By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Bli med til vakre Myanmar! På denne reisen får du oppleve Yangon med den vakre Shwedagonpagoden, Bagan med tusenvis av pagoder og templer, samt livet på Inlesjøen.

Oppholdet avsluttes med noen deilige dager ved sjøen med sol og bad.

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise fra Norge til Myanmar. Måltider om bord.
Dag 2 Yangon Ankomsttransfer, Bogyoke Aung Sans-markedet.
Dag 3 Yangon Frokost, Sirkeltoget, båttur eller fritid, Shwedagonpagoden.
Dag 4 Yangon, Bagan Frokost, transfer til flyplassen, fly til Bagan. Transfer til hotellet, sightseeing til pagodene og templene.
Dag 5 Bagan Frokost, dagen på egen hånd.
Dag 6 Nyanung Shwe ved Inlesjøen Frokost og transfer til flyplassen, fly til Heho og transfer til Nyaung Shwe, båtsightseeing på Inlesjøen, besøk til veveri, smed og sigarmakeri. Tilbake til hotellet i Nyaung Shwe.
Dag 7 Inlesjøen Frokost og båttur til Indaing.
Dag 8 Ngapali Beach Frokost før transfer tilbake til Heho og fly til Thandwe/ Ngapali Beach. Transfer til hotellet.
Dag 9 Ngapali Beach Frokost og dagen på egen hånd. 
Dag 10 Ngapali Beach Frokost og dagen på egen hånd.
Dag 11 Ngapali Beach Frokost og dagen på egen hånd.
Dag 12 Ngapali Beach-Yangon Frokost og transfer til flyplassen, fly til Yangon og transfer til hotellet. Ettermiddagen/ kvelden på egen hånd.
Dag 13 Yangon Frokost, formiddagen på egen hånd før transfer til flyplassen for hjemreise. Måltider om bord.
Dag 14 Hjemkomst.

Detaljert program

Dag 1 Avreise
Avreise fra Norge.

Dag 2 Ankomst Yangon
Ankomst Yangon. Dere blir møtt av lokal guide og kjørt med bil til hotellet. Det er en god ide å ta det litt rolig den første dagen for å komme til hektene etter den lange reisen. Men for å få et første inntrykk av byen, kan dere ta en tur til det store Bogyoke Aung Sans-markedet (Scot's Marked), som på mange måter er uforandret fra engelskmennenes tid. Her selges silke, gull og edelstener, lokalt fremstilte sigarer, trefigurer skåret i sandeltre, antikviteter og lakkarbeider. Og ikke minst longyes i alle slags farger og mønstre. Longye er det sarong-liknende stoffstykket som bæres av de fleste kvinner og menn i Myanmar sammen med enkle flipflap-sandaler. Dere har guide og bil til disposisjon hele dagen.

Dag 3 Yangon
Yangon er en sjarmerende by med en blanding av orientalsk Østen og britisk kolonitid. Smale, travle gater med nedslitte bygninger med leiligheter, små virksomheter og forretninger, og et broket folkeslag av burmesere, kinesere, indere, bengaler og arabere. De tversgående avenyene er omkranset av pompøse offentlige bygninger fra Victoriatiden. En reise med Sirkeltoget, som bruker et par-tre timer på turen omkring den ytre delen av Yangon, gir et meget godt innblikk i hvordan den vanlige bybefolkningen på ca. 5 millioner mennesker, lever til daglig. Dette er virkelig et lokaltog, folk går av og på i en konstant strøm i de små landsbyene, ved markeder og industriområder som omkranser byen, og man må være forberedt på selv å være den store attraksjonen.
Tilbake i sentrum for lunsj på egen hånd, og etterpå er dere kanskje interesserte i en tur på havnen hvor varene lastes og losses som for hundre år siden, og deretter ta fergen over Yangon River og bli syklet rundt i trishaw gjennom landsbyen på den andre siden. Eller kanskje dere heller ønsker noen timers hvile på hotellet før dere drar opp til den gullbelagte Shwedagon-pagoden, setter skoene fra dere ved inngangen og mens solen går ned, promenerer på de lavere terrassene sammen med de vennlige og dypt religiøse burmeserne.
 
Dag 4 Yangon, Bagan
Morgenfly til Bagan. Lokal guide møter. Bil til hotellet. Bagan er et arkeologisk under, med over to tusen templer og pagoder spredt utover en slette på 104 kvadratkilometer. I storhetstiden fra 1057 til de mongolske rytterne med Kublai Khan i spissen beseiret Bagan og ødela mye i 1287, ble det bygd mer enn 13 000 religiøse bygninger. Det er umulig å besøke mer enn en brøkdel av bygningene som er igjen på de få dagene som er til rådighet, men dere kan få med dere de beste og mest interessante. I noen av templene kan dere klatre opp i toppen og nyte utsikten over dette fantastiske landskapet. Dere har bil og guide til disposisjon hele dagen.

Dag 5 Bagan
Dagen på egen hånd i Bagan. Dette er et flott område for leie av sykkel eller besøk til lokal landsby. Tur med hest og kjerre, eller en fantastisk ballongferd over Bagan (aldersgrense 8 år). Mulighetene er mange. Dere bør også benytte anledningen til å besøke det lokale markedet i Nyaung U og et av de verkstedene som etter eldgamle metoder lager de flotte lakkarbeidene som Bagan også er så kjent for. Spør gjerne guiden fra dagen før om noen tips. Det er også tid til ren avslapping ved poolen.

Dag 6 Bagan, Inlesjøen
Dere tar formiddagsflyet til Heho i Shan-staten i den nordøstlige delen av landet. Her møtes dere av guiden på flyplassen og kjører ca. 45 min. til Nyaung Shwe ved bredden av Inlesjøen. Den lille byen har en avslappet stemning og mange små spisesteder. Resten av dagen på Inlesjøen som ligger ca. 900 meter over havet og er hjemsted for blant annet Inthafolket som dyrker blomster og tomater i sine flytende hager. Her må barna selv ro for å komme seg til og fra skolen hver dag. Det er flere steder å gå ”i land”, blant annet for å besøke silkeveverier som vever de flotteste ting av silke og lotus, og dere kan besøke en gammeldags smed og et sted de ruller sigarer for hånd. Dere kan også be guiden foreslå andre ting dere kan være interessert i. Mens fiskerne prøver dagens siste kast, går turen tilbake til Nyaung Shwe.

Dag 7 Inlesjøen
Dere skal opp tidlig og ut på innsjøen igjen, blant annet til landsbyen Indaing som er mest kjent for pagoden med de tusen stupaer i typisk shanstil, noen av dem fra det 15. århundre. Det er en veldig vakker seiltur langs kanalen som fører fra sjøen inn til Indaing og en koselig spasertur gjennom landsbyen med mange handelsboder, opp til pagoden. Her er det masse morsomme ting å se på og kjøpe. Resten av dagen ute på sjøen.

Dag 8 Inlesjøen, Ngapali Beach
Transfer til Heho og fly til Thandwe/Ngapali Beach. Opphold på godt hotell rett på stranden.

Dag 8 – 12 (4 netter) Ngapali Beach
Ngapali Beach med sin vakre pudderstrand ut mot Bengalbukten er regnet som en av Asias fineste strender. Hvis dere blir lei av å være på stranden, kan dere for eksempel leie sykkel og tråkke ut til en nærliggende fiskelandsby eller til et av de små, lokale kunstgalleriene. Eller dere kan leie en båt og dra ut for å snorkle eller fiske. Langs veien bak hotellene finnes det mange familiedrevne, små restauranter som serverer nydelig sjømat.

Dag 12 Ngapali Beach, Yangon
Fly til Yangon. Bil til hotellet.

Dag 13 Yangon, hjemreise
Avreise. Eventuelt formiddagen på egen hånd før transfer til flyplassen for hjemreise.

Dag 14 Hjemkomst
Ankomst Norge.

Inkludert

• Fly Norge-Myanmar t/r
• Innenlandstransport i Myanmar
• Transfers i Myanmar
• Overnatting med frokost på hotell, 3- og 4-stjerners
• Sightseeing med guide og båt
• Inngangsbilletter og turistavgifter

 Dette er ikke inkludert i prisen
• Eventuelle reise- og avbestillingsforsikringer
• Visumavgiften til Myanmar
• Eventuelle avreisetax i Myanmar
• Tips til guide og sjåfør
• Alt som ikke står beskrevet i program

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Klassiske MyanmarFra 27 695Bestill reise

Prisen er basert på to personer i delt dobbeltrom. Vi forutsetter at dere er kjent med våre reisebetingelser.

 

Fakta

Individuell reise Myanmar
14 dager
Fly Oslo - Yangon t/r
Hotell i god turistklasse
Engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Yangon, Bagan, Inlesjøen, Ngapali Beach