By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Ta med familien på en reise til eksotiske Sri Lanka. På reisen får du oppleve Yala, en av de beste nasjonalparkene på Sri Lanka med et rikt dyreliv. Her finnes villsvin, sjakaler, bjørner, krokodiller, elefanter, leoparder og mange andre ville dyr. Reisen går så videre til Sri Lankas østkyst for avslappende dager ved stranden. Sri Lanka har atmosfæren, maten, kulturen, de vennlige og fargerike folkene, strendene og prisnivået som kjennetegner Asia. Det perfekte ferievalg for hele familien.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Colombo, transfer til hotellet. Sightseeing til fots (avhengig av ankomsttidspunkt).
Dag 2 Frokost. Avreise til Yala, via Galle.
Dag 3 Frokost. Yala nasjonalpark med safari.
Dag 4 Frokost. Bil videre til Trincomalee eller Passikudha for late dager ved stranden
Dag 5 - 12 Frokost og late dager ved stranden.
Dag 13 Frokost og transfer til flyplassen i Colombo.

Detaljert program

Dag 1
Ved ankomst Colombo, Bandaranayaka International Airport, møter dere den engelsktalende guiden som kjører dere til hotellet i sentrum av Colombo, ca. 1 times kjøretur.
Litt avhengig av deres ankomsttid blir dere med på en spasertur sammen med guiden gjennom Colombos gater om ettermiddagen. En fin måte å oppleve byens hektiske gater, lukter og mennesker på.  
Turen starter på The Independence Square hvor dere blant annet vil få se det nasjonale monumentet bygget for markeringen av uavhengigheten fra britisk styre. Herfra går man til fots til det flotte Nasjonalmuseet som sto ferdig i 1877. Så videre gjennom Colombos største park - Viharamahadevi Park, opprinnelig Victoria Park, men omdøpt i 1950. Utgangen mot nordøst fører dere til Gangarama buddhistiske tempel. Dette tempelet inneholder flere imponerende bygninger og ligger ikke langt fra innsjøen Beira Lake. Deretter besøk til en katolsk kirke og et hinduistisk tempel. Herfra går man videre til The Slave Island, opp til Galle Face Green. Navnet Slave Island ble gitt under den britiske okkupasjonen og refererer til at slaver, de fleste fra Afrika, ble holdt fanget der under portugisisk og nederlandsk administrasjon.
En spasertur på promenaden langs sjøen hvor dere kan nyte den friske brisen fra havet og samtidig passere den gamle parlamentsbygningen, The World Trade Center, og ender i Pettah-basarene – her har dere tid til å prøve dere på litt shopping.
Har dere fortsatt energi igjen, blir dere med videre med lokalt tog og buss til Battaramulla og Diyawanawa Lake hvor den nye parlamentsbygningen er bygget.
Overnatting på flotte Galle Face Hotel.

Dag 2
Etter frokost blir dere hentet og kjørt til Yala nasjonalpark via Galle.
Galle var en gang den viktigste havnebyen på Sri Lanka og i dag en godt bevart liten perle. Galle Fort ble opprinnelig bygget av portugiserne og senere utvidet av nederlenderne i 1663. En spasertur på fortet med utsikt over havet, og shopping i små butikker i de sjarmerende trange gatene kan et øyeblikk minne om en europeisk by. Byen er også med på Unescos verdensarvliste. Dere forsetter ferden videre mot Yala. Vel ankommet Yala sjekker dere inn på hotellet og har resten av dagen på egenhånd.

Dag 3
Etter frokost på hotellet er det klart for en tur på natursti rundt hotellet. Dere kan gå på grusveier rundt innsjøen, gå gjennom krattskog for å komme over en rekke fugler, og klatre ned de store sanddynene mot stranden som beskyttet dette stedet fra tsunamien.
En rekke fugler, pattedyr og krypdyr er blant de mange artene dere vil kunne se i løpet av turen. Og hvis dere er heldige kan dere kanskje få øye på en leopard på en klippe ca. 400 meter unna hotellet.
Om kvelden er det klart for safari i nasjonalparken Yala. Yala er den største nasjonalparken på Sri Lanka og er hjemmet til ville elefanter, villsvin, ville bøfler, leoparder, bjørner, hjort og krokodiller. Store flokker av trekkende fugler kan man også finne her.

Dag 4
Frokost på hotellet før dere blir hentet og kjørt videre til Trincomalee eller Passikudha for late dager ved stranden.

Trincomalee er en havneby på østkysten av Sri Lanka. Byen ligger på en halvøy og er en av verdens fineste natur havner. Flotte strender kjent for surfing, dykking og gode fiskemuligheter. Trincomalee er også kjent for å huse det største nederlandske fortet på Sri Lanka, bygget i 1624.

Passikudha er et kjent reisemål på østkysten av Sri Lanka, med krystallklart vann og langgrunne strender. Den uberørte stranden er også ideelt sted for dykking og surfing.

Dag 5 - 12
Late dager ved stranden på din valgte stranddestinasjon.

Dag 13
Frokost og transfer til flyplassen i Colombo.

Inkludert

• Dobbeltrom inkludert frokost.
• Program som beskrevet inkl. inngangsbilletter
• Inngang til Yala nasjonalpark inkl. jeep-leie
• Opphold ved kysten dag 4 - 13
• Engelsktalende lokal guide
• Transport i bil med airconditioning
• Måltider som beskrevet.

Ikke inkludert
• Fly Norge - Sri Lanka t/r.
• Måltider utover de som er nevnt i programmet.
• Tips til guide/sjåfør
• Video- og kameraavgift (gjelder enkelte templer og betales på stedet)

 

 

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Safari og strandferie Sri LankaSafari og strandferie Trincomalee på forespørselBestill reise
Safari og strandferie Sri LankaSafari og strandferie Passikudha på forespørselBestill reise

Området langs østkysten er best egnet i perioden mai til oktober.
 
Pris pr. person i del av dobbeltrom. Prisene er beregnet på minimum 2 personer i del av dobbeltrom.

Priseksempel for familie med 2 voksne og 2 barn ( 2 - 11 år) for pakken som beskrevet: På forespørsel

Priseksempel for familie med 2 voksne og 2 barn ( 2 - 11 år) for pakken som beskrevet: På forespørsel

Ta kontakt for eksakte priser.

Se også reisen "Ferie på Sri Lanka - safari og strand på vestkysten"!

Fakta

Individuell reise Sri Lanka
13 dager
Hotell i god turistklasse
Engelsktalende guide/sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Colombo, Yala, Galle, Trincomalee eller Passikudha