By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Programmet gir deg et innblikk i Japans kultur, både når det gjelder severdigheter og ikke minst mat. Det blir enkelte dager med lokale guider, andre dager på egen hånd. Japan er et trygt og godt land å reise i, men noen språkutfordringer vil du møte. Derfor har vi bestilt alle hotell, togbilletter og enkelte måltider. Du får en detaljert og grundig reiseplan som gjør det behagelig og enkelt å ta seg frem på egen hånd.
Velkommen til kulinariske Japan!

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Tokyo, transfer til hotellet.
Dag 2 Frokost. Heldags sightseeing med guide. Lunsj inkludert. Middag på egen hånd.
Dag 3 Frokost. Nudelkurs med lunsj inkludert. Middag på egen hånd. Tilleggsprogram; «Tokyo by night».
Dag 4 Frokost. Tog til Takayama, overnatting i ryokan (gjestehus). Lunsj på egen hånd. Middag inkludert.
Dag 5 Frokost. Dagen på egen hånd i Takayama. Lunsj på egen hånd, middag i ryokan. Tilleggsprogram med guide; «Mat og kulturvandring». Tilleggsprogram uten guide; «ettermiddagstur til Shirakawago».
Dag 6 Frokost. Tog til Kyoto. Lunsj og middag på egen hånd.
Dag 7 Frokost. Heldags sightseeing med guide i Kyoto. Lunsj inkludert. Middag på egen hånd.
Dag 8 Frokost. Lunsj på egen hånd. Matkurs i Kyoto inkludert middag.
Dag 9 Frokost. Koyasan. Overnatting i tempel. Lunsj på egen hånd, middag i tempel (vegetar).
Dag10 Frokost. Koyasan til Osaka. Lunsj og middag på egen hånd.
Dag11 Frokost. Lunsj på egen hånd. Ettermiddagssightseeing inkl. middag.
Dag12 Frokost. Transfer til flyplassen. Program avsluttes.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Tokyo 
Ved ankomst Tokyo blir dere møtt av vår representant på flyplassen som hjelper med å vise vei til transport videre til deres valgte hotell. Det er forhåndsbooket tog eller buss.
Resten av dagen er fri til egen disposisjon. Det er også mulig å legge inn program denne dagen, avhengig av ankomsttidspunkt. Overnatting i Tokyo.

Avstand og reisetid:
Narita International Airport (NRT) til Tokyo City (95 km): ca. 90 min.
Haneda internasjonale flyplass (HND) til Tokyo City (25 km): ca. 50 min.

Dag 2 Tokyo Heldagstur med guide (F/L)
Tidlig om morgenen vil guiden plukke dere opp på hotellet for å ta dere med til et fiskemarked. Her håndteres det over 2000 tonn sjømat hver dag, noe som gjør det til et av verdens største fiskemarked. Det er hektisk, og fascinerende. Etter å ha utforsket markedet vil dere stoppe på en av de lokale restaurantene for sushi-frokost.
Så fortsetter dere til Hama-Rikyu Teien, en tidligere privat hage. Etter en spasertur rundt i hagen tar dere en pause i te-huset som står der elegant i parkens innsjø, og serveres en matcha, eller japansk grønn te.
Turen går videre med kanalbåt på Sumida-elven til Asakusa, en del av Tokyos Shitamachi eller gamleby. Asakusa er byens eldste Geisha-distrikt og hvor man finner Senso-ji-tempelet, Tokyos eldste buddhistiske tempel. I gatene rundt tempelet finnes mange tradisjonelle butikker som selger japansk håndverk og suvenirer, og er morsomt å vandre igjennom. Asakusa er også kjent for sin tempura, og dere stopper ved en av områdets lokale restauranter for lunsj.
Fra Asakusa vil en kort spasertur ta dere til Kappabashi, også kjent som "kjøkkenutstyrsområdet". Dusinvis av butikker selger alt et kjøkken trenger, og du vil finne spesialforretninger for gryter, panner, ovner, bord, stoler, skilt, lykter og mye mer. Dette er også stedet hvor du finner salg av matretter i plast som du ser i vinduet på alle restauranter.
Siste stopp for dagen er en travel markedsgate beliggende under toglinjene. Dette var tidligere stedet for svart handel etter andre verdenskrig, men nå er dette travle markedet fylt med butikker og boder som selger ulike produkter som fersk fisk, tørket mat og krydder, og er et fint sted å prøve litt lokal snacks. Tilbake til hotellet med metro. Overnatting i Tokyo.

Dag 3 Tokyo Nudelkurs med lunsj (F/ L)
Med god veibeskrivelse tar dere metro på egen hånd til et fiskemarked for et kurs i hvordan lage tradisjonell soba (nudel), som du garantert vil smake mange ganger i løpet av ditt opphold i Japan.
Kurset vil starte med en kort introduksjon av en profesjonell soba-kokk, før dere vil lære å tilberede hveteblandingen på den riktige måten og arbeide med deigen. Sist, men definitivt ikke minst, å kutte deigen i 1,6 mm tykke nudler!
Til lunsj vil dere spise selvlaget soba sammen med læreren og resten av klassen i tachi-gui-stil, som betyr å spise mens du står oppreist.
Resten av ettermiddagen på egen hånd. Kanskje vil dere oppleve de travle gatene i Shibuya,  eller shopping i motemekkaet i Harajuku, valget er deres.

Anbefalt tilleggsprogram: «Tokyo by Night»
En lokalkjent guide tar dere med til de livligste distriktene i Tokyo, så vel som de mer lokale og mindre kjente nabolagene. Guiden plukker dere opp på hotellet og sammen tar dere metro til Ebisu, hvor moderne og vestlig stil møter japansk tradisjon. Neonlys leder til de mest fasjonable restauranter og barer, mens de mer tradisjonelle lanternene til de mange izakayas (barer i japansk stil). Guiden vil vise dere veien til Ebisu Yokocho, et av de mest tradisjonelle områdene i Ebisu hvor de livlige smale gatene er fylt med tradisjonelle japanske barer som selger fingermat, tradisjonelle forretter, japansk-laget øl, og andre tradisjonelle drinker. Her stopper dere for litt snacks og drikke mens guiden forteller om området.
Nå kan dere velge enten en 20-minutters spasertur, alternativt en 3-minutters metrotur fra Ebisu til Shibuya, hjertet av Tokyos natteliv. Her finnes det verdensberømte Shibuya-krysset, som regnes som verdens travleste veikryss med mer enn tusen mennesker som krysser hver gang trafikklysene skiftes.
Deretter vil en rask metrotur ta dere til Shinjuku, også et meget populær underholdnings- og shoppingområde. Her serveres det middag på en japansk Izakaya (inkludert).
Hvis tiden tillater det etter middag, vil guiden vise dere området Shinjuku Golden Gai, en labyrint av små smug og trange passasjer kjent for sin unike atmosfære og små barer. Herfra, hvis dere ønsker det, kan dere fortsette å utforske Tokyos natteliv på egen hånd.
Hvis ikke følger guiden dere tilbake til metrostasjonen.

Merk: Guide er fleksibel og turen kan tilpasses hver enkelt. Programmet begynner normalt kl. 18.00 og varer ca. 5 timer inkludert stopp underveis og middag. Overnatting i Tokyo.

Dag 4 Tokyo - Takayama (F/M)
Gjør dere klare for reisen til Takayama, en liten by høyt i fjellområdet Gifu Prefecture. Den første etappen av turen vil gå med den verdensberømte Shinkansen (hurtigtog), som kan nå hastigheter over 300km\t. Neste etappe går med ekspresstog «Hida Wide View», en av de mest naturskjønne togreisene i Japan.
Dere reiser på egen hånd, men alle billetter er booket på forhånd. Dere får full beskrivelse om hvordan komme dere frem.

Anbefales: Ved ankomst anbefaler vi en spasertur på egen hånd i Takayamas Shitamachi (gamleby) der gatene er fulle av Sake-bryggerier, gamle kjøpmannshjem og lokale butikker. Besøk en av bryggeriene og få en smak av det lokale brygget, gå til den berømte restauranten som selger Hida-biff sushi, eller stopp ved en av kafeene for ettermiddagste. Valget er deres.

Overnatting. I Takayama vil dere bo i en ryokan (tradisjonelt vertshus), og rommet er innredet i japansk stil med zaisu (stoler uten ben), et lavt bord, Shoji (skyvedører), og tatami-matte på gulvet.

Til middag serveres dere en tradisjonell kaiseki ryori (mange retters måltid) med lokale råvarer som inkluderer ferske grønnsaker, sjømat, og Hida-biff, helt opp mot Kobe-biff i smak og kvalitet.

En tur i onsen (varm kilde) kan anbefales før du legger deg etter en lang dag med reise og sightseeing.

Avstand og reisetid:
JR Tokyo Station til JR Takayama Station (481km): ca. 4t

Dag 5 Takayama (F/M)
Frokost. Program på egen hånd. 

Et av de mest besøkte stedene i Takayama er morgenmarkedet. Hit kommer lokalbefolkningen for å selge sitt lokalt produserte håndverk (avhengig av årstid åpner markedene så tidlig som kl. 06.00). En kort spasertur fra morgenmarkedet finner dere Takayama Jinya, det historiske Government House  som i dag fungerer som et museum.

I Takayama Festival Museum finnes de fargerike bærestolene som brukes i parader i den berømte Takayama-festivalen vår og høst.

Alternativ med guide: Mat- og kulturvandring
En guide tar dere med til noen matforretninger i Takayama. Dere vil få høre nærmere om byens fargerike historie, og ikke minst få smake på noen av de lokale delikatessene. Turen varer ca, 2,5 timer og mat, drikke og smaksprøver er inkludert.

Alternativ ettermiddagstur på egen hånd til Shirakawago
Ved lunsjtider tar dere bussen i underkant av en time til Shirakawago, regionen i Toyama Prefecture kjent for sine spesielle hus, gassho-zukuri. Gassho-zukuri betyr "konstruert som hender i bønn". Husene har skrånende stråtak som ligner buddhistiske munkers bedende hender. Den arkitektoniske stilen er utviklet gjennom mange generasjoner, og noen av husene er mer enn 250 år gamle og oppført på Unescos verdensarv liste. Takene, som ble bygget uten spiker, er intrikat konstruert for å tåle store mengder tung snø om vinteren og det høye loftet ble brukt til å dyrke silkeormer.
En spasertur rundt hovedområdet i Shirakawago med besøk til et par landsbyhus som f.eks Wada House, en arv etterlatt av Wada-familien som var en av de rikeste familiene og landsbyledere i Ogimachi. Deres status i samfunnet var godt representert av størrelsen på huset. Ingen spiker ble brukt, det er bare tau som holder alt sammen. Innvendig finner du en rekke antikviteter som silkeorminstallasjoner, vevstoler og ildsted som brukes til oppvarming og til matlaging. Retur med buss til Takayama. Overnatting.

Merk: Bussbilletter fra Takayama til Shirakawago tur/retur må forhåndsbestilles.

Dag 6 Takayama - Kyoto (F)
Frokost, og kanskje går du for et siste bad i den varme kilden før dere starter reisen til Japans kulturhovedstad, Kyoto. Kyoto huser rundt 2000 helligdommer og templer, hvor 17 av dem står på Unescos verdensarvliste. Rett og slett en nydelig by som bergtar de fleste.
Dere har togbilletter og god reisebeskrivelse og kommer frem til hotellet i Kyoto på egen hånd. 

Avstand og reisetid:
JR Takayama Station til JR Kyoto Station (314 km): ca. 3 timer

Dag 7 Kyoto (F/L)
Etter frokost på hotellet møter dere vår kunnskapsrike lokale guide, og sammen skal dere utforske noen av perlene i den tidligere keiserlige hovedstaden. Vi benytter Kyotos omfattende bussnett som er en utmerket måte å ta seg rundt på. Dere vil starte dagen med et besøk i Nijo-slottet som kanskje er en av Kyotos mest populære og imponerende severdighet. Dette prydslottet ble bygget av grunnleggeren av Edo-perioden som sin Kyoto-bolig, og er omgitt av flotte hager. Turen fortsetter videre til tempelet Ryoan-ji, Japans mest berømte "Hiraiwa" (flat hage uten bakker eller vann) som avslører den praktfulle enkelhet og harmoni i Zens meditasjonsprinsipper.*
Etter lunsj er det også lagt inn et besøk til tempelet Kinkaku-ji, eller Golden Pavilion som det gjerne kalles. Tempelet er et av Kyotos mest berømte templer hvor de to øverste etasjene er fullstendig dekket av bladgull.
Og sist, men ikke minst, Kyomizu-dera, eller "det rene vannets tempel". Hovedhallen av Kiyomizu-dera er utrolig på grunn av sin terrasse, som støttes av hundrevis av pilarer og strekker seg over åssiden og gir en imponerende utsikt over byen. Dette er et veldig populært sted når solen er på vei ned og Kyotos tak farges gylden av solen. NB! Tempelet Kiyomizu gjennomgår for tiden delvis renovering.
Før turen avsluttes spaserer dere gjennom det sjarmerende Higashiyama-området hvor travle gater fører opp til Kyomizu med sjarmerende små butikker som b.la selger Kyomizu-yaki keramikk. Overnatting i Kyoto.

Tips! Det er mulig å ta en kortere sightseeing-tur på sykkel i Kyotos gater. Be om program.

Dag 8 Kyoto (F, matkurs med middag)
Program på egen hånd.

Om ettermiddagen inviteres dere med på en kulturell og smakfull opplevelse. Dere møter den lokale guiden på avtalt sted ved markedet Nishiki, Kyotos største og mest berømte matmarked. Et enormt antall boder på rad og rekke med like og ulike varer, og det er ikke så rart at det også kalles byens «spiskammers» blant lokale. Her vil dere introduseres til noen japanske råvarer, og kjøpe med noen ingredienser som dere trenger til matlagingen etterpå. På veien har dere sjansen til å smake litt på lokalt brygget øl før matkurset begynner. Bryggeriet er ikke åpent hver dag, men da får dere eventuelt en inngangsbillett og kan besøke det senere.
Matkurset foregår i en machiya, et flott restaurert trehus som er typisk for Kyoto og gjør stemningen i byen helt spesiell. Dere vil lære å lage typiske retter som Sushi, Miso-suppe og salat, med sesongbasert frukt til dessert. Når alle rettene er ferdige er det bare å sette seg til bords og nyte måltidet.
Turen avsluttes etter middag og dere tar dere tilbake til hotellet på egen hånd. Overnatting i Kyoto.

Dag 9 Kyoto - Koyasan (F, M)
Avreise til Koyasan, et av høydepunktene på turen. Med flere lokaltog, og til slutt taubane til topps er dette virkelig en naturskjønn reise. Turen tar i underkant av 4 timer.
Med sine mange templer har Koyasan vært sentrum for Shingon-buddhisme i over 1200 år, og oppført på Unescos verdensarvliste. Den virkelige opplevelsen får dere med overnatting i tempel (shukubo) hvor dere får en smak av en munkenes livsstil, spiser vegetarisk mat (shojin ryori) og deltar på morgenbønnen. Helt klart enkelt, men en minnerik opplevelse.
Ved ankomst Koyasan møter dere den lokale guiden som vil vise dere høydepunktene, og gi dere et innblikk i japansk buddhisme. Deretter er det klart for innsjekk i tempelet og til middag serveres tradisjonell buddhistisk mat. Overnatting på Koyasan.

Dag 10 Koyasan - Osaka (F)
For en unik opplevelse anbefaler vi å bli med på morgenbønnen som vanligvis starter kl. 06.00. Her vil du ikke bare se munkene be, men også innsiden av bønnerommet. Etter seremonien er det klart for vegetarisk frokost. Resten av formiddagen er fri til å utforske mer av Koyasan på egen hånd før turen går videre med tog til Osaka, Japans kulinariske hovedstad. Byen har kanskje ikke så mange storslåtte turistattraksjoner, men  befolkningen, gateliv og fantastisk mat veier opp for dette. Overnatting i Osaka.

Dag 11 Osaka (F/M)
Formiddagen er fri til egen disposisjon.
Sen ettermiddag vil vår lokale guide ta dere med på en halvdagstur for å utforske noen av de mest populære gatemat-områdene i Osaka. Første stopp er et kjøpesenter med et unikt marked med alt innen kjøkkenutstyr.
Så er det klart for litt lokal snacks i Dotonbori,  restaurantmekka og byens tidligere «underholdningsdistrikt». Underholdning er det fremdeles. Det er utallige fotomotiv som dukker opp mens dere vandrer rundt i de sjarmerende smugene med en restauranter og Izakayas. Snacks blir servert underveis.
En kort togtur og dere er i Shinsekai, en gammel bydel som faktisk er designet etter en modell av New York og Paris. Til tross for etterkrigens økonomiske utfordringer forblir Shinsekai et av de beste stedene i Osaka for matelskere. Første stopp er Tsutenkaku, tårnet som er modellert etter Eiffeltårnet i Paris og et av Osakas fremste landemerker. Fra 5. etasje er det flott utsikt over byen. Så er det på tide å smake noen av byens gastronomiske spesialiteter og guiden vil vise vei. Overnatting i Osaka.

Dag 12 Avreise fra Osaka, hjemreise (F)
Retur til Norge eller går turen videre? Det arrangeres transport til flyplassen, eventuelt om dere reiser videre i Japan.

Inkludert

• Transferguide møter på flyplassen og viser vei til videre transport.
• Transport til og fra flyplassen.
• Dobbeltrom med daglig frokost (valgt standard). Ved overnatting i Ryokan, tempel el. er rommet i japansk stil med oppredning på futon-madrass på gulvet.
• Måltider som nevnt i programmet. F. frokost, L, lunsj, M, middag
• PASMO transportkort for metro i Tokyo.
• 7-dagers Japan Rail-kort, ordinær klasse.
• 2 dagers Kyoto buss- og metrokort
• 2 dagers Kansai transportkort
• Lokal engelsktalende guide på utflukter nevnt i programmet.
• Alle inngangsbilletter og transport på dager med guide.
• Soba (nudel)-kurs i Tokyo
• Matmarked-tur og matkurs i Kyoto
• Meget detaljert informasjonsmateriell.

Ikke inkludert
• Flybilletter (be om tilbud)
• Tilleggsprogram (be om tilbud)
• Måltider utover de som er inkludert i programmet
• Lokal transport som f.eks. taxi
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Bagasjetransport *

* Bagasjetransport: Japan har et meget velfungerende bagasjetransportsystem som fungerer slik at du kan sende bagasje fra en by til en annen uten at du selv reiser samme strekning. Transporten tar fra 24 til 72 timer avhengig av avstand. Enkelte passasjertransportetapper, spesielt i fjellet, foregår i mindre busser uten plass til bagasje. Det er også meget begrenset bagasjeoppbevaring om bord på Shinkansen (hurtigtoget). Det vil derfor være lurt å kun pakke med seg håndbagasje og sende bagasjen med egen transport.

NB! Vær oppmerksom på at det vil være store variasjoner i pris på program ved festivaler, typiske ferieuker i Japan. Det kan derfor lønne seg å være litt fleksible ved valg av reisetidspunkt.

Vi tar forbehold om pris- og programendringer.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Japans mat og kulturfra 32 495Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly til Japan er ikke inkludert. 

Fakta

Individuelt program Japan
12 dager
Engelsktalende japansk guide
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Tokyo, Takayama, Kyoto, Koyasan, Osaka