By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

I tillegg til Pyongyang, vil denne turen ta dere ned til DMZ, Den demilitariserte sonen og grensen mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Dere vil også oppleve det berømte fjellområdet Mount Myohyang og overnatting på tradisjonelt vis i Kaesong, en tidligere hovedstad i det koreanske riket.

Program i sammendrag

Dag 1 Beijing, Pyongyang Fly fra Beijing til Pyongyang. Sightseeing, middag inkludert. Overnatting i Pyongyang.
Dag 2 Pyongyang, Mount Myohyang Sightseeing, avreise til Mount Myohyang, overnatting Mount Myohyang. Lunsj og middag inkludert.
Dag 3 Mount Myohyang, Pyongyang Retur til Pyongyang, sightseeing, overnatting i Pyongyang. Lunsj og middag inkludert.
Dag 4 Pyongyang, Kaesong Avreise til Kaesong, besøk til DMZ, sightseeing, overnatting i Kaesong. Lunsj og middag inkludert.
Dag 5 Kaesong, Pyongyang Retur til Pyongyang, sightseeing, overnatting i Pyongyang. Lunsj og middag inkludert.
Dag 6 Pyongyang, Dandong Avreise fra Pyongyang med tog, grensepassering i Dandong. Tog videre til Beijing. Ingen måltider inkludert. Overnatting på toget.
Dag 7 Beijing Ankomst Beijing. Turen avsluttes.

Detaljert program

NB! Briefing av reisen vil foregå om ettermiddagen dagen i forveien.

Dag 1 Beijing
Transport til flyplassen for avreise fra Beijing med fly kl. 14:05. 1,5 times flytur med lunsjservering om bord (ingen vegetarmulighet).
Ankomst Pyongyangs Sunan International Airport kl. 16:35. Pass- og visumkontroll før dere møter deres koreanske guider i ankomsthallen for transfer til sentrum.
På vei inn til sentrum vil dere stoppe ved Triumfbuen. Dette er et massivt monument til minne om Koreas befrielse fra japansk styre. Monumentet ble laget til 70-årsjubileet av president Kim Il Sung i 1982.

På veien stopper dere også ved Mansudae Grand Monument. Dette er enorme bronsestatuer av president Kim Il Sung og leder Kim Jong Il med utsikt over sentrum av Pyongyang. Nedleggelse av blomster som guiden deres sørger for (5 EUR). Forbehold om offisielt besøk, da vil ikke monumentet være tilgjengelig.
Overnatting på Yanggakdo International Hotel, Pyongyang. Dette 47-etasjes hotellet ligger på en øy i midten av Taedong-elven med flott utsikt over byen. Her er det komfortable rom og flere fasiliteter; svømmebasseng, spa, biljard, bowling, gavebutikker, tehus, øl brygget på stedet og et kinesisk kasino.

Dag 2 Pyongyang til Mount Myohyang
Etter frokost besøkes Kumsusan Palace of the Sun. Dette er mausoleet for DPRK-ledelsen der president Kim Il Sung og leder Kim Jong Il ligger. Dette er den mest høytidelige opplevelsen på reisen og besøket vil ta det meste av morgenen. Formelle klær er nødvendig og besøkende blir bedt om å bøye hode flere ganger under besøket.
Mansudae Fountain Park er en sentral og hyggelig park som er populær blant lokalbefolkningen etter skoletid og i helgene. Her vises også eksempler på representativ arkitektur fra forskjellige tidsepoker.
Så skal vi opp i høyden. Juche Tower er et ikonisk tårn på Taedong-elven dedikert til DPRKs styringsfilosofi. Ta heisen til toppen (5 EUR) for super utsikt over byen.
Retur til hotellet for lunsj i hotellets restaurant.
Pyongyang Metro er et av de dypeste metroanleggene i verden med imponerende kunstverk som reflekterer navnet på hver stasjon. Vi kjører seks stasjoner på Chollima-linjen.
Så går turen ut av Pyongyang, forbi elver, daler og åser til Mount Myohyang, "fjellet av mystisk duft". Dette er en 2,5 - 3 timers kjøretur. Innsjekk på hotellet hvor det også serveres middag.
Mount Myohyang er kjent som det mystisk duftende fjellet, og er et av fire berømte fjell i Nord-Korea. Dets mystiske form og rike aroma fra en rekke øst-asiatiske eviggrønne trær og busker, er dets særegne trekk som gir navnet Myohyang.

Dag 3 Mount Myohyang - Pyongyang
Etter frokost besøker dere Den internasjonale vennskapsutstillingen. Her vises gaver av alle slag gitt til DPRK-ledere av utenlandske stater, ledere og organisasjoner. Høydepunkter er kanskje et fly gitt av Sovjetunionen, basketball signert av Michael Jordan fra USA og vodka gitt av Dennis Rodman. Besøket tar det meste av morgenen, men dere rekker også innom Pohyon buddhistiske tempel. Dette er et fredelig tempel som dateres tilbake til 1042 e.Kr., med steinpagoda og buddhistiske skrifter som først ble produsert for å påberope seg guddommelig hjelp fra utenlandske invasjoner under Koryo-dynastiet.
Tilbake til hotellet hvor det serveres lunsj. Det er også muligheter for å arrangere piknik som betales på stedet (20 EUR pr. person)
Retur til Pyongyang og innsjekk på Yanggakdo Hotel.
Før middag besøkes Korea krigsmuseum. Dette er et førsteklasses museum hvor dere får omvisning ledet av lokale museumsguider. Museet er renovert i 2012 med utstillinger av koreansk krig sett fra DPRK-perspektiv. Det inneholder gjenstander, dokumenter, bilder og livaktige modeller og er sentralt i forståelsen av landet i dag.
I dag serveres middag på Chongryu Hotpot-restaurant.
Så tar dere turen til Pyongyangs nyeste folkepark: Kaeson Funfair. Her finnes piratskip, berg-og dalbane, radiobiler, arkader og mer. Billetter kjøpt på stedet (1 EUR oppføring, 2-7 EUR for turer).

Dag 4 Pyongyang til Kaesong DMZ
Frokost. I dag går turen sørover langs "Reunification Highway" til Kaesong, den historiske hovedstaden i Koryo-dynastiet (918-1392) og som i dag ligger nær den koreanske demilitariserte sonen. Ca. 2,5 timers kjøretur.
Så har tiden kommet til besøket på grensen mellom nord og sør. Panmunjom er en landsby som ligger på grensen mellom Nord og Sør-Korea. I 1953 ble våpenhvileavtalen som gjorde en slutt på Koreakrigen signert her. Bygningen der avtalen ble signert står fremdeles hvor den ble bygd, like nord for grenselinja som går midt i den demilitariserte sonen DMZ.
Dette er det eneste stedet hvor besøkende direkte kan se soldater fra begge sider av grensen som deler Korea.
Kaesong Koryo Museum, tidligere Songgyung-akademiet, var opprinnelig en konfusiansk skole. Dette er nå et museum fra Koryo-dynastiet som viser historiske gjenstander, statuer, pagoder og porselen fra den tiden.
Lunsj på Ginseng restaurant.
Besøk til Kong Kongmin's grav, Koryo-dynastiets 31ste konge. Han var en talentfull statsmann og en dyktig maler. Graven er på Unescos verdensarvliste.
Så en spasertur gjennom Kaesongs historiske bydel omgitt av boliger som dateres tilbake til sen Ri-dynastiet.

Overnatting på Minsok Folk Hotel, Kaesong. Dette er et tradisjonelt gjestehus hvor gjestene sover på oppvarmede gulv i koreansk stil. Gjestehuset ligger i gamlebyen og har enkel standard med bad og toalett. Varmt vann kan ikke garantert og strømforsyning kan være uberegnelig - ta med en lommelykt.
Det serveres middag på hotellet.

Dag 5 Kaesong tilbake til Pyongyang
Frokost. Retur til Pyongyang, ca. 3 timers kjøretur.
Tilbake på Yanggakdo Hotel serveres det lunsj på hotellet. Alternativt kan det spises på en pizza-restaurant i sentrum. 20 EUR pr. person og man må betale for guidene også.
Kim Il Sung Square er Pyongyangs sentrale torg. Her finnes b.la Grand People's Study House, Nasjonalbiblioteket og det offentlige universitetet i tradisjonell koreansk stil med flott utsikt over Kim Il Sung Square. Dere vil også lære om utdanning i DPRK.
Så en spasertur gjennom gatene til Foreign Languages Bookshop. Her selges store koreanske publikasjoner oversatt til engelsk, tysk, fransk, russisk, kinesisk og spansk. Det selges også postkort og små kunstverk.

På Kwangbok stormagasin har turister mulighet for å bruke koreansk valuta og handle sammen med innbyggerne i Pyongyang! Prøv gjerne en av de små matbodene i første etasje for lokal snacks.
Da kan det kanskje smake med en øl på en lokal pub.

Avskjedsmiddag på Duck BBQ.

Dag 6 Avreise fra Pyongyang til Beijing
Transport til jernbanestasjonen for retur til Dandong (Kina) med toget kl. 10:10. Grensepassering ved Sinuiju (Nord-Korea) hvor dere må ta buss over grensen til Dandong på den andre siden. Herfra videre mot Beijing. Det er også mulig å fly direkte til Beijing 10:35 – 11:35.

Dag 7 Ankomst Beijing
Toget ankommer Beijing kl. 08:34 og reisen er slutt.

KinaReiser bistår gjerne med flybilletter Norge- Kina t/r, transport, hotell og program i Beijing eller øvrige steder i Kina.

Litt informasjon om det praktiske
Turen vi presenterer her er et eksempel på en reiserute, men den kan både kortes ned og forlenges. Flertallet av turene våre er designet for førstegangsbesøkende med sikte på å se og gjøre så mye som mulig under oppholdet i Nord-Korea (DPRK). Turer til dette landet er kanskje en «en gang i livet»- opplevelse og vi skal gjøre vårt for at du får mest mulig ut av din tid der. Å reise med oss til Pyongyang, og videre, er noe du vil huske for alltid.

Individuell reise
Sammen med vår partner tilbyr KinaReiser individuelle reiser basert på mer enn 25 års erfaring med å arrangere turer til Nord-Korea.
Vi har laget noen ferdigsydde program, men skreddersyr også gjerne en pakke for deg basert på dine interesser.
Våre standardpakker inkluderer transport mellom Beijing og Pyongyang med fly én vei og tog via Dandong (hard sleeper, seks senger per kupé) på retur. Overnatting i Nord-Korea, måltider, guider og inngangsavgifter.

I Nord-Korea vil to profesjonelle koreanske guider ledsage dere på reisen, og dere vil ha deres egen sjåfør og bil, slik at dere kan reise i deres eget tempo. Før avreise fra Beijing vil dere få en grundig gjennomgang av reisedokumenter, etikette, sikkerhet og reise i Nord-Korea, samt innreisevisum. Vi starter alltid reisen i Beijing.

Om standardhoteller i Nord-Korea
Standardhoteller i Nord-Korea har vanligvis bra fasiliteter (restauranter, butikker, underholdning) samt varmtvann og elektrisitet hele døgnet.

Visum
Innreise til Nord-Korea krever visum. Nordkoreanske visum utstedes i Beijing som et eget dokument og stemples ikke inn i passet ditt. Dette dokumentet må man gi fra seg igjen ved utreise fra Nord-Korea.
For visumsamlere er det mulig å få visum for utstedelse i passet ditt hvis det finnes en nordkoreansk ambassade i hjemlandet ditt. Det finnes ingen i Norge.

Forsikring
Det kreves at alle reisende til Nord-Korea skal ha forsikringsdekning for akuttmedisinsk evakuering fra Nord-Korea og medisinsk behandling.

Språk
Standardspråket i våre turer er engelsk, men forespørsler kan gjøres for guider for andre språk, dog ikke skandinavisk.

Inkludert

• Transfer fra hotellet (sentralt i Beijing) til flyplassen.
• Innreisetillatelse Nord-Korea
• Flyreise i økonomiklasse, én vei Beijing - Pyongyang
• Togreise Pyongyang – Beijing
• Program som beskrevet inkl transport og overnatting
• Engelsktalende guide
• Måltider nevnt i programmet
• De fleste inngangsbilletter inkl. DMZ entry fee, Juche Tower. Enkelte billetter må betales på stedet.

Ikke inkludert
•  Flyreise til/fra Kina
•  Visum til Kina
•  Overnatting i Beijing
•  Reise- og avbestillingsforsikring


Kan bestilles i tillegg
Besøk i Dandong - den kinesiske grensebyen til DPRK. I stedet for å umiddelbart reise tilbake til Beijing kan du bruke litt ekstra tid til å bese deg i grense byen som ligger på andre siden av elven for Sinuiju grensen i Nord Korea. Vi tilbyr både en og to netter med fullt sightseeingprogram.
 
Forbehold om endringer i reiseruten. Normalt går programmet etter planen, men det kan være tilfeller hvor programmet må endres eller utgår.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Nord-Koreafra 25 795På forespørselBestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Kina er ikke inkludert.

Fakta

Individuell reise Nord-Korea
7 dager
Engelsktalende lokale guider
Egen bil med sjåfør
Beskrevet program

Reisemål: Beijing, Pyongyang, Mount Myohyang, Kaesong