By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Fjellandet Nepal grenser til Kina og India og er berømt for verdens høyeste fjell, Mount Everest. Men, du trenger ikke være fjellklatrer for å besøke Nepal. Landet har store klimatiske variasjoner fra subtropisk og jungel til fjellområder med isbreer. Den rikeste kulturelle arven i landet er konsentrert i dalen rundt Kathmandu, landets hovedstad. De tre gamle byene Patan, Kathmandu og Bhaktapur representerer en harmoni av urban design, elegant arkitektur, raffinert kultur og en konsentrasjon av religiøse monumenter uten sidestykke. UNESCO har utropt hele syv verdensarvsteder i dalen. Menneskeskapte underverk som fremdeles står majestetisk - noen av dem så gamle som 2500 år.
Bhutan er  kjent som Tordendragens land, kongeriket i Himalaya. Isolert fra påvirkning utenfra i mange århundrer, men har de siste årene åpnet noe opp. Den første veien ble bygget for kun femti år siden og i 1983 kom landets eneste internasjonale flyplass. Å reise i Bhutan er et eventyr, mystisk og magisk hvor den tradisjonelle buddhistiske kultur nøye omfavner den globale utviklingen. Reis nå!
NB! Dette er et av våre mange program og ment som et forslag. Programmet skreddersys ut fra årstid og hva du ønsker det skal inneholde.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Kathmandu, transfer til hotellet. Lunsj og middag betales på stedet.
Dag 2 Kathmandu Besøk til Swayambhunath, Pashupatinath og Boudhanath. Lunsj og middag betales på stedet.
Dag 3 Nagarkot, Bhaktapur Utflukt til Nagarkot for panoramautsikt til Mt. Everest og andre topper. Bhaktapur med håndverkstradisjoner og tempelet Changu Narayan. Retur til hotellet. Lunsj og middag betales på stedet.
Dag 4 Soloppgang. Frokost. Transfer til flyplassen for fly til Pokara. Besøk til Davids-fossen og grotten Gupteshwor Mahadev. Bindebashin-tempelet og Fewa-innsjøen inkludert båttur. Overnatting i Pokara. Lunsj og middag betales på stedet.
Dag 5 Sarangkot med panoramautsikt til Annapurna-området. Returfly til Kathmandu, transfer til hotellet. Lunsj og middag betales på stedet. 
Dag 6 Besøk til landsbyene Patan og Panauti. Lunsj og middag betales på stedet.
Dag 7 Transfer til flyplassen og fly til Paro i Bhutan. Sightseeing. Overnatting i Paro. Lunsj og middag inkludert.
Dag 8 Fottur til Taksang Goempa-tempelet og videre til klosteret som klamrer seg til klippesiden. Besøk til Nasjonalmuseet. Overnatting i Paro. Lunsj og middag inkludert.
Dag 9 Fire-timers biltur til Punakha, hovedsete til sjefsabbeden. Overnatting i Punakha. Lunsj og middag inkludert.
Dag 10 Tre-timers biltur fra Punakha til Thimphu, hovedstaden i Bhutan. Sightseeing. Lunsj og middag inkludert.
Dag 11 Dagen på egen hånd. Lunsj og middag inkludert.
Dag 12 Transfer til flyplassen for avreise fra Bhutan.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Kathmandu
Etter visumprosedyre ved ankomst blir man møtt av en lokal engelsktalende guide på tradisjonelt vis med skjerf rundt halsen. En handling som symboliserer renhet, lykke og medfølelse. Transfer til hotellet. Resten av dagen på egenhånd. Det er enkelt å finne et sted å spise blant de mange restaurantene i sentrum.

Dag 2 Kathmandu
Etter frokost blir det sightseeing i Kathmandu. Durbar Square er i hjertet av Kathmandu og omfatter ikke bare Durbar Square, men også Hanuman Dhoka Square, Basantapur Square, Hanuman Dhoka og Maru Tole. Med mer enn 50 templer og helligdommer bare noen få kvartaler fra hverandre, inneholder torget en av de mest konsentrerte grupperinger av historiske minnesmerker i området. Dette komplekset av palasser, gårdsplasser og templer, bygget mellom det 12. og 18. århundre, pleide å være sete for de gamle Malla-kongene av Kathmandu. Besøk deretter Swayambhunath, en flott buddhistisk stupa. På de fire sidene av spiret er det malt "aldri sovende Buddhas øyne" som alltid holder et øye med dalen nedenfor. Deretter til Pashupatinath-tempelet, som er et av de mest hellige hinduistiske templene i verden. Under Shivaratri, en årlig pilegrimsferd, samles tusenvis av tilhengere av Lord Shiva fra alle de hinduistiske samfunn i verden for å vise sin hyllest her. Dagen avsluttes med stupaen Boudhanath. Det er den største buddhistiske stupaen i verden og ligger rett utenfor tempelet Pashupatinath. Stupaen er malt i pastellfarger og utsmykket med bønneflagg. Overnatting på hotellet.

Dag 3 Utflukt til Nagarkot, Bhaktapur og Changu Narayan
Etter frokost på hotellet blir du plukket opp av guiden og tatt med til Nagarkot. Stedet er berømt for sin fantastiske utsikt over Himalaya med panoramautsikt til Mt. Everest (8850 m), Mt. Manaslu (8563 m), Ganesh Himal (7111m), ChobaBhamre (6010 m) og andre deler av det østlige Himalaya. Et yndet sted for både soloppgang og solnedgang. Nagarkot ligger mellom Kathmandu-dalen i vest og den snødekte Indravati-elven i øst og naturen her er vakker. Videre til Bhaktapur, en av de tre viktigste byene i dalen, Bhaktapur ligger øst for Kathmandu og er i realiteten en middelalderby der Newars, hvor mange av innbyggerne fortsatt følger gamle tradisjoner og skikker. Etablert rundt det 9. århundre er Bhaktapur kjent for sin fruktbare jord. Byen er ansett som et levende museum og man kan være vitne til gamle tradisjoner utført selv i dag som de gjorde for flere 100 år siden. Som i "Potters Square" hvor de lokale keramikerne bruker gamle teknikker for å lage kjøkkenutstyr av leire. Så til Changu Narayan, tempelet sies å ha blitt bygget i 323 e.Kr. av kong HariDuttaVarma. Tempelet er rikt dekorert med skulpturer og utskjæringer. Det sies å være det eldste tempelet i dalen og ligger på en høyde med vakker utsikt over det omkringliggende landskapet. Retur til hotellet og du har kvelden på egenhånd.

Dag 4 Pokhara
Etter frokost og nydelig soloppgang, kjøres du til flyplassen for flyreise til Pokhara (ca. 25 minutter).
I dag blir det besøk til David-fossen et par km fra sentrum av Pokhara by. Det antas at fossen har fått sitt navn etter en turist som het David som falt ned i fossen og aldri ble funnet. Deretter til Gupteswor Mahadev-grotten. Gupteshwor Mahadev-grotten er en av de lengste grottene i Nepal. På vei til grotten kan man se blanke steiner overalt og i templet er det en stor stein som ser ut som et slangehode som sies å være et bilde av Shiva, en kjent Hindu-gud. Du besøker også Bindebashini-tempelet, som er et av de eldste templene i Pokhara.
Innsjøen Fewa (eller Phewa) er den nest største innsjøen i Nepal. Her er det en fantastisk utsikt over fjellene og hvordan de speiler seg i innsjøen. Her kan man kan lett finne seg et sted og lene seg tilbake, slappe av og nyte et godt måltid mens man nyter naturen her. I tillegg blir det 1 times båttur på innsjøen. Overnatting i Pokhara.

Dag 5 Besøk til Sarangkot og fly tilbake til Kathmandu
Sarangkot ligger 9 km nord vest for Pokhara og er et av de mest populære turistmålene i Nepal. Beleilig plassert høyt på toppen av et høydedrag på 1592 moh har du en spektakulær panoramautsikt over hele Annapurna-området.
Deretter en biltur til flyplassen for fly tilbake til Kathmandu. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 6 I Kathmandu. Besøk til Patan og Panauti
Etter frokost blir det besøk til Patan. Patan er en av de tre viktigste byene i Kathmandu-dalen. Byen antas å være den første bosetningen i dalen og ble etablert av Kirat-dynastiet som regjerte for mer enn 1200 år fra det 3. århundre f.Kr. Patan er kjent for sin fantastiske samling av utskårne templer, gårdsrom, offentlige bad og hus. Videre til Panauti som er en gammel landsby,32 km sørøst for Kathmandu  og ligger på bredden av Punyamati elven. En rolig spasertur gjennom denne lille landsbyen og besøk til det hinduistiske tempelet Shiva, lokalt kjent som Indreswor Mahadev. Retur til hotellet. Lunsj og middag på egenhånd.

Dag 7 Fly til Paro
Druk Airways fly til Bhutan er en av de mest spektakulære flyreisene i hele Himalaya. Ved ankomst Paro flyplass møter dere en lokal engelsktalende guide og kjører til hotellet.
Senere, hvis tiden tillater det besøker dere Kichu-tempelet, en av de 108 templene bygget i det 7. århundre av den tibetanske kongen Songsten Gampo. Historien forteller at en gigantisk demon lå over hele området av Tibet og Himalaya og hindret spredningen av buddhismen. For å overvinne henne, bestemte kong Songtsen Gampo å bygge 108 templer, som ville bli plassert på alle punkter av kroppen hennes. Av disse 108 templene, ble tempelet Jokhang i Lhasa bygget over selve hjertet av demonen. Tid på egenhånd på kvelden. Lunsj og middag inkludert.

Dag 8 Paro - Fottur
Frokost på hotellet før fottur til Taktsang Goempa (klosteret Tigers Nest). Turen opp til utsiktspunktet vil ta ca. 1 1/2 time og derfra kan du nyte en spektakulær utsikt over klosteret som klamrer seg til siden av klippen. Du vil stoppe her for en liten pause for så å gå videre opp til klosteret som normalt tar ytterligere en 1 1/2 time. Lunsj serveres på vei tilbake. Etter lunsj besøker dere Nasjonalmuseet  og senere besøker dere Paro Dzong, et fint eksempel på bhutanske historisk arkitektur. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 9 Paro til Punakha
Kjøreavstand: 142 km
Beregnet reisetid: 4 timer
Guide og sjåfør er igjen på plass etter frokost og dagens etappe i bil på ca. 4 timer starter på landeveien via Dochu-la passet 3088 moh. På klare dager og med kikkert kan man få fin utsikt over østre Himalaya. Dere besøker de 108 chortens bygget for å beskytte og gi kongen av Bhutan god helse. Det blir også besøk til Druk Wangyel tempel som ble bygget for å hedre den fjerde kongen Jigme Singye Wangchuck. 
Dagens destinasjon Punakha ligger 1300 moh og fungerte som hovedstad i Bhutan frem til 1955 og er fortsatt sjefsabbeden Je Khenpo sitt hovedsete vinterstid. Den første kongen av Bhutan ble kronet her i 1907 og festningen har tålt flere skader fra brann, jordskjelv og flom. Den siste flommen i oktober 1994 forårsaket store skader på festningen, men mirakuløst ble statuen av Buddha Jojampa spart. Velsignet med et temperert klima og naturlig drenering fra elvene er Punakha-dalen frodig og gir gode vekstforhold for produksjon av frukt og ris. 
Hvis tiden tillater det besøker dere tempelet Khamsum Yuley. Dette fasinerende tempelet ble bygget av dronningmoren av den femte kongen for å bringe universell fred i denne verden. Lunsj og middag inkludert.

Dag 10 Punakha til Thimphu
Kjøreavstand: 77 km
Beregnet reisetid: 3 timer.
Etter frokost kjører vi til Thimphu, hovedstaden i Bhutan. Underveis til Thimphu dalen, stopper vi i Lobesa for å besøke klosteret Devine Madman - Chhimi Lhakhang, kjent for sin fruktbarhet.  Etter lunsj besøker dere Tashichhoe Dzong. Festningen ble bygget i 1641 av Zhabdrung Ngawang Namgyel og ble ombygd til dagens struktur av den avdøde kongen, Hans majestet Jigme Dorji Wang i år 1962-1969.
På kveldsturen rundt i byen kan du besøke lokale håndverksbutikker. Lunsj og middag inkludert.

Dag 11 Thimphu
Tiden på egenhånd, men guiden har flere forslag. Lunsj og middag inkludert.

Dag 12 Avgang Paro
Frokost og transfer til flyplassen for fly ut av Bhutan.
 

 

Inkludert

• Omfattende sightseeingprogram med engelsktalende privat guide. Privat bil med A/C i Nepal. SUV i Bhutan.
• Flyreise Kathmandu – Pokara tur/retur
• Flyreise Kathmandu – Paro en vei
• Overnatting på hotell i god turistklasse, dobbeltrom. 11 netter.
• Frokost i Nepal og Bhutan. Lunsj og middag i Bhutan.
• Turistavgift og inngangsbilletter
• Visum til Nepal og Bhutan (fås ved ankomst)
 
Prisen inkluderer ikke
• Flyreisen til Nepal, og fra Bhutan
• Drikke til måltidene, kamera/videoavgift i templene, avreiseskatt, personlige utgifter
• Reise og avbestillingsforsikring (obligatorisk, polisenummer må oppgis ved bestilling av reisen). KinaReiser tilbyr Gouda reiseforsikringer.
• Tips til guide og sjåfør.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Eventyrlige HimalayaEventyrlige Himalayafra 27 195Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly til Nepal og Bhutan, flyskatter og visum ikke inkludert.

Fakta

Individuell reise til Nepal og Bhutan
12 dager
Engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Nepal og Bhutan