By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Denne reisen gir deg Vietnams høydepunkter, fra nord til sør. Fra spektakulære sukkertoppfjell som stikker opp av sjøen i Halongbukta til fantastisk natur og møte med minoriteter i fjellene i Sapa. Fra hovedstaden Hanoi med alle sine sjarmerende kafeer inspirert av Frankrike til Ho Chi Minh-byen i sør ved selveste Mekong.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst hovedstaden Hanoi, transfer til hotellet. Dagen på egen hånd, middag om kvelden.
Dag 2 Frokost, sightseeing i Hanoi, cyclotur, vanndukketeater, nattoget til Lao Cai, lunsj. Middag betales på stedet.
Dag 3 Ankomst Lao Cai, transfer til hotellet i Sapa, innsjekk og frokost, trekking i området, pikniklunsj underveis, overnatting i Sapa. Middag betales på stedet.
Dag 4 Frokost, trekking Sapa, MaTra, landsbybesøk, Lao Cai, retur med nattoget til Hanoi, lunsj inkludert, middag betales på stedet.
Dag 5 Frokost, ankomst Hanoi tidlig morgen, transfer til hotellet, dagen på egen hånd. Lunsj og middag på egen hånd.
Tilleggsprogram: Se dag 5 under detaljert program.
Dag 6 Frokost, utsjekk av hotellet, cruise i Halongbukta, lunsj og middag inkludert.
Dag 7 Frokost, cruise i Halongbukta, retur til Hanoi, fly videre til Ho Chi Minh-byen, transfer til hotellet, brunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 8 Frokost, bysightseeing, lunsj og middag på egen hånd.
Dag 9 Frokost, dagstur på Mekong, Cai Be, Phu Nhuan Bridge, besøk på land, retur til hotellet, lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 10 Frokost, halvdagstur til Cu Chi-tunnelene, retur til hotellet, lunsj og middag på egen hånd.
Dag 11 Frokost, transfer til flyplassen.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Hanoi
Dere blir ønsket velkommen på flyplassen av vår engelsktalende, lokale guide og kjørt til hotellet for innsjekking. Hanoi, Vietnams hovedstad, er en unik by med fransk kolonial arkitektur, innsjøer og myldrende gater. Resten av dagen tilbringes på egen hånd, dere bor sentralt. Om kvelden møter dere guiden igjen og middag serveres på en god, lokal restaurant.

Dag 2 Hanoi F/L
Frokost på hotellet før guiden tar dere med på en heldags sightseeing i Vietnams hovedstad. Vi starter dagen i Ho Chi Minh mausoleet (ikke åpent hver dag) og hans hus på stylter i den idylliske parken ved siden av. Turen fortsetter til gjennom landsbyen Ngoc ha ved Huu Tiep-sjøen der det fremdeles ligger et amerikansk B-52 bombefly i vannet midt i byen. Deretter besøker dere Litteratur-temelet, kjent for å være Vietnams første universitet.

Etter lunsj i byen går turen videre til Hoa Lo Prison Museum ellers kjent som «Hanoi Hilton». Bygget av franskmenn for å huse vietnamesiske revolusjonære og senere brukt til å holde amerikanske krigsfanger i krigstid. Om ettermiddagen blir dere tatt med på en sykkeltur gjennom Hanois fargerike gamle bydel med sine trange gater, smug og små butikker. Om kvelden blir dere med til det gamle teateret for et 1-times vanndukketeater, en unik vietnamesisk tradisjon. Middag på egen hånd.

Så er det klart for transfer til jernbanestasjonen og ombordstigning på nattoget til Lao Cai.
Lunsj inkludert. Middag betales på stedet.

Dag 3 Trekking i Sapa (Lao Chai – Ta Van landsbyene)
Ankomst Lao Cai tidlig om morgenen hvor dere blir møtt av lokal guide på stasjonen og turen går videre ca. 45 minutter til Sapa for innsjekking på hotellet hvor det også serveres frokost. Underveis opplever dere den spektakulære utsikten fra veien som slynger seg oppover i risterrasseskråningene. Etter frokost blir det lett trekking ca. 6 km ned i dalen til landsbyene Ta Van og Lao Chai der minoritetsfolkene H’Mong lever. Dere får med nistepakke fra hotellet og har pikniklunsj på veien til Lao Chai, før turen går videre gjennom risterrasser og oppgåtte stier i område hvor Giay-folket bor. Transport tilbake til Sapa med jeep. Middag på egen hånd.

Trekkingdistanse er ca. 12 - 15 km. Vanskelighetsgrad : Moderat

Dag 4 Sapa – MaTra – Lao Chai - Hanoi (søndag)
Frokost på hotellet. Ut på nye stier til fots gjennom vakkert landskap til landsbyen Svart Hmong i MaTra. Her har dere mulighet til å se dere om i minoritetslandsbyen før dere fortsetter vandreturen videre langs rismarkene i dette spektakulære området. Det serveres lunsj underveis og hele dagen tilbringes i området. Sen ettermiddag blir dere kjørt tilbake til jernbanestasjonen i Lao Cai for nattoget tilbake til Hanoi.  

Trekkingdistanse er ca. 12 - 15 km. Vanskelighetsgrad : Moderat

NB! Hvis mulig anbefaler vi å legge turen til Sapa i en helg slik at dere får oppleve søndagsmarkedet som er et av de mest fascinerende markeder i denne regionen. Her får du møte mange forskjellige minoriteter, inkludert Lo Lo, Giay, Flower Hmong og Nung, for å nevne noen. Dagsprogrammet blir da litt justert og turen går tilbake til Hanoi med tog søndag kveld.

Dag 5 Hanoi
Tilbake i Hanoi tidlig om morgenen hvor sjåføren venter på stasjonen for transfer til hotellet hvor dere kan spise frokost. Resten av dagen på egen hånd, eller bli med på et av følgende program.

Markedsbesøk og kokkekurs
Vietnamesisk kjøkken har minimal bruk av olje og er velsmakende og fargerikt. Det er påvirket av sitt naboland Kina, men er allikevel veldig forskjellig. Sammen med en kokk starter dere turen med et besøk til markedet hvor dere introduseres for diverse ingredienser som er viktige i matlagingen. Så følger kokkekurs hvor dere selvfølgelig deltar aktivt i matlagingen. Og når er maten klar? Når det lukter godt, selvfølgelig.

Keramikklandsbyen Bat Trang
Bat Trang er en gammel, sjarmerende landsby beliggende ca. 30 minutters kjøring utenfor Hanoi. Hovedvirksomheten i landsbyen er produksjon av keramikk og andre håndverksprodukter. Dere får tid til å rusle rundt, besøke workshops og lære om den tradisjonelle måten å lage keramikk på, som går hele 700 år tilbake i tid. En flott mulighet til å lære litt om livet utenfor storbyen er det også. Tilbake til sentrum av Hanoi.
(Det er også mulig å legge opp turen på sykkel fra Hanoi med flere stopp underveis)

Kunst og inspirasjon
En omfattende tur inn i kunstverdenen i Hanoi. Start ved Vietnams Fine Arts Museum, hvor dere opplever historien om Vietnam gjennom slående kunstverk. Deretter et besøk til det lille galleriet til en talentfull maler, hvor dere har mulighet til å snakke med kunstneren om hennes lidenskap og inspirasjon for lakk og oljemalerier. Dere vil også besøke Apricot Gallery, trolig et av de beste galleriene i Hanoi hvor alt fra unge til eldre kunstnere av stor berømmelse stiller ut. Turen rundes av med et besøk til en kalligrafimaler.

Dag 6  Halongbukta
Utsjekk av hotellet. Etter frokost  kjøres dere mot Halongbukta. Turen tar ca. 4 timer (200 km.) på gode veier. Ved ankomst Halong går dere om bord i en tradisjonell trebåt for et cruise med overnatting. Landskapet og naturen i dette området er utrolig vakkert. Kalksteinstopper stikker opp fra det turkise vannet, øde strender, spennende grotter, flytende fiskelandsbyer og gjemte laguner er noe av det dere får oppleve. Båten har moderne komfort. Lunsj og middag er inkludert.

Dag 7 Halongbukta – Ho Chi Minh City
Om morgenen får dere oppleve den vakre soloppgangen over bukta. Det serveres kaffe, te og litt kjeks på dekk mens dere kan observere fiskerne komme inn med dagens fangst. Ankeret heises og båten cruiser sakte avgårde for flere opplevelser før det servers brunsj om bord på vei tilbake til Halong by.
Sjåføren står på brygga og kjører tilbake til Hanoi og til flyplassen for reise til Ho Chi Minh-byen. Her venter nok en sjåfør som tar dere til deres hotell i sentrum. Middag på egen hånd.

Dag 8 Ho Chi Minh City
Frokost. Så er det klart for bytur og historiske minnesmerker. Krigsminnemuseet viser en sterk fotoutstilling fra Vietnamkrigen. Derfra til Gjenforeningspalasset, hovedkvarteret til Saigon-regjeringen under den amerikanske krigen, samt Notre Dame-katedralen og Central Post Office, med elegant fransk arkitektur. Deretter til det fargerike og livlige Binh Tay-markedet hvor det bugner av varer, fra søte kaker og klær til grønnsaker og mye mer. Tilbake til hotellet og man har resten av dagen på egen hånd. Vi anbefaler en tur gatelangs i byens flotte boulevarder.  
Lunsj og middag betales på egen hånd.

Dag 9 Mekong Delta
Frokost. Avreise til Cai Be, en liten by dypt inne i Mekong-deltaet (ca. 2 timers kjøretur). Her går dere om bord i motorbåt og besøker det fargerike flytende markedet Cai Be. Dere kjører ut blant lokale lektere fulle av frukt og grønnsaker. Etter hvert besøkes et gammelt Mandarin-hus fra 19. århundre, hvor familien inviterer på en kopp te. Dere vil også besøke noen lokale, små fabrikker som produserer ris, pasta, popcorn og kokossukkertøy. Etter lunsj på en lokal restaurant fortsetter dere båtturen på mindre kanaler og passerer under flere små tradisjonelle enkle broer laget av tre og bambus. Dere får et godt inntrykk av hvordan livet er langs elven og hvor viktig den er for befolkningen. Båtturen avsluttes og dere kjører tilbake til Ho Chi Minh-byen. Middag på egen hånd.

Dag 10 Cu Chi-tunnelene
Frokost. Guide og sjåfør er klare for nye opplevelser. Ca. 60 km fra Saigon finnes de berømte Cu Chi-tunnelene. Dette er et utrolig nettverk av tuneller under bakken der Viet Congs motstandsfolk gjemte seg og kjempet mot amerikanerne under Vietnamkrigen. Dere har mulighet til å gå ned i tunnelene, men anbefales ikke om du har litt klaustrofobi. Lunsj underveis. Tilbake til Ho Chi Minh-byen og dere har resten av dagen på egen hånd. Frokost og lunsj inkludert. Middag ordnes på egen hånd.

Dag 11 Avreise fra Ho Chi Minh-byen
Frokost på hotellet før transfer til flyplassen. Fly videre eller forlengelse av oppholdet?
Legg gjerne inn ekstra netter underveis i programmet eller velg å fortsette med en av våre andre turer i Vietnam, eller andre nærliggende land. Vi hjelper deg gjerne med forslag.

Inkludert

• 9 netter i dobbeltrom, Deluxe, Premium eller Superior standard
• 1 natt på cruisebåt i Halongbukta, del av dobbeltlugar med privat dusj/WC
• Frokost hver dag
• Måltider som beskrevet; drikke betales på stedet.
• Alle utflukter som beskrevet inkludert inngangsbilletter
• Engelsktalende guide og egen bil med sjåfør til programmet
• Innenlands flyreise Hanoi – Ho Chi Min city i økonomiklasse
• Lokale skatter og avgifter

Ikke inkludert
• Flyreise til og fra Vietnam
• Visum til Vietnam hvis man skal oppholde seg i landet mer enn 15 dager (gjelder norske statsborgere)
• Tips til guide og sjåfør
• Enkeltrom
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Eventyrlige VietnamFra 15 295Bestill reise

Pris pr person i del av dobbeltrom.

Program som beskrevet. Fly til/fra Vietnam kommer i tillegg.

Vi tar forbehold om eventuelle pris-, valuta- og programendringer.

Fakta

Individuell reise i Vietnam
11 dager
Engelsktalende, vietnamesisk guide
Bil med sjåfør
Del av dobbeltrom med frokost
Cruise med overnatting
Program og måltider i følge program

Reisemål: Hanoi, Sapa, cruise i Halongbukta, Ho Chi Minh-byen