By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Japan - solens rike! Opplev dette spennende landet som er så eksotisk og annerledes for oss nordmenn. Programmet gir deg en fin variasjon mellom tid på egen hånd og opplevelser med egen guide. 

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Osaka, transfer til Kyoto og innsjekk på hotellet. Dagen på egen hånd.
Dag 2 Kyoto Dagen på egen hånd.
Dag 3 Kyoto Dagen på egen hånd.
Dag 4 Kyoto Dagen på egen hånd.
Dag 5 Kyoto, Takayama Avreise til Takayama og innsjekk på Ryokan. Middag.
Dag 6 Takayama, Tokyo Avreise til Tokyo og innsjekk på hotellet.
Dag 7 Tokyo Ettermiddagstur «Tokyo by night» med middag.
Dag 8 Tokyo Dagen på egen hånd.
Dag 9 Tokyo, hjemreise Utsjekk av hotellet, transfer til flyplassen.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Osaka, transport til Kyoto
Ankomst Kansai internasjonale flyplass. Her blir dere møtt av vår representant på flyplassen som hjelper med å vise vei til transport videre til deres valgte hotell i Kyoto. Det er forhåndsbooket transport og turen tar ca. 2 timer. Resten av dagen er fri til egen disposisjon. Kyoto huser rundt 2000 helligdommer og templer, hvor 17 av dem står på Unescos verdensarvliste. Dette er rett og slett en nydelig by som bergtar de fleste.

Dag 2 Kyoto F
Dagen på egen hånd.

Anbefalt program på egen hånd: Kyotos omfattende bussnett er en utmerket måte å ta seg rundt på. Start dagen med et besøk i Nijo-slottet som kanskje er en av Kyotos mest populære og imponerende severdighet. Dette prydslottet ble bygget av grunnleggeren av Edo-perioden som sin Kyoto-bolig, og er omgitt av flotte hager. Turen fortsetter videre til tempelet Ryoan-ji, Japans mest berømte "Hiraiwa" (flat hage uten bakker eller vann) som avslører den praktfulle enkelhet og harmoni i Zens meditasjonsprinsipper.* Like i nærheten ligger  tempelet Kinkaku-ji, eller Golden Pavilion som det gjerne kalles. Tempelet er et av Kyotos mest berømte templer hvor de to øverste etasjene er fullstendig dekket av bladgull. Og sist, men ikke minst, Kyomizu-dera, eller "Det rene vannets tempel". Hovedhallen av Kiyomizu-dera er utrolig på grunn av sin terrasse som støttes av hundrevis av pilarer og strekker seg over åssiden og gir en imponerende utsikt over byen. Dette er et veldig populært sted når solen er på vei ned og Kyotos tak farges gylden av solen. NB! Tempelet Kiyomizu gjennomgår for tiden delvis renovering. Avslutt gjerne turen gjennom det sjarmerende Higashiyama-området hvor travle gater fører opp til Kyomizu med sjarmerende småbutikker som blant annet selger Kyomizu-yaki-keramikk.

Dag 3 Kyoto F
Dagen på egen hånd.

Vi anbefaler tilleggsprogrammet «Sykkeltur med guide»: Turen går gjennom det gamle området av byen i et rolig tempo og man går av og på sykkelen ofte, her er fotomotivene er uendelig mange. Det er forholdsvis flatt i Kyoto, så turen er enkel.

Vi kan også arrangere Kimono-prøving med påfølgende tesmaking, Sake-smaking og besøk til et av de gamle bryggeriene.

Dag 4 Kyoto F
Dagen på egen hånd.

Vi tipser gjerne om flere sightseeingprogram, men husk å sette av tid nok til å kunne vandre gatelangs i de sjarmerende og vakre gatene.

Dag 5 Takayama F/M
Gjør dere klare for reisen til Takayama med tog. Takayama er en liten by som ligger høyt i fjellområdet Gifu Prefecture. Dere reiser på egen hånd, men alle billetter er booket på forhånd. Dere får full beskrivelse om hvordan komme dere frem. I Takayama vil dere bo i en ryokan (tradisjonelt vertshus), og rommet er innredet i japansk stil med zaisu (stoler uten ben), et lavt bord, Shoji (skyvedører), og tatami-matte på gulvet. Til middag serveres dere en tradisjonell kaiseki ryori (et mangeretters måltid) med lokale råvarer som inkluderer ferske grønnsaker, sjømat og Hida-biff, som er helt opp mot Kobe-biff i smak og kvalitet.

Anbefales: Ved ankomst anbefaler vi en spasertur på egen hånd i Takayamas Shitamachi (gamleby) der gatene er fulle av Sake-bryggerier, gamle kjøpmannshjem og lokale butikker. Besøk et av bryggeriene og få en smak av det lokale brygget, gå til den berømte restauranten som selger Hida-biff sushi, eller stopp ved en av kafeene for ettermiddagste. Valget er deres.

En tur i onsen (varm kilde) kan anbefales før dere legger dere etter en lang dag med reise og sightseeing.

Bagasjetransport:
På togene i Japan er bagasjeplassen meget begrenset og egen bagasjetransport helt vanlig. Vi anbefaler å kun pakke en enkel sekk for oppholdet i Takayama. Bagasjetransporten vil ta hovedbagasjen deres til Tokyo.

Dag 6 Med Shinkansen til Tokyo F
Ferden går videre med toget til Tokyo. Turen tar ca. 45. minutter. Dere tar dere til hotellet på egen hånd (informasjon om hvordan dere kommer til hotellet blir gitt i forkant). Togbillettene dekkes av JR-passet.

Dag 7 Tokyo F/M
Dagen på egen hånd i spennende Tokyo. Det er inkludert et "PASMO transportation card" med en verdi på inntil 1500JPY som kan brukes på metro mm. Vi har flere forslag til program om ønskelig.

Om ettermiddagen inviteres dere med på «Tokyo by Night». En lokalkjent guide tar dere med til de livligste distriktene i Tokyo, så vel som de mer lokale og mindre kjente nabolagene. Guiden plukker dere opp på hotellet og sammen tar dere metro til Ebisu, hvor moderne og vestlig stil møter japansk tradisjon. Neonlys leder til de mest fasjonable restauranter og barer, mens de mer tradisjonelle lanternene til de mange izakayas (barer i japansk stil). Guiden vil vise dere veien til Ebisu Yokocho, et av de mest tradisjonelle områdene i Ebisu hvor de livlige, smale gatene er fylt med tradisjonelle japanske barer som selger fingermat, tradisjonelle forretter, japansk-laget øl, og andre tradisjonelle drinker. Her stopper dere for litt snacks og drikke mens guiden forteller om området. Nå kan dere velge enten en 20-minutters spasertur, alternativt en 3-minutters metrotur fra Ebisu til Shibuya, hjertet av Tokyos natteliv. Her finnes det verdensberømte Shibuya-krysset, som regnes som verdens travleste veikryss med mer enn tusen mennesker som krysser hver gang trafikklysene skiftes. Deretter vil en rask metrotur ta dere til Shinjuku, også et meget populær underholdnings- og shoppingområde. Her serveres det middag på en japansk izakaya (inkludert). Hvis tiden tillater det etter middag, vil guiden vise dere området Shinjuku Golden Gai, en labyrint av små smug og trange passasjer kjent for sin unike atmosfære og små barer. Herfra, hvis dere ønsker det, kan dere fortsette å utforske Tokyos natteliv på egen hånd. Hvis ikke følger guiden dere tilbake til metrostasjonen.
Merk: Guide er fleksibel og turen kan tilpasses hver enkelt. Programmet begynner normalt kl. 18.00 og varer ca. 5 timer inkludert stopp underveis og middag.

Dag 8 Tokyo F
Dagen på egen hånd i Tokyo.

Mulighetene er mange og vi kan tipse om utflukter tilpasset årstid.

Dag 9 Retur til Norge? F
Frokost. Det er tid for avreise og det arrangeres transport til flyplassen for fly tilbake til Norge, evnt. andre land.

Programmet kan også arrangeres motsatt vei. By K/KinaReiser er behjelpelig med bestilling av flybilletter. Ta kontakt for mer informasjon!

Se flere programforslag i Japan her!

Inkludert

• Transferguide møter på flyplassen og viser vei til videre transport.
• Transport til og fra flyplassen.
• Dobbeltrom med daglig frokost (valgt standard). Ved overnatting i Ryokan, tempel el. er rommet i japansk stil med oppredning på futon-madrass på gulvet.
• Måltider som nevnt i programmet. F. frokost, L, lunsj, M, middag
• PASMO transportkort for verdi inntil 1500JPY
• 7-dagers Japan Rail-kort, ordinær klasse.
• Lokal engelsktalende guide på utflukter nevnt i programmet, inkl. «Tokyo by night».
• Alle inngangsbilletter og transport på dager med guide.
• Meget detaljert informasjonsmateriell.

Ikke inkludert
• Flybilletter Norge - Japan
• Tilleggsprogram (be om tilbud)
• Måltider utover de som er inkludert i programmet
• Lokal transport som f.eks. taxi
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Bagasjetransport fra Kyoto til Tokyo koster ca. kr. 595,- for to kofferter.

 * Bagasjetransport: Japan har et meget velfungerende bagasjetransportsystem som fungerer slik at du kan sende bagasje fra en by til en annen uten at du selv reiser samme strekning. Transporten tar fra 24 til 72 timer avhengig av avstand. Enkelte passasjertransportetapper, spesielt i fjellet, foregår i mindre busser uten plass til bagasje. Det er også meget begrenset bagasjeoppbevaring om bord på Shinkansen (hurtigtoget). Det vil derfor være lurt å kun pakke med seg håndbagasje og sende bagasjen med egen transport.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Klassiske Japanfra 21 895Bestill reise

Vi tar forbehold om eventuelle prisendringer og ledig kapasitet. 

Prisen er pr. person i del av dobbeltrom.

Fakta

Individuell reise Japan
9 dager
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Kyoto, Takayama, Tokyo