongelige palasset fra 1600-tallet.

I Kumari Ghar bor den levende gudinnan Kumari som i fire- femårsalderen velges av noen av de framstående gullsmedfamiliene etter nitidige og intrikate metoder. Kanskje kan vi skimte selveste Kumari innenfor de vakkert utskårede vinduslemmene. Den eneste gangen jenta kan komme ut er når hun en gang i året deltar i en religiøs prosesjon. Når hun får sin første menstruasjon opphører hennes funksjon og en ny Kumari velges. Vi skal også kjøre sykkelrickshaw og streife rundt i Kathmandus store historiske og fascinerende basarområde.

Dag 5 – Kathmandu, Paro, Thimpu
Vi forlater Nepal med fly til Paro og reiser videre med buss til hovedstaden Thimpu. Bhutan er et kongedømme som i nord grenser til Tibet og i sør til India. Det lokale navnet på Bhutan er Druk Yul som betyr Dragens land og Bhutan kalles også Tordendragens land. Et sterkt buddhistisk styre ble opprettet her tidlig på 1600-tallet. På 1800-tallet trengte britene seg på, og i 1910 gjorde de Bhutan til et protektorat med kontroll over utenrikspolitikken. Det nåværende monarkiet ble først opprettet i 1907 og besto også under britenes tid. Bhutan er et fjelland med få veier som for det meste går i kupert terreng. Vi stopper litt nå og da for å strekke på bena og ta bilder. Bhutan var helt stengt for utenlandske besøkende helt fram til 1974 og da var Thimpu en liten provinsiell by. I dag finnes flere moderniteter, men Thimpu er en av verdens få hovedsteder uten et eneste trafikklys. Under vårt besøk i Bhutan kommer vi stadig til å høre ordet dzong som er en bygning som er en kombinasjon av befestning, administrasjonsbygning, kloster og tempel. Etter lunsj besøker vi Kuensel Phodrang på en høyde over Thimpu der en gigantisk buddhastatue skuer over stedet.

Dag 6 Thimpu
I Thimpu skal vi besøke Tashichhoe Dzong med både den kongelige og religiøse administrasjonen og Thimpu Chorten som ble bygget til minne om Bhutans tredje konge Jigme Dorji Wangchuck, det moderne Bhutans far. Vi besøker Nasjonalbiblioteket som rommer en stor samling antikke tibetanske skrifter, Instituttet for tradisjonell medisin og håndtverksskolen Zorig Chusam der ungdommer får lære seg Bhutans 13 ulike nasjonalhåndtverk. Vi rekker også en stor butikk for bhutanesiske tekstiler.

Dag 7 – Thimpu, Punakha
Vi reiser videre med buss til Punakha, via passet Dochu-La på 3 088 moh. Veien byr på Bhutans vakreste utsikt med snøkledde topper mot den blå himmelen og terrasserte fjell. Vi gjør korte stopp langs veien for å beundre landskapet og utsikten.  Om været er klart kan vi se flere av Himalayas høye fjelltopper.

Sør for Punaka ser vi Simtokha Dzong, og når vi kommer til byen Metshina skal vi spasere til 1500-tallsklosteret Chimi Lakhang.

Dag 8 Punakha
Spasertur i området rundt tempelet Khamsum Namgyal Chorten. Så er det tid for det store og vakre Punakha Dzong, sentralt plassert ved elven Mo Chuu. Dette er det nest eldste og nest største klosteret i Bhutan og var administrativt senter og sete for regjeringen i Bhutan fram til 1955, da hovedstaden ble flyttet til Thimphu. Navnet på klosteret betyr "palasset av stor lykke og salighet"

Dag 9 – Punakha, Paro
Vi tar oss videre mot Paro. Langs veien gjør vi et stopp hos håndtverkere for å se tradisjonell tilvirkning av røkelsespinner, samt gull- og sølvsmeder. Om ettermiddagen besøker vi Nasjonalmuseet Ta Dzong, Rinpung Dzong og Kyichu Lhakhang.

Dag 10 - Paro
Vi tar en bussutflukt til nonneklosteret Kila Gompa. Dette er et av landets eldste kloster, opprinnelig bygd tidlig på 800-tallet. Veien dit går opp til Cheli-la-passet (3.810 moh) og på en klar dag kan vi se Mount Chomolhari og Jichu Drake. På vei tilbake til Paro stopper vi ved et tradisjonelt landsbyhus og får muligheten til å besøke en lokal familie og lære oss litt om deres liv og leven.

Dag 11 - Paro
Ti kilometer nord for Paro, 900 meter ovenfor Parodalen på 3 120 moh venter det oss en av landets fremste severdigheter og en av reisens høydepunkter  – Tigerredet –  det vakre tempelkomplekset og klosteret Taktsang som på en meget dramatisk måte klynger seg fast på den nesten loddrette fjellsiden. Mange ulike legender gir bakgrunnen til det legendariske Taktsang. En av dem forteller om den hellige indiske Padmasambhava (mer kjent i Himalaya som Guru Rinpoche) som på 700-tallet innførte vajrayana (tantrisk buddhisme) til Bhutan og Tibet. Padmasambhava skal ha flydd til klippen i Paro fra Tibet ridende på en tiger. Vi må ta oss opp på egen hånd og vandrer opp til Taktsang der vi også skal spise lunsj. Ettermiddagen er programfri for egne streiftog og om kvelden spiser vi en tradisjonell bhutanesisk middag.

Dag 12 – Paro, Kathmandu
Vi flyr tilbake til Kathmandu. Vi vandrer gatelangs og besøker det sentrale torget med sitt utmerkede lille museum i  Patan, også det en gammel kongelig by, nå sammenvokst med Kathmandu. Avskjedsmiddag om kvelden.

Dag 13 – Kathmandu
Avreise til flyplassen på ettermiddagen. Hjemreise med fly.

Dag 14 – Hjemreise
Hjemkomst.

Inkludert

• Fly til Kathmandu t/r med Qatar Airways. Avreise fra Oslo. Måltider om bord.
• Svensk reiseleder møter i Kathmandu og leder reisen i Nepal og Bhutan. Dessuten medvirker en engelsktalende guide på hvert reisemål.
• Hotell i turistklasse/førsteklasse, del i dobbeltrom.
• Alle måltider (frokost, lunsj og middag), ekskl måltidsdrikke.
• Program som beskrevet. 
• Innenriksreiser i følge program. Transfers, bagasjehåndtering, transporter, skatter.
• Monument- og inngangsbilletter i følge program.
• Fly mellom Bhutan og Nepal.
• Visum til Nepal og Bhutan.
• Tips til nepalesiske og bhutanesiske guider, sjåfører, hotell- og restaurantpersonal inngår i prisen.
• Informasjonspakke
• Passasjer-, flyplass- og sikkerhetsavgift på avreisestedet. Flyplass-skatter og internasjonal flyplass-skatt ved hjemreisen.
• Du som reiser uten følge kan ønske å dele dobbeltrom med reisende av samme kjønn. Om ingen slik mulighet finnes tilkommer tillegg for enkeltrom.

Kan bestilles mot tillegg
• Enkeltrom, se pristabellen.
• Tilslutningsfly til/fra Oslo, spør ved bestilling.
• Reiseforsikring
• Forlengelse av reisen og besøket i Nepal, spør ved bestilling.

Fakta

Fellesreise Bhutan og Nepal
14 dager
Fly med Qatar Airways
Hans Engberg m fl leder reisen
Liten gruppe, 12-20 personer
Program og alle måltider inkludert
Alle visum inkludert
Tips til nepalesisk og bhutanesiske guider, sjåfører, hotell- og restaurantpersonal inkludert

Reisemål:
Kathmandu, Nagarkot, Bhaktapur, Paro, Thimpu, Punakha