By-K.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg By K på Facebook! Følg By K på Instagram!
Bestill nyhetsbrev fra By K her:

Fornavn
Etternavn
E-post
KinaReiser
By K

Denne spennende reisen byr på hovedstaden Phnom Penh med Det kongelige palasset og Sølvpagoden, men også landets turbulente historie med Dødsmarkene og fengselet Tuol Sleng. På programmet står også ruinene av det overgrodde Ta Prohm-tempelet, de 216 imponerende steinansiktene ved Bayon, båttur på Tonle Sap, og – ikke minst – det majestetiske Angkor Wat-komplekset.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Phnom Penh, transfer til hotellet, besøk til Nasjonalmuseet, båttur på Mekong. Middag.
Dag 2 Frokost. Fengselet Tuol Sleng, Dødsmarkene, Det kongelige palasset og Sølvpagodaen, Wat Phnom. Lunsj.
Dag 3 Frokost. Fly Phnom Penh-Siem Reap. Innsjekk på hotell. Båttur på Tonle Sap, flytende landsbyer. Lunsj.
Dag 4 Frokost. Ta Prohm-tempelet, Angkor Thom, Bayon, Angkor Wat, båttur på elven. Lunsj.
Dag 5 Frokost, transfer til flyplassen for videre reise.

Detaljert program

Dag 1 Phnom Penh M
Ankomst Phnom Penh internasjonale flyplass og transfer til ditt hotell. Innsjekk og deretter besøk til Nasjonalmuseet. Den vakre solnedgangen kan nytes under en båttur på Mekongelven.

Dag 2 Phnom Penh F/L
Etter frokost blir det et sterkt møte med Kambodsjas nyere historie med besøk til det tidligere fengselet Tuol Sleng og de forferdelige Dødsmarkedene Choeung Ek. Under Røde Khmers terrorvelde fra 1975 til 1979 døde ca. 2 av landets 8 millioner innbyggere. Tusenvis av menn, kvinner og små barn ble først avhørt og torturert i Tuol Sleng før de ble fraktet til Choeung Ek hvor de ble nådeløst henrettet og slengt i massegraver. Alle ble fotografert først, og bildene henger fortsatt i Tuol Sleng som er uendret siden den dagen vietnamesiske styrker befridde byen. Etter et innblikk i denne delen av Kambodsjas dystre historie, er det godt å vende tilbake til storbylivet. Etter lunsj blir det besøk til Det kongelige palasset og Sølvpagodaen. Senere tar dere turen opp til en høyde for å utforske Wat Phnom-tempelet og høre historien om hvordan Phnom Penh fikk sitt navn.

Dag 3 Phnom Penh-Siem Reap F
Etter frokost går reisen videre med fly til Siem Reap som er byen ved det enorme tempelkomplekset Angkor. Ved ankomst Siem Reap blir dere hentet og kjørt til hotellet. Etter innsjekk besøker dere en lokal landsby, herfra blir det en tur med en av de tradisjonelle båtene på den store innsjøen Tonle Sap og besøk til en fascinerende, flytende landsby. I løpet av dagen får dere et innblikk i dagliglivet til folket ved innsjøen, og dere kan nyte den vakre naturen rundt Tonle Sap, den største innsjøen i Sørøst Asia.

Dag 4 Templene i Angkor F/L
Hele dagen er satt av til besøk til de utrolige templene i Angkor. Her får dere god tid til å skue nesten tusen år tilbake i tid og oppleve noen av verdens mest spektakulære templer fra Khmerriket. Etter frokost besøker dere Ta Phrom-tempelet som er overgrodd av enorme trerøtter og jungelvegetasjon. Resten av formiddagen går til å besøke den imponerende Angkor Thom som var den siste hovedstaden i Khmerriket og Bayon-tempelet med sine 216 mystiske, smilende steinansikter. Etter lunsj, med tempelruinene i bakgrunnen, blir det en omfattende tur i det fantastiske og enorme Angkor Wat-komplekset. Dagen avsluttes med en båttur på elven for å nyte solnedgangen.

Dag 5 Siem Reap F
Ønsker du å utvide oppholdet i Siem Reap kan vi selvfølgelig hjelpe til med det. Siem Reap er Kambodsjas nest største by med rundt 750 000 innbyggere. Det er også den byen i Kambodsja som har flest turister i løpet av et år. Årsaken er et av verdens største og mest imponerende tempelanlegg som ligger noen få kilometer nord for byen. Og hvis du bare skal besøke ett tempel i løpet av ditt liv så sørg for at det blir Angkor Wat. Men selv om Angkor Wat er Siem Reaps største trekkplaster, har byen flere severdigheter å by på: Krokodillefarmen, Miniatyr-Angkor Wat, Landminemuseet og det lokale markedet, bidrar til at du gjerne kan tilbringe flere dager i Siem Reap uten å kjede deg.
Ellers er programmet avsluttet etter frokost og det blir transfer til flyplassen.

Ønsker du å forstå litt mer om dette fantastiske landets kultur før du ankommer, kan vi definitivt anbefale boken «The Gate» av den franske journalisten Francois Bizot, en sann beretning om hans opplevelser som gissel hos Røde Khmer gjennom flere år. Se også den prisbelønnede og sterke filmen «The Killing Fields» fra 1984.

Inkludert

• Program som beskrevet inkludert inngangsbilletter
• All transport med privat bil/buss i følge programmet
• Innenlandsfly fra Phnom Penh til Siem Reap, økonomiklasse
• Overnatting på hotell i god turistklasse, i del av dobbeltrom
• Alle frokoster
• Øvrige måltider som beskrevet. L=lunsj, M=middag. (Drikke mot egen betaling)
• Lokal, engelsktalende guide
• Vårt informasjonshefte "Indokina"

Ikke inkludert / tillegg
• Flyreise Norge-Vietnam t/r, spør ved bestilling
• Enkeltrom, spør ved bestilling
• Visum til Kambodsja (ordnes ved ankomst)
• Tips til guide og sjåfør
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 475Phnom Penh og templene i AngkorFra 6 995Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly til Kambodsja, flyskatter og visum ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program i Kambodsja
5 dager
Engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Hotell i god turistklasse
Program og måltider som beskrevet