By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

En reise til Indias tre mest kjente reisemål, Delhi, Agra og Jaipur. Hovedstaden Delhi med den britiske arven i New Delhi og arven fra mogultiden i Old Delhi; Agra med det mange vil si er den største opplevelsen – Taj Mahal, og den sjarmerende "rosa byen" Jaipur som er delstaten Rajasthans hovedstad hvor man kan ri på elefant opp til det storslagne fortet Amber.
Har du begrenset tid er dette en flott introduksjon til det fargerike landet.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Delhi. Engelsktalende guide venter på flyplassen for transfer til hotellet. Sightseeing i New Delhi. Lunsj og middag på egen hånd. Overnatting i New Delhi.
Dag 2 Frokost på hotellet. Sightseeing. Sykkeltur i Old Delhi om ettermiddagen. Overnatting i New Delhi. Lunsj og middag på egen hånd.
Dag 3 Frokost på hotellet. Transport med tog fra Delhi til Agra. Besøk til Taj Mahal og Agra Fort. Lunsj på egenhånd (guide assisterer). Videre med bil til Dholpur. Overnatting på palasshotell. Middag på egen hånd. Merk: Taj Mahal er stengt fredager.
Dag 4 Frokost på hotellet. Biltur fra Dholpur til Jaipur. Overnatting i Jaipur. Lunsj og middag på egen hånd. Overnatting i Jaipur.
Dag 5 Frokost på hotellet. Besøk til Amber Fort, Vindenes palass, sightseeing i Jaipur om ettermiddagen. Lunsj og middag på egen hånd. Overnatting i Jaipur.
Dag 6 Frokost på hotellet. Retur med bil til Delhi. Lunsj og middag på egen hånd. Overnatting i Delhi.
Dag 7 Frokost. Transfer til flyplassen.

 

Detaljert program

Dag 1 Delhi
Ved ankomst Delhi International Airport blir dere møtt av en engelsktalende lokal guide i ankomsthallen på flyplassen etter passkontrollen. Transfer til hotellet og innsjekk. Rommet blir booket fra dagen før slik at dere kan sjekke rett inn (justeres i forhold til ankomsttid).
Delhi er et konglomerat av opprinnelig åtte byer som ble etablert her fra så tidlig som 900 f.Kr. til 1930. Det er fremfor alt en historisk by og i dag en elegant hovedstad. Det finnes mange historier om denne fascinerende byen som helt fra begynnelsen kan spores tilbake til mytologiske tider. Etterfølgende keisere bygget massive festninger og palasser, og den store monarken av det 17. århundre, Shah Jehan, flyttet sin hovedstad fra Agra til Delhi. Det var da Red Fort ble til, og området Chandi Chowk kjent for sine mange butikker, trange gater og yrende liv og Jama Masjid, byens mest majestetiske moske. Britene la til enda en by - New Delhi, nåtidens sete for administrasjon og hovedstaden i India. Edwin Lutyen hadde en drøm om en perfekt blanding av Østens ekstravaganse og vestlige begrensninger.
Ved lunsjtid blir dere plukket opp av guiden igjen for en halvdags tur til New Delhi.   
Turen i dag inkluderer et besøk til Qutub Minar som er det høyeste steintårnet i India. Qutub Minar ble påbegynt i 1199 e.Kr. av Qutub-ud-Din Aibak og avsluttet av hans etterfølger og svigersønn, Iltutmish. Bygningen er 72,5 meter høy og er 379 meter fra bunn til topp. Deretter til Humayun grav, bygget av enken til den andre Mughal-keiseren, Humayun, som er et fremragende monument i indo-persisk stil, en forløper av Taj Mahal. Turen inkluderer også en kjøretur forbi den imponerende India Gate, parlamentsbygningen og Rashtrapati Bhawan, presidentens bolig.
Lunsj og middag på egenhånd, men guiden gir dere tips.

Dag 2 Delhi
Etter frokost på hotellet møter dere guiden og fortsetter på bytur i Old Delhi. Du starter med et besøk til Red Fort som er bygget av rød sandstein og moskeen Jama Masjid, den mest elegante moskeen i India.
Man passerer Kotla Firoze Shah, ruinene av et gammelt fort fra det 14. århundre. Så et besøk til Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi ble kremert i 1948. Laxmi Narayan er Delhis flotteste tempel, og deretter et besøk til Sikh-tempelet Bangla Sahib, en fredelig oase i byen. Omvisning i «storkjøkkenet» i tempelet som tar imot tusenvis av mennesker hver dag, uavhengig av kaste, tro, religion eller rase, og tilbyr dem et gratis måltid.
Så er det klart for sykkeltur gjennom de trange gatene i Chandi Chowk med yrende liv, farger og lukter. Lotustempelet er spektakulært i solnedgang og du kan nyte det hele i parken rundt tempelet som er formet som en lotusblomst. Tilbake til hotellet.
Guiden gir deg tips til lunsj- og middagsrestaurant.


Dag 3 Delhi - Agra med tog (0615 – 0812) Agra - Dholpur med bil (58 km, 1 times kjøring)
Enkel frokost på hotellet og utsjekking. Transport til jernbanestasjonen hvor guiden følger deg om bord på toget til Agra. Du reiser 1. klasse og frokost serveres om bord.
Ankomst Agra hvor ny engelsktalende guide og sjåfør møter dere på stasjonen og tar dere direkte på sightseeing.
Agra var hovedstad i India under afghanske kong Sikandar Lodhi sitt rike. Senere, i 1526 e.Kr., tok keiser Babar på seg oppgaven med å gjøre endringer i Agra av en slik karakter at de neste par hundre år var Agra vitne til en vekst av pomp og prakt. I moderne tid har byen hatt en oppblomstring av håndverkere hvor noen av dem hevder å være direkte etterkommere av de håndverkerne som hjalp til med å bygge Taj Mahal.
Taj Mahal: Khurram ble konge etter en blodig kamp i 1628 og tok navnet Shahjahan eller «King of the World» og ga sin elskede kone den høyeste tittelen. Hun ble Mumtaz Mahal, den Opphøyde av Palasset. I 1631 dro Shahjahan på en ekspedisjon og, som alltid, fulgte Mumtaz Mahal ham, men døde i barsel på Burhanpur kun 39 år gammel. Hun hadde født Shahjahans fjortende barn, hvorav fire sønner og tre døtre overlevde. Shahjahan var utrøstelig og historien forteller om det kongelige hoffets to år lange sorg. Det var ingen musikk, ingen fest, og ingen feiring av noe slag. Shahjahan besluttet å reise et minnesmerke i marmor slik at verden aldri ville glemme - Taj Mahal. Byggverket ble plassert på en sving i elva, og kunne ses fra Shahjahans personlige palass i Agra Fort. 20 000 håndverkere brukte 22 år på å ferdigstille bygget som må være et av verdens vakreste bygg. (Taj Mahal er stengt på fredager)
Senere besøker dere Agra Fort som ble påbegynt av keiser Akbar i 1565. Fortet er virkelig en by i byen, og er omgitt av en vollgrav som er over 10 meter bred. Av sine fire porter er den mest imponerende Delhi Gate i vest.
Guiden hjelper deg med et passende sted for lunsj, og deretter fortsetter turen til Dholpur, en times kjøretur fra Agra. Her sjekker du inn på et fantastisk palasshotell og nyter kvelden i Dholpur. Middag er inkludert.

Dag 4 Dholpur - Jaipur med bil (260 km, 6 timers kjøring)
Frokost på hotellet og du sjekker ut. Denne morgenen starter man med et besøk til "The Ramsagar Sanctuary». Innsjøen er kjent for diverse arter av fisk, trekkfugler, krokodiller og er veldig malerisk.
Deretter et besøk til The Machkund Temple. Tempelet er et svært gammelt og hellig sted, og er et viktig pilegrimsreisemål for alle hinduer. Videre til Jaipur med bil. Langs veien er det utallige ting å se og turen er virkelig en opplevelse. Ankomst Jaipur og innsjekking på hotellet. Du har kvelden på egenhånd.
Jaipur ligger omgitt av kuperte åser, hver av dem kronet med formidable fort og vakre palasser, herskapshus og hager overalt i dens område. Palasser og fort av fortiden som var vitne til kongelige prosesjoner glir ganske naturlig inn i dagliglivet i den "rosa byen". Bortsett fra den travle trafikken av sykler, biler og busser, synes lite å ha forandret seg. Kvinnenes fargerike kjoler og mennenes turban gir farge til denne fascinerende byen.

Lunsj og middag på egen hånd.

Dag 5 Jaipur
Frokost på hotellet. I dag blir det besøk til den gamle hovedstaden i Amber - Amber Fort - etterfulgt av bytur.
Maharaja Mansingh, Mogul-keiser Akbars mest suksessrike general, startet byggingen av Amber Fort i det 17. århundre.
Høyt der oppe ligger fortet og en Jeep vil spare dere bryet med å nå opp til borgen. Sammen med guiden spaserer dere gjennom et kompleks av gårdsplasser og haller. Mange av rommene har herlige malerier med edelstener og speil innlagt i veggene. Mest fascinerende er kanskje Sheesh Mahal (Hall of Mirrors).
Underveis til Amber Fort vil dere stoppe og se Vindenes palass.
Tilbake i sentrum av Jaipur om ettermiddagen og man besøker andre høydepunkter som City Palace, som er et overveldende kompleks av utsøkte palasser, hager og gårdsplasser, kunsthåndverk og utskårne døråpninger. Palassmuseet har samlinger av sjeldne manuskripter, våpenhus, kostymer, tepper og malerier. Jantar Mantar eller Astronomical Observatory, bygget i 1726, er en av de fem astronomiske underverker bygget av Sawai Jai Singh og gjør nøyaktige spådommer selv i dag. Du vil også få mulighet til å vandre omkring på de lokale markedene og de mange butikkene i byen. Tilbake til hotellet.
Lunsj og middag på egen hånd.

Dag 6 Jaipur – Delhi med bil (265 km / 6 timers kjøring)
Tidlig utsjekk av hotellet og transport i bil tilbake til Delhi. Stopp underveis for lunsj som du betaler på egenhånd. Turen er lang, men garantert underholdene. Ankomst Delhi og innsjekk på hotellet. Om tiden tillater det og du har lyst følger guiden gjerne med til Dilli haat, et stort lokalt utendørs marked med alt fra krydder, klær til sko og suvenirer.
Middag på egen hånd.

Dag 7 Transfer til flyplassen
Transfer fra hotellet til flyplassen for retur til Norge eller om du reiser videre, vi har flere alternativ.

Se også våre fellesreiser til India. Kombiner gjerne rundreisen med en avslappende badeferie i Goa.

Inkludert

• Engelsktalende lokale guider
• Egen bil med sjåfør
• Inngangsbilletter
• Beskrevet innenlands reise
• Hotell i god turistklasse; del av dobbeltrom, med frokost

Verdensarv: Taj Mahal og Agra fort i Agra

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Indias gylne triangel Indias gylne triangel (First class)fra 5 495Bestill reise
Indias gylne triangel Indias gylne triangel (Superior class)fra 6 695Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til India ikke inkludert.

Fakta

Indias gylne triangelIndividuell reise India
7 dager
Engelsktalende lokale guider
Egen bil med sjåfør
Beskrevet innenlands reise
Hotell i god turistklasse

Reisemål: Delhi, Agra og Jaipur