By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Myanmar er et utrolig vakkert land å reise i, med rik kultur og en dramatisk historie. Med mektige elver, grønne rismarker, fantastiske landskap – og ikke minst – en befolkning som ønsker deg hjertelig velkommen. På denne reisen får du med deg det meste av Myanmars mange høydepunkter. Yangon er en sjarmerende by med en blanding av orientalsk Østen og britisk kolonitid, og ikke minst den vakre Shwedagon-pagoden. Bagan med sitt landskap fylt av pagoder, de vakre munkene og U bein-broen i Mandalay og avslutningsvis livet og menneskene ved fantastiske Inlesjøen.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Yangon. Utflukt til Scots Market og Shwedagon-pagoden.
Dag 2 Sirkeltoget og Yangons koloniale fortid. Spasertur med guide.
Dag 3 Fly Yangon - Mandalay. Besøk til Kongepalasset, Shwe Kyaung, Kuthodaw-pagoden og overvære bladgullproduksjon.
Dag 4 Mandalay. Amarapura, besøk til U bein-broen, båttur til Mingun.
Dag 5 Båttur fra Mandalay til Bagan.
Dag 6 Bagan og besøk til noen av de mange pagodene. Deretter til en kunsthåndverksbedrift som lager lakkarbeider.
Dag 7 Dagen på egen hånd i Bagan.
Dag 8 Fly til Heho. Kjøretur til Kalaw eller Pindaya. Sightseeing med guide i området.
Dag 9 Kalaw eller Pindaya og vandretur i området med bl. a. besøk til noen av de etniske minoritetslandsbyene.
Dag 10 Biltur fra Kalaw eller Pindaya til Nyaung Shwe. Båttur med sightseeing på Inlesjøen. Overnatting på Inle.
Dag 11 Sightseeing på Inle. Landsbyen Indaing, overnatting på Inle.
Dag 12 Nyaung Shwe og dagen på egen hånd. Overnatting i Nyaung Shwe.
Dag 13 Fly Heho -Yangon. Videre reise eller tilbake til Norge.

Detaljert program

Dag 1 Yangon
Dere ankommer den største byen i Myanmar; Yangon, med et morgenfly fra Bangkok eller Singapore og møtes av en engelsktalende lokal guide. Det er en halvtimes kjøretur inn til sentrum, hvor hotellet ligger. Litt senere blir guiden med dere til markedet Bogyoke Aung Sans (”Scots Market”) som ligger like i nærheten og som på mange måter er uforandret fra kolonitiden. (Vær oppmerksom på at markedet er lukket hver mandag og på offisielle fridager). Her selges silke, gull og edelstener, lokalt fremstilte sigarer, trefigurer skåret i sandeltre, antikviteter og lakkarbeider.
Byen består av smale, travle gater med nedslitte bygninger med leiligheter, små virksomheter og forretninger, og et broket folkeslag av burmesere, kinesere, indere, bengaler og arabere. De tversgående avenyene er omkranset av pompøse offentlige bygninger fra Victoriatiden.
Det blir også mulighet til noen timers hvile på hotellet før dere drar opp til den gullbelagte Shwedagon-pagoden, setter skoene fra dere ved inngangen og mens solen går ned, promenerer på de lavere terrassene sammen med de vennlige og dypt troende burmeserne. Lunsj og middag betales på stedet. Guiden gir dere tips til restauranter.

Dag 2 Yangon F
Guiden henter til avtalt tid på hotellet etter frokost. Vil man ha et inntrykk av hvordan flertallet av byens befolkning lever må man ta en tur med Sirkeltoget. Dette er virkelig et saktegående lokaltog hvor folk går av og på i en konstant strøm i de små landsbyene, ved markeder og industriområder som omkranser byen, og man må være forberedt på selv å være den store attraksjonen. En fantastisk opplevelse! Deretter spaserer man gatelangs sammen med guiden gjennom byens koloniarkitektur til Strand Hotel, som er et av Sørøst-Asias historiske hoteller på linje med The Peninsula i Hong Kong, Raffles i Singapore, Oriental i Bangkok og Le Royal i Phnom Penh. Resten av dagens program avtales direkte med guiden. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 3 Mandalay F
Morgenflyet til Mandalay. Det tar omtrent en time å kjøre fra flyplassen og inn til sentrum hvor hotellet ligger. Dette er Myanmars nest største by og landets kulturelle og religiøse sentrum. Mandalay var landets hovedstad i 25 år inntil 1886 da engelskmennene besatte byen og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivillig eksil til India. Men i mer enn tusen år hadde Buddhas tilhengere betraktet Mandalay som et hellig sted, og Kong Mindon, kong Thibaws far, gjorde et populært valg da han flyttet hovedstaden fra Amarapura til Mandalay i 1859.
Sammen med guiden starter dagens program med et besøk i det gjenoppbygde kongepalasset, deretter til Det gylne munkekloster - Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med 729 inngraverte steintavler som til sammen utgjør buddhistenes ”bibel”, Tripitakaen. Lengre sør i byen ligger pagoden som huser den berømte Mahamuni Buddha. Denne figuren har en fargerik og interessant historie fra den gang det burmesiske kongeriket strakte seg langt ut over landets nåværende grenser. Etterpå bør man kikke inn i et av verkstedene som har spesialisert seg på å fremstille det papirtynne bladgullet som troende buddhister limer på pagoder og buddhafigurer i tykke lag for å samle ”meritter” til neste liv. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 4 Mandalay F
Etter frokost er det avreise til den tidligere hovedstaden, Amarapura. Det var ganske vanlig at de burmesiske kongene flyttet deres hovedstad med jevne mellomrom, etter råd fra hoffets astrologer. De kongelige bygningene som alle var bygget i teak, ble demontert og alt gjenreist på det nye stedet. I dag er bare religiøse bygninger, pagoder og templer bygget i stein tilbake og minner om fordums prakt. Amarapura er spesielt kjent for det store Mahagandhayon klosteret hvor man kan observere munker i hundrevis gå i prosesjon til dagens siste måltid  ved 10.30 tiden om formiddagen. Byens mange silke vevere og den berømte U Beins Bridge - "verdens lengste teak bro" er en av de mest fotograferte steder i Myanmar. Etter lunsj blir dere med ned til elvebredden hvor en båt venter på å frakte dere sammen med guiden til Mingun, en times seiltur opp Irrawaddy-elven. Her finner man Mingun Paya som skulle ha blitt den største pagoden i verden, men arbeidet stoppet opp da kongen døde og et senere jordskjelv la mye av bygningen i ruiner. Mingun er også en hyggelig landsby som har spesialisert seg på kunstgallerier, og man er velkommen til å stikke innom gamlehjemmet og hilse på beboerne. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 5 Mandalay - Bagan med båt F
Mens solen fortsatt stiger opp, er dere allerede ombord på fartøyet som bringer dere ”slowly down” Irrawaddy til Bagan. Det er tid til å slappe av og betrakte livet langs elven. Mat og drikke kan kjøpes om bord. Snart seiler man under Sagaing-broen og forbi Sagaing-høydene overstrødd med klostre og pagoder. Etter hvert skifter landskapet til flate åkre på begge sider. Fiskebåter passerer med hjemmesydde seil og barn som leker og svømmer i elven, før båten ankommer Bagan ved kveldstid hvor dere blir hentet og kjørt til hotellet som ligger i Gamle Bagan. (Fra slutten av Mars til begynnelsen av Oktober er det ikke regulær båtdrift. Da må man fly i stedet) Middag betales på stedet. Vi kan anbefale hotellet hyggelige restaurant.

Dag 6 Bagan F
”I det fjerne så jeg de pagodene som stedet var så kjent for. De åpenbarte seg, - fjerne og mystiske ut av morgentåken som et svakt minne om en fantastisk drøm.” Slik beskrev den britiske forfatteren Somerset Maugham sitt første møte med Bagan i 1930. Bagan er et arkeologisk under, med over to tusen templer og pagoder spredt utover en enorm slette. I storhetstiden fra 1057 til de mongolske rytterne med Kublai Khan i spissen beseiret Bagan og ødela mye i 1287, ble det bygd mer enn 13 000 religiøse bygninger. Et voldsomt jordskjelv så sent som i 1975 tok mye av resten. Det er umulig å besøke mer enn en brøkdel av bygningene som er igjen på de få dagene som er til rådighet i dette programmet, men dere får med dere de beste og kulturhistorisk mest interessante. Og fra toppen av en av pagodene kan dere oppleve den flotte solnedgangen over Bagan og Ayeyarwady-elven. I løpet av dagen besøker man også et verksted hvor det lages og selges de vakreste lakkarbeider - ”laquerware” - som Bagan også er berømt for. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 7 Bagan F
Dagen på egen hånd i Bagan. Flott område for leie av sykkel eller besøk til lokal landsby. Tur med hest og kjerre, eller en fantastisk ballongferd over Bagan (bør bestilles samtidig med reisen for å sikre seg plass). Mulighetene er mange. Lunsj og middag på egenhånd.

Dag 8 Bagan – Heho - Kalaw eller Pindaya F
Morgenfly til Heho i Shan-staten i den nordøstlige delen av landet. Her møter ny lokal guide på flyplassen og sammen kjører man halvannen time til Kalaw eller Pindaya (forhåndsbestilles).

Kalaw ligger på 1300 m.o.h. Dette er et typisk eksempel på en ”hill station” som koloniherrene var så glade i når varmen ble uutholdelig nede i lavlandet. Her bygde de sine hus i engelsk stil og dyrket roser. Mange av de nåværende innbyggerne er enten av indisk herkomst med forfedre som ble hentet hit fra India for å bygge jernbanen, eller de er etterkommere av de nepalske gurkhakrigerne som kjempet i den britiske hær. I området bor det også mange andre etniske minoriteter, så Kalaw viser oss et fargerikt bybilde med bl. a. et spennende marked. Lunsj og middag betales på stedet.

Pindaya ligger i 1200 meters høyde og er spesielt kjent for de to store grottene i fjellet over byen som huser tusenvis av Buddhafigurer i alle slags utgaver. I tillegg er det en hyggelig liten by med et interessant lokalt marked og en avslappet atmosfære. Færre turister enn i Kalaw.  Halvdags sightseeing med guide i og omkring Pindaya. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 9 Kalaw eller Pindaya F/L
Etter frokost blir det heldags sightseeingtur sammen med guiden ut til noen av de etniske minoritetslandsbyene som ligger spredt rundt i høylandet. Joggesko eller gode sandaler anbefales. Lunsj er inkludert og middag betales på stedet.

Dag 10 Kalaw eller Pindaya - Nyaung Shwe – båt på Inlesjøen F
Etter frokost sjekker dere ut og turen går videre i bil ca. to timer via Heho til Nyaung Shwe ved bredden av Inlesjøen. Sjøen ligger tusen meter over havet, er bare 3-4 meter dyp, og her lever Intha-folket av å fiske og produsere grønnsaker og blomster i sine flytende hager. I landsbyene ved sjøen er husene bygd på påler og all transport foregår med båt, enten det er til skolen (som også står på påler), til besøk hos naboene og til tempelet, eller for å arbeide i grønnsakhagen. Turen går med egen båt ut på innsjøen hvor livet i landsbyene kan studeres mens man krysser fram og tilbake mellom de flytende hagene, går i land ved Ywama med det kjente buddhistiske tempelet, besøker et silkeveveri og ser andre små virksomheter ute på sjøen. Overnatting på et hotell på påler ute i innsjøen. (I desember og Januar, hvor det er spesielt kaldt om natten, anbefales overnatting i Nyaung Shwe.  Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 11 Inlesjøen F
Dere skal opp tidlig og ut på innsjøen igjen, først til et lokalt marked og deretter til landsbyen Indaing som er mest kjent for pagoden med de tusen stupaer i typisk shanstil, noen av dem fra det 15. århundre. Det er en veldig vakker seiltur langs kanalen som fører fra sjøen inn til Indaing og en koselig spasertur gjennom landsbyen med mange handelsboder, opp til pagoden. Resten av dagen ute på sjøen, før turen går tilbake til hotellet i aftenskumringen mens fiskerne forsøker de siste kast. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 12 Nyaung Shwe F
Etter frokost sjekker dere ut av hotellet og kjøres til fastlandet for siste natt i landsbyen Nyaung Shwe. Dette er et fint område som kan utforskes på egen hånd, f. eks ved å leie en sykkel. Området er veldig lokalt med marked og hyggelig stemning med små gjestehus og kafeer. Ikke langt fra sentrum finner dere også en vingård hvor det produseres burmesisk vin. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 13 Nyaung Shwe – Yangon
Etter frokost transfer til Heho og flyet tilbake til Yangon. Bil og sjåfør er til disposisjon inntil avreise.

Inkludert

• Overnatting på hotell i enkel/god turistklasse, i del av dobbeltrom, inkludert frokost
• All transport med fly, privat bil/buss og båt innenlands i følge programmet
• Alle utflukter som beskrevet inkludert inngangsbilletter, med engelsktalende guide

Ikke inkludert/tillegg
Enkeltromstillegg, drikke til maten, visum til Myanmar, tips til guide og sjåfør, videre reise fra Yangon etter avsluttet program, avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring. Guide arrangerer lunsj og middag, men dette må betales av de reisende selv på stedet.

Høyere hotellstandard og/eller helpensjon under oppholdet kan fås mot tillegg i prisen.

 

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 486Fantastiske BurmaFra 22 345Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly til Myanmar, flyskatter og visum ikke inkludert.

Prisene er foreløpige og basert på lavsesong. Eksakt pris fås på forespørsel.

Kombiner gjerne reisen med noen dager på en av Asias fineste strender; Ngapali ved Bengalbukten.

Fakta

Individuell reise Myanmar
13 dager
Lokal engelstalende guide
Bil med sjåfør
Hotell i enkel/god turistklasse inkludert frokost
Program som beskrevet

Reisemål:
Yangon, Mandalay, Bagan, Kalaw/Pindaya og Inlesjøen