By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Etter tidenes elvecruise mellom Mandalay og Bagan, valgte vi å avslutte oppholdet i Myanmar med noen dager i den tidligere hovedstaden Yangon. Man skulle nok ikke tro at det var mulig å toppe de fabelaktige elvecruise-opplevelsene, men det var utrolig interessant å bli kjent med storbyen Yangon, også.

8_shopping._yangon._sverd.jpeg

Yangon er en virkelig flott by med en travel havn og morsomme, trange gater med en spennende blanding av det orientalske Østen og britisk kolonitid. Sentrum av byen er konsentrert, så det er lett å komme seg rundt. Skal du handle med deg kvalitetsvarer hjem, så må du ikke gå glipp av det livlige Boyoke Aung Sans-markedet. Her bugner bodene av ekte silke og håndvevde tekstiler, bestikk med nydelig perlemor, vakre gullsmedarbeider med edelstener fra Myanmar og håndflettede kurver, fat og bordbrikker.

11_shopping_yangon._sverd.jpeg

12_shopping_yangon._sverd.jpeg

Yangon er som en liten tidsreise, spesielt om du unner deg en tur i rickshaw gjennom nabolag litt utenfor sentrum eller tar en tur med lokaltoget som tøffer rundt hele byen. Og bare så det er sagt, dette er ikke noe turisttog, men et transportmiddel for de som bor her. Vil du ta hele turen, så varer den i tre timer og det er stopp ved i alt 39 stasjoner. Toget sniker seg bokstavelig talt frem i kun 10 kilometer i timen, og det er et yrende liv i vognene med ivrige selgere som hopper av og på underveis og tilbyr sine varer. Og de aller fleste bærer selvsagt sine salgsvarer på hodet på klassisk burmesisk vis. Her kan du handle suppe, all slags frukt og grønnsaker, drikkevarer, kaker og snacks og lokale matretter som tilberedes inne på toget. Det kan være trangt om plassen i vognene, men det er smil og glede over alt. Togturen gir deg et veldig godt innblikk i hvordan den vanlige lokalbefolkningen bor. Og tro det eller ei, togbilletten koster ikke mer enn én krone og femti øre!

6_tog_yangon._sverd.jpeg

3b_tog_yangon._sverd.jpeg

Som avslutning på eventyrlige dager i Yangon, fant vi veien opp til toppen av byen og den gullforgylte Shwedagon-pagoden. En skjønnhetsåpenbaring i solnedgangen.

24_pagode.jpeg


18_shwedagon._yangon._sverd_large.jpg

Vennlig hilsen
Mai-Britt E. Sverd og Bjørn Tvare (tekst og foto)
Reisejournalister

Se våre reiser til Myanmar her!

Se reisebrev fra et elvecruise i Myanmar her!