By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Laos er en godt bevart hemmelighet i Sørøst-Asia, og landet er for de fleste nordmenn fremdeles en uoppdaget vakker perle der det grenser til Vietnam, Kambodsja, Thailand, Burma og Kina. Vår reise lar deg utforske den fortryllende landsbyen Luang Prabang, en skattekiste av bleknet kolonial arkitektur og buddhistiske templer, samt den rustikke hovedstaden Vientiane ved Mekongelvens bredd. Du tas med på en reise i vakker natur hvor utallige elver er en viktig del av infrastrukturen, siden Laos er preget av åser og fjell. Mektige Mekong renner gjennom landet fra nord til sør, og størstedelen av landets befolkning bor langs elva.

 

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Luang Prabang, transfer til hotellet, lett sightseeing, middag
Dag 2 Frokost, sightseeing i Luang Prabang, grottene i Pak Ou og båttur på Mekongelven
Dag 3 Frokost, besøk til Khuang Si Waterfall og «Living Crafts Centre»
Dag 4 Frokost, fly til Vientiane, lett sightseeing, middag
Dag 5 Frokost, sightseeing inkl. de store severdighetene, lunsj
Dag 6 Frokost, transfer til flyplassen

Detaljert program

Dag 1 Luang Prabang
Du blir møtt på flyplassen og kjørt til hotellet. Etter innsjekking vil guiden ta deg med på en spasertur i området. Besøk til Wat Mai, et av de største og mest pittoreske templene i før du går de 328 trappetrinnene til toppen av Mount Phousi for å nyte panoramautsikten over byen og landskapet rundt. Det blir også tid til å utforske nattmarkedet, hvor du kan finne et herlig utvalg av tekstiler laget av fjellfolket og de lokale kunsthåndtverkerne i området. Middag.

Dag 2 Luang Prabang
Etter frokost besøkes det 500 år gamle Wat Xieng Thong tempelet. Tempelet er utsøkt og et av de beste eksemplene på den klassiske Luang Prabang-stilen. Så utforskes små sidegater, bakgater og tempelområder til fots. Deretter til Nasjonalmuseet som tidligere var det kongelige slott helt fram til 1975. Etter lunsj (som du betaler selv) fortsetter turen i bil gjennom et naturskjønt landskap til Pak Ou Caves, en mystisk pilegrimsattraksjon som ligger høyt over Mekongelven. Utforsking av de innholdsrike grottene med gullforgylte buddhaer i ulike former og størrelser etterlatt av hengivne pilegrimer. På elven ligger elvebåter klare og man returnerer med båt til Luang Prabang. Båten anløper to landsbyer underveis. I Ban Xang Khong er veving av dyrebare laotiske tekstiler fremdeles i produksjon på gamle vevestoler av tre. I landsbyen Ban Xang Hai produseres Lao Lao, en hjemmelagd ris-whisky. Prøv en slurk - hvis du tør! Middag på egen hånd.

Dag 3 Luang Prabang
Begynn dagen på det svært fargerike lokale frukt- og grønnsaksmarkedet i utkanten av byen. Herfra går turen videre ut på landsbygda til den imponerende fossen Khuang Si. Underveis besøker du lokale landsbyer og samler inntrykk fra den landlige og for oss enkle livsstilen. Vel fremme kan du ta en svømmetur i det klare vannet ved fossefallet eller bare slappe av i uberørt og eksotisk natur. På vei tilbake til Luang Prabang stopper vi for et besøk til «Living Crafts Centre» hvor du kan lære om tekstiler og møte veverne som bidrar til å holde disse tradisjoner i hevd. Tilbake til hotellet og du har resten av dagen på egen hånd.

Valgfritt, men anbefalt: Ved daggry går hundrevis av munker gjennom byen med sine tomme messingkjeler. Langs veien sitter kvinner på kne med kokt ris i små kurver. Når prosesjonen kommer legger de risen opp i messingkjelene. Et eldgammelt buddhistisk ritual, ment å bringe hell og lykke – til den som gir, og til den som tar i mot. For oss turister – en magisk opplevelse.

Dag 4 Luang Prabang, Vientiane
Etter frokost er det tid på egen hånd i Luang Prabang inntil ettermiddagsfly til Vientiane. Ved ankomst møter du guide og sjåfør som tar deg til hotellet i sentrum for innsjekk. Så er det klart for en tur til monumentet Patuxay hvor du får panoramautsikt. Deretter besøk til tekstilverkstedet Carol Cassidy, hvor du kan se noen kunstneriske mesterverk før man vandrer langs Mekongelvens bredd i solnedgangen. I kveld serveres en autentisk laotisk middag..

Dag 5 Vientiane
Etter frokost blir du med guiden til de store severdighetene i hovedstaden, inkludert et besøk til Wat Sisaket med sine tusenvis små Buddha-statuer. Videre til det kongelige tempel Wat Prakeo, som tidligere huset den berømte Emerald Buddha. Pha That Luang Stupaen er en av de mest berømte i landet og regnes som en nasjonalhelligdom. Så serveres lunsj på Makphet, en yrkesfaglig restaurant for Laos vanskeligstilte barn. Om ettermiddagen besøkes Xiang Khouan (kjent som Buddha Park) utenfor byen. Tilbake til sentrum og middag på egen hånd.

Dag 6 Vientiane
Frokost og tid på egen hånd fram til transfer til flyplassen for avreise.

Inkludert

Inkludert
Transfer ved ankomst og avreise, fem overnattinger i del av dobbeltrom inkl. frokost (superior, premium eller deluxe standard), det beskrevne programmet med engelsktalende guide, inngangsbilletter og lokal transport, all innenlands transport som beskrevet i økonomiklasse, 5 frokoster.

Ikke inkludert / tillegg
Enkeltromstillegg, ikke-beskrevne måltider, drikke til maten, visum til Laos, tips til guide og sjåfør, videre reise fra Vientiane etter avsluttet program, flyplassavgifter og flyskatter, avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring.

Verdensarv: Luang Prabang

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 472Høydepunkter i LaosFra 10 695Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris på forespørsel. Gjelder pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly til Luang Prabang / fra Vientiane, flyskatter og visum ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program i Laos
6 dager
Innholdsrikt program
Turistklassehotell
Lokal engelsktalende guide