By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Etter mange reiser i Asia gjennom flere år var endelig turen kommet til en gammel drøm - JAPAN!
Japan med sine eldgamle tradisjoner, sofistikerte kjøkken og hyperteknologi, alt i skjønn forening. Forventningene var skyhøye og jeg lover de ble innfridd.


Siden vi kun hadde en uke på å oppleve landet gjorde vi gode forberedelser i forkant. I alt hadde vi 4 av 7 dager med ulike private guider. Dette gjorde at vi også fikk et godt inntrykk av tankesett, kultur og samfunnsliv under måltider og small talk mellom de ulike severdighetene.
Som basis hadde vi fått laget en "selfguided"-pakke som inkluderte alle togbilletter, Pasmo-kort, hotellbookinger, arrangementer og de ulike guidepakkene med kontaktinformasjon til guider, møtesteder etc.
Et genialt opplegg for oss som ønsket å oppleve mest mulig på kort tid, i et land med et enormt tilbud og i et land hvor engelskkunnskapene er begrenset.

tokyo_view_sunset_large.jpg

TOKYO
Det første som slår en er hvor rolig byen beveger seg, selv i rushtiden. Vi snakker tross alt om en av verdens største byer med rundt 35 millioner innbyggere. Dessuten er det gullende rent over alt, du ser ikke så mye som en sigarettsneip på bakken. Det utrolige er at du ikke finner søppelkasser heller, avfallet tar man rett og slett med seg hjem.
Er man interessert i mat og fremmede kjøkken er Japan et must. Japan har et utrolig variert og sammensatt kjøkken. Ikke bare smaker det godt, det ser også lekkert ut  - selv på de enkleste steder!
Vi startet oppholdet i Tokyo sammen med en guide som viste oss et bredt spekter av hva byen har å by på, alt fra street food, små kneiper og lekre spisesteder. Felles for dem alle var lekkert tilberedte råvarer servert på en delikat måte. Risvin, sake og japansk øl tilbys i rikt utvalg.

Japan - matvandring - Cathrine

Er det noen som vet å verdsette fisk og sjømat er det japanere. Det står i alle guidebøker, men ja, fiskemarkedet Tsukiji må man se. Tsukiji er etter sigende verdens største fiskemarked med et utrolig utvalg og en opplevelse i seg selv. Står du opp midt på natten kan du oppleve de store auksjonene av bl.a. tunfisk. Du må være tidlig ute og være forberedt da det er få plasser for turister. Vi benyttet samtidig muligheten til å investere i en lekker håndlaget kjøkkenkniv som er blitt husets favorittredskap.
(Fiskemarkedet flytter til nye oppgraderte lokaler i 2017-18)

Japan - fiskemarked - Cathrine

Tokyo består av mange byområder og det er lett og ta seg frem mellom disse via metrosystemet.
Et område er Sibuya med Sibuya Crossing, etter sigende verdens mest trafikkerte fotgjengerfelt hvor 1.000 fotgjengere passerer ved hvert lysskift. Sibuya byr på yrende byliv og et vell av shoppingmuligheter.

HAKONE
Skal du reise mellom byene i Japan kommer du ikke unna tog. Til Hakone valgte vi "Romance car" et komfortabelt tog som svarer opp til navnet. Vårt mål i Hakone var å oppleve et tradisjonelt japansk gjestehus – Ryokan. Disse finnes i alle mulige standarder. Felles er at de som regel er små og familiedrevet, og hvor alle måltider er inkludert i form av et utall fantastiske retter, rene kunstverk, servert til middag og frokost.
Ikke minst tilbys gode badefasiliteter. Bad er høyt prioritert i japaneres dagligliv og en sentral del av deres hverdag og kulturarv. Bad i varme kilder er ikke bare en renslighetsgreie, men også en viktig sosial arena.

Japan - Romance car - Cathrine

KYOTO
Reisen gikk videre med Shinkanzen til Kyoto, en fantastisk by som selv om den kun ligger et par timers togtur unna, er en helt annen verden enn Tokyo. Blant annet skifter de mellom høyre og venstre side; der man i Tokyo går opp på høyre side i for eksempel trapper, gjør man det motsatt i Kyoto og vice versa.
Kyoto er en fantastisk hyggelig og intim by med et par millioner innbyggere. Gamlebyen med geisha-området er en opplevelse i seg selv. Å få en god introduksjon i denne høyst levende kulturen er absolutt å anbefale.

Japan - geisha - Cathrine

Vi kom oss for det meste rundt på sykkel, et flott fremkomstmiddel i denne byen som er full av spennende restaurant-, bar- og markedsområder.

Vårt inntrykk av Japan etter vår første introduksjonstur gjør at vi drømmer om å komme tilbake. Japanere er et fantastisk folk; vennlige, gjestfrie og hjelpsomme. De representerer for oss en spennende og fremmed kultur. På den ene siden bundet i eldgamle tradisjoner og skikker, på den andre siden på kanten teknologisk overeksponert. En utrolig spennende kontrast som er veldig tydelig.

Også er det maten da!

Reisebrevet er skrevet av Ole Knudsen, på tur med By Ks Cathrine Løhren.

Får du også lyst til å oppleve Japan? Kontakt By K på 22982211 eller travel@by-k.no for mer informasjon. Se også noen av våre programforslag på reiser til Japan!

Japan - sushikurs - Cathrine