By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Nasjonalparkene på Sri Lanka er et eldorado for dyreelskere. Her finner man villsvin, sjakaler, krokodiller, elefanter, leoparder og mange andre ville dyr. Og selvfølgelig er det et yrende og fargerikt fugleliv. Sri Lanka er kanskje mest kjent for teproduksjonen sin, og oppe i de majestetiske fjellene finner man frodige teplantasjer. Den tidligere hovedstaden Kandy har en egen sjarm du får oppleve fra en tuk-tuk. For ikke å snakke om den fantastiske følelsen det er å stå på toppen av Sri Lankas høyeste fjell ved soloppgang! Sri Lankas kulturelle sentrum med Habarana, Sigiriya og Dambulla besøkes også, likeså den fargerike hovedstaden Colombo. Med start i fiskelandsbyen Negombo og avslutning  på en av Sri Lankas mange strender er dette en innholdsrik rundreise for den aktive.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Colombo, transfer til hotellet i Negombo. Lunsj og middag på egen hånd.
Dag 2 Frokost. Besøk til fiskemarkedet. Dagen på egen hånd i Negombo.
Tilleggsprogram: Sightseeing til fots i Colombo. Cricket-kamp. Lunsj og middag på egen hånd.
Dag 3 Frokost. Avreise til Sigiriya. På veien besøkes et hjem og forskningssenter for elefanter. Om ønskelig ridetur på elefant. Bestige Sigiriya Rock Fortress. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 4 Frokost. Besøk i landsby på sykkel. Ettermiddagsbesøk til Polonnaruwa. Lunsj inkludert. Retur til hotellet, middag på egen hånd.
Dag 5 Frokost. Avreise til Hiriwadune for vandretur i typisk landsby inkludert hjemmelaget lunsj. Dumballa Rock Temple. Besøk til krydderhage på vei til Kandy. Middag på egen hånd.
Dag 6 Frokost. Botanisk hage. Sightseeing i Kandy med tuk tuk. Temple of the Tooth Relic om kvelden. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 7 Frokost. Togtur til Hatton, videre til gjestehus ved Adams Peak for innsjekk og avslapping. Lunsj inkludert. Middag kjøpes på stedet.
Dag 8 Frokost. Grytidlig fottur til Adams Peak for soloppgang. Medbrakt niste fra hotellet. Videre til Nuwara Eliya, besøk til tefabrikk. Overnatting i Ambewela. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 9 Frokost. Avreise til Yala nasjonalpark og safari om ettermiddagen. Overnatting. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 10 Frokost. I Yala. Natursti i området eller besøke det hellige stedet Kataragama Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 11 Frokost. Avreise for opphold på kysten, via Galle. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 12-14 Opphold på valgfritt hotell. Frokost inkludert. Lunsj og middag på egen hånd.
Dag 15 Frokost. Transfer til Colombo og flyplassen for returreise.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Colombo/ Negombo
Lokal engelsktalende guide møter på flyplassen og kjører dere til hotellet ved stranden i Negombo, ca. 1 times kjøretur nordover. Innsjekk på hotellet og du har resten av dagen på egen hånd. Det er deilig å akklimatisere seg litt før reisen går videre. Lunsj og middag på egen hånd.
Negombo ble grunnlagt i 1505 av portugisere og senere overtatt av nederlendere, og man kan fremdeles gjenkjenne den europeiske arkitekturen.  I dag er byen et velkjent badested, og ikke minst kjent for sitt fiske. Fiskemarkedet her er kanskje øyas beste, og hver morgen unntatt søndag kommer små og store fiskebåter inn med sin fangst.
Avstand: Colombo flyplass-Negombo ca. 1 time.

Dag 2 Negombo F/L
Tidlig morgen kan du være med guiden til fiskemarkedet. Tilbake til hotellet hvor frokost kan inntas og du har dagen på egen hånd.
Om du ønsker kan vi tilby to interessante tilleggs program:
 
Colombo City-tur til fots
Som mange andre storbyer endrer Colombo seg raskt. Gamle hus rives og moderne skyter i været, denne byen er intet unntak. Guiden tar dere med på en spasertur gjennom Colombos gater. En fin måte å oppleve byens hektiske gater, lukter og mennesker på.  
Turen starter på The Independence Square hvor dere blant annet vil få se det nasjonale monumentet bygget for markeringen av uavhengigheten fra britisk styre. Deretter besøk til en katolsk kirke og et hinduistisk tempel. Turen går også gjennom typiske boligområder, og en spasertur på promenaden langs sjøen hvor dere kan nyte den friske brisen fra havet er deilig. Her passerer dere også den gamle parlamentsbygningen, The World Trade Center, og ender i Pettah-basarene hvor dere har tid til å prøve dere på litt shopping.
Har dere fortsatt energi igjen, blir dere med videre med lokalt tog og buss til Battaramulla og Diyawanawa Lake hvor den nye parlamentsbygningen er bygget. Lunsj er inkludert.

Cricket-kamp
Cricket er den mest populære sporten på Sri Lanka og du kan være med guiden på en kamp om det spilles noen denne dagen. Du kjenner kanskje ikke reglene så godt, men uansett er det veldig morsomt å oppleve atmosfæren på en lokal kamp.

Dag 3 Negombo – Pinnawala – Sigiriya F/L
Utsjekk av hotellet og nye opplevelser venter. Dere reiser videre mot Sigriya etter frokost og underveis besøkes et "barnehjem" for elefanter. Senteret ble etablert i 1975, og det startet med syv foreldreløse elefanter, og i 1984 ble den første babyen i Pinnawala født. Med hjelp av lokale og utenlandske elefanteksperter startet Pinnawala et vitenskapelig avlsprogram som har trukket oppmerksomhet fra forskere fra hele verden. Et betydelig antall bøker og forskningsartikler er også blitt utgitt på flere språk.
Ut på veien igjen og turen går videre for å bestige Sigiriya-festningen som er på Unescos verdensarvliste, bygget av kong Kashyapa (477-495 e.Kr.) Sigiriya er et gammelt klippefort (enorm stein) som stiger 200 meter opp fra jungelen og med fresker malt i vakre jordfarger på huleveggene. Rundt «steinen» finnes vollgrav og store hager og man kan forestille seg hvordan livet var her for ca. 1500 år siden.
Klart for innsjekk på hotellet i utkanten av sentrum. Lunsj er inkludert, middag på egen hånd.

Avstander: Negombo-Pinnawala: ca. 2 1/2 time, Pinnawala-Sigriya: ca. 2 timer.

Dag 4 Sigiriya – Giritale – Polonnaruwa – Sigiriya F/L
Etter frokost er guiden på plass og tar dere med på sykkeltur og landsbybesøk i Giritale. Her inviteres dere også på en kopp te i et typisk landsbyhus.
Litt senere på dagen fortsetter dere til Polonnaruwa som var den andre hovedstaden på Sri Lanka i det 11. og 12 århundre, og står i dag på Unescos verdensarvliste. Her kan dere se ruinene av det kongelige palasset, Gal Viharaya med fire fantastiske statuer av Buddha i oppreist, sittende og liggende stilling skåret ut i stein. Området er frodig og vakkert. Tilbake til hotellet. Lunsj er inkludert, middag på egen hånd.

Dag 5 Habarana – Hiriwaduna – Matale – Kandy F/L
Utsjekk av hotellet etter frokost og turen går videre mot Kandy. Første stopp er Hiriwaduna hvor det er lagt inn en vandring gjennom en typisk Sri Lanka-landsby. Turen begynner med en liten tur på oksekjerre, og kanskje passerer man en landsbyboer på vei til fiske eller for å vaske klær i elven.
Dere fortsetter til fots og vasser over en grunne i elven. Så er det klart for en tur ut på en sideelv i en typisk lokal katamaran, og før turen går videre inviteres dere til en velsmakende hjemmelaget lunsj.
Neste stopp på veien er Dambulla Rock Temple. Tempelet er bygget av kong Walagambahu i det 1. århundre f.Kr. og er nå på Unescos verdensarvliste. Komplekset av fem grotter med over 2000 kvadratmeter malte vegger og tak, er det største området med slike malerier som finnes i verden. Grottene inneholder over 150 Buddha-figurer, hvorav den største er skåret ut av stein og strekker seg over 14 meter.

Turen fortsetter mot Kandy og på veien besøkes en «krydderhage». Morsomt å se velkjente krydder i vill vekst som man kjenner igjen fra butikkhyllen, og selvfølgelig er det muligheter for å handle kanel eller andre type krydder. Så gjenstår kun en halvtimes kjøretur før dere er fremme og kan sjekke inn på boutique-hotellet like i utkanten av Kandy. Resten av dagen på egen hånd. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.

Kandy, også på Unescos verdensarvliste, ligger 490 meter over havet i innlandet, og er den gamle hovedstaden på øya. Navnet "Kandy" gir assosiasjoner til prakt og storhet, og mange legender, tradisjoner og folklore er fortsatt kjærlig holdt i live. Midt i byen ligger den kunstige innsjøen bygget av den siste kongen i Kandy. Byen er hyggelig og det finnes flere marked, lokale butikker og restauranter. Besøker dere Kandy i augustmåned er sjansen stor for å oppleve en av de spektakulære festivalene i byen.

Avstander: Habarana -  Matale ca 2 timer, Matale – Kandy ca. 45 minutter.

Dag 6 Kandy – Peradeniya – Kandy F/L
Etter frokost inviteres du med til et besøk i Peradeniya Royal Botanical Garden. Først bygget av en Sinhala konge, senere utvidet av engelskmennene og inneholder imponerende mange trær, busker og blomster.
Så inviteres dere med på tuk-tuk-tur rundt i byen for å bli litt kjent. Turen avsluttes med en omvisning i Temple of the Tooth Relic. Et fantastisk tempel som huser Sacred Tooth Relic av Buddha og er en av de helligste helligdommer i hele den buddhistiske verden. Lunsj er inkludert, middag på egen hånd.

Avstand: Kandy – Peradeniya, ca. 15 minutter.

Dag 7 Kandy – Hatton – bestigning av Adam's Peak F/L
Frokost. Utsjekk og transfer til jernbanestasjonen hvor du går om bord på toget for en tur gjennom spektakulært landskap til Hatton. Her venter sjåføren deres og kjører til gjestehuset beliggende på ruta til Adam's Peak** (2240 m.o.h) et hellig sted for buddhister, hinduer, kristne og muslimer. Man har kvelden på egen hånd før turen går mot toppen om natten. Det mest populære er nemlig å se soloppgangen fra toppen av fjellet! Turen opp tar fra 3 ½ til 4 timer ettersom hvilken form du er i og er en flott naturopplevelse.
** Sesong for trekking til Adam's Peak er desember til mai. Alternativ til Adam's Peak er en tur til Horton Plains National Park.
Horton Plains er en vakker høyslette dekket av gress. Her er områder av tykk skog, knauser, fosser og tåkelagte innsjøer i et utmerket turterreng. Sletten ender med en skråning, populært kalt «Verdens ende», som faller nesten 880 meter rett ned og gir en fantastisk utsikt.

Avstand: Hatton – Adams Peak (gjestehuset) ca. 30 minutter.

Dag 8 Adams Peak – Nuwara Eliya – Ambewela F/L
Nedstigning etter soloppgang (normalt kl. 05.30) Tilbake til gjestehuset hvor det serveres en god frokost og en nye opplevelser venter.

Nuwara Eliya ligger på 1882 moh og som på grunn av sitt friske klima og natur er Sri Lankas mest populære fjellby. Nuwara Eliya ligger også i hjertet av landets største teplantasjer, og Sri Lankas høyeste fjell, Pidurutalagala 2524 moh, ligger her. Nuwara Eliya har også en av de fineste 18-hulls golfbaner i Sørøst-Asia. Det blir tid til et stopp på en tefabrikk for å se produksjonen og mulighet for å handle. Så går turen videre til Ambewela hvor dere sjekker inn på hotellet. 
Lunsj inkludert, middag på egen hånd.

Avstand: Adams Peak - Nuwara Eliya- Ambewela: ca. 3 t

Dag 9 Ambewela – Yala F/L
Etter frokost sjekker dere ut og turen fortsetter mot nasjonalparken Yala.
Yala er den største nasjonalparken på Sri Lanka og er hjemmet til ville elefanter, villsvin, ville bøfler, leoparder, bjørner, hjort og krokodiller. Store flokker av trekkende fugler kan man også finne her. Innsjekk på hotellet beliggende i selve parken, og om ettermiddagen er det klart for safari.

Avstand : Ambewela – Yala, ca. 4 t.

Dag 10 Yala – (Kataragama) – Yala F/L
Etter frokost er det mulig å gå på natursti rundt hotellet. Det finnes grusveier rundt innsjøen, gå gjennom krattskog for å se på fuglelivet, og klatre ned de store sanddynene mot stranden som beskyttet dette stedet fra tsunamien.
En rekke fugler, pattedyr og krypdyr er blant de mange artene dere vil kunne se i løpet av turen. Og hvis dere er heldige kan dere kanskje få øye på en leopard på en klippe ca. 400 meter unna hotellet.
Eller bli med på en tur til Yalas kloster hvor dere kan være med å forberede mat sammen med folk fra landsbyen til dagens almisse.
Om kvelden besøkes Kataragama. Kataragama er kanskje det mest besøkte hellige stedet i landet. Hinduer, buddhister og muslimer strømmer til helligdommene som ligger der, angivelig for å besøke Kirivehera, en stupa der Buddha sies å ha meditert i sitt tredje og siste besøk på Sri Lanka.
Tilbake til hotellet. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.

Dag 11 Yala, Galle, strandopphold F
Frokost på hotellet. Etter mange opplevelser er tiden kommet for noen late dager ved kysten, og på veien synes vi at dere skal besøke Galle.
Galle var en gang den viktigste havnebyen på Sri Lanka og i dag en godt bevart liten perle. Galle Fort ble opprinnelig bygget av portugiserne og senere utvidet av nederlenderne i 1663. En spasertur på fortet med utsikt over havet, og shopping i små butikker i de sjarmerende trange gatene kan et øyeblikk minne om en europeisk by. Byen er også med på Unescos verdensarvliste. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Opphold på en av våre utvalgte Beach Resorts.

Avstand: Yala-Galle: ca. 3 ½ t

Dag 12 – 14 På stranden
På egen hånd.

Dag 15 Hjemreise
Transfer til flyplassen i Colombo for retur til Norge.

Inkludert

• Dobbeltrom inkludert frokost fra dag 2 – dag 14.
• Program som beskrevet inkl. inngangsbilletter
• Inngang til Yala nasjonalpark inkl. jeep-leie
• Engelsktalende lokal guide
• Transport i bil med airconditioning
• Måltider som beskrevet, Frokost hver dag. Lunsj dag 2 – 11.

Ikke inkludert
• Evt. oppgradering av hoteller
• Måltider utover de som er nevnt i programmet.
• Tips til guide/sjåfør
• Video- og kameraavgift (gjelder enkelte templer og betales på stedet)

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Høyt og lavt på Sri Lankafra 17 895Bestill reise

Pris pr person i del av dobbeltrom når minimum 2 personer reiser sammen.

Med forbehold om eventuelle program-, pris- og valutaendringer.

Fakta

Individuell reise på Sri Lanka
15 dager
Engelsktalende guide/sjåfør
Hotell i god turistklasse
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Negombo, Colombo, Sigiriya, Habarana, Kandy, Nuwaraeliya Yala, Galle