By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Først Negombo, en tradisjonell fiskelandsby og et populært badested ikke langt fra hovedstaden Colombo. Colombo byr på fargerik kultur, et broket folkeliv, gamle minnesmerker og moderne bygninger. I Pinnawela får dere det første møtet med elefanter, på et senter for foreldreløse dyr. Sri Lankas kulturelle sentrum byr blant annet på et grottetempel, bygget i det 1. århundre f. Kr., og Sigiriya-festningen, et klippefort med flott utsikt og imponerende hageanlegg. Fra Kandy, denne sjarmerende byen i høylandet med en rekke historiske og religiøse minnesmerker, tar dere toget gjennom fantastisk landskap opp til hjertet av øyas teplantasjer, Nuwara Eliya. Selvfølgelig besøker dere en tefabrikk! Så Horton Plains, en vakker gresskledd høyslette med knauser, fosser og innsjøer som leder deg til «Verdens ende». Etterpå venter noen avslappende dager på stranden.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Colombo, transfer til hotellet i Negombo. Dagen på egen hånd.
Dag 2 Frokost. Besøk til fiskemarkedet i Negombo. Dagen på egen hånd eller bli med på sightseeing til fots i Colombo. Billetter til cricket-kamp (forbehold om kamp).
Dag 3 Frokost. Avreise til Habarana. På veien besøkes et hjem og forskningssenter for elefanter, bestige Sigiriya Rock Temple. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 4 Frokost. Besøk til landsby i Giritale inkl. sykkeltur. Polonnaruwa. Retur til Habarana. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 5 Frokost. Avreise til Kandy. Landbybesøk i Hiriwaduna inkl. hjemmelaget lunsj. Besøk til krydderhage og Temple of the Tooth Relic i Kandy. Overnatting i Kandy. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 6 Frokost. Togtur til Nanuoya, videre til Nuwara Eliya, besøk til tefabrikk, overnatting. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 7 Frokost. Fottur i Horton Plains Nasjonalpark. Medbrakt niste fra hotellet. Avreise for opphold på kysten. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 8-9 Opphold på valgfritt hotell. Frokost inkludert. Lunsj og middag på egen hånd.
Dag 10 Frokost. Transfer til Colombo og flyplassen for returreise.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Colombo/ Negombo
Ved ankomst Colombo Internasjonale flyplass møter dere den lokale guiden som kjører dere til hotellet ved stranden i Negombo, ca. 1 times kjøretur nordover. Innsjekk på hotellet og dere har resten av dagen på egen hånd. Det er deilig å akklimatisere seg litt før reisen går videre. Lunsj og middag på egen hånd.
Negombo ble grunnlagt i 1505 av portugisere og senere overtatt av nederlendere, og man kan fremdeles gjenkjenne den europeiske arkitekturen. I dag er byen et velkjent badested, og ikke minst kjent for sitt fiske. Fiskemarkedet her er kanskje øyas beste, og hver morgen unntatt søndag kommer små og store fiskebåter inn med sin fangst. 

Avstand: Colombo flyplass-Negombo ca. 1 time.

Dag 2 Negombo F/L
Tidlig morgen kan dere være med guiden til fiskemarkedet. Her er det høylytt og hektisk handel når båtene kommer inn fra fiske. Tilbake til hotellet hvor frokost kan inntas og dere har dagen på egen hånd.
Om dere ønsker kan vi tilby to interessante tilleggsprogram:
 
Bytur til fots i Colombo
Som mange andre storbyer endrer Colombo seg raskt. Gamle hus rives og moderne skyter i været, denne byen er intet unntak. Guiden tar dere med på en spasertur gjennom Colombos gater. Dette er en fin måte å oppleve byens hektiske gater, lukter og mennesker på.  
Turen starter på The Independence Square hvor dere blant annet vil få se det nasjonale monumentet bygget for markeringen av uavhengigheten fra britisk styre. Deretter besøk til en katolsk kirke og et hinduistisk tempel. Turen går også gjennom typiske boligområder, og en spasertur på promenaden langs sjøen hvor dere kan nyte den friske brisen fra havet er deilig. Her passerer dere også den gamle parlamentsbygningen, The World Trade Center, og ender i Pettah-basarene hvor dere har tid til å prøve dere på litt shopping.
Har dere fortsatt energi igjen, blir dere med videre med lokalt tog og buss til Battaramulla og Diyawanawa Lake hvor den nye parlamentsbygningen er bygget. Lunsj er inkludert.

Cricket-kamp
Cricket er den mest populære sporten på Sri Lanka og dere kan være med guiden på en kamp om det spilles noen denne dagen. Dere kjenner kanskje ikke reglene så godt, men uansett er det veldig morsomt å oppleve atmosfæren på en lokal kamp.

Dag 3 Negombo – Pinnawela – Sigiriya – Habarana F/L
Så er det på tide å oppleve mer av øya og dere sjekker ut og reiser videre mot Habarana etter frokost. Underveis besøkes et "barnehjem" for elefanter. Senteret ble etablert i 1975, og det startet med syv foreldreløse elefanter, og i 1984 ble den første babyen i Pinnawela født. Med hjelp av lokale og utenlandske elefanteksperter startet Pinnawela et vitenskapelig avlsprogram som har trukket oppmerksomhet fra forskere fra hele verden. Et betydelig antall bøker og forskningsartikler er også blitt utgitt på flere språk.
Vi tar farvel med elefantene og turen går videre for å bestige Sigiriya-festningen som er på Unescos verdensarvliste, bygget av kong Kashyapa (477-495 e.Kr.) Sigiriya er et gammelt klippefort (enorm stein) som stiger 200 meter opp fra jungelen og med fresker malt i vakre jordfarger på huleveggene. Rundt «steinen» finnes vollgrav og store hager og man kan forestille seg hvordan livet var her for ca. 1500 år siden.
Herfra er det en kort kjøretur videre til Habarana hvor dere sjekker inn på hotellet i utkanten av sentrum. Lunsj er inkludert, middag på egen hånd.

Avstander: Negombo-Pinnawela: ca. 2 1/2 time, Pinnawela-Habarana: ca. 2 1/2 time.

Dag 4 Habarana – Giritale – Polonnaruwa – Habarana F/L
Etter frokost er guiden på plass og tar dere med på sykkeltur og landsbybesøk i Giritale. Her inviteres dere også på en kopp te i et typisk landsbyhus.
Litt senere på dagen fortsetter dere til Polonnaruwa som var den andre hovedstaden på Sri Lanka i det 11. og 12 århundre, og står i dag på UNESCOs verdensarvliste. Her kan dere se ruinene av det kongelige palasset, Gal Viharaya med fire fantastiske statuer av Buddha i oppreist, sittende og liggende stilling skåret ut i stein. Området er frodig og vakkert. Tilbake til hotellet. Lunsj er inkludert, middag på egen hånd.

Dag 5 Habarana – Hiriwaduna – Matale – Kandy F/L
Utsjekk av hotellet etter frokost. Første stopp er Hiriwaduna hvor det er lagt inn en vandring gjennom en typisk Sri Lanka-landsby. Turen begynner med en liten tur på oksekjerre, og kanskje passerer man en landsbyboer på vei til fiske eller for å vaske klær i elven.
Dere fortsetter til fots og vasser over en grunne i elven. Så er det klart for en tur ut på en sideelv i en typisk lokal Katamaran, og før turen går videre inviteres dere til en velsmakende hjemmelaget lunsj.
Turen fortsetter med bil mot Kandy og på veien besøkes en «krydderhage». Det er morsomt å se velkjente krydder i vill vekst som man kjenner igjen fra butikkhyllen, og selvfølgelig er det muligheter for å handle kanel eller andre type krydder.
Kandy, også på UNESCOs verdensarvliste, ligger 490 meter over havet i innlandet, og er den gamle hovedstaden på øya. Navnet "Kandy" gir assosiasjoner til prakt og storhet, og mange legender, tradisjoner og folklore er fortsatt kjærlig holdt i live. Midt i byen ligger den kunstige innsjøen bygget av den siste kongen i Kandy. Byen er hyggelig og det finnes flere markeder, lokale butikker og restauranter. Besøker dere Kandy i augustmåned er sjansen stor for å oppleve en av de spektakulære festivalene i byen.
Innkvartering på hotell i sentrum. Så inviteres dere med på tur med tuk-tuk rundt i byen for å bli litt kjent. Turen avsluttes med en omvisning i Temple of the Tooth Relic. Dette er et fantastisk tempel som huser Sacred Tooth Relic av Buddha og er en av de helligste helligdommer i hele den buddhistiske verden. Lunsj er inkludert, middag på egen hånd.

Avstander: Habarana -  Matale ca 2 timer, Matale – Kandy ca. 45 minutter.

Dag 6 Kandy – Nanuoya – Nuwara Eliya (Kandapola) F/L
Frokost. Utsjekk og transfer til jernbanestasjonen for en to timers togtur gjennom flott landskap til Nanuoya. Her venter sjåføren deres og kjører det siste stykket til Nuwara Eliya som ligger på 1882 moh og som på grunn av sitt friske klima og natur er Sri Lankas mest populære fjellby. Nuwara Eliya ligger også i hjertet av landets største teplantasjer, og Sri Lankas høyeste fjell, Pidurutalagala 2524 moh, ligger her. Nuwara Eliya har også en av de fineste 18-hulls golfbaner i Sørøst-Asia.
Det blir tid til et stopp på en tefabrikk for å se produksjonen og mulighet for å handle.
Så går turen videre til hotellet som er en ombygget tefabrikk og ligger i utkanten av byen. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.

Avstander: Kandy–Nuwara Eliya ca. 2 ½ time.

Dag 7 Nuwara Eliya (Ambewella), Horton Plains, Kithulgala, strandopphold
Dere får med dere matpakke fra hotellet og legger ut på fottur i Horton Plains National Park. Horton Plains er en vakker høyslette dekket av gress. Her er områder av tykk skog, knauser, fosser og tåkelagte innsjøer i et utmerket turterreng. Sletten ender med en skråning, populært kalt «Verdens ende», som faller nesten 880 meter rett ned og gir en fantastisk utsikt.
Men dere skal videre og turen fortsetter mot kysten. Naturen er fantastisk og dere kan gjerne stoppe for fotopauser underveis.
Det blir opphold på et av våre utvalgte Beach Resorts. Lunsj er inkludert, middag på egen hånd.

Avstander: Nuwara Eliya-Horton Plains ca. 45 min Nuwara Eliya til kysten ca. 3 timer.

Dag 8 - 9 På stranden
På egen hånd.

Dag 10 Hjemreise
Transfer til flyplassen i Colombo for hjemreise.

Inkludert

• Dobbeltrom inkludert frokost fra dag 1 – dag 10
• Program som beskrevet inkl. inngangsbilletter
• Engelsktalende lokal guide
• Transport i bil med airconditioning
• Måltider som beskrevet.

Ikke inkludert
• Evt oppgradering av hotell
• Måltider utover de som er nevnt i programmet.
• Tips til guide/sjåfør
• Video- og kameraavgift (gjelder enkelte templer og betales på stedet)

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
En smak av Sri Lankafra 12 895Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Sri Lanka ikke inkludert.

Prisen er basert på standard hotell på hele reisen. Det er mulig å oppgradere til boutique-hotell på hele eller deler av reisen. Spør ved bestilling.

 

Fakta

Individuell reise i Sri Lanka
10 dager
Engelsktalende guide/sjåfør
Hotell i god turistklasse
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Negombo, Colombo, Pinnawela, Sigiriya, Habarana, Giritale, Polonnaruwa, Hiriwaduna, Kandy, Nuwara Eliya, Hortons Plain. Opphold ved kysten