By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Nyhet! En fantastisk rundreise i India, et av verdens mest folkerike, varierte, velsmakende og spennende land. Fra travle Delhi og Agras vakre Taj Mahal til den rosa byen Jaipur og «Østens Venezia» Udaipur. Romantikken blomstrer i Mumbai og late dager nytes på stranden i Goa. Sykkeltur, markedsbesøk og en ekte Bollywood-innspilling er bare noe av alt det spennende du får oppleve...

Program i sammendrag

Dag 1 - Ankomst Delhi
Transport fra flyplassen til hotellet. Resten av dagen på egen hånd.

Dag 2 - Delhi
Frokost. Sykkeltur i Old Delhi med guide eller heldags sightseeing inkl. New Delhi. Kvelden på egen hånd. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 3 - Dehli, Agra
Frokost. Utsjekk. Biltur fra Delhi til Agra. Innsjekk hotell. Besøk til Agra Fort, showet "Expression of Love". Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 4 - Agra, Jaipur
Frokost. Tidlig besøk til Taj Mahal. Utsjekk. Biltur til Jaipur via Fatehpur Sikri-palasset. Innsjekk hotell i Jaipur. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 5 - Jaipur
Frokost. Sightseeing inkl. Amber Fort, rikshaw- sykkeltur i Jaipur. Overnatting i Jaipur. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 6 - Jaipur, Udaipur
Frokost. Biltur til Udaipur via Jain-tempelet i Ranakpur. Innsjekk hotell. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 7 - Udaipur
Frokost. Sightseeing i Udaipur inkl. båttur på Lake Pichola. Lunsj og middag betales på stedet. Tilleggsprogram; Sykkeltur, hjemmebesøk med matlaging. Overnatting i Udaipur.

Dag 8 - Udaipur, Mumbai
Frokost. Transport til flyplassen, fly til Mumbai. Transfer til hotellet. Resten av dagen fri. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 9 - Mumbai
Frokost. Halvdags sightseeing. Overnatting i Mumbai. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 10 - Mumbai
Frokost. Bollywood-tur med guide. Overnatting i Mumbai. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 11 - Mumbai, Goa
Frokost. Transfer til flyplassen, fly til Goa. Transfer til hotell. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 12 - Goa
Frokost. På egen hånd. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 13 - Goa
Frokost. På egen hånd. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 14 - Goa, program avsluttet
Transfer til flyplassen.

Dette programmet er kun et forslag fra vår side. Det kan bestilles som det er eller brukes som et utgangspunkt for din helt egen, skreddersydde reise til India.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Delhi
Ved ankomst Delhi International Airport blir dere møtt av en engelsktalende lokal guide i ankomsthallen etter passkontrollen. Transfer til hotellet og innsjekk.
Indias hovedstad er en moderne og travel storby som kombinerer det gamle med det moderne. Midt blant moderne skyskrapere står monumenter som tause påminnelser om en svunnen tid og regionens gamle historie.
Du har resten av dagen på egen hånd og guiden anbefaler gjerne restaurant for både lunsj og middag som du betaler selv. Det er også mulig å legge opp til sightseeingprogram denne dagen dersom du kommer tidlig.

Dag 2 Delhi F
I dag inviterer vi deg med på noe helt spesielt… Velkommen til Delhi på sykkel! Du sykler selv gjennom Old Delhis trange gater og oppdager mange av byens skjulte skatter, dette vil garantert gi deg minner for livet. Med en meget erfaren sykkelguide tas du med på et eventyr for alle sanser. Vi har fem forskjellige ruter som alle dekker de mest historiske, fargerike og intense delene av Old Delhi, enten morgen eller kveld, litt avhengig av årstid og temperatur. Alle ruter er nøye prøvet ut.
Hvis sykkel ikke er noe for deg tar guiden dere heller med på heldagssightseeing med bil i Delhi og starter med en bytur i Old Delhi. Første stopp er et besøk til det fascinerende Red Fort som er bygget av rød sandstein. Så er det klart for rickshaw-tur gjennom de trange gatene i Chandni Chowk med yrende liv, farger og lukter. Lunsj underveis som betales på stedet.
Deretter går turen til New Delhi og inkluderer et besøk til Qutub Minar som er det høyeste steintårnet i India. Turen inkluderer også en kjøretur forbi den imponerende India Gate, parlamentsbygningen og Rashtrapati Bhawan, presidentens bolig.
Retur til hotellet. Middag på egen hånd, men guiden gir deg tips.

Dag 3 Delhi – Agra F (204 km, 4 timers biltur)
Utsjekk av hotellet og dere starter kjøreturen mot Agra. En biltur i India er aldri kjedelig. Kuene langs veien, «bling bling»-pyntede lastebiler, plutselig trafikkork – meget god underholdning.
Agra var hovedstad i India under afghanske kong Sikandar Lodhi sitt rike. Senere, i 1526, tok keiser Babar på seg oppgaven med å gjøre endringer i Agra, og de neste par hundre år opplevde byen en vekst av pomp og prakt. I moderne tid har byen hatt en oppblomstring av håndverkere hvis noen hevder å være direkte etterkommere av de håndverkerne som hjalp til med å bygge Taj Mahal.
Vel fremme i Agra sjekker dere inn på hotellet. Om ettermiddagen besøker dere Agra Fort som ble påbegynt av keiser Akbar i 1565. Fortet er virkelig en by i byen, og er omgitt av en vollgrav som er over 10 meter bred. Av sine fire porter er den mest imponerende Delhi Gate i vest. Lunsj og middag betales på stedet.
Show time! Historien kommer til liv i Mohabbat the Taj Show – Expression of Love… Et skuespill om krig, hat og kjærlighet i historiske omgivelser. Et fyrverkeri av farger, sang og dans.

Dag 4 Agra – Jaipur via Fatehpur Sikri  F ( 243 km, 5 timers biltur)
Tidlig frokost på hotellet og utsjekk og dere skal besøke fantastiske Taj Mahal.
Taj Mahal: Khurram ble konge etter en blodig kamp i 1628 og tok navnet Shahjahan eller «King of the World» og ga sin elskede kone den høyeste tittelen. Hun ble Mumtaz Mahal, «den Opphøyde av Palasset». I 1631 dro Shahjahan på en ekspedisjon og, som alltid, fulgte Mumtaz Mahal ham, men døde i barsel i Burhanpur kun 39 år gammel. Hun hadde født Shahjahan fjorten barn, hvorav fire sønner og tre døtre overlevde. Shahjahan var utrøstelig, og historien forteller om det kongelige hoffets to år lange sorg. Det var ingen musikk, ingen fest, og ingen feiring av noe slag. Shahjahan besluttet å reise et minnesmerke i marmor slik at verden aldri ville glemme -Taj Mahal. Byggverket ble plassert ved elven, og kunne ses fra Shahjahans private palass i Agra Fort. 20 000 håndverkere brukte 22 år på å ferdigstille bygget som må være et av verdens vakreste bygg. (Taj Mahal er stengt på fredager).
Sjåføren er klar og turen går videre mot Jaipur via Fatehpur Sikri (Den røde byen). Bygget av den store Mughal keiseren Akbar som hovedstad og palass i slutten av det 16. århundre. Byen ble forlatt kort tid etter at den ble bygget da brønnene gikk tørre. Byen er fortsatt omtrent i samme tilstand som den var for over 300 år siden. Den er komplett med palasser og moskeer, og var en by større enn London da den ble bygget. Det er fascinerende å vandre rundt blant bygninger i nesten perfekt stand.
Vel fremme i Jaipur sjekker dere inn på hotellet og har resten av kvelden på egen hånd.
Lunsj og middag betales på stedet.
Jaipur ligger omgitt av åser, hver av dem kronet med formidable fort og vakre palasser, herskapshus og hager. Palasser og fort fra fortiden glir ganske naturlig inn i dagliglivet i den "rosa byen". Bortsett fra den travle trafikken av sykler, biler og busser, synes lite å ha forandret seg. Kvinnenes fargerike kjoler og mennenes turban gir farge til denne fascinerende byen.

Dag 5 Jaipur F
Du har formiddagen på egen hånd. Så blir det besøk til den gamle hovedstaden i Rajput, Amber Fort - etterfulgt av en liten bytur.
Maharaja Man Singh, Mughal-keiser Akbars mest suksessrike general, startet byggingen av Amber Fort i det 17. århundre. Høyt der oppe ligger fortet og en Jeep vil spare dere anstrengelsene med å gå opp til borgen. Sammen med guiden spaserer dere gjennom et kompleks av gårdsplasser og haller. Mange av rommene har flotte malerier med edelstener og speil innlagt i veggene. Mest fascinerende er kanskje Sheesh Mahal (Hall of Mirrors).
Tilbake i Jaipur blir dere med på en liten bytur. Først forbi Hawa Mahal (Vindenes palass) for fotostopp. Deretter en rickshaw- tur gjennom gatene med besøk til lokale travle marked, butikker og annet moro. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 6 Jaipur – Udaipur via Ranakpur F ( 415 km, ca. 6 timers biltur) 
Etter frokost og utsjekk av hotellet er det klart for avreise til Udaipur. På veien stopper dere ved det vakre Jain-tempelet i Ranakpur. Jainismen er en egen religion med vakkert utsmykkede templer flere steder. Tempelet i Ranakpur utmerker seg ved sin detaljrikdom og størrelse. Så går turen videre til Udaipur hvor dere sjekker inn på hotellet og har resten av dagen på egen hånd. Lunsj og middag betales på stedet.
Udaipur har rundt 500 000 innbyggere, og ligger ved bredden av en innsjø. Byen er kjent som «Østens Venezia» og har også en fortid som hovedstad i det mektige maharajadømmet Mewar, med flere enorme kongepalass som resultat. Udaipur er et behagelig sted å være og den mest romantiske byen i Rajasthan.

Dag 7 Udaipur F
Sammen med guiden skal dere blant annet besøke det store kongepalasset - i dag et museum. Turen går også til den nydelige Sahelion-Ki-Bari-hagen og et lokalt folkemuseum. Litt senere på dagen tas dere med på en båttur på innsjøen Lake Pichola. Innsjøen ble utvidet av Maharana Udai Singh etter at han grunnla Udaipur, og fra båten ser du byen som majestetisk reiser seg over innsjøen midt i Rajasthan- ørkenen. Du får også et innblikk til vaskeriene i byen, eller Dhobi, en kastegruppe som har spesialisert seg på å vaske klær. Dere besøker også det nydelige Jag Mandir-palasset – plassert på en øy midt i innsjøen.
Retur til hotellet og dere har resten av dagen på egen hånd. Lunsj og middag betales på stedet.
Om du ønsker deg en lokal opplevelse kan vi anbefale to tilleggsprogram;

Sykkeltur, ca. 20km: På Mountain Bike eller tradisjonell indisk sykkel (uten gir). Du velger selv. Du velger også selv om du vil sykle tidlig morgen ved soloppgang eller i skumringen.
Det er to ruter å velge mellom. The Old City Tour; gjennom gamlebyens trange gater og marked, eller The Rural Rumle; en tur hvor du opplever landsbygda rundt Udaipur.
Turene inkluderer lokal frokost eller et enkelt kveldsmåltid. 

Matlaging hos lokal familie: Dere inviteres hjem til en familie for lunsj eller middag. Små lekre hjemmelagde retter trylles frem, og du kan selvfølgelig henge over grytene og lære noen triks. Mens måltidet tilberedes snakker man uformelt om kultur og tradisjoner i begge land. En glimrende måte å lære om hverandres liv, og selvfølgelig et gastronomisk høydepunkt på turen. 

Dag 8 Udaipur – Mumbai F(ca. 1 time og 20 min flyreise)
Frokost på hotellet og utsjekk. Transport til flyplassen for flyreise til Mumbai. Her møter lokal engelsktalende guide som tar dere til hotellet. Dersom rommene er klare sjekker dere inn.
Resten av dagen er på egen hånd, men guiden deres vil tipse om både ting å gjøre samt steder å spise. Lunsj og middag betales på stedet.
Bombay, eller Mumbai som byen heter i dag, er hovedstaden i Maharashtra og den økonomiske drivkraften for India. Det er den raskeste i vekst, mest velstående og mest industrialiserte byen i India. Likevel, det var en gang, hvor Bombay ikke var noe mer enn et fattig, myrlendt malariaområde, selv om lite minner om dette i dag.

Dag 9 Mumbai F
Frokost. Så er det klart for en halvdags bysightseeing. Monumentet Gateway of India nede ved havnen er hovedattraksjonen i byen. Bygget i perioden 1911-24 for å minnes besøket til kong George V og dronning Mary i 1911. Dere tar også turen innom Prince of Wales Museum og byens populære strandpromenade Marine Drive. Kamla Nehru-parken og Hanging Gardens i bakkene opp til Malabar-åsen gir en flott utsikt over sjøen. Det blir også tid til et besøk til et Jain-tempel og Mani Bhawan der Mahatma Gandhi pleide å bo. Dere kjører også forbi Flora-fontenen, det fargerike Crawford-markedet og togstasjonen Victoria Terminus.
Tilbake til hotellet og du har resten av dagen på egen hånd. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 10 Mumbai Bollywood F
Alle har vel hørt om Bollywood Movie? Romantikk, drama, sang og dans. Bollywood er et folkelig navn på den hindispråklige, Mumbai-baserte filmindustrien i India.  Det er også en av de største filmprodusentene i verden. Interessert eller ei, morsomt er det uansett å få se en innspilling på nært hold.  Guiden møter dere på hotellet etter frokost og tar dere med til forskjellige studioer hvor innspilling av både film og TV-serier tas opp. Det er bare å glede seg!
Kvelden på egen hånd. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 11 Mumbai – Goa F (ca. 1 time og 25 min flyreise)
Transfer til flyplassen for reise til Goa og late dager på stranden. Her venter guide og sjåfør som tar dere til hotellet ved stranden. Lunsj og middag betales på stedet.
Bestem selv om du vil bo i sørlige Goa, der det er lengre mellom hotellene og restaurantene, og strendene strekker seg milevis uten mange besøkende. Eller i det mer folketette nordre Goa, der hotellene ligger tett og restauranter og barer finnes i stort omfang.

Dag 12 – 13 Goa F
Dagene i Goa er på egen hånd. Lunsj og middag betales på stedet.

Dag 14 Hjemreise
Transfer til flyplassen for hjemreise, eller kanskje du reiser videre i verden?

Inkludert

• 13 netter på hotell, velg mellom første- eller superiorklasse, dobbeltrom.
• Daglig frokost på hotellene.
• All transport i private biler med airconditioning.
• Innenlands flybilletter, Udaipur - Mumbai og Mumbai – Goa.
• Sightseeing iflg. program inkl. inngangsbilletter.
• Sykkeltur med egen guide i Delhi.
• Show i Agra, Expression of Love.
• Båttur i Udaipur (felles båt)
• Engelsktalende guider møter i hver by (enkelte dager følger guide med fra en by til neste)
• Praktisk informasjon

Ikke inkludert
• Flybillett Norge- India t/r.
• Visum til India. Anvisninger følger med bestillingsbekreftelsen.
• Lunsj og middag. Guide anbefaler. Betales på stedet. 

Kan bestilles mot tillegg
• Reiseforsikring og avbestillningsbeskyttelse. KinaReiser formidler Gouda reiseforsikring.
• Enkeltrom, spør om pris.
• Sykkeltur i Udaipur, spør ved bestilling.
• Hjemmebesøk med matlaging, spør ved bestilling.
• Forlengelse av reisen i India, spør ved bestilling.

Forbehold om program -/ valutaendringer.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Palasser, mystikk og romantikkFirst Classfra 19 295Bestill reise
Palasser, mystikk og romantikkSuperior Classfra 22 695Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til India ikke inkludert.

Fakta

Individuell reise India
14 dager
Engelsktalende lokale guider
Egen bil med sjåfør
Beskrevet innenlands reise
Hotell i første- eller superiorklasse

Reisemål: Delhi, Agra, Jaipur, Udaipur, Mumbai, Goa