By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Dette er reisen for deg som ønsker å oppleve det store mangfoldet og kontrastene i Laos, Vietnam og Kambodsja. Programmet starter i Luang Prabang, den tidligere kongelige hovedstaden i Laos. Atmosfæren i denne vakre byen vil garantert gi ro i sjelen og en god start på opplevelsene som venter. En kort flytur til Vietnams hovedstad Hanoi og til verdensarvstedet Halong Bay hvor man kaster loss og seiler ut blant tusenvis av kalksteinsklipper som stikker opp av det smaragdgrønne vannet. Fra Ho Chi Minh-byen og genuine opplevelser på Mekong-elven går reisen videre til Kambodsja og til byen Siem Reap, utgangspunktet for besøk til berømte Angkor Wat hvor det forbløffende, intrikat utskårne tempelet venter på å bli utforsket.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Luang Prabang. Transport til hotellet. Middag.
Dag 2 Frokost. Sightseeing i Luang Prabang og besøk til vannfallene Khuang Si og Hmong-folket. Lunsj og middag på egen hånd.
Dag 3 Munkeprosesjon og morgenmarked. Frokost. Utsjekk. Pak Ou-grottene og cruise på Mekong-elven. Flyreise til Hanoi. Transport til hotellet. Lunsj og middag på egen hånd.
Dag 4 Frokost. Sightseeing i Hanoi. Cyclo-tur i gamlebyen og vanndukketeater. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 5 Frokost. Utsjekk. Avreise til Halongbukta og djunkecruise. Lunsj og middag om bord.
Dag 6 Frokost/brunsj om bord. Flyreise til Ho Chi Minh. Transfer til hotell. Middag på egen hånd.
Dag 7 Frokost. Sightseeing i Ho Chi Minh-byen. Lunsj inkludert og middag på egen hånd.
Dag 8 Frokost. Avreise til Cai Be og båttur på Mekong. Lunsj inkludert. Overnatting i Can Tho. Middag på egen hånd.
Dag 9 Frokost. Flytende marked i Cai Rang. Tilbake til Ho Chi Minh-byen. Lunsj og middag på egen hånd.
Dag 10 Frokost. Flyreise til Siem Reap. Besøk til Angkor Wat. Lunsj på egen hånd, middag inkludert.
Dag 11 Frokost. Angkor Thom, Bayon Tempel. Båttur på Tonle Sap. Lunsj og middag egen hånd.
Dag 12 Frokost. Transfer til flyplassen. Programmet er slutt.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Luang Prabang (Laos) M
Ved ankomst blir dere møtt av vår lokale engelsktalende guide etter pass- og visumprosedyrer og kjørt til hotellet. Resten av dagen er til egen disposisjon. Det er en helt spesiell atmosfære i denne nydelige verdensarvbyen, og i sentrum er det fullt av små butikker som selger lokalproduserte varer og mange hyggelige kafeer. Middag er inkludert på en lokal restaurant om kvelden.
Overnatting: I Luang Prabang

Dag 2 Luang Prabang og forssefallet Khuang Si  F
Frokost. Luang Prabang var den første hovedstaden i kongedømmet Lane Xang (1354-1707). De eldste templene Wat Sene og Wat Xieng Thong er virkelig fantastiske og dagen begynner med en tur hit. Så fortsetter dere med en spasertur i stille gater, gjennom bolig- og tempelområder.
Videre til Nasjonalmuseet, beliggende i det tidligere kongelige slott. Like bak ligger Phousi-fjellet og det sies at om man ikke har gått de 328 trappetrinnene til topps har man ikke besøkt byen på skikkelig vis. Uansett, utsikten fra toppen er fantastisk og alene verdt turen opp. Så kan det nok passe med lunsj som dere ordner på egen hånd.   
Om ettermiddagen er det utflukt til det vakre fossefallet Khuang Si, 32 km utenfor Luang Prabang, hvor det er mulighet for et bad i det klare vannet og besøk til en tradisjonell landsby hvor dere møter minoritetsgrupper (Ban Sa-aat, Ban Pano og Ban Long Lao). Retur til hotellet. Middag på egen hånd.
Overnatting: I Luang Prabang

Dag 3 Luang Prabang- Pak Ou-grottene- Hanoi (Vietnam) F
Valgfritt, men anbefalt: Ved daggry går hundrevis av munker gjennom byen med sine tomme messingkjeler. Langs veien sitter kvinner på kne med kokt ris i små kurver. Når prosesjonen kommer legger de risen opp i messingkjelene. Et eldgammelt buddhistisk ritual, ment å bringe hell og lykke – til den som gir, og til den som tar i mot. For oss turister – en magisk opplevelse. Når prosesjonen har passert blir dere med til det lokale morgenmarkedet, før turen går tilbake til hotellet.
Frokost på hotellet og dere sjekker ut. Så kjøres dere til Ban Pak Ou hvor dere krysser elven i båt til de mystiske Pak Ou-grottene, en pilegrimsattraksjon som ligger høyt over Mekong-elven. Utforsking av de innholdsrike grottene med gullforgylte buddhaer i ulike former og størrelser etterlatt av hengivne pilegrimer. På elven ligger elvebåter klare og dere returnerer med båt til Luang Prabang. Underveis besøker dere to landsbyer. I Ban Xang Khong er veving av dyrebare laotiske tekstiler fremdeles i produksjon på gamle vevestoler av tre. I landsbyen Ban Xang Hai produseres Lao Lao, en hjemmelagd ris-whisky.
Tilbake i Luang Prabang rekker dere en lunsj før ferden går videre til flyplassen for reise til Vietnam og hovedstaden Hanoi. Her venter guide og sjåfør på flyplassen og tar dere til hotellet i sentrum.
Lunsj og middag på egen hånd.
Overnatting: I Hanoi

Dag 4 Hanoi F/L
Frokost. Så er det klart for en liten by-rundtur i sjarmerende Hanoi. Først Én pilar-pagoden og det eldgamle Litteraturtempelet der Vietnams første universitet lå. Så til Ho Chi Minhs mausoleum (ikke åpent hver dag) og hans beskjedne hus i den vakre parken like i nærheten, og landsbyen Ngoc Ha for å se innsjøen B-52 (Huu Tiep Lake) hvor vraket fra et jagerfly fra 1972 fortsatt ligger i vannet. Lunsj er inkludert underveis.
Litt senere blir dere med på en tradisjonell cyclo-tur gjennom byens historiske kvartal og turen stopper utenfor et vanndukketeater. Dette er en fascinerende gammel vietnamesisk kunstform og dere inviteres med inn for å se en forestilling. Middag på egen hånd.
Overnatting: I Hanoi

Dag 5 Hanoi / Cruise i Halongbukta F/L/M
Frokost. Utsjekk av hotellet og dere gjør dere klare for avreise til Halongbukta, en flott firetimers kjøretur med stopp underveis for benstrekk. Når dere ankommer Halong går dere ombord i båten og cruiset begynner. Flere og flere kalksteinsklipper dukker opp av det smaragdgrønne vannet mens dere seiler utover og det servers deilig lunsj. Når skumringen kommer ankrer dere opp for kvelden i en bukt og man kan f. eks nyte kvelden i en liggestol på dekk. Alle lugarer om bord har eget bad/WC og har god standard. Nøyaktig program for seiling og aktiviteter om bord bekreftes ved bestilling. Dette kan variere litt avhengig av sesong.
Overnatting: På båten

Dag 6 Cruise i Halongbukta / Ho Chi Minh City (Saigon) F
Er man morgenfugl serveres kaffe og te på dekk til soloppgang hvor man ser livet rundt gradvis våkner til liv. Dere fortsetter utforskning av området til sjøs. På vei tilbake til Halong serveres stor brunsj om bord. Guide og sjåfør venter på brygga og kjører dere til flyplassen for reise videre til Ho Chi Minh-byen i sør, Vietnams største by, hvor ny lokal guide venter og tar dere til hotellet i sentrum. Middag på egen hånd, men guiden har mange tips.
Overnatting: I Ho Chi Minh City

Dag 7 Sightseeing i Ho Chi Minh F/L
Frokost på hotellet før dere møter guiden som tar dere med på byrundtur. Første stopp er det tidligere Presidentpalasset som i dag er bevart som museum. Deretter til den imponerende Notre Dame-katedralen som ble bygget mellom 1877 og 1883 i fransk kolonistil, og det gamle postkontoret der Ho Chi Minhs portrett fortsatt henger i hovedhallen. Dere inviteres med til lunsj på en lokal restaurant. Den nyere historien og Vietnamkrigen vises fram i Krigsmuseet før man besøker det travle markedet Binh Tay i byens «Chinatown». Her er det fargerike boder og livlig handel og dere kan velge å bli igjen her eller kjøres tilbake til hotellet. Lunsj inkludert og middag ordner du på egen hånd. Guiden kan selvfølgelig hjelpe med anbefalinger.
Overnatting: I Ho Chi Minh-byen

Dag 8 Det magiske Mekong-deltaet F/L
Frokost på hotellet. Tidlig avreise med bil ca. 2 timer sørover til Cai Be, en liten by i Mekong-deltaet. Dere tar kun med det mest nødvendige for en overnatting. Vel framme går dere om bord i en tradisjonell sampanbåt som går sakte til det flytende markedet og videre for utforskning av Mekong-elven og dens skjulte skatter.
Dong Hoa Hiep er et uberørt, naturskjønt område med det typiske landlige livet i Mekong-deltaet. Dere vil stoppe for en spasertur langs elvebredden og besøker en lokal familie hvor vannpalmeblader blir vevet. Her får du selvfølgelig mulighet for å prøve deg i vevefaget om du vil. Dere vil også få en introduksjon til prosessen rundt håndlagde murstein.
Båtturen ender med lunsj på Le Longanier Restaurant hvor dere spiser lunsj i den utsøkte villaen i kolonistil ved elven. Den nydelige tropiske hagen er omgitt av frukttrær og gir deg en følelse av hvordan livet var her i kolonitiden. Etter lunsj blir det en kort spasertur langs kanalen, mot broen Ba Bon hvor sjåføren venter og tar dere til Can Tho hvor dere skal tilbringe natten på hotell. Dere har resten av dagen på egen hånd til og utforske mer av byen. Det er flere restauranter i området så middag ordner dere enkelt selv.
Overnatting: I Can Tho

Dag 9 Cai Rang flytende marked / Ho Chi Minh City F
Denne morgenen blir dere med ut på en båttur for å utforske det fargerike flytende markedet Cai Rang - et av de siste autentiske flytende markedene i Asia. Turen går gjennom det travle markedet som gir dere en unik mulighet til å observere det lokale livet. Her selges hovedsakelig frukt og grønnsaker, og hver båt har sine varer utstilt på en stang. Kanalene er en labyrint av hundrevis av båter fylt med bananer, mango, ananas, papaya, ja selv flytende nudelsuppe-leverandører er å se. Dere får etter hvert også besøke en nudelfabrikk før det blir retur til kaia i Ninh Kieu.

Det blir også et besøk til Can Tho Museum som huser en fascinerende samling av khmer og kinesisk kultur, gjenstander og våpen fra krigen. Videre til Binh Thuy Ancient House - et av de eldste husene i Can Tho. Senere blir dere kjørt tilbake til Ho Chi Minh-byen og til hotellet. Lunsj og middag på egen hånd.
Overnatting: I Ho Chi Minh-byen

Dag 10 Ho Chi Minh City / Siem Riep, Angkor Wat (Kambodsja) F/M
Frokost på hotellet før transfer til flyplassen og morgenfly til Siem Riep (Kambodsja). Engelsktalende guide møter dere på flyplassen etter pass- og visumkontroll og deretter transfer til hotellet i sentrum. Denne vakre lille byen er basen for utforskning av de mest spennende tempelkompleks i verden - Angkor-templene.
Lunsj på egen hånd. Senere om ettermiddagen henter guiden dere for en smakebit og introduksjon til deler av tempelkomplekset, det praktfulle Angkor Wat, det mest berømte tempelet i Angkorområdet. Tempelet anses for å være det arkitektoniske høydepunktet i den klassiske khmerkulturen, og sammen med resten av Angkor-området ble Angkor Wat satt på Unescos liste over verdens kulturarv i 1992. Rundt Angkor finnes store dammer og rester av et kanalsystem som var grunnlaget for rikets makt da det muliggjorde flere og bedre risavlinger. Rett etter solnedgang over tempelet inviteres dere med på middag på en hyggelig lokal restaurant.
Overnatting: I Siem Reap

Dag 11 Angkor Thom, Bayon Tempel og cruise på Tonle Sap F
Etter frokost blir dere hentet på hotellet for å utforske det mystiske og kanskje mest fotograferte tempelet Ta Prohm hvor enorme trær vokser ut av ruinene i et jungelaktig område. Områdets sentrum er Angkor Thom som var den egentlige byen og den siste hovedstad i Khmerriket fra det 9. til det 15. århundre. Først til South Gate og det berømte Bayon med de store steinansiktene som pryder de mange tårnene. Så til Elefantterrassen og den nærliggende Den spedalske konges terrasse hvor dere får høre myten bak.
Tilbake til hotellet og dere har litt tid på egen hånd for lunsj. Guiden plukker dere opp igjen om ettermiddagen og tar dere med på båttur på elven Tonle Sap - den største ferskvannsinnsjøen i Sørøst-Asia, over 150 km lang. Vannstanden i innsjøen er svært varierende etter tid på året og nedbørsmengde. Her finner man det daglige livet i hus bygget på påler.
Middag på egen hånd. Siem Reap er en hyggelig og sjarmerende by med utallige kafeer, restauranter, butikker og lokale marked.
Overnatting: I Siem Reap

Dag 12 Avreise Siem Riep F
Frokost på hotellet før transfer til flyplassen. Program slutt.
By K (By KinaReiser) er behjelpelige med flybilletter til og fra Asia. Vi anbefaler også å ta en titt på våre øvrige sightseeingpakker i Asia som lett kan la seg kombinere med denne reisen.
Utsjekk av hotellet innen kl. 12.00

Det er fullt mulig å legge til ekstra dager før, underveis eller etter reisens slutt.

Inkludert

• Ti netter på hotell i del av dobbeltrom med frokost. God standard
• En overnatting om bord på djunkecruise i Halong Bay, dobbeltlugar med bad/wc
• Flyreiser Hanoi - Ho Chi Minh-byen - Siem Reap i økonomiklasse. Inkl. skatter og avgifter
• Program som beskrevet inkludert måltider nevnt. Frokost, Lunsj, Middag (F, L, M). Øvrige måltider har vi valgt at dere avtaler med lokal guide og betaler på stedet for best variasjon og spontanitet
• Sjåfør, privat bil med airconditioning
• Erfarne engelsktalende guider møter i hver by
• Inngangsbilletter til nevnte severdigheter i programmet

Ikke inkludert
• Flyreise oversjøisk (fra Norge)
• Visum til Laos, Vietnam og Kambodsja. Norske statsborgere trenger ikke visum til Vietnam ved opphold under 14 dager. Visum til Laos og Kambodsja ordnes ved ankomst
• Måltider som ikke er spesifisert i reiseruten
• Reiseforsikring (vi anbefaler at du kjøper tilstrekkelig forsikring, By K tilbyr Gouda forsikring som er meget god)
• Tips til guider og sjåfører
• Enkeltrom

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 470Indokinas perlerFra 23 495Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Flyreise t/r Norge og visum er ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program i Laos, Vietnam og Kambodsja
12 dager
Engelsktalende lokale guider
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål:
Luang Prabang, Hanoi, Halongbukta, Ho Chi Minh-byen, Mekong, Siem Riep, Angkor Wat