By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Nå er det mulig for reisende å seile på den mektige øvre delen av Mekong - hele veien fra Laos til Kina eller omvendt. Dette blir et fantastisk 14-netters ekspedisjonscruise hvor du får oppleve sjarmerende landsbyer, vakker natur, eksotisk jungel, Det gylne triangel og Kinas eventyrlige Yunnan-provins. Reisen inkluderer også overnatting i Luang Prabang, Chiang Saen og Jinghong.  

Detaljert program

DAG 1
LUANG PRABANG

Transfer er inkludert fra flyplassen eller hotell i Luang Prabang. Vi anbefaler å ankomme tidlig om morgenen. De som ankommer sent vil også bli transportert til skipet, men vil kanskje gå glipp av lunsj og/eller ettermiddagsutflukten. Hvis dere bor på et hotell i Luang Prabang vil dere bli hentet mellom 10.30 og 11.00.

Ombordstigning etterfulgt av lunsj. Fortøyd i hjertet av Luang Prabang utforsker vi den godt bevarte og vakre byen oppført på Unescos verdensarvliste. Tilbake til båten for middag og velkomstseremoni.

Det blir et tillegg i prisen for privat transfer dersom man ikke kan bli hentet til oppsatt tid (mellom 10.30 - 11.00).

NB: Reiseruten for denne ekspedisjonen er kun en indikasjon på hva dere får oppleve. Dere reiser til avsidesliggende områder, derfor kan programmet endre seg underveis. En fleksibel innstilling er derfor nødvendig når du bestiller dette cruiset.

DAG 2
LUANG PRABANG

 Guidet tur til Buddhistiske templer, biblioteker, gamle palass og vakre frodige hager. Alt dette gjør Luang Prabang til Asias lille perle. Ettermiddagen fri til å utforske byen på egen hånd. Om kvelden besøkes det yrende nattmarkedet med sitt yrende kaféliv.

DAG 3
LUANG PRABANG

Om morgenen går turen ut på landsbygda og til de fantastiske jungelbassengene under den imponerende fossen Khuang Si. Dere skal også innom en fascinerende sommerfuglhage. Denne ettermiddagen seiler dere oppover elven mot Pak Ou. Ved elvebredden får vi servert kanapeer og cocktails.

DAG 4
PAK OU-GROTTENE OG NAM OU-ELVEN

Om morgenen utforsker dere de buddhistiske Pak Ou-grottene – en mystisk pilegrimsattraksjon beliggende høyt over Mekongelvens bredde. Vi utforsker enda mer ved å bruke lokale båter og avlegger et besøk til den såkalte "Whiskey-byen". Tilbake på båten til lunsj og videre seiling oppover elven.

DAG 5
PÅ MEKONG
Dagen tilbringes på skipet. Dere får oppleve et dramatisk landskap med frodig jungel og skog, krydret med små landsbyer som klamrer seg fast i elvebredden. Det blir stopp underveis for en spasertur. Guiden gir oss en innføring i laotisk språk og kultur.

DAG 6
PAKBENG

Landskapet blir enda mer dramatisk og elven blir raskere og villere. Denne delen er spennende og de fleste passasjerene sitter fjetret på dekk. Skipets kokk gir oss en demonstrasjon av laotiske favorittretter. Dere går i land for en tur til den lille landsbyen Pakbeng beliggende ved elven dypt i Laos jungel.

DAG 7
PÅ MEKONG
En lang dag med seiling, avbrutt av en morgentur rundt i landsbyen Ban Pak Sit. Dette er en tradisjonell landsby langs elvebredden, full av liv og sjarme. Om ettermiddagen går vi i land for en spasertur i landsbyen Pak Tha.

DAG 8
INN I THAILAND
Etter et formiddagsbesøk til en lokal pagode fortsetter vi mot grensen mellom Laos og Thailand. Vi går på skipet igjen Chiang Kong. Vi seiler videre inn i Thailand sent om ettermiddagen.

DAG 9
CHIANG SAEN
Etter frokost blir det besøk til Det gylne triangel og opiumsmuseet.

DAG 10
DET GYLNE TRIANGEL

Elven former her grensen mellom Thailand og Laos. Dere besøker en Thai-landsby og får se en veldig annerledes kultur. Om kvelden blir det opptreden med tradisjonell thailandsk dans på dekk. Overnatting i Chiang Saen.

DAG 11
MUANG LONG
Dere ankrer opp i Xiang Kok og reiser med bil til byen Muang Long der dere besøker Aka-stammens landsby. Muang Long er et fjellrikt distrikt vest for Muang Sing, som deler en 50 km lang grense med Myanmar.

DAG 12
INN I KINA
Etter et besøk i en lokal landsby forlater dere Laos og krysser grensen inn i Kina. Dere kan se at Mekong-elven skifter til en smaragdgrønn farge. Dere fortsetter til Gang Lei hvor dere går i land for en spasertur.

DAG 13
MENGLUN BOTANISKE HAGE
Et morgenbesøk til den berømte Menglun botaniske hage, bygget i 1959 og som er et av Kinas viktigste botaniske forskningssentre. Utforsk de imponerende hagene med mange sjeldne, eksotiske og truede plantearter som for eksempel dragetreet, det giftige upastreet, klokkeblomsten som åpner og lukker seg ved soloppgang og solnedgang og «Dancing Grass» som responderer på lyd. Etter lunsj seiler dere videre oppover Mekong og stopper ved Menzhan der dere tar en kikk på tempelet Mangza.

DAG 14
TEMPELET MANGFEILONG OG TEPLANTASJE
Dere seiler til Jinghong. Morgenutflukt til det imponerende klosteret Mangfeilong. Etter lunsj besøker dere en kinesisk teplantasje der dere også får prøvesmake på teen. Så til tempelet Manting Park, et av de viktigste templene i Yunnan-provinsen. Om kvelden samles alle for avskjedsmiddag og dere får også se et tradisjonelt danseshow på teateret Mengbalanaxi.

DAG 15
JINGHONG
Etter frokost er cruiset ferdig og dere går i land. Ønsker dere mer program i Kina? Ta kontakt!

NB: En taxi fra flyplassen i Jinghong til bryggen tar ca. 30 minutter med normal trafikk.

Tilleggsprogram i Laos: Be om program

Tilleggsprogram i Kina: Be om program

 

Inkludert

• Inngangsbilletter
• Engelsktalende guide
• Tips til besetningen om bord
• Hovedmåltider
• Drikke (kun lokalprodusert)
• Transfer fra Vientiane eller Udon Thani til skipet i Vientiane eller v.v.

Prisen inkluderer ikke
• Internasjonale flybilletter - kan bestilles hos By K/KinaReiser
• Havneavgifter
• Klesvask
• Visum
• Drivstofftillegg
• Importerte drikkevarer (vin, sprit, likør, Perrier, espresso, cappuccinos etc.)
• Tips til turguider, lokale guider, bussjåfører, båtførere og sykkeldrosjesjåfører
• Tilleggsprogram i forkant og etterkant av elvecruiset

NB: Dette er en rekognoseringsreise og reiseruten er kun en indikasjon på hva man får oppleve og mange endringer kan oppstå underveis. Reisende på dette elvecruiset må være forberedt på et ordentlig eventyr og være innstilt på at endringer kan og vil inntreffe. Dette er første gang en elvebåt foretar denne ekspedisjonen gjennom disse fire landene og det kan oppstå forsinkelser ved grenseovergangene. Reisende som synes plutselige endringer i programmet og forsinkelser er stressende bør ikke bestille denne turen. Våre guider gjør sitt beste for å dekke så mye som mulig av programmet, men noen utflukter kan bli byttet ut med andre. Vi kan forsikre deg om at vi gjør alt som er mulig, forhåpentligvis mer enn det som er beskrevet i programmet over.

Fakta

Individuell reise Laos, Thailand, Myanmar og Kina
15 dager
Elvecruise på Mekong med RV Champa Pandaw (14 netter)
Transfer til/fra flyplass
Engelsktalende guider
Bil med sjåfør ved utflukter
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Start i Laos, videre inn i Nord-Thailand, Myanmar og Kina