By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

For at noe skal regnes som del av Unescos verdensarv, må det representere et unikt kultur- eller naturhistorisk miljø som kan fortelle noe om jordens eller menneskenes historie.  På denne reisen får du oppleve flere av dem, som Nikko, landets mest overdådig dekorerte helligdom, de spesielle bondehusene i Shirakawago og ikke minst Kyoto med hele 17 severdigheter på listen. En vakker togreise tar deg opp i fjellene til magiske Koyasan hvor hele området er på verdensarvlisten. Og sist, men ikke minst, Japans kanskje mest fotograferte severdighet – «den flytende helligdommen» i Miyajima.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Tokyo, transfer til hotellet. Lunsj og middag betales på stedet.
Dag 2 Tokyo Frokost, Tokyo med privat guide. Lunsj og middag betales på stedet.
Dag 3 Tokyo Frokost, dagstur til Nikko. Lunsj og middag betales på stedet.
Dag 4 Tokyo, Takayama Frokost inkludert, lunsj og middag betales på stedet.
Dag 5 Takayama, Shirakawago Frokost inkludert, lunsj på egen hånd, middag er inkludert.
Dag 6 Shirakawago, Kanazawa Frokost inkludert, lunsj og middag betales på stedet.
Dag 7 Kanazawa, Kyoto Frokost inkludert, lunsj og middag betales på stedet.
Dag 8 Kyoto Frokost, sightseeing med privat guide. Lunsj og middag betales på stedet.
Dag 9 Kyoto Frokost inkludert, lunsj og middag betales på stedet.
Dag10 Nara, Kyoto Frokost, utflukt til Nara, overnatting i Kyoto. Lunsj og middag betales på stedet.
Dag11 Kyoto, Koyasan Frokost inkludert, lunsj betales på stedet. Middag er inkludert.
Dag12 Koyasan, Miyajima Frokost inkludert, lunsj betales på stedet. Middag er inkludert.
Dag13 Hiroshima, Miyajima Frokost, utflukt til Hiroshima, overnatting i Miyajima. Lunsj betales på stedet. Middag er inkludert.
Dag14 Miyajima, Osaka Frokost inkludert, lunsj og middag betales på stedet.
Dag15 Osaka, avreise Frokost, transfer til flyplassen, avreise.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Tokyo
Dere blir møtt av vår flyplassrepresentant ved ankomst og vist videre til flytog eller buss som tar dere til hotellet. Billetter er forhåndsbestilt. Resten av dagen på egen hånd, men program kan arrangeres om ønskelig.
Avstand fra Narita Internasjonale flyplass til sentrum er 95 km, ca. 1 time og 30 min.

Dag 2 Tokyo F
I dag er det lagt opp til heldags sightseeing med privat guide rundt i Tokyo med det supereffektive metrosystemet. Guiden møter dere på hotellet etter frokost og turen går først til Meiji-helligdommen, Tokyos mest berømte, dedikert til ånden av den avdøde keiser Meiji. I parken som omgir helligdommen er det en skog med rundt 120 000 trær av 365 forskjellige arter som gjør at man et øyeblikk glemmer at man er i verdens største metropol.
Like i nærheten finnes Harajuku, Tokyos motemekka for ungdom. Enten man er en Goth, en punker eller et sted imellom, er det en butikk i Harajuku som passer for deg. Om man venter litt med shopping er det uansett fascinerende å bare se.
Så går turen til Omotesando, også kjent som Tokyos Champs-Elysee hvor motehusene ligger side om side.
Herfra går det metro til Ginza, området med Tokyos mest eksklusive butikker, restauranter og underholdning, og hvor kvadratmeterprisen er skyhøy.
Her ligger også keiserpalasset. Selve palasset er ikke åpent for publikum, men det er mulig å besøke deler av hagen rundt palasset.
Dagens siste stopp er Asakusa, en del av Tokyos Shitamachi eller gamleby. Asakusa er byens eldste Geisha-distrikt hvor man finner Senso-ji-tempelet, Tokyos eldste buddhistiske tempel. I gatene rundt tempelet finnes mange tradisjonelle butikker som selger japansk håndverk og suvenirer, og område er morsomt å vandre igjennom.
Hvis dere ikke besøkte det verdensberømte Shibuya-krysset dagen før legger vi det inn i dagens program. Det gjelder også det meget populære underholdnings- og shoppingområdet Shinjuku.
Tilbake til hotellet med metro. Overnatting i Tokyo.   

Dag 3 Dagstur til Nikko F
Etter frokost tar dere toget (billetter er bestilt) to timer inn i fjellene til Nikko Nasjonalpark hvor dere opplever det fantastiske Toshogu-tempelet, oppført på Unescos verdensarvliste.  Vel fremme blir dere møtt på stasjonen av en lokal guide som viser dere rundt. Toshogu-tempelet er bygget som et mausoleum for Tokugawa leyasu, grunnlegger av Tokugawa Shogunate som styrte Japan i mer enn 250 år. Området består av flere bygninger med fantastiske detaljerte utskjæringer og er kanskje landets vakreste.
Tilbake til Tokyo med tog. Overnatting i Tokyo.

Dag 4 Tokyo – Takayama F/M (Dagen er på egen hånd)
Gjør dere klare for reisen til Takayama, en liten by i fjellområdet. Den første etappen av turen vil gå med den verdensberømte Shinkansen (hurtigtog), som kan nå hastigheter over 300 km/t. Neste etappe går med ekspresstog «Hida Wide View», en av de mest naturskjønne togreisene i Japan.
Dere reiser på egen hånd, men alle billetter er booket på forhånd. Dere får full beskrivelse om hvordan dere skal komme dere frem.
Anbefales: Ved ankomst anbefaler vi en spasertur på egen hånd i Takayamas Shitamachi (gamleby) der gatene er fulle av Sake-bryggerier, gamle kjøpmannshjem og lokale butikker. Besøk et av bryggeriene og få en smak av det lokale brygget, gå til den berømte restauranten som selger Hida-biff eller stopp ved en av kafeene for ettermiddagste. Valget er deres.
Overnatting. I Takayama vil dere bo i en ryokan (tradisjonelt vertshus), og rommet er innredet i japansk stil med zaisu (stoler uten ben), et lavt bord, Shoji (skyvedører), og tatami-matte på gulvet.
Til middag serveres dere en tradisjonell kaiseki ryori (mange retters måltid) med lokale råvarer som inkluderer ferske grønnsaker, sjømat og Hida-biff, som ligger helt opp mot Kobe-biff i smak og kvalitet.
En tur i onsen (varm kilde) kan anbefales før dere legger dere etter en lang dag med reise og sightseeing.
Avstand og reisetid:
JR Tokyo Station til JR Takayama Station (481km): ca. 4 t
Dere reiser på egen hånd, men alle billetter er booket på forhånd. Dere får full beskrivelse om hvordan komme dere frem.

Dag 5 Takayama – Shirakawago F/M (Dagen er på egen hånd)
Frokost og utsjekk av hotellet. Et av de mest besøkte stedene i Takayama er morgenmarkedet. Hit kommer lokalbefolkningen for å selge sitt lokalt produserte håndverk (avhengig av årstid åpner markedene så tidlig som kl. 06.00). En kort spasertur fra morgenmarkedet finner dere Takayama Jinya, det historiske «Government House»  som i dag fungerer som et museum.
I Takayama Festival Museum finnes de fargerike bærestolene som brukes i parader i den berømte Takayama-festivalen den dag i dag hver vår og høst.
Ved lunsjtider tar dere bussen i underkant av en time til Shirakawago kjent for sine helt spesielle hus, gassho-zukuri. Gassho-zukuri betyr "konstruert som hender i bønn". Husene har skrånende stråtak som ligner buddhistiske munkers bedende hender. Den arkitektoniske stilen er utviklet gjennom mange generasjoner, og noen av husene er mer enn 250 år gamle og oppført på Unescos verdensarvliste. Takene, som ble bygget uten spiker, er intrikat konstruert for å tåle store mengder tung snø om vinteren og det høye loftet ble brukt til å dyrke silkeormer.
Dere tar en spasertur rundt hovedområdet i Shirakawago med besøk til et par landsbyhus som f.eks Wada House, en arv etterlatt av Wada-familien som var en av de rikeste familiene og landsbyledere i Ogimachi. Deres status i samfunnet var godt representert av størrelsen på huset. Ingen spiker ble brukt, det er bare tau som holder alt sammen. Innvendig finner dere en rekke antikviteter som silkeorminstallasjoner, vevstoler og ildsted som brukes til oppvarming og til matlaging.
Overnatting i dag blir i et av landbyhusene hvor det også serveres middag.
Avstand og reisetid:
Takayama Bus Terminal til Shirakawago (47 km), 60 minutter.
Dere reiser på egen hånd, men alle billetter er booket på forhånd. Dere får full beskrivelse om hvordan komme dere frem.

Dag 6 Shirakawago – Kanazawa F (Dagen er på egen hånd)
Tidlig opp til frokost før dere fortsetter reisen med buss hele veien ned til Kanazawa. I det 17. århundre var dette Japans rikeste og mest blomstrende sentrum for kunst og kultur.
Vi anbefaler å ta Kanazawa sightseeingbuss for besøk til noen av høydepunktene. Kenroku-hagen, rangert som en av Japans topp tre hager og som inneholder alle elementer en perfekt hage skal ha. Like ved siden av finnes slottet Kanazawa.

Så bør turen gå til Higashi Chaya-distriktet, en av de tre godt bevarte Chaya-distrikter i Kanazawa. En Cha-ya, som betyr "tehus" på japansk, var stedet geishaen brukte til å underholde sine gjester med sang eller dans.

Overnatting i Kanazawa.
Avstand og reisetid: Shirakawago til Kanazawa med buss (73km) ca. 75 minutter.
Dere reiser på egen hånd, men alle billetter er booket på forhånd. Dere får full beskrivelse om hvordan komme dere frem.

Dag 7 Kanazawa – Kyoto F (Dagen er på egen hånd)
Før dere setter kursen mot Kyoto anbefaler vi et par timer til i Kanazawa. Start med en tur til Nagamachi, det gamle samuraidistriktet i Kanazawa. Her finnes blant annet et restaurert samuraihus som viser gjenstander fra de japanske krigerne.
Et besøk til Museum of Contemporary Art, kjent for sin progressive arkitektur og stadig skiftende utstillinger anbefales også.

Så er det booket billetter med Shinkansen til Kyoto, en to-timers reise som tar dere til Japans kulturelle hovedstad. Kyoto er hjemmet til over 2000 templer og helligdommer, hele 17 på Unescos verdensarvliste. Man kan tilbringe år i Kyoto og aldri gå tom for ting å se og gjøre.

Overnatting i Kyoto
Avstand og reisetid: Kanazawa stasjon til Kyoto sentralstasjon (262 km), 2 timer og 15 minutter.
Dere reiser på egen hånd, men alle billetter er booket på forhånd. Dere får full beskrivelse om hvordan komme dere frem.

Dag 8 Kyoto F
Etter frokost på hotellet møter dere vår kunnskapsrike lokale guide, og sammen skal dere utforske noen av perlene i den tidligere keiserlige hovedstaden. Vi benytter Kyotos omfattende bussnett som er en utmerket måte å ta seg rundt på. Dere vil starte dagen med et besøk i Nijo-slottet som kanskje er en av Kyotos mest populære og imponerende severdighet. Dette prydslottet ble bygget av grunnleggeren av Edo-perioden som sin Kyoto-bolig, og er omgitt av flotte hager. Turen fortsetter videre til tempelet Ryoan-ji, Japans mest berømte "Hiraiwa" (flat hage uten bakker eller vann) som avslører den praktfulle enkelhet og harmoni i Zens meditasjonsprinsipper.*
Etter lunsj er det også lagt inn et besøk til tempelet Kinkaku-ji, eller Golden Pavilion som det gjerne kalles. Tempelet er et av Kyotos mest berømte templer hvor de to øverste etasjene er fullstendig dekket av bladgull.
Og sist, men ikke minst, Kyomizu-dera, eller "Det rene vannets tempel". Hovedhallen av Kiyomizu-dera er utrolig på grunn av sin terrasse, som støttes av hundrevis av pilarer og strekker seg over åssiden og gir en imponerende utsikt over byen. Dette er et veldig populært sted når solen er på vei ned og Kyotos tak farges gylden av solen. NB! Tempelet Kiyomizu gjennomgår for tiden delvis renovering.
Før turen avsluttes spaserer dere gjennom det sjarmerende Higashiyama-området hvor travle gater fører opp til Kyomizu med sjarmerende små butikker som blant annet selger Kyomizu-yaki-keramikk.
Overnatting i Kyoto.

Dag 9 Kyoto F
Dagen på egen hånd. Vi anbefaler en sykkeltur med guide. Turen går gjennom det gamle området av byen, og man går av og på sykkelen ofte for fotomotivene er uendelig mange. Det er forholdsvis flatt i Kyoto, så turen er lett.
Vi kan også arrangere Kimono-prøving med påfølgende tesmaking og Sake-smaking inkludert besøk til et av de gamle bryggeriene.
Overnatting i Kyoto.

Dag 10 Dagstur til Nara F (Dagen er på egen hånd)
Frokost. I dag er det lagt opp til en tur på egen hånd til Nara. En 45-minutters togtur tar dere til den tidligere hovedstaden i Japan fra 710 -784, før hovedstaden ble flyttet til Heain-kyo (dagens Kyoto). Mange av templene og helligdommene bygget i denne perioden står fortsatt i dag. Nara er bare en liten by, med de fleste av sine attraksjoner rundt parken Nara, hvor du kan oppleve et ganske stort antall temmet hjort!
Det er også verd å besøke tempelet Todaiji, verdens største trebygning og hjem til Japans største Buddha.
Retur til Kyoto.

Overnatting i Kyoto.
Avstand og reisetid: Kyoto til Nara Station (42 km): 45 min
Dere reiser på egen hånd, men alle billetter er booket på forhånd. Dere får full beskrivelse om hvordan komme dere frem.

Dag 11 Kyoto – Koyasan F/M (Dagen er på egen hånd)
Frokost. Avreise til Koyasan, et av høydepunktene på turen. Med flere lokaltog, og til slutt taubane til topps er dette virkelig en naturskjønn reise. Turen tar i underkant av 4 timer.
Med sine mange templer har Koyasan vært sentrum for Shingon-buddhisme i over 1200 år, og oppført på Unescos verdensarvliste. Den virkelige opplevelsen får dere med overnatting i tempel (shukubo) hvor dere får en smak av munkenes livsstil, spiser vegetarisk mat (shojin ryori) og deltar på morgenbønnen. Helt klart enkelt, men en minnerik opplevelse.
Ved ankomst Koyasan møter dere den lokale guiden som vil vise dere høydepunktene, og gi dere et innblikk i japansk buddhisme. Deretter er det klart for innsjekk i tempelet og til middag serveres tradisjonell buddhistisk mat.

Overnatting på Koyasan.
Avstand og reisetid: Kyoto stasjon til Koyasan (116km), 2 timer og 45 minutter.
Dere reiser på egen hånd, men alle billetter er booket på forhånd. Dere får full beskrivelse om hvordan komme dere frem.

Dag 12 Koyasan – Miyajima F/M (Dagen er på egen hånd)
Grytidlig opp for å overvære munkenes morgenbønn som avsluttes med frokost.
Så ligger det en lang og interessant reise foran dere til Miyajima Island, en berømt vakker skogkledd øy. Her finnes Japans kanskje mest fotograferte helligdom - Den flytende Torii-port, i dag på Unescos verdensarvliste.
Dere vil ha tid til å utforske øya og dens mange helligdommer og templer, og har også muligheten til å gå opp til toppen av øya for en spektakulær utsikt over de omkringliggende øyene.
Natten tilbringes i en tradisjonell ryokan (tradisjonelt vertshus) på øya, og rommet er innredet i japansk stil med tatami-matter og komfortabel futon-madrass på gulvet.
Til middag serveres dere en tradisjonell kaiseki ryori (mange retters måltid) på rommet.
Her finnes også en Onsen (varm kilde) og mulighet for et bad etter middag som den perfekte avslutning.

Avstand og reisetid: Koyasan til Miyajima Island, 4 timer og 30 minutter.
Dere reiser på egen hånd, men alle billetter er booket på forhånd. Dere får full beskrivelse om hvordan komme dere frem.

Dag 13 Dagstur til Hiroshima F/M
Etter frokost går turen over til fastlandet hvor lokal guide venter og blir med til Hiroshima. Byen som ble det første målet for atombomben, sluppet over byen 6. august 1945. Den ødeleggende kraften i bomben var enorm og utslettet nesten alt innen to kilometer radius. Byen ble gjenreist og er i dag en av Japans mest «laid back» og levende byer full med brede bulevarder og kunstmuseer.
Første stopp er Hiroshima fredsminnepark. Der den flotte parken ligger i dag var ground zero rett etter den grusomme bombingen.
Retur til Miyajima-øya hvor dere overnatter i samme ryokan som natten før. Middag servers på rommet.
Avstand og reisetid: Miyajima Island til Hiroshima, 50 minutter.
Dere reiser på egen hånd, men alle billetter er booket på forhånd. Dere får full beskrivelse om hvordan komme dere frem.

Dag 14 Miyajima – Osaka F (Dagen er på egen hånd)
Ferden går videre fra den vakre øya med ferge, tog og Shinkansen til Osaka, Japans kulinariske hovedstad. Byen har kanskje ikke så mange storslåtte turistattraksjoner, men befolkningen, gateliv og fantastisk mat veier opp for dette.
Vi foreslår litt snacks og middag i Dotonbori, restaurantmekka og byens tidligere «underholdningsdistrikt». Underholdning er det fremdeles. Det er utallige fotomotiv som dukker opp mens dere vandrer rundt i de sjarmerende smugene med restauranter og Izakayas.
Overnatting i Osaka.

Avstand og reisetid: Miyajima Island til Osaka sentralstasjon, 2 timer og 30 minutter.
Dere reiser på egen hånd, men alle billetter er booket på forhånd. Dere får full beskrivelse om hvordan komme dere frem.

Dag 15 Avreise fra Osaka F
Frokost på hotellet. Transport til Kansai International airport.
Avstand og reisetid: Osaka station til Kansai flyplass (KIX) 52km, 70 minutter.

Inkludert

• Transferguide møter på flyplassen og viser vei til videre transport.
• Transport til og fra flyplassen.
• Dobbeltrom med daglig frokost (valgt standard). Ved overnatting i Ryokan, tempel el. er rommet i japansk stil med oppredning på futon-madrass på gulvet.
• Måltider som nevnt i programmet. F. frokost, L, lunsj, M, middag
• 14-dagers Japan Rail Pass, ordinær klasse
• PASMO transportkort for metro i Tokyo.
• Busstransport til Shirakawago, en vei.
• Busstransport til Kanazawa, en vei.
• 2 dagers Kyoto buss- og metrokort
• 2 dagers Kansai transportkort
• Lokal engelsktalende guide på utflukter nevnt i programmet. Tokyo dag 2, Nikko dag 3, Kyoto dag 8, Koyasan dag 11 og Hiroshima dag 13.
• Alle inngangsbilletter og transport på dager med guide.
• Soba (nudel)-kurs i Tokyo
• Meget detaljert informasjonsmateriell.

Ikke inkludert
• Flybilletter (be om tilbud)
• Tilleggsprogram (be om tilbud)
• Måltider utover de som er inkludert i programmet
• Lokal transport som f.eks. taxi
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Bagasjetransport *
* Bagasjetransport: Japan har et meget velfungerende bagasjetransportsystem som fungerer slik at du kan sende bagasje fra en by til en annen uten at du selv reiser samme strekning. Transporten tar fra 24 til 72 timer avhengig av avstand. Enkelte passasjertransportetapper, spesielt i fjellet, foregår i mindre busser uten plass til bagasje. Det er også meget begrenset bagasjeoppbevaring om bord på Shinkansen (hurtigtoget). Det vil derfor være lurt å kun pakke med seg håndbagasje og sende bagasjen med egen transport.
NB! Vær oppmerksom på at det vil være store variasjoner i pris på program ved festivaler, typiske ferieuker i Japan. Det kan derfor lønne seg å være litt fleksible ved valg av reisetidspunkt.
Vi tar forbehold om pris- og programendringer.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Japans verdensarvfra 36 495Bestill reise

Pris gjelder pr. person i del av dobbeltrom. Flyreise Norge-Japan t/r kommer i tillegg. By K er behjelpelige med priser og reservasjon. Vi benytter alle ruteflyselskap.

Priser vil variere og kan ikke bekreftes før en eventuell reservasjon. Ved festival kan det være vanskelig å få rom.

Fakta

Individuell reise
15 dager

Reisemål: Tokyo, Nikko, Takayama, Shirakawago, Kanazawa, Kyoto, Nara, Koyasan, Miyajima, Hirohima, Osaka