By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Bli med til Usbekistan hvor en spennende reise til fortiden venter deg. Tusenvis av veier krysset det asiatiske kontinentet og førte til Vesten. Karavanene var fylt med eksotiske klær, orientalske varer og krydder. Byene langs veien, som Tashkent, Samarkand og Bukhara, ble viktige stasjoner på handelsruten og var svært velstående. Få et innblikk i denne spennende historien ved å reise langs deler av den legendariske Silkeveien.

Detaljert program

Dag 1 Avreise fra Oslo
Oslo – Istanbul           12.00 – 16.45
Istanbul – Tashkent    18.10 – 00.40 ankomst neste dag lokal tid.

Dag 2 Ankomst Tashkent
Ankomst Tashkent like etter midnatt hvor engelsktalende guide møter på flyplassen. Transport til hotellet for umiddelbar innsjekk.
Senere på dagen møter dere guiden igjen for lunsj og sightseeing. Hovedstaden ble svært ødelagt under et kraftig jordskjelv på 60-tallet og mye gikk tapt, men noen historiske interessante bygninger finnes fremdeles.

Måltider: Lunsj og middag

Dag 3 Tashkent - Khiva
Tidlig avreise til flyplassen for fly til Urgench, derfra videre til Khiva, et tidligere handelssentrum langs Silkeveien. Her passerte en endeløs strøm av karavaner på vei til og fra Kina. Byen er vakker og har en fascinerende historie og er i dag oppført på Unescos verdensarvliste. Dagen går med på å utforske byens mange severdigheter sammen med guiden.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Khiva – Bukhara
Etter frokost fortsetter dere å utforske den vakre byen før transfer til jernbanestasjonen i Urgench for tog videre til Bukhara (421km). Her er det bare å forestille seg hvordan karavanene en gang i tiden gikk mellom byene i ørkenen. Toget går om ettermiddag og tar ca. 7 timer. Vår guide følger med på toget. Vel ankommet Bukhara sjekker dere inn på hotellet som ligger midt i det historiske sentrum av byen.

Måltider: Frokost, lunsjboks på togturen. Middag.

Dag 5 Bukhara
Frokost. I dag blir det heldags sightseeing. Bukhara er en av de eldgamle byene som ligger på en hellig høyde og en gang et stort kommersielt senter på Silkeveien.
Dette er hjembyen til den store Sheikh Bakhouddin Nakshbandi. Han var en sentral figur i utviklingen av den mystiske Sufi-tilnærmingen til filosofi, religion og islam. I Bukhara finnes det mer enn 350 moskeer, 100 religiøse høyskoler og mer enn 140 arkitektoniske monumenter. Byen består av trange gater, grønne parker og hager, historiske og arkitektoniske monumenter.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 6 Bukhara
Frokost. Dere fortsetter å utforske Bukhara sammen med guiden. Det blir også tid til å besøke basarene, teppeveverier etc. for shopping.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Bukhara - Samarkand
Frokost og ferden går videre med tog til Samarkand (280km) ca. 1 time og 30 min. Byen som er en av de eldste byene i Sentral-Asia, med en historie som strekker seg 2500 år tilbake er et viktig knutepunkt på Silkeveien mellom Kina og Vesten. Vel ankommet Samarkand sjekker dere inn på hotellet før dere blir med guiden ut på sightseeing.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 8 Samarkand
Etter frokost blir det sightseeing i byens historiske sentrum. Her er det så vakkert og fullt av historiske severdigheter at byen står oppført på listen over verdens kultur og naturarv. Fra 1920 er det gjennomført en omfattende restaurering av byens historiske og arkitektoniske minnesmerker. Moskeer og mausoleer, rikt utsmykket med ornamenter i glasert keramikk og bladgull, blå kupler og slanke minareter preger den gamle bydelen. Blant de mest kjente er hovedmoskeen Bibi-Chanym og Shahi-Zinda, et stort kompleks av mausoleer bygd rundt en trang gate ved navn Gur-Emir. Her ligger også torget Registan -hjertet i gamlebyen. På høyden Afrasiab er det gjort omfattende arkeologiske funn fra tiden før Djengis Khans ødeleggelse og vi besøker museet.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9 Dagstur til Shakhrizyabz (tilleggsprogram)
I dag er det lagt opp til valgfritt program. Avreise fra Samarkand etter frokost, 90 km til Shakhrisabz. Vi benytter flere biler for å kjøre den vakreste veien over Takhtakaracha-passet. Dette er ikke mulig med en større buss. Turen tar ca. 1 time og 30 minutter gjennom vakkert landskap. Retur til Samarkand om ettermiddagen.


Shakhrisabz: Denne vakre lille, ikke-russifiserte byen 90 km sør for Samarkand, virker kanskje ikke som noe spesielt før du begynner å gå rundt i ruinene som ligger spredt rundt omkring i bakgatene.
Dette er Timurs hjemby som en gang var så storslått at den mest sannsynlig satte selveste Samarkand i skyggen. På persisk betyr Shakhrisabz «den grønne byen». 
Det er lite igjen av Timurs Ak-Saray-palass (1380-1404), men det er fascinerende nok å prøve å forestille seg hvordan dette fantastiske sommerpalasset må ha sett ut.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10 Samarkand
Frokost. Det er mer å utforske sammen med guiden, evnt. om du heller ønsker dagen på egen hånd. Valget er ditt.

Dag 11 Samarkand – hurtigtoget til Tashkent
Frokost. Utsjekk av hotellet og tid for transport til jernbanestasjonen hvor dere går om bord i høyhastighetstoget som tar dere tilbake til hovedstaden Tashkent (344km), ca. 2 timer. Innsjekk på hotellet i sentrum slik at vi kan slappe av litt før transport til flyplassen og avreise like over midnatt.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 12 Avreise, ankomst Oslo
Tashkent – Istanbul    02.35 – 05.45
Istanbul – Oslo           07.40 – 10.30

Det vil være mange muligheter for kjøp av tepper, keramikk, tekstiler etc. underveis selv om det ikke er nevnt spesielt i programmet. Dere avtaler dette direkte med guiden. Vi sørger for at ting dere kjøper underveis blir trygt oppbevart i bussen som følger dere hele veien.

Inkludert

•    Flyreise i økonomiklasse, inkudert skatter og avgifter
•    Flyreise innenlands Tashkent - Urgench (Khiva)
•    Overnatting i dobbeltrom i hotel med sentral beliggenhet. 1½ natt i Tashkent, 1 natt i Khiva, 3 netter i Bukhara, 4 netter i Samarkand. Det er inkludert tidlig inn-sjekk på hotellet når dere ankommer Tashkent og sen utsjekk ved avreise.
•    Helpensjon/ frokost, lunsj og middag er inkludert hver dag.
•    All biltransport i privat bil med aircondition.
•    Togbilletter i økonomiklasse. Urgench – Bukhara, Bukhara – Samarkand, Samarkand – Tashkent.
•    Engelsktalende, lokale guider i hver by.
•    Inngangsbilletter

Ikke inkludert:
• Valgfritt tilleggsprogram til Shakhrisabz kr. 395,- pr. person.
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Tips til guide og sjåfør
• Kameraavgifter ved enkelte severdigheter
• Enkeltrom, spør ved bestilling

Fra 1. februar 2019 trenger ikke nordmenn visum til Usbekistan.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
UsbekistanPå forespørselBestill reise

Et depositum på kr. 3.500,- pr. person betales ved bestilling. Vi viser til våre generelle reisebetingelser og tar som vanlig forbehold om pris- og valutaendringer.

Fakta

Individuell reise Usbekistan
12 dager
Fly Oslo - Taskent t/r
Engelsktalende, lokale guider
Innholdsrikt program

Reisemål: Tashkent, Khiva, Bukhara, Samarkand, Shakhrizyabz