By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Verdt å vite før du bestiller

Verdt å vite når reisen planlegges

Gode forberedelser er viktig. Forbered deg så mye som mulig på forhånd og les om landet og stedene du skal besøke, både guidebøker og skjønnlitteratur (det blir ikke tid underveis). Omfanget av bøker om og fra Asia – både historisk og aktuelt – har vokst enormt de senere år, og mange filmer har hatt stor popularitet. I Oslo kan vi anbefale spesialbutikken ”Nomaden” i Uranienborgveien bak Slottet.
Vi produserer jevnlig et elektronisk nyhetsbrev som både informerer om Asia og om aktuelle spørsmål, samt gir deg nye reisetilbud og eventuelle endringer.


Reisebetingelser
By K hører inn under KinaReiser og det er KinaReisers reisebetingelser som gjelder. KinaReiser har utarbeidet reisebetingelser som regulerer reisen både for deg som kunde og for oss som arrangør. Vennligst sett deg inn i dem før du betaler depositum. Du får reisebetingelsene tilsendt, og du finner dem på vår hjemmeside.


Noen viktig forbehold
Å reise til land som India, Vietnam, Russland, Mongolia og andre land i Asia innebærer at du må akseptere en annen virkelighet enn hjemme. Samfunnet er annerledes bygget opp, og kulturen, språket og historien er vesensforskjellig fra det man kjenner til i Norge – og det er vel nettopp én av grunnene til at man velger å reise?
Reiseruter, fly- og togruter, reisetider, tidtabeller, hotell, dag-til-dag-program, priser og annen praktisk informasjon er ofte fastlagt lang tid i forveien, gjerne mange måneder. Slik informasjon kan derfor bli mangelfull eller feilaktig før reisen begynner, eller endringer kan inntreffe etter at reisen er begynt. By K, i samarbeid med våre lokale arrangører i hvert land, har som mål å erstatte et kansellert eller endret program med tilsvarende innhold av samme kvalitet eller bedre. Normalt vil slike endringer bli opplyst om ved bestilling av reisen, på våre internettsider, eller straks vi er kjent med endringene.

Avbestillingsbeskyttelse
Vi anbefaler alle våre reisende å tegne avbestillingsbeskyttelse, slik at du får refusjon dersom reisen må avbestilles pga. akutt sykdom eller dødsfall i nærmeste familie (se også Reisebetingelsenes pkt. 5). Vær oppmerksom på at avbestillingsbeskyttelsen må bestilles samtidig med at reisen bestilles.


Reiseforsikring
Reis heller ikke uten å ha en god reiseforsikring! Dersom du vil benytte din hus-/hjemforsikring eller er dekket gjennom kredittkortavtale e. l., sjekk om denne forsikringen er fullgod – hvilket den ofte ikke er. I tillegg bør verdifulle gjenstander, som dyre kameraer, ofte spesialforsikres hvis verdien overstiger et visst beløp. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring og polise kan tegnes gjennom oss.


Pass og visum
Prosessen med visum til en del land i Asia kan være tidkrevende. Det kreves vanligvis at passet inneholder minst to motstående, ubrukte sider, og at passet må være gyldig i minst 6 måneder etter planlagt utreisedato fra landet du besøker. Sjekk passet ditt før du bestiller reisen!
By K kan bistå deg med visumsøknaden(e). Husk bare at besøk til flere land betyr lengre behandlingstid, noe som medfører at vi må ha ditt pass tidlig (konkrete frister vil du få oppgitt). Ekspressbehandling betyr økt kostnad for deg.


Valuta
I mange asiatiske land  kommer man ofte langt med US-dollar, samtidig som det er flust med Automatic Teller Machines (ATM) / minibanker i byene som gir deg lokal valuta. Det kan enkelte steder være problematisk – og utenfor allfarvei nesten umulig – å basere reisen på bare å bruke kort. Spør oss hvis du er usikker.


Når er det best å reise?
Dette varerierer veldig fra land til land. Ta kontakt for nærmere informasjon.


Helse

Det er ikke ofte nordmenn blir syke under et asiaopphold, det vanligste problemet er forkjølelse, eller (sjeldnere) magebesvær. Kontakt lege eller helsestasjon i god tid og hør om det er noen av dine tidligere vaksiner du bør ta på nytt eller om du mangler noen. Det er fornuftig å starte tidlig med et vaksinasjonsprogram.


Overnatting
Hotellene i Asia er vanligvis gradert fra 5 stjerner (høyest) til 1 (lavest), men det kan være noen variasjoner. By K benytter seg normalt av hotell i 4- og 3-stjerners klassen, som regnes som første klasse eller god turistklasse. Det er områder hvor hotellstandarden er enklere, som f. eks i deler av Mongolia, Sørøst-Asia og langs Silkeveien, og da benytter vi stedets beste. Hotellbytte til samme eller bedre standard kan forekomme under året.


Mat
Ditt hotell serverer normalt vestlig frokost, men utvalget kan variere noe når man reiser rundt i Asia. Vanligvis får du lokal varm mat til lunsj og til middag. I de fleste byer i Asia er det restauranter som serverer vestlig mat, og mange steder kan man få kjøpt f. eks. pizza og hamburger (om så skulle ønskes…). Jo lenger utenfor allfarvei du skal reise, jo fornuftigere er det å ha med seg litt personlig ekstraproviant.


Klær
Som turist trenger man ikke ha med penklær. Det viktigste er gode gåsko, lett regntøy og solbriller (hele året), og varmere klær om vinteren – avhengig av reisemålet. Så godt som alle hotell tilbyr klesvask som gjøres på en dag. Husk også at klær kan kjøpes billig (ofte billigere enn å vaske plaggene på hotellet) og det er lett å fornye garderoben ved besøk til et av de mange markedene. Pakk derfor lite i kofferten. Ved reise til Mongolia bør du huske at det kan bli kaldt om nettene; Ulaanbaatar ligger på 1350 meters høyde.


Tog
På reiser med Den transsibirske jernbanen og innenlands i Asia vil fordeling av køyer på toget være vilkårlig, dvs. at kvinner og menn kan havne i samme kupé. Våre reisende kan også oppleve at andre som ikke tilhører vår gruppe blir plassert i ”vår” kupé. Dette er forhold By Kikke kan påvirke, men erfaringsmessig pleier det å gå greit ved at de reisende innbyrdes finner praktiske løsninger.
På noen strekninger kan det bestilles plass i luksusvogner med tomannskupé med eget toalett og TV. Som regel vil den beste klassen på et nattog være ”soft sleeper” (1. kl.), og på dagtid reiser vi vanligvis på ”soft seat”. På de fleste togene er det restaurantvogn. Toalettforholdene kan være enkle, husk alltid medbrakt papir og våtservietter.
Dersom du skal reise med Transsibirske, får du vårt spesialhefte om denne reisen.


Bil og buss
Veinettet er ikke så godt utbygget overalt i Asia, men fra store byer til nærliggende attraksjoner vil standarden som regel være god. På landsbygda, for eksempel i Mongolia er veiene tildels betydelig dårligere. I de store byene er det ofte tett trafikk. Mange større motorveier er under utbygging.


Tips
Man må absolutt betale tips til sine hjelpere underveis. Med unntak av Bhutan er det i hele Asia forventet at man gir tips. De som i første rekke baserer sin inntekt på driks de får fra turistene, er guiden og sjåføren på ditt reiseopplegg. Hotellpersonalet som bærer bagasjen din forventer også å få noe for bryderiet.


Forlengelse av oppholdet
Etter en fellesreise er det mange som gjerne ønsker noen dager ekstra på egen hånd etter at det fastlagte programmet er avsluttet, eller på forhånd før gruppen samles. Med forbehold om hotellkapasitet og ledig plass på flyet, kan dette la seg ordne mot et pristillegg som varierer fra flyselskap til flyselskap. NB: Forlengelse av reisen bør bestilles samtidig med at hele reisen bestilles. Dersom forlengelse bestilles senere, tilkommer et administrasjonsgebyr. Om det ikke finnes plass i ønsket klasse på flyet, vil billetten ofte bli dyrere.


Priser, avgifter, flyskatt, m. m.
By K tar et forbehold om mulige valutakursendringer og prisjusteringer fra utenlandsk arrangør, transportør o. l. i løpet av året. I tillegg gjør vi oppmerksom på at flyselskapene kan øke billettprisen pga. brennstofftillegg, så vel som innføre nye, såkalte flyskatter.


Kontoret i Oslo
By K holder til i KinaReisers lokaler i Hegdehaugsveien 10, 0167 Oslo (200 m fra Slottsparken, 200 m nedenfor restaurant Lorry). Åpningstiden er mandag–fredag 9–16, vår telefon er 22 98 22 11, mailadresse er

Din garanti
By K hører inn under KinaReiser og KinaReiser er registrert som turoperatør. Vi har stilt garanti for alle våre reiser til Reisegarantifondet.