By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

På denne omfattende reisen får dere et godt innblikk i Kambodsjas kultur, historie og dagligliv. I tillegg til de mange kulturelle høydepunktene, vil dere få oppleve lokalbefolkningen på nært hold. Dere blir tatt med på et opplevelsesrikt elvecruise oppover elven og over den store Tonle Sap-innsjøen med sine karakteristiske flytende landsbyer.
Høydepunktet på turen er nok for mange det fantastiske Angkor-komplekset med de mange templene. I tillegg får dere oppleve noen av de litt mindre besøkte templene utenfor selve Angkor - disse templene er også absolutt verdt et besøk. Med andre ord, på denne reisen står Kambodsjas høydepunkter i kø.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Phnom Penh, transfer til hotellet, tur med tuk-tuk. Middag.
Dag 2 Frokost. Fengselet Tuol Sleng, Dødsmarkene, Det kongelige palasset, Sølvpagodaen, Nasjonalmuseet, det russiske markedet, båttur på Mekong.
Dag 3 Frokost. Bil til Battambang med stopp underveis. Middag.
Dag 4 Frokost. Battambang med lokale markeder og besøk til Kambodsjas eneste vingård.
Dag 5 Frokost. Båttur fra Battambang til Siem Reap med stopp underveis. Lunsj.
Dag 6 Frokost. Angkor Wat, Angkor Thom, Bayon-tempelet, Elephant Terrace og Terrace of the Leper King. Lunsj.
Dag 7 Frokost. Templene Ta Prohm, Ta Nei, Banteay Srei, landminemuseet og Pre Rup-tempelet.
Dag 8 Frokost. Pålelandsbyen Kompong Khleang, jungeltempelet Beng Mealea. Lunsj.
Dag 9 Frokost. Transfer til flyplassen for videre reise.

Detaljert program

Dag 1 Phnom Penh ankomst M
I ankomsthallen på flyplassen venter guide og sjåfør som tar dere med til hotellet i sentrum. Etter innsjekk på hotellet og en liten hvilepause, blir dere tatt med på en tur med tuk-tuk for å få et lite inntrykk av Kambodsjas hovedstad. Senere kan dere nyte solnedgangen fra FCC Phnom Penh (Foreign Correspondent Club). Herfra har dere en flott utsikt over Mekong-elven og den travle elvebredden.
Overnatting: I Phnom Penh.

Dag 2 Phnom Penh F
I dag vil dere få oppleve Kambodsjas kultur og historie. Første stopp er det beryktede Tuol Sleng-fengselet og de forferdelige Dødsmarkene Choeung Ek. Under Røde Khmers terrorvelde fra 1975 til 1979 døde ca. 2 av landets 8 millioner innbyggere. Tusenvis av uskyldige mennesker ble fengslet, torturert og siden henrettet og slengt i massegraver.
Etter et innblikk i denne delen av Kambodsjas dystre historie, er det godt å vende tilbake til storbylivet. Etter lunsj blir det besøk til Det kongelige palasset og Sølvpagodaen. Det blir også tid til å oppleve det russiske markedet, og å handle i noen av de nydelige håndverks- og silkebutikkene. Senere på ettermiddagen kan dere nyte solnedgangen under en båttur på Mekongelven.
Overnatting: I Phnom Penh.

Dag 3 Landeveien til Battambang F/M
Avreise fra Phnom Penh etter frokost, og dere kjører i ca. 5 timer til Battambang, gjennom landsbyer og langs landeveier. Underveis har dere flere stopp for å se på lokale Khmer-håndverk, både tradisjonelt og moderne. Første stopp er i gullsmedlandsbyen Kompong Luong og Phnom Oudong (tidligere hovedstad). Her kan dere klatre opp på en høyde hvor dere får en imponerende utsikt over slettelandskapet med landsbyer, pagoder og innsjøer. Turen fortsetter til en av landsbyene ved elven Tonle Sap hvor dere spiser lunsj på en lokal restaurant. Etter å ha utforsket keramikklandsbyen som ligger i nærheten, fortsetter dere videre til Pursat. Her blir det et kort stopp på et verksted hvor det  produseres marmorskulpturer.
Dere ankommer Battambang sent om ettermiddagen, og dere får litt tid til avslapping på hotellet før middag.
Overnatting: I Battambang.

Dag 4 Battambang F
Landsbyen Battambang er et tidligere hovedkvarter for handelsmenn fra Frankrike, Thailand og Khmer-befolkningen. Her får dere se de forskjellige fasene av byens historie, blant annet gjennom byens arkitektur. Byggestilen varierer, fra Khmer-hus i nyere stil og tradisjonelle trehus, til villaer i klassisk fransk stil. Dere skal utforske noen av de lokale markedene her og det arkeologiske museet.
Etter lunsj kjører dere ut på landsbygda og besøker noen av de vakre templene og Kambodsjas eneste vingård.
Overnatting: I Battambang.

Dag 5 Båttur til Siem Reap F/L
I dag skal dere ut på Kambodsjas mest spektakulære båttur gjennom trange farvann og myrområder opp til den store innsjøen Tonle Sap. Underveis får dere oppleve de flytende landsbyene hvor dere blant annet vil få en innføring i den lokale fisketeknikken. Det blir også et besøk til en familie som bor på en krokodillefarm. Båtturen fortsetter over innsjøen Tonle Sap, og sent på ettermiddagen ankommer dere den lille landsbyen Chong Kneas. Derfra blir det transfer til hotellet i Siem Reap, basen for de fantastiske templene i Angkor.
Overnatting: I Siem Reap.

Obs: Fra slutten av mars til midten av oktober må vi ta forbehold angående båtturen på grunn av vannstanden i elven og innsjøen. Hvis det ikke er mulig med båttur, blir det transport med bil/minibuss.

Dag 6 Angkor Wat – Angkor Thom F/L
I dag blir det en reise tilbake i tid, til de enorme tempelkompleksene fra Khmer-rikets storhetstid i Angkor. Dette enorme tempelkomplekset er verdens største og står på Unescos verdensarvliste.
Besøket starter med et av mesterverkene fra Khmer-arkitekturen, det praktfulle Angkor Wat, bygget fra 1113 til 1150.  Dette er det mest berømte tempelet i Angkorområdet. Etter lunsj besøker dere den store byen Angkor Thomb, den siste hovedstaden i Khmer-riket. Turen starter ved South Gate, og fortsetter til det imponerende Bayon-tempelet med de store steinansiktene som pryder de mange tårnene. Turen fortsetter til Elephants Terrace og Terrace of the Leper King, den spedalske kongens terrasse. Etter en dag fylt med templer og kultur, returnerer dere til hotellet i Siem Reap.
Overnatting: I Siem Reap.
 
Dag 7 Ta Prohm-  og Banteay Srei-templene F
Etter frokost besøker dere det mystiske og ofte fotograferte Ta Prohm-tempelet, der store trær vokser ut av, og over ruinene. Deretter går dere gjennom skogen til det lite besøkte Ta Nei-tempelet, før morgenen avsluttes på toppen av Ta Keo, et imponerende fjelltempel med utfordrende trapper. Retur til hotellet for lunsj og en kort pause. På ettermiddagen blir det utflukt til Banteay Srei-tempelet som ligger ca. 30 km utenfor Siem Reap. Tempelet har ikke mange besøkende, på tross av at dette er et av de beste eksemplene på steinarbeider i rosa sandstein fra Khmer-tiden. På vei tilbake til Siem Reap besøker dere det kambodsjanske landminemuseet for å lære mer om denne forferdelige arven fra krigen. Nyt solnedgangen på Pre Rup-tempelet før turen går tilbake til Siem Reap.
Overnatting: I Siem Reap.

Dag 8 Pålelandsbyen Kompong Khleang og det tapte Beng Mealea-tempelet F/L
Denne dagen starter med en biltur gjennom den kambodsjanske landsbygda til den pittoreske landsbyen Kompong Khleang. Til tross for at Kompong Khleang er et av de største lokalsamfunnene ved Tonle Sap, er det fortsatt svært få turister som besøker landsbyen. Her besøker dere en fiskerfamilie og får se hvordan de lever og får lære litt om dagliglivet deres. Dere skal ta en båttur på innsjøen hvor dere får se pålehusene og fiskerne ute på vannet. Så går turen videre til det tapte tempelet Beng Mealea. Dette jungeltempelet er overgrodd av viltvoksende planter og trær. Det strekker seg over en kvadratkilometer og er i stor grad overgrodd av vegetasjon på samme måte som det berømte jungeltempelet Ta Prohm. De imponerende omgivelsene skaper en helt spesiell stemning – perfekt for fotografering.
Overnatting: I Siem Reap.

Obs: Man kommer til Kompong Khleang-landsbyen med bil, via Damdek, eller med båt i flomsesongen som strekker seg fra august til februar.

Dag 9 Avreise Siem Reap F
Dere har formiddagen på egen hånd til å utforske denne sjarmerende byen litt nærmere. Eller til å gjøre de siste innkjøpene før hjemreisen.

Inkludert

• Program som beskrevet inkludert inngangsbilletter
• All transport med privat bil/buss og båt i følge programmet
• Privat båt fra Battambang til Siem Reap
• Overnatting på hotell i god turistklasse, i del av dobbeltrom
• Alle frokoster
• Øvrige måltider som beskrevet. L=lunsj, M=middag. (Drikke mot egen betaling)
• Lokal, engelsktalende guide
• Vårt informasjonshefte "Indokina"

Ikke inkludert / tillegg
• Flyreise Norge-Vietnam t/r, spør ved bestilling
• Enkeltrom, spør ved bestilling
• Visum til Kambodsja (ordnes ved ankomst)
• Tips til guide og sjåfør
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Klassiske Kambodsjafra 11 895Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Flyreise t/r Norge og visum er ikke inkludert.

 

Fakta

Individuelt program i Kambodsja
9 dager
Engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Hotell i god turistklasse
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Phnom Penh, Battambang, Siem Reap, Angkor Wat